- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Most akkor már lassan vindózból is havonta adnak ki egy újabb verziót?
-
BlacKSouL
addikt
Lezuhant a gépe=Kényszerleszállást hajtott végre a vízen
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #51238 üzenetére
Nem is azért írtam. Maradjunk a pinánál.
bandus: de. És a japán igazgatók mind egy órával ülnek szemben. Szóval ha nem követed a rendet (szünetre késve mész, szünetről előbb jössz) akkor meg vagy jegyezve. Az egész cég területén harangszó jelzi a dolgokat. Az irodában is.
-
BlacKSouL
addikt
Én meg az elmúlt 4 év huszonnemtomhány százalék inflációjára az elmúlt nettó 4 év alatt kaptam nettó 0 azaz 0 fizetésemelést. 2010-ben ugyanannyi volt a nettóm, mint most.
És azzal motiváltak, hogy idén 17 új projektünk lesz, a meglévő 32 mellé, és jelenleg minél nagyobb a gyártási volumen, annál nagyobb a realizált veszteség. Hurrá. Több meló, ugyanannyi bér, alacsonyabb reálbér, kisebb vásárlóérték, több munka. Mi motiváljon valakit, ha nem ez.
A jelenléti díj úgy működik, hogy ha nem hiányzol egy napot sem, az 10k HUF Böskejegy. Ha 1-4 napot hiányzol, már csak 6k. Ha 5-10 napot hiányzol, akkor 3k, afölött 0. Ez főleg a táppénz/betegszabadság kérdést érinti. Tehát ha valaki 2 napig fosik/hány agonizál otthon, akkor őt a cég még azzal a 4k-val is bünteti pluszban.
Munkaidő 07:00 - 15:45-ig. Reggeliszünet 09:00 - 09:10, ebéd 12:00 - 12:25, kávészünet 14:00 - 14:10. Mindent csengőszó jelez. Felállsz, indulsz.Aztán tudom, rohadjak meg, egy laptop előtt ülök egy levegőtlen, oxigénhiányos de fűtött irodában 16-odmagammal, mégis mit akarok még ezen felül. Ja. Nemtom.
Legalább hadd pinázzak egy jót.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Állandóan szidom, kritizálom, de pont azért, mert tudom, hogy mennyire élhető kisváros lehetne. (FHD-ben egész jó)
-
BlacKSouL
addikt
Hát akkor menjünk haza...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #51036 üzenetére
Nincs.
Bővebben? Amekkora töltést elveszítesz akkor, amikor újraindítod, a visszatöltésére fordított generátorterhelésből adódó túlfogyasztás simán kiüti az állás alatt el nem fogyasztott üzemanyag mennyiséget.
Ha Start-Stop-os az autó, akkor meg ugye nincs kérdés. De ott más a generátor, más az akku, más a motor leállítási állapota(ideális főtengely pozíció)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
freelanced #50901 üzenetére
mű
-
BlacKSouL
addikt
tbs: de
-
BlacKSouL
addikt
Akkor ilyenbe beállítom úgy, hogy felvegye magába, kis idő után megrázom, kiöntöm, visszatöltöm, megint megrázom, és aztán jól átmosom párszor hogy kimenjen belőle a só.
Elég genyó, alul van két apró rács kétoldalt, meg egy középső, félig átmenő, félig szelepes, félig befelé nyitott lyuk. Belül meg a gyöngyök. Rázogatni kell meg megfújkálni, hogy kijöjjön a víz belőle.Inkább kicseréltetem, úgyis céges
-
BlacKSouL
addikt
kapszulás kávéfőző víztartályában lévő átfolyós vízszűrőben található 0,5 mm-es gyantagyöngyöket lehet valami módszerrel regenerálni feltételezve, hogy a műanyag tokjából az istennek nem lehet kiszedni, és átfolyatni sem annyira egyszerű rajta?
freelanced: csapvizet forrald fel kétszer. vagy háromszor
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Gyanús is volt visszaolvasva, de mondom majdcsak kijavítja valaki.
De egyelőre csak alá van húzva, kijavítva még mindig nincs ahogy látom. -
BlacKSouL
addikt
Nekünk Trotec TTK 50S van. Egyelőre tökéletes. [link]
Már kétszer tisztítottuk klímahabbal, szétszerelés után, de kb. évi 1-2 alkalom elég/kell is. Ez tulajdonképp egy légkondícionáló megfelelően beállítva, egy egységben lévő külső/belső hőcserélőkkel, és a hideg oldalon csapódik le a pára, amit összegyűjt, a melegoldalon jön ki a száraz levegő, enyhén felmelegítve. Elől rácson beszív, hátul felül fölfelé kifúj.
Fokozatmentesen szabályozható 0 - állandó üzem között. Fürdésnél, mosásnál mindig használjuk, de a lakás általános szárítására szinte majdnem mindig megy télen a fürdőben. Automatikusan szabályoz, egy idő és páratartalom mérő kombinálásával. Először eltekered, bekapcsol, van az adott álláshoz egy időtartam, pl. 3 perc járás, 4 perc állás. Ha az adott álláshoz képest magasnak érzi a párát az átszívott levegőből miközben üzemel, akkor felülírja az időtartamot, és addig megy, míg adott szint alá nem esik a pára. Onnantól visszaáll időkapcsolóssá, és a következő bekapcsoláskor ismét a pillanatnyi párának megfelelően kapcsol.
Alul kivehető tartály, telítettségkapcsolóval. Hideg helységben időnként erősen lehűl, olyankor olvasztó üzemmódba kapcsol, vagyis a kompresszor nem megy, csak a ventilátora, és a hideg hőcserélő leolvad. Utána magától újraindul.
Van benne egy kivehető mosható műanyag háló levegőszűrő, de ettől függetlenül klímaként kell kezelni és rendszeresen tisztítani.Zajos. A ventilátor nem annyira, de a kompresszor alapvetően és a vibrálással elég sok zajt kelt, és a műanyag ház miatt néha erősen rezonál. Napközt elviselhető, de éjszakára alvásnál vagy ki kell kapcsolni, vagy legalább másik szobába helyezni. Fürdőszobából zárt ajtónál semmi se hallatszik ki.
mod2: Nem egy őrült zajra kell gondolni, csak azért nem hangtalan. Inkább azt mondom, mormog.mod: nyáron nem megy, mert meleget csinál, és a párátlanítást a légkondi intézi úgyis megbízhatóan.
-
BlacKSouL
addikt
1 felnőtt ember ébren, nyugalmi állapotban, minimális ruházatban annyi nedvességet párolog/lélegzik ki, hogy egy 12m2-es szobában egyensúlyi állapotban 44%-on tartott relatív páratartalom és 23,5°C hőmérséklet esetén a légszárító berendezés 3 másodpercenként egy csepp vizet gyűjt be folyamatos üzem mellett. Ha vesszük az átlag 1ml/1 vízcsepp értéket, lehet számolgatni ez mennyi 'vízveszteség'.
Nyilván a falak, berendezési tárgyak, bútorok is párolognak, vagy engednek ki/át nedvességet, tehát felezzük meg az értéket, de még akkor is óránként 0,6 liter. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #50581 üzenetére
A férfi, nem?
Magasságra vagy tömegre?
Esetleg térfogatra? -
BlacKSouL
addikt
Fingok a lencsétő' mint a ló a zabtó'
Durrog a petárda, menj el az ablaktó'
Pukkan a pezsgő is, öntsé' le a habbó'
Hajnalba' má' inkább ne egyé' a babbó'.Főzzed meg a virslit, nyomjá' ide mustárt,
Szórjad a konfettit, ne ásítozz lustán,
Táncolj vigadozzá', örüljé' a mának,
Reggel hazafelé hányva dő'sz a fának.Táncoljunk, vigadjunk, mulatozzunk együtt,
Mikulás, Jézuska, s az éjfél is e'gyütt,
Csókojjad meg aztat, akit nagyon szeretsz,
Utána tőlem akár haza is mehetsz. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #50471 üzenetére
És idén először idegesít a petárdázás. Nagyon jól szól amúgy a két 8 emeletes tömbház között
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #50471 üzenetére
jó
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #50457 üzenetére
Már nem hatsz meg. Katatón apatikus vegetatív letargiába estem, itt az év vége kicsit el lett b.aszva. De jól van ez így, lehet 0-ról kezdeni.
Egyébként meg pina. Mert egész évben a mimózalelkűek miatt alig hangzott el, pedig régen milyen jókat tudtunk pinázni. De manapság se politizálni, se cigányozni, se pinázni nem lehet. És nálam a szilveszter is egy tiltott szitokszó lesz jövő év végéig. Sokkal inkább használom a pinát.
Meg majd jön a verseny hogy kié lesz a 00:00:00-s hozzászólás, meg ki írja be először utána amit szoktak. Meg mi szokott még lenni?
-
BlacKSouL
addikt
Én meg dec. 17 óta itthon vagyok, pontosabban nem dolgozom. 4 nap táppénz, azóta meg céges leállás.
És most itthon ülök a gép előtt és baszom a rezet. Egész csütörtök reggelig.
Milyen szilveszter?
Ma szombat van, holnap vasárnap, utána meg megyünk dógozni. -
BlacKSouL
addikt
Még az is lehet, hogy elkövetem ezt a világraszóló tombolást.
Nem mondom, hogy az elmúlt 19 szilveszter mindegyike fergetegesen jól sikerült, de sosem voltam itthon. Viszont az elmúlt 365 napból legalább 340-et itthon töltöttem, így a szilveszter különlegessége a karácsonnyal együtt idén a 0-ra redukálódott. Hiába, erős kezdések voltak, magasra lett téve a léc, és most ez gyászosnak tűnik, de ez van. Majd lesz még rosszabb is, meg még lehet hogy jobb is. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #50242 üzenetére
A seggpilács nem, de a csillagfénytető már alapárban is benne volt
Az álkamu projektálás meg megmaradt a műszerfalnak.
-
BlacKSouL
addikt
A Függetlenség napjában amikor az elején a Hold fölé megérkezik az űrhajó, és eltakarja a napot, akkor az árnyékban lévő részeket mi világítja meg? És az űrhajó alját ott, ahol már alatta a beárnyékolt Hold felszíne van csak, azt mi világítja meg alulról?
-
BlacKSouL
addikt
Na. Az ilyen teleket szeretem. Mikor 5 hét után végre először felszárad az út (úgy nagyjából), és érdemes 1370 km meg 5 hét mocskát, sarát, sóját és egyéb téli csodáját lemosni az autóról legalább magasnyomásúval úgy, hogy 1 km után nem szóródik tele megint ugyanazzal amit lemostam róla. Sőt, 16 km után is olyan, mint mosás után, csak szárazabb.
És így, hogy ebben a kánikulában már 8(!)nyolc °C is volt, még a kocsi is vidámabban szaladt.
De hogy a csúcsot hagyjam a legvégére: na ki napozott az erkélyen zokniban, papucsban és alsógatyában 33 percet a verőfényes tűző napon?
A hasam megpirult, de úgy élveztem...
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
fa.sz.om a kárácsonyba úgy nagyáltalánosságba mint egyébkéntamúgy
-
BlacKSouL
addikt
Most akkor a brazil focisták a legjobb női kézilabdások?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #49929 üzenetére
Én már rég tudom a titkot. Hát mik is a híres piák: kanadai whiskey, skót whiskey, ír whiskey, finn vodka, orosz vodka,
mondjuk hogy a karibi rum hogy jön a képbe nemtom.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #49923 üzenetére
Neeee, mennyi a limit? 1Milla?
Mawyx: van ami annyira rossz, hogy nem éri meg egy szem se. Tipikusan amiknek olyan a csokija, hogy hiába rágod, nem olvad, nem édes, nincs íze, és a töltelék is olyan semmilyen. Vigyázni kell velük.
-
BlacKSouL
addikt
Már megint 3 év kellett hogy teleböfögjük ezt az 50k-t is? Jó lenne ma túl lenni a cserén.
-
BlacKSouL
addikt
Mi ez az indokolatlan napsütés? Már azt hittem márciusig nem is látjuk. Most meg egyszercsak.
Lehetne ilyen sütés mostantól jövő októberigAz utcán ért a nagy kiderülés, az emberek úgy bámulták a kék eget, meg a napot, mintha tényleg 6 hónapja nem látták volna, pedig csak 3-4 hét volt. Igazi népünnepély lett.
-
BlacKSouL
addikt
∫(x^2 * lnx)dx=
Ennek mi a következő lépése és miért?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #49838 üzenetére
2004-ben melóztam Pesten, cuccokat szállítottam ki, céges kocsival, és a Széchenyi utcában volt a cég. Volt olyan, hogy 6x kerültem meg a Széchenyi-Akadémia-Steindl-Nádor tömböt, mire le tudtam parkolni a Steindl utcában, így kellett cipekedni néha nem keveset az átellenes oldalra.
-
BlacKSouL
addikt
nézi valaki a kézit?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #49765 üzenetére
2 éve megvan a telefonom, alig használtam volna mms küldésre, mert minek, volt pár próbálkozás, de kb. 5-ből 1-et küldött el, a többit függőben hagyta. Most pénteken megint kéne, most tényleg az mms, kipróbáltuk, 1-et elküldött, nagy nehezen 10 perc alatt, erre váratlanul elküldte az elmúlt 2 év függőben lévőit is...
persze a frissre a válasz már nem jött meg, csak másnap. Felhívtam trémobilt, aszondja a 4. ügyfélszolga:szoftverfrissítés kell neki KIES-en keresztül. Felaktam a KIES-t, kiírja, hogy a telefon nem támogatja a KIES-en keresztüli frissítést
sammobile.com-on vannak hivatalos szolgáltatós friss frissítések. Regisztrálni kell, megtettem. Bejelentkezek, kikeresem a telefont, hozzá a legfrissebbet, erre kiírja, hogy jelenleg nem elérhető a régi tárhelyen, az új tárhelyre átmozgatás után majd egyszercsak elérhető lesz valamikor talán a firmware.
De mellesleg szerinte ez KIES-el is telepíthető...KIES szerint meg mégse. És az MMS meg ott pucsít a telefonban, kiírja hogy :"Küldés..." és nem történik semmi. 3G, adatkapcsolat be van persze kacsolva, de minek..
Na de nekem csak holnap kell kocsiba ülnöm... -
BlacKSouL
addikt
én
-
BlacKSouL
addikt
Due to the strike of Unionized rail workers in Korea...
Az ionizálatlan koreai vasúti dolgozók sztrájkja miatt...
-
BlacKSouL
addikt
Az milyen, hogy ma egész nap fura nyomás volt a mellkasomban, de csak periodikusan visszatérve.
Aztán most este néztem a nyaki ütőeremet, és amikor ezt a fura nyomást éreztem, akkor mindig kihagyott vagy 2 ütemet a szívverésem. és ez úgy percenként 3-4 alkalommal... Kicsit ijesztő -
BlacKSouL
addikt
Namerugye Bépesten a békávé dolgozói, beleértve a pénztárosokat is olyan rendkívül soknyelven képzettek, mindig mosolyognak és segítőkészek, és az emberek se állnak a metróajtóba, sőt, amint külföldi szót hallanak, egyből nekiállnak csacsogni, vagy segíteni...
Én alapból utálom a franciákat, kivéve azt a 2-3-at, aki üzleti partner, de a leírásod nem minősíti Párizst szerintem. Legalábbis csak ez alapján nem rosszabb, mint a magyar főváros...
De mondok jobbat. A japánoknál udvariasabb népség kevés van, de csak megfelelő szituációban. Ha ugyanis manapság odakint megpróbálsz megszólítani valakit angolul pl., akkor levegőnek néz, még akkor is, ha tud angolul, de azért ez náluk még ma is ritka. Ha viszont a saját udvariassági formulájukkal indulsz, akkor széles vigyor, és máris segít, ha nem angolul akkor activityvel. Telefon dettó. Csörög, felveszem, belehallózok, leteszi. Ha azzal indítok: mushimushi..akkor szóbaáll velem, mert akkor tudja, hogy nem vagyok rókaszellem... -
BlacKSouL
addikt
Köszi mindenkinek. Mindenfélét.
Az idő csodás, a ködtől úgy 50 méterig látni, nappal is éjjeli setétség, szóval tyuhaj.
A készlet olyan, ami biztos nem lesz használva, garanciaidőtől függetlenül, viszont kib.szva ki lesz, csakhogy súlyos eurókba kerül. Node, közben megoldódott.
-
BlacKSouL
addikt
dead stock - hogy mondanátok magyarul?
(ami olyan anyag/alkatrész készlet, ami termékkifutás miatt megmaradt, és valószínűleg soha többé nem lesz felhasználva gyártásra(tömeggyártásra)) -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #49491 üzenetére
Ha néha céges ügyben átutazunk BPesten, általában 8:30 és 11:00 között valamikor, mindig folyamatos kocsisorok haladnak minden létező forgalmi sávban. Ha reggel megyünk, 9:30-kor még bőven dugó van az M3 bevezetőn. Azok az emberek mit csinálnak épp olyankor? Ezeknek az embereknek mind az a munkája, hogy autózik? Mert aki 9:30-kor még autóban ül, az se 6-ra, se 8-ra, de nem is 9-re jár melóba. Vagy ezek mind üzleti úton lévő vidékiek?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #49465 üzenetére
Valahol olvastam, hogy ha az ember nagyon alaposan megmossa a fogát, akkor eltávolítja róla a baktériumokat, valamint a baktériumokat tápláló ételmaradékokat. Ugyanakkor ha nem sokkal ezután valami savasat fogyaszt, akkor a fogfelszín teljes mértékben ki van téve a sav eróziós hatásának. A másik opció, hogy valaki savasat fogyaszt, ami meggyengíti a fogfelszínt, és ha ezután rövid időn belül fogat mos, akkor a meggyengített, savval megmart fogfelszín külső rétegét a fogkrémben lévő abrazív anyaggal ledörzsöli.
Ha viszont nem mos fogat, akkor pár órán belül a baktériumok állnak neki a fogfelszínnek, és kb. a savas ételnek megfelelő rombolást végeznek.
Itt tenném hozzá, hogy én pl. éjjel nagyon szoros állkapoccsal alszom, sőt, szerintem csikorgatom is, bár ezt velem alvók nem erősítik meg. Viszont a fogaim kopásán remekül látszik. Ez közismerten stressz-szindróma, súlyos esetben bruxizmus. Volt, hogy arra ébredtem, hogy az összeszorított állkapcsommal óriásit rántok oldalra, és úgy éreztem, hogy kitörik a fogam. Úgy is ébredtem, hogy a harapás(okklúzió) éjjeli félrenyomása miatt reggel nem tudtam pontosan zárni a fogsorom. De ez más téma.Viszont a kérdésedhez vedd hozzá, hogy az ősember ugyan nem mosott fogat, nem is evett kirívóan magas arányú mesterséges eredetű anyagot (~0), általában nyers dolgokat evett, vagy nem főzte püré puhaságúra. Vagyis büdös volt a szája, és húsevőkre is jellemző baktériumok trilliói ették a fogait, de ezzel a nyers rágással egyúttal edzette is az ínyét, nem bombázta más vegyszerekkel, nem dörzsölte le a felszínét semmivel, de az állkapcsa még nagyobb volt, a fogai is erősebbek, TEHÁT arra a 35-40 évre, amit megért, mielőtt a kardfogú tigris utódjai megrágták a csontjait, elég volt a foga, mire széttört, kilyukadt, kihullott volna, addigra a gazdája már nem rágott vele tovább.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #49383 üzenetére
A progi meg egy algoritmus szerint dolgozik, de nem változtatja meg adaptívan, amire az ember, meg egyes AI-k képesek.
Így fogod a józan 'eszet', és a 4-esre teszed. Mert lehet hogy az 1-es nem interferál a 6-ossal, de ha egy hozzád hasonlóan erős jelűvel leszel egy csatornán, akkor lesz bajod elég. Tapasztaltam. Dobálta is a jelet, meg a légkondi se működött jól ,mármint a wifi része. Kiderült, hogy felettünk szomszéd gyerek áttette magát másikra, pont arra, amire nemrég én tettem. Ismét mennem kellett másfelé. Hallgass rám, próbáld ki, tedd a 4-esre. De előtte azért telefonnal a kézben járd körbe a lakást, mert lehet, hogy odébb meg valaki mégis pont a 4-esen van.Amúgy nézd meg a dolgot a Wifi Analyzer nevű appal is. Ott a csillagok a 3-ast és a 4-est fogják javasolni szerintem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #49376 üzenetére
Az 1-es channelen 3-an is vannak. Én oda nem mennék. Negyed 2-kor ne csodálkozz, hogy nem látsz jól
A 3-as 4-es channellel mi a baj? Mert ez a kettő van legmesszebb mindenkitől. Én a 4-esre mennék a helyedben, mert igaz, hogy a 6-oson 4-en is vannak, az 1-esen meg csak 3-an, de valakinek az 1-esen nagyon erős a jele.A speedtest pedig már számomra nem mérvadó, mert igaz, hogy a cégnél is a pingre 17ms-ot adott, de mindezt úgy, hogy 47 másodpercig semmi nem történt, csak villogott, hogy ő most akkor pinget mér... majd egyszercsak kidobta, hogy 17ms, és lemért 2,78Mbit Up és 0,87 Down sebességet, ami egy 1/1M-es bérelt netnél elég fura értékek. Meg ugye gáz, hogy nem adta hozzá a 17ms-hoz a 47000ms-ot...
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #49310 üzenetére
Az UV-t nem kapcsolom be.
Legalábbis ehhez a gyógymódhoz nem. Az infra rész meg csak egy sima ellenállás(fűtőszál..) egy disztribútor csőben...vagymi. Felizzik vörösre és meleg. És sugárzik. Közben a szobát is fűti.
-
BlacKSouL
addikt
Ha ilyenkor lemegyek fekvőtámaszba, már akkor majd szétpattan a fejem, ha meg még nekiállok erőlködni is, rendesen elkezdek csillagokat látni. Amúgyis magas a vérnyomásom, ilyenkor tele van a fejem, és ha erőltetem, felér annyival mintha kézenállva tüsszentenék
Úgy pattognának az ereim, mint a pufifólia.
Maradok a régi jó NDK kvarclámpa Infrarot fokozatánál. 400W-al pirítja a két cső a képem. Egyelőre nem javul,de majd erősen gondolok a placebora
Hiába, több pálinka kellett volna megelőzésképp. De kollégáktól kaptam el valami vírust, most konkrétan 15-ből 11 beteg. Tüsszögés, orrfolyás, köhögés, de senkinek nem fáj szinte semmije. -
BlacKSouL
addikt
Kérdeztem már, de nem emlékszem a válaszra.
A náthás takony ellen miért is jó az infralámpa/melegítés? Hőre lágyul a zöld és hátrafelé gyorsuló? Bejut annyi hő a csontok mögé az üregekbe?És lehet hogy kérdezték már, de a PHatikus Úr már nem jár erre mostanában? (Ez ettől függetlenül merült fel bennem.)
-
BlacKSouL
addikt
Kis help kéne.
Aki úgy érzi, hogy nagyon képben van vállalatgazdaságtanból, és van némi fölösleges ideje, és esetleg unatkozik, és szívesen felelevenítené amit tud, és meg tudná tenni, hogy kisegít egy kicsit, annak hálás lennék, ha jelezne privátban. Ilyesmik, hogy: ÁKFN struktúra, eszköz-finanszírozás, sajáterő-hitel, lízing, megtérülési idő, nettó jelenérték, hozam-költség, lineáris, degresszív amortizáció, teljesítmény arányos leírás.
Ja, számítások. -
BlacKSouL
addikt
Nem az az érdekes, hogy 2 napja esik a hó, és máris megbénult az ország. Nem is az, hogy reggel 7-kor Jobbágyi és Gödöllő között a 21-es is és a 3-as is vastagon jegesre letaposott volt. Az izgalmasabb, hogy a városközpontban lévő általános iskola utcájában folyamatosan törték egymást apróra az autók, mert 5 centi vastag tükörjég lett pár óra alatt, és sem megállni, sem irányítani nem lehetett a kocsikat. Aki parkolt, azért tört zúzott, mert nem bírt kiállni, aki meg csak arra ment, az egy apró fékezésre fikarcnyit se lassulva tépett a többibe, vagy a padkának. Ismétlem, ez az iskola egyirányú utcája, onnan 30 méterre van a főbejárat kiszaladó kisgyerekekkel, stb.
Azért ma 6 körül a csontszáraz másik utcát úgy sózta telibe a szóró büszkén felemelt tolólappal, hogy az ott parkoló kocsik oldalát szikrázósan verte telibe. -
BlacKSouL
addikt
Megoldás1 (Windowsban)
Megoldás2 (Routerben)De mindez akkor működik, ha a modemed minden kapcsolatjelző ledje szerint OK a kapcsolat.
Az első megoldás a Google bűvös csodaszámai: 8.8.8.8 és 8.8.4.4
A másodikban egy másik, alternatív DNS szerepel. De oda is mehet a Google-é -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #49134 üzenetére
Szkenneljek be néhány dolgozatot, amit anyám néha hazahoz? Általános iskola 5-8. Nem mondanám, hogy ennél bonyolultabb feladatok néha, de...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #49031 üzenetére
oszt leállították a Föld magját
-
BlacKSouL
addikt
A HR-ek általában nem állnak a helyzet magaslatán, ha arról van szó, hogy meg kell mondani a jelentkező droidnak, hogy bocs, de a főnök unokaöccse lett a kiválasztott...
Most a mi HR-esünk ilyen szempontból kivétel, mert saját fülűleg hallom, hogy mindenkit visszahív, itt ül mögöttem.Viszont nem találunk embert, mert aki szakmailag megfelelne (nem tökéletesen, csak épphogy), az pénzt kér a munkájáért, azt meg a mi cégünk elvből nem tud adni. (Értsd jól: normális pénzt kér, és bőven átlag alattiak a kifizetett bérek.)
De fluktuáció az van. Van egy poz, ahonnan már 6-an távoztak egy év alatt, de senkinek nem tűnik fel, hogy nem a bútort kéne cserélgetni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #48940 üzenetére
Nagy hidegben a műanyag ridegebbé válik, és hamarabb törik.
Ha meg fémkuka akkor külön gratulálok nekik.
Legközelebb a törött fedelűt hagyd kint a következő körre, de tegyél bele vagy 200 kiló hulladékvasat vagy betont. Bár mondjuk a kukásautó maga nem ártott, azt kár tönkretetetni. -
BlacKSouL
addikt
Amúgy értem én, hogy városközpont fejlesztés, meg parkolás optimalizálás, meg hurrá, meg miegymás. OK.
De miért -8°C-ban kell ezeket a munkálatokat végezni? Egész évben miért nem lehetett? Nehogy megizzadjanak a fekete munkások?[nemröhög..felsőhöz csak két képem volt, és excelbe a legegyszerűbb behagyigálni..]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #48929 üzenetére
vagy költözz külföldre..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #48919 üzenetére
Nyugodtan jelentkezz még más helyekre is... legyen sok vas a tűzben. Még mindig jobb sok lehetőségből egyet választani, mint egy kétségeset elbukni, meg veszíteni időt.
Mondjuk én most rossz tanácsadó vagyok, mert pesszimista rinyagép is vagyok, meg ugyanakkor túl sokat is hiszek magamról, és úgy tűnik a kettőt egyszerre is képes vagyok űzni. Ráadásul egy marha is vagyok, hogy 4 éve változatlan nettó bérért dolgozom folyamatosan egyre többet ugyanott. És pluszban még egy töketlen balfasz is vagyok, hogy 1 hónapja próbálok lelépni, és egyelőre nincs értékelhető ajánlatom.
Szóval inkább legyen 5 jó ajánlatod, mint egy amiben hiszel és esetleg nem jön össze.
-
BlacKSouL
addikt
A modem még csak hálózatot sem fogott... nemhogy net nem volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest