- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29933 üzenetére
A repülőtéri kiszolgáló cégek és maga a repülőtér is úgy tűnik, hogy a „megszoksz vagy megszöksz” elvet követik az utasokkal és dolgozóikkal szemben. Nyilván az utasok egy része idővel hozzászokik majd a sátrakban történő nyomorgáshoz, didergéshez, a hosszú sétához,az infralámpákhoz és a konténeres toi-toi wc-khez.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29924 üzenetére
Es nem csak kirepulsz a szekbol hanem raadasul nagyon para is. Nekem is volt benne parszor reszem, es az sem jo jel ilyenkor, hogy az osszes legikisero rohan a sajat ulesehez es leszijazzak magukat. Ha valaki all az siman benez a kapitanyifulkebe
Nembaj, bevezetik aztan lesz sok cikk a homaron, hogy vettem jegyet es a kocsogok nem engedtek, hogy leuljek
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #29855 üzenetére
siman, annyi kikotesem van, hogy mivel itt usa dollarban fizetek igy a paypal/bank accountomra is usa dollart szeretnek kapni, vagyis nem erdekel a forint arfolyama. a postat meg ki lehet szamolni a usps.com / dhl / fedex oldalain
szerk: a kindelemet is igy vettem, itteni ismeros megvette aztan feladta postan, annyi, hogy a toltoje usakos igy csak usb-rol tudtam tolteni
ezidaig -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29842 üzenetére
Las Vegas - Fort Lauderdale (FLL) $135 + $25 egy feladott borond - 3500 km
Fort Lauderdale - Baltimore oda-vissza, $117 - 1500 km iranyonkaent
Mindegyik nagy repter a varosban. Annyi, hogy mar nem adnak kajat csak chips+udito, de kit erdekel a repteren sem eszeveszetten draga kajalni mondjuk ket atszallas kozben, ha meg nincs atszallas akkor 2 orat ki lehet birni.
Szallasok olcsok, motel a tengerparttol egy utcara $250 indul egy hetre
Igazad van semmi sincsen ingyen, de elfogadthatoak az arak. Tegnap peldaul a Steak n Shakeben vacsoraztunk (gyorsetteremnel egy picit jobb, beulos hely) a szamla $19 volt, de voltak kuponaink igy $12 lett a vege. Ugyanigy vannak kuponok tartos fogyasztasi cikkekre, boltban mindig van buy 1 get 1 free vagy hasonlo akciok. Ha kicsit korulnez az ember 20%ot tud sporolni. -
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #29838 üzenetére
persze, hogy forintban, ha par ezer dollar nem szamitana akkor magangeppel mennenk
latszik nem mindegy mikor es milyen uticellal mennek az emberek, mi mindig olyan helyekre megyunk ahova nem olyan jok a fapadosok es a weboldalukon hirdetett akcios arak sohasem jonnek kiszerk: nemsokara jon a lumia 920, erosen huz a szivem, hogy megvegyem (elvileg $99 lesz 2 eves elofizetessel)
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #29836 üzenetére
Valahogy nekem sohasem jott ki annyival olcsobban a ryan mint mas, hogy megerje. Legutobb mikor Sydneybol mentunk latogatoba parizsig volt jegyunk (addig volt akcios) utanna neztem egy parizs-budapestet es ryan nem volt sokkal olcsobb csak par ezressel raadasul nem is CDGrol indult volna. A vegen asszem Easyjet lett de az is csak azert mert egyiranyu jegy kellett. Egy returnal par ezressel tobbert rendes jarattal mehettunk volna. Easyjetnel meg tomeg, lokdosodes es ciganykodas a csomagokkal, mert egy fel literes uveg nem fer be a taskaba.
Mondandom lenyege, hogy nekem sohasem jott ki ugy, hogy lenyegesebben olcsobb lenne egy fapados a hozzaadott kenyelmetlenseggel egyutt, inkabb mindig fizetek par ezressel tobbet, de nem szolnak be ha van nalam meg egy zacsko a 2 uveg alkohollal amit vettem a duty-free boltban.Lufthansa meg mondjon le, mar nincsen szendvics az europai jaratukon
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29822 üzenetére
aham, kosz
vegulis igaza van, realerteken tobb volt a love ugy 5%al 2005ben mint 1980ban (ezt talaltam hirtelen)
szerk: akikkel eddig talalkoztam siman tudtak merre van az a Magyarorszag, sot 1 fejvadasz csavo, egy-ket manager meg egy CIO akikkel beszeltem az elmult ket honapban raadasul meg jartak is az orszagban. Holnap meg valasztas, vegre vege lesznek a politikai reklamoknak
-
bobsys
veterán
November 27en kezdek. Egy ketnapos ismerkedos tortenettel Armonk, NY faluban (4330 lakosa van) ahol az IBM HQ talalhato
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29736 üzenetére
Azon a reszen sirva rohogtem
Ez igy van, sot megha megkapod es benne van az utleveledben akkor is visszafordithatnak.
Olvastam, valakit nem engedtek egyszer vissza, mert gren card holderkent nem elt az USAban eletvitelszeruen evente csak par honapot toltott ott, aztan x alkalom utan szepen hazakuldtek a hatarrol. Aztan sirt az egyik forumban -
bobsys
veterán
válasz
Kassadin #29307 üzenetére
Ahogy igertem.
Magyarorszagon dolgoztam egy multinal mint ITs, feleseg meg egy masik multinal mint team leader/manager.
Aztan egyszercsak ugy gondoltuk mi lenne ha es elkezdtuk nezegetni az orszagokat igy esett a valasztas Ausztraliara. Nekem akkor volt picit tobb mint 7 ev tapasztalatom neki meg 4 ev a munkakoreben.
Ausztraliaba valo kijutasnal volt ket lehetosegunk. Magyarorszagrol intezunk mindent es megszerzem a letelepedesit 1,5-2 ev alatt. Masik lehetoseg kimegyunk, o elmegy tanulni azt amit amugyis szeretne en meg keresek munkat es orszagon belul csinaljuk meg a PRt. Masodik opciot valasztottuk. 2011 februarban felultunk a reoulore es kimentunk. Talatam munkat, dolgoztram, menet kozben lett egy munkavallalasi vizum a tanulo helyett igy mikor feleseg vegzett akkor o egybol eltudott menni dolgozni (a vizum sajatossaga, hogy en nem valthattam munkaltatot mig o barkinek korlatozas nelkul dolgozhatott). Errol a vizumrol pedig upgradeltunk a PRra a ceg segitsegevel akinek dolgoztam. Igy is volt masfel ev csak kozben kint eltunk nem pedig Magyarorszagon.USAba n a letelepedes nem mukodik ugy mint Ausztraliaba. Van 3 ut, csalad alapjan, menekultkent vagy zoldkartya lotto. Minden evben jatszottunk a lotton, 2011ben kihuztak. Papirok intezese, levelezes es egy kovetsegi interju utan megkaptuk a green cardot 2012 majusaban. Ekkor meg nem volt meg az Ausztral PR igy megvartuk mig megkapjuk majd szeptemberben kijottunk ide. Feleseg regen elt/dolgozott itt mint babysitter igy vannak itt ismerosok valamint imadta az idojarast es be kell valljam nekem is tetszik, hogy nincs hideg. Ausztraliaval kapcsolatban az egyik tevhit, hogy ott mindig meleg van, mikozben van 5-6 honap amikor fel kell oltozni es van kemeny 3 honap tel a futetlen, szigeteletlen lakasban.
Munkam. Sima rendszergazdakent kezdtem abban az oktatasi intezmenyben ahol megszereztem az OKJs bizonyitvanyt, majd elkezdtem jobban megtanulni a Microsoftos rendszereket es elkezdtem vizsgazni belole. Igy lett meg par Microsoftos minosites. Aztan volt par kitero (szakman belul csak nemtudtam eldonteni melyik munka jo nekem) es kikotottem az egyik multinal. Ott level 2 administratornak vettek fel, de hamar feldolgoztam magam level 3-ba igaz (onnan mar nem volt feljebb) ellenben nagyon sok dologban reszt tudtam venni, rengeteget tanultam es termeszetesen megszereztem ujjab vizsgakat amik kozul nem mind volt Microsoft de kapcsolodott a munkahoz. Nagyon jo munkahely volt, kollegak jok voltak, jo volt a csapat, vaolt egymas iratni tisztelet, de sajnos a ceg a valsagot rosszul kezelte, jottek a felhok es leleptem egy masik nagyobb multihoz mint vezeto system engineer. Ott eppen epult ki a csapat, hoztak a munkakat Budapestre nyugatrol, a feladat az volt, hogy kimenni a nyugati vallalathoz es elhozni a melot, kiepiteni itt Budapesten a csapatot valamint az egyik belso rendszert megkalapalni es tervezni egy ujat. Miutan ezzel vegeztem leptunk le Ausztraliaba. Ott az elozo munkakhoz kepest "visszalepes" kovetkezett, kis es kozepes vallalkozasoknak a teljes IT rendszeret kellett masszirozni szerencsere az orszagot elkerulte a valsag igy volt a cegeknel loveja es voltak erdekes, kihivasos munkak, rendszer upgrade, uj rendszer bevezetese. Oszinten szolva nem nagyon szerettem a munkat, de csinaltam hisz kellett meg kitudja lehet a jovoben alapitok egy hasonlo ceget es jol johet az ott megszerzett informacio.
USA. Florida nem egy IT kozpont igy ket honap alatt lett meg ez az IBMes munka. Itt elvileg az lesz, hogy mas cegeknek az Ms megoldasra valo atallasat fogom csinalni. -
bobsys
veterán
Motivaciokent a kalandvagyat tudnam felhozni, meg a lehetoseget. Ausztralia kalandvagybol volt, nem voltak anyagi gondjaink, szepen eldegeltunk Budapesten az I. keruletben a vartol 2 sarokra. Megvolt mindenunk.
USA meg a lehetoseg miatt, ha nincs a zoldkartya eszembe se lett volna idejonni. -
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #29716 üzenetére
Itt fel oraja ment el az utolso kiskolok. Aztan a fiatalok meg elkezdtek bulizni (ahol lakunk, ismerosok, a nagyhazban epp egyedul van a 16 eves kolok meg a haverjai + nehany csaj
)
(#29718) tildy: en meg nemtudom mi lesz, ott mar eltem egy picit itt meg nem. Egy ev mulva terjunk vissza ra, de vagyok annyira kocka, hogy mindegy csak net meg munka legyen a turazas az spec eppen hianyzik
-
bobsys
veterán
Darth Vader Disneylandben
[link] -
bobsys
veterán
We are pleased to offer you the position of Advisory Architect at IBM
koszonom a tamogatast a felesegemnek, anyukamnak, Gaborbolnak es mindenki masnak, nelkuluk/nelkuletek nem kaphattam volna meg. Igerem mindenkinek, hogy kemenyen fogok dolgozni a vilagbekeert
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Azt tudja valaki, hogy mekkora, hany km/oras szelnel nem engedik fellszallni a gepeket?
-
bobsys
veterán
Ejha.
An Italian court on Friday sentenced former prime minister Silvio Berlusconi to four years in jail for tax fraud
-
bobsys
veterán
Dragallom bizony. Elhiszem, hogy nagy az orszag sokba van a fejlesztes, de 350 millio user van. De itt is el van bacva mint mashol, van 2-3-4 nagy mobil/net meg tv szolgaltato oszt kesz, verseny azert nem olyan hudenagy foleg, hogy sokhelyen ugye az egyik lerakja a kabelt aztan csak tole veheted a dolgokat.
Azt mondjuk tenyleg nemtudom mennyibe kerul Magyarorszagon
, de itt ugye ugy van, hogyha teged hivnak a mobilon akkor is fizetsz am erte. Ambar ezzel egyutt sem lepem tul a havi 10orat, meg a telefonos interjukkal sem.
Aztan meg ugyis ceges telefonom lesz vagy nem
-
bobsys
veterán
Hao-haho-haho, visszhangzik az egesz topic
Ma az AT&Tnel. Hat van ara a mobilozasnak. 2 elofizetes, korlatlan beszelgetes+sms+ 4 GB adat a ket elofizetesre= $150
TV+12Mbps internet=$95 -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29558 üzenetére
Utannaneztem nem fog ideerni, Key Westnel elkanyarodik, aztat mondjak (nem lesz direct hit, csak kozel lesz), majd jon ide masik kicsit kesobb
De amugy is, van itt hurricane shutter, no para, 1 het hidegelelem be van tarolva ismerosoknel, valamint a pancelban van 1 shotgun, 1 felautomata gepkarabely vagy mi, meg 2 pisztoly ha esetleg valami Katrina fele jonne ami volt Louisanaban 2005-ben es a rosszarcu emberek megprobalnanak fosztogatni
-
bobsys
veterán
Jon Sandy a hurrikan, mar a Bahamaknal jar
-
bobsys
veterán
Az van, hogy nosztalgiaztam es megneztem par 90es evek kozepi house disco videot, a szamok tobbsegere siman emlekszem, az obudai diszkobol ahova jartam
-
bobsys
veterán
Megneztem az Expendables 2 cimu filmet. Jo nagy baromsag, de azert a 3-4 poenert megerte megnezni.
-
bobsys
veterán
hajaj, de meg mennyire. Itt vagyunk tobb mint masfel honapra es lakbert nem kellett fizetnunk es meg marasztalni akarnak. Van egy kulon kis szoba-furdoszoba a nagyhaz mellett abban vagyunk, de amint lesz munka megyunk. Hianyzik az otthoni kaja, kezd sok lenni, hogy allandoan elmegyunk valahova enni valamit, nincs fozes estenkent.
-
bobsys
veterán
Megjott a macsek. Most ertunk haza a repterrol vele
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #29324 üzenetére
Converitble Mustang jo otlet, de napkozben nemtudod lehuzni a tetejet, mert ropogosra sultok. Meg 4 ember nemigazan fer el benne. Naplementekor viszont baromi jo. Masodik nap adhatsz a szuloknek egy kis spanyol nyelvlecket csak menjetek be Miamiba
esetleg Bushgardens Tampaban.[link]
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #29316 üzenetére
Hoooo, szoljal mar ha itt vagytok elmegyunk vacsorazni/ebedelni mondjuk a cheescake factoryba vagy le az intracoastalhoz, ott mindig van akcios Margarita vagy buy 1 get 1 free
Fort lauderdale kornyeken van egy csomo jo kis hely
Az ido tokeletes. Sut a nap picit fuj a szel, tetszeni fog nekik. -
bobsys
veterán
válasz
bobsys #29304 üzenetére
Na hivtak. Elvileg felvettek, de majd a board meetingen meg kell beszelni (jovo het hetfo), addig elvileg elkezdik osszerakni a papirokat meg az ajanlatot. Mint tudjuk akkortol van az embernek munkaja miutan alairta a szerzodeset, igy meg nincs oromkodes
(#29307) Kassadin: ha felvettek, leirom
(#29308) fokukac: dehogynem, de este mindenki vesz a publixban par folyometert es este kipotolja amit megettek.
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Az a background checknel kiderul ha mar elkaptak vele. Drug teszt szerintem csak a sima cseszebe pisilos dolog.
Floridat telen tudom ajanlani, ahogy beszeltuk. Europai evszakok szerint Ausztraliaba nyaron menj, ide hozzank meg telen gyere akkor van a leghuvosebb. A nyarat itt nem birnad, 30-32 fok, 100% paratartalom, majd mindennap esik egy fel orat-orat a meleg eso es utanna szauna.Kedden lesz a harmadik interjum az IBMnel
-
bobsys
veterán
Nem birom megunni a bagel es cream cheese (Philadelphia) kombot reggelire
-
bobsys
veterán
válasz
Kassadin #29197 üzenetére
Nem evente parszor, hanem 2-3 evente egyszer, 2-2 nap az ut, ha az ember nincs eleresztve. Sokan szenvednek a honvagytol akik aztan ragjak magukat, mert nem olyan egyszeru Magyarorszagra atugrani.
En mindig azt mondtam, hogy meg mindig gyorsabb mint 100 eve hajoval
Elsore arrafele venni az iranyt sok embert probara tesz es nem is olyan egyszeru bevandorolni, sok ido mig eldontik az ottani hivatalok, hogy jovagy nekik es adnak megfelelo papirt.off2: USAkokkal sincsen am semmi baj
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29177 üzenetére
Property cuccoknal alap az ujjlenyomat. Szabadsag erzet meg nemtudom. Ausztraliaban mar vettek ujjlenyomtatot meg teljes tenyernyomatot a PRhoz. USAkoknal eloszor a kovetsegen. Aztan minden egyes belepesnel az orszagba, plussz fenykep.
De egy sima jogositvany csinalashoz is kell mindenfele migration papir, zoldkartya biz basz es utanna meg atfuttatjak az adataidat a bevandorlasiak adatbazisan is.
Ezekhez kepest egy background check amit megcsinal a ceg es neked semmi dolgod vele nem nagy cucc. Az adatokat amiket kernek a lakcimeiden kivul tartalmazza az oneletrajzod. Mas vilag az teny, de megszokhato (az egeszsegugyi ellatorendszert meg mindig tanulmanyozom)szerk: ertem en amit mondasz, de ez van. Peldaul bankszamla nyitashoz elvileg nem kell a Social Security Number, a bank kerheti, de nem kotelezhetnek, hogy megmond (a torveny szerint) oszt megse nyitnak neked szamlat ha nem mondod meg.
(#29179) bandus: gondolom csak azert, mert nincs munkavallalasi vizuma
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29170 üzenetére
background check (7 evre visszamenoleg) es a drug teszt mindenhol van. Kormanyzatis meloknak/illetve cege valogatja ha nem kernek secret clearencet akkor minimum teljes az egesz edddigi eletedre kiterjedo background check es drug teszt + bizonyos munkakoroknel - pl ingatlan ugynok - ujjlenyomat
BTW a background check semmi extra, 7 evre visszamenoleg az osszes eddigi lakcimed, munkaltatoid + ha valtoztattal nevet akkor a nevvaltoztatas datuma illetve az elozo neved. Aztan majd a ceg lefuttatja ott ahol akarja. Pont tegnap toltottem ki egyet -
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #29144 üzenetére
hajra, hajra
-
bobsys
veterán
Vicces ez a Mustang. Van benne cruise control. Beallitom, majd mondjuk lassitok akkor van egy gomb, hogy resume speed, ilyenkor eltunik a labam alol a pedal es felgyorsit a mar beallitott sebessegre. Ugyanez forditva ha a gombokkal lassitok a pedal felnyomja a labam. Vicces na. A rental autokban mar elektromos pedal volt, sohasem tapasztaltam meg ezt.
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #29121 üzenetére
Elkepzelheto, hogy a router nem bir megbirkozni a 30 megabitel
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #29092 üzenetére
Az 37mpg. Az elso heten bereltunk egy chevi cruzet, abban nemtudom milyen motor volt (de tuti soros, mert eleg varrogep hangja volt) de 30mpg volt az atlag. Aztan volt egy Hyundai Sonata na az varosban 25mpg palyan 65nel meg 42mpg fogyasztast irt.
De kulonben is, nehogyma itt ne v6 meg v8 kocsim legyen -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29077 üzenetére
Hulyek azok
Btw en is hulyen alltam az elejen, mert nem tudsz csak ugy tankolni. Vagy bemesz a pulthoz lerakod a lovet mondod a kutszamot, tankolsz majd visszamesz az aproert. Vagy hitelkartya elo, lehuz, pin kod, tankolas. Viszont nem fogad el a kut csak usa hitelkartyat. -
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #29059 üzenetére
Csak nyugodtan, de linkeld be hogy en is megtalaljam
-
bobsys
veterán
200 merfold, 12 gallon uzemanyag, $45.
-
bobsys
veterán
Az milyen, hogy jelentkezni szeretnek egy melora, de az online jelentkezos rendszer egy rakas fos es igy nemtudok. Ellenben megtalaltam par a cegnel dolgozo hr-es ceges email cimet valamint az IT manager emailjet is. Bunkosag irni nekik, hogy jelentkezem az allasra emailben, mert a rendzseruk nem megy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest