Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FehérHolló #18359 üzenetére
jesszus, hát azt se tudja mi fán terem egy egyetem...
hihetetlen hol élünk...
-
tök meglepődtem, hogy csomó boltban már karácsony előtt leárazások vannak. ki is néztem magamnak egy tuti pulcsit, lehet ma elugrom érte
nameg ajándékot is kéne venni.. anyuéknak hugom elintézte, kapnak egy új kávéfőzőt, én szerintem veszek még nekik 1-1 könyvet. nagyszülők szokás szerint nem kérnek semmit, szóval valami finom bort fognak kapni. hugomék a családtól kapnak valami vásárlási utalványt, nemrég költöztek be a saját lakásukba, és így legalább olyan dolgokat vesznek amit szeretnének.
barátnőnek eddig egy parfüm van, nemtudom mit kellene még.. egy könyvet kinézett, azt megkapja, plusz még jó lenne valami ötlet. szerencsére vna még pár nap
ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?
-
ti szoktatok pénzt adni a villamoson, megállókban kéregető hajléktalanoknak?
pl: igen, szinte mindig,
egyáltalán nem
hangulat/szimpátia függőszámít-e hogy van nála újság vagy sem?
-
ez már annyira felháborító, hogy nyugodtan a véleményemet sem tudom leírni... eddig úgy gondoltam, hogy az "államosítás" szó egy teljesen máselvek alapján működő rendszerre igaz, de ez... ha szarban a haza, elvesszük az emberektől...
mondjuk azt a 30k huf-omat vihetik ami ott van, cserébe elesnek több millió befizetett adótól, mert, hogyén itthon egy fillért sem fogok adózni, abban már teljesen biztos vagyok. -
válasz
FehérHolló #18066 üzenetére
Nagy gratuláció! Milyen területen végzi a kutatásait, ha meg szabad kérdezni?
-
köszi mindenkinek a választ, észben tartom a tanácsaitokat
mondjuk anglia pont nem szerepel a célországok között, energetikai szempontból kevésbé jelentős, mint mondjuk németország, a benelux államok, vagy néhány északi ország, de gondolom ott sincs ez máshol.
na most alvás, és a minden jól megy, holnap életem utolsó matek zh-ját írom
-
válasz
FehérHolló #18013 üzenetére
írok egy privit
-
amennyiben az ember külföldönkíván elhelyezkedni, hogy érdemesebb nekivágni?
egyből húzzon oda suli után, vagy érdemes lehet egy kicsit itthon maradni, és összeszedni 1-2 év tapasztalatot, gyakorlatot?
-
azért vegyük figyelembe a megtakarítás értékét is, mert amit te mondasz, azt az 500 ft-ot nem igazán lehet annak nevezni...
ugye a nyugdíjasoknak sokkal kisebb igényeik vannak már, kaja, ruházkodás, háztartási cuccok, szórakozás, stb,(pár havi 20-30-40k meg simán van a gógyszer...) mint egy fiatalnak, ezért sem szerencsés összehasonlítani... nameg azért sem, mert hirtelen képeztél egy homogén csoportot, hogy nyugdíjas, és kész, csak hát ugye nem mindegy, hogy miből származik az a nyugdíj... talán jó példa erre saját nagyszüleim helyzete: míg egyiküktől szinte semmit sem kapok (nem panaszkodás), addig másikuktól éves szinten néhány száz k huf-ot, mióta egyetemre járok. szóval a nyugdíjasok lehetőségei is igen eltérőek, ki mennyire tudja támogatni a családját, unokáit.
nameg amit írsz, hogy ne járjon az ember szórakozni, ne éljen társasági életet, ne menjen el moziba... kinek célja ilyen életszínvonalon élni, csak azért, hogy elmondhassa, hogy hádekirály vagyok, engem nem vezet meg a média, meg a sok reklám?
-
válasz
fokukac #17922 üzenetére
hát igen, már lenin is megmondta...
sokan nem hiszik el, de igenis megéri versenyképes szakmát, diplomát szerezni, vagyis inkább versenyképes tudással rendelkezni... szintén nem lenézés, vagy ilyesmi, de 80k-nál gyakornokként is többet kerestem, 2007-09 között, nyaranta.
-
válasz
kraftxld #17818 üzenetére
ezzel egyetértek...
az a baj, hogy projekt is lenne amin lehetne itthon dolgozni, munkahely is, de egyszerűen a kormányunk annyira ellehetetleníti az életet minden rétegnek, és annyira pofátlanul, hogy az én adóforintjaimmal ehhez nem kívánok asszisztálni..
szóvla ha lelépek, akkor csak ezért..
-
ha valami fizetős app-ra fáj a fogam az android marketről annak az árát a telefonszámlámhoz csapják hozzá?
-
válasz
FehérHolló #17755 üzenetére
szintén... valamiért nagyon leszoktak róla sajnos...
most egy 5 kredites tárgyból nem írtam eddig egy zh-t sem, és szóban kell pótolnom jövő héten, ennek kifejezetten örülök
-
elméleti fizika pipa, msot a gázdinamikát utálom
-
válasz
kételkedem #17702 üzenetére
azok alapján amit leírtál egyértelmű, hogy gyári akksit kell venned
-
múltkor beszéltünk a kajákról, és eszembejutott ez itt, a blahánál: [link]
tegnap itt ebédeltünk, és nagyonnagyon finom volt
elsőre fura volt, hogy a húsokhoz nem lehetett rendes köretet (nálam ez rizs, vagy krumpli) választani, csak mindneféle zöldséget, de végül nagyon ízlett. tökéletesen fűszerezett, és megsütött húsokról van szó, amihez isteni finom lepényt is adnak
ajánlom mindenkinek!
-
mennyire rohadtul utálom az elméleti fizikát
most látok először olyan képletet, amelyben 6 index szerint is kell szummázni
-
válasz
FehérHolló #17588 üzenetére
az átalányt az előző évi átlagfogyasztás alapján számolják... ergo ha mondjuk most kevesebbet fogyasztana mint az előző évben (nem tudom, hogy akkor is ő lakott-e ott, vagy másik lakó), akkor az elszámoló számlán nem kellene tartozásnak megjelennie.
-
válasz
kételkedem #17492 üzenetére
olyat nem lehetne, hogy csak az a 2/3 keressen kevesebbet, aki ezekre szavazott
-
nyelvtanulásról egyébként:
múlthéten varsóban voltam egy hetet, sulis dolog miatt. ez volt az első olyan hét az életemben, amikor végig csak angolul tudtam kommunikálni a többiekkel és az előadások is angolul zajlottak... háát elég nehézkes volt, nap végére mindig nagyon lefáradtam, frissítő volt hazatelefonálni és magyarul beszélni kicsit
az a tapasztalatom, hogy a belgák, németek nagyon szépen beszélnek angolul. néhány francia is, de nekik többségüknek elég rossz a kiejtése (nyilván az enyém is
), a spanyolok szépen, de kicsit hadarva beszélnek. így általánosítva elmondható, hogy az olaszokon kívül mindenki jóval jobban beszélt nálam angolul, de azért igyekeztem, erőltettem, és a hét végére egészen belejöttem
viszont ahhoz, hogy tényleg megtanuljon valaki rendesen használni egy nyelvet szerintem nem elég játékokat, emg sorozatokat nézni. sokkal fontosabb a beszéd, és hogy az ember merjen beszélni. a munkaerőpiacon pedig a folyékony angol manapság már kötelező. éppen ezért valamikro én is el szeretnék tölteni egy hosszabb időt külföldön, akár egy félévet, akár egy nyarat, de muszáj, hogy fluent-ül menjen az angol
emellett pedig olaszt akarok elkezdeni tanulni, hamár az orosz tanulmányaim becsődöltek
tope: kicsit túlárazott az biztos, de ha nem fizetnék meg, akkor kénytelen lenne lejjebb venni az árakból. viszont mivel van aki kifizeti ezt a pénzt, így miért adná olcsóbban az órákat? persze az azért abszurd dolog, hogy itthon a nyelvtanulás is luxus... én msot eszméltem rá, hogy jobban kellett volna figyelni gimiben a nyelvórákon. viszont már az is biztos, hogy a gyerekem kétnyelvű oviba/iskolákba fog járni
-
kizárt dolognak tartom, hogy 1k/h-ért találjon tanárt, ha nincs ismerős..
én eddig két angoltanárnál vettem különórákat, az egyik magyar származású, ez 2k/h-volt, a másik pedig angliából költözött ide, neki 1k/h-t fizettem, de mindegyik kedvezményesen, ismerősök miatt. amúgy 4-5k/h-ért vállalnak tanítványokat.
béna tanárhoz pedig szerintem nem éri meg menni, annál sokkal jobb a nyelvtanfolyam is. egy jó tanár pedig ennyibe kerül sajnos
-
válasz
kételkedem #17281 üzenetére
biztos jól csinál valamit az új kormány..
a $ menjen csak felfele, a többi nem érdekel
már csak az államadósságot ábrázoló grafikon hiányzik innen...
-
nem votl beleszólásom
de ahogy nézem ezt a hostelt, szerintem nincs is különágyas szoba, minimum kétágyasak vannak. a szervezett programok itt pénteken végetértek, de már cska mára volt szabad hely a gépen, ezért kellett maradnom plusz egy éjszakát. btw errőla helyről beszélek: [link]
1-2 éjszakára még elfogadható, de 8at eltölteni itt nem volt túl kellemes :/
-
hogy lehet valaki olyan fasz, hogy eljön egy ilyen nyomorult hostelbe aludni, ahol összekerül tökidegen emberekkel, és a kibsztt horkolása miatt azegész szoba nem tud aludni....
legszívesebben emgfojtanám a párnával. nemtudom miér tnm lehet ezzel elmenni orvoshoz, a horkolás a legeslegidegesítőbb dolgok közé tartozik
-
nekünk is 5 megás T volt eddig, egyszer volt egy fél napos kimaradás kb 5 év alatt, annyi szerintem belefér...
most szerencsére váltottak anyuék nagyobb csomagra, így már 25 megás lesz
tildy: ejha, ez elég modern cucc, remélem sikerül megkapnotok hozzá a támogatást! biztosan nagyon megkönnyítené apukád életét.
-
tegnap itt varsóban meghallgathattam egy előadást Aaron Ciechanover-től..
előtte sosem hallottam még róla, de komolyan mondom, hogy egy meghatározó élmény volt a tanulmányaim során
-
válasz
fokukac #16865 üzenetére
hoztam magammal elegendő mennyiségű kp-t, meg bankkártyát, de az nem magyar számlához tartozik, hanem egy e-wallethez, szóval amennyire én tudom arra például nem is tudnak utalni nekem, meg amúgyis $ alapú.
amúgy legszívesebben tényleg leszarnám.. hogy lehet valaki ilyen atombéna.. de nincs szívem azt mondani h fuckyou, nem adok egy fillért se.
gondolom amúgyse veti fel a pénz, ha a 14 órás buszutat választotta a a repülő helyett... -
áh,de értitek, eltervezem, hogy milyen királyul fogom magam érezni. előteremtem hozzá a szükséges anyagiakat. erre most egy ilyen seggfej miatt igyak kevesebb sört, meg vodkát, meg ne egyek amit és ahol szeretnék.......
nademind1, nem leszek seggfej vagy ilyesmi, csak felidegesít...
-
rajtam kívül egy magyar srác van még varsóban ezen a héten (mármint biztos több, de aki a bme-ről jött erre a programra
). viszont nem tudom elképzelni, hogy egyetemista korára hogyan lehet valaki ennyire életképtelen...
először is, még pénzt sem hozott magával. mondván, hogy majd itt vesz le a bankkártyájáról. végülis miért ne: többe kerül a pénzfelvétel, szarabb árfolyamon váltja, dehát ha sok van neki...
csak aztán ez a szerencsétlen miért is ne ütné be 3szor rosszul a pinkódját, hogy ne tudjon pénzhez jutni.
szóval itt áll két országnyira a hazájától, 0 pénzzel. és persze tőlem kér kölcsön...
1.: ismerősöknek sem igazán szoktam kölcsönadni, nemhogy egy tök ismeretlennek
2.: én annyi pénzt váltottam amennyire gondoltam, hogy szükségem lesz, és kellemesen fogom magam érezni, nem kell nemet mondanom semmire.namost ha adok neki, akkor végül nekem is spórolni kell, hogy kifussa a pénzem a hét végéig., és most egy ilyen hülyegyerek miatt ne érezzem magam annyira jól, amennyire szeretném.. végülis nem ezért jöttem....
de mégsem hagyhatom éhen halni ezt a szerencsétlent.rettenetesen felidegesített...
mondjuk ha hoztam volna magammal magyar bankkártyát akkor legalább tudtak volna nekem utalni a szülei, és levesszük neki.. dehát azt otthon hagytam.
legszívesebben elküdltem volna a fenébe... 2x évesen hogy lehet valaki ennyire teljesen hülye...
-
újabb repülőteres kérdés merült fel bennem: hazafele is be tudok menni vásárolni a duty free shopba? nem akartam megutaztatni a cuccokat amit kinéztem, de lehet, hogy így megszívtam a dolgot...
-
nekem a wyborovát ajánlották onnan, meg wisniowkát, miodowkát... legszívesebben mindből hoznék. meg söröket is. de akkor télleg túllépném a súlyhatárt.
hm, izgatott vagyok, ezer éve nem voltam külföldön, meg kétezer éve nem repültem...
ráadásul most, 23 évesen megyek egyedül először.
online check-in megvolt. ilyenkor a rendes check-in pultnál kell leadnom a csomagom, vagyvan rá más hely?
-
akkor ezt elég szigorúan veszik, köszi azért
majd az aoldaltasit beteszem a bőröndömbe...
másik sarkalatos pont a pakolás. 23 kg poggyász, de nincsen mérlegünk..
mondjuk nem hiszem, hogy egy közepes bőröndöt csak ruhákkal túl lehetne pakolni, remélem nem fog kellemetlen meglepetés érni a reptéren...
ma sikerült féláron samsonite bőröndöt vennem, tökkirály
-
hát arra ma már marhára nem fogok ráérni
nameg sajna nem utazok annyit, hogy megérje. pedig ki is néztem ma egy tuti samsonite bőröndöt, mindenféle jóval, öltönytartóval felszerelve. de aztán erőt vettem magamon, és egy olcsóbb alapmodellt választottam
egy ilyet amúgy linkelnél, hogy miféle?
-
hi!
ezer éve nem repültem, szóvla nem tiszta nekem valami. kézipoggyásznak meg van adva, hogy egy db-ot vihetek, XxYxZ méretben és x kilóig. Nekem viszont lenne egy laptopom, meg egy oldaltáskám. Ami ugyan két db, de sem a mérethatárt, sem a súlyhatárt meg sem közelíti. Ezt így vajon felvihetem a gépre?
köszike
-
pöppet
és az a baj hiába akarsz takarékoskodni, nem igazán tudsz... esetleg olyat érdemes keresned, ahol fix pénzt lehet fizetni. pl én is fixen fizetek 43-at, de nincs saját szobám.
barátnőm (illetve jelen állás szerint cska volt...) 50k-t fizet fixen. kelenföld, 10. emelet, de korrekt lakás, gyors nettel, tv-vel, külön szobával. szóval h emellett még van 70-80k-d, plusz egy kis cafetéria, akkor abból azért ki lehet jönni egy hónapban.
-
úgy kalklálj, hogy a rezsi durván a lakás bérelti díjával egyezik meg. szal, ha 50k-t kifzetsz bérleti díjnak, akkor még minimum 30-40 lesz a rezsid.
budaörsre egyébként nagyon jó a közlekedés, 6-8 percenknt jár busz, ami alig áll meg néhány helyen, szóval nagyon hamar ottvan. budán meg a móriczra a lehető legkönnyebb eljutni
-
válasz
Tothgera30 #16386 üzenetére
ha van egy bulizós öltönyöd, akkor igen
én pl az enyéimet biztosan nem venném fel buliba, füstszagú lesz, leönthetik, és ahhoz egy kicsit drága mulatság
-
válasz
FehérHolló #16298 üzenetére
jahh, hogy olyan mailcím, mint azén t-onlájnosom, vágom
-
válasz
FehérHolló #16296 üzenetére
milyen ilyen fizetős megoldást tudsz ajánlani? nem hallottma még ilyenről.. úgy kell elképzelni mint egy gmailt, csak fizetni kell és megbízhatóbb? vagy domainhez tartozó mailcímre gondolsz?
mawyx: senki nem tudja neked megmondani, hogy mi lesz... ha nem nagy összegről van szó, akkor kb mindegy, hogy mikor váltod szvsz.
-
szomorú, hogy milyen állapotok uralkodnak...
más téma, bőrönd:
tudtok esetleg valami olyan jó bőröndgyártót, aminek a termékei a 20-30k-tól induló samsonite és american tourister, valamint a 3-4-5k-s kategória között helyezkednek el? mert nekem még nem sikerült megtalálnom, és ha nem muszáj, akkor nem venném a legdrágábbat. -
basszus, minden reggel amikro először felnézek valami hírportálra biztosan találok olyan hírt, amely egy újabb adó bevezetését helyezi kilátásba...
még jó, hogy tőlem egy forintot sem fognak látni, mert amint végzek a sulival megyek is elfele innen, nagyonnagy sebességgel.
-
hát nem irigyellek... lehet azért, mert nálunk oroszlányon távfűtés van, régi, oldschool szabályozhatatlan radiátorokkal (azaz lehet csökkenteni a hőmérsékletet, ha kinyitom az ablakot...), és így télen folyamatosan (ne tessék megkövezni) 28-30 fok van a szobámban...
ez sem jó, valahol a kettő között lenne ideális. -
6:45-kor már a medencében voltam.. 3km után most vár rám két óriási szendvics, aztán 10kor vissza budapestre, és estig tartó könyvtárazás.. kíváncsi vagyok hogy fogom bírni..
tildy: örülök, hogy apukád jobban van, csak így tovább a felépülés útján!
-
népszámlálás kérdés:
van nekem egy lakásom, ami az én bejelentett lakcímem, viszont soha életemben nem laktam ott. ott már járt a számlálóbiztos, kitöltötték az adatlapot, meg minden.én neten szeretném, de milyen adatlap-számmal? beírhatom azitthon kapott lapon tlálható azonosítót? vagy hogykell ezt? jólenne még az interneten elvégezni ezt a mókát.
szóval igazából van egy hivatalos lakcímem, ami az én lakásom, lakok itthon a szüleimmel hétvégenként, hétköznap meg egy albérletben.. szóval kicsit emg vagyok lőve.. telefonn meg elérhetetlenek ezek a szerencsétlenek..
-
az jó,hpgy a múlt vasárnap vett cipőm, két hordás után mára megadta magát
mondjuk számítottam rá, hogy nem lesz hosszú életű, de azért reménykedtem benne, hogy kibírja az őszt... de mégse nem
mondjuk muszáj volt megvenni, mert máshol nem találtam olyat ami tetszett...
nade, hogy 5 napig bírja valami
-
én tegnap itt voltam, nekem nagyon bejött: [link]
főleg amikor a kérd gin-es limonádét egy befőttesüvegben hozták
jó hangulatú hely, jó dizájnnal. picit kicsike, de ha ez nem zavar, akkor szerintem jó választás
lánnyal főleg
Jeti: köszi a segítséget. neked, illetve ennek a videónak hála sikerült megcsinálnom amilyenre szerettem volna: [link]
-
jóreggeltet!
kellene nekem egy kis word help: aláírásokat szeretnék beszúrni, kis pontozott vonal, névvel, beosztással, 2 dbot, a szöveg aljára. de azúj word automatikus aláírási sora valami undorítóság, és a régi taulátor funkciót meg nem találom... ti hogy szoktátok ezt megcsinálni?
köszi előre is
-
ezt a népszámlálás izét nekem is ki kellene töltenem? vagy kiknek kell?
mi van ha nem töltöm ki?
-
figyi, én 3 nyarat húztam le segédmunkásként, így ezek után amit egy klimatizált csarnokan kell csinálni, az nekem nem húzós
de komolyra fordítva a szót, szerintem nem kell tartanod tőle. felelősség lesz rajtad, mert a minőségre igen háklisak a németek (jogosan), de el is ismerik a jó teljesítményt. nameg nem egy monoton munka, mintha mondjuk az autókat kellene összeszerelned. szerintem nem csalódnál, főleg, ha valamennyire érdekelnek is az autók. az első fizudból meg jöhetne a prc200 vagy a ds1 podium
-
nem egy nagy kunszt, veszel egy könyvet a minőségirányításról plusz elolvasol még pár ismertetőt a 8D-ről és meg is van
elsőminta: elmékeim szerint (amikor mgé autóipari beszállítónál dolgoztam) első minta minden nap (vagy inkább minden műszak) által legyártott első darab. kb. azért kell elrakni, hogy ha a műszakban később valamilyen hibás alkatrészt fedeznek fel, akkor vissza lehet keresni, hogy már eleve szarul indult-e el a gyártósor, vagy időközben keletkezett a hiba. asszem, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
útómunka - nálunk ez úgy ment, hogy ezen az állomáson kapták szét azokat a darabokat, amik nm mentek át a minőségellenőrzésen. szétválogatták az alkatrészeket, aztán leselejtezték. igazából elég sok dokumentációval jár a dolog, meg elég nagy fejetlenséget td okozni, ha véletlenül valahogy visszakerül beépítésre olyan alkatrész amit már kiszedtek valamiből
de szerintem jól megfizetnének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone topik
- Asztalos klub
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Wuthering Waves
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest