- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
(Darkwood) #17410 üzenetére
Rem XP-ben akkor legalább a 3GB-os kapcsolót aktiváltad... Anélkül max 2GB-ot ad egy alkalmazásnak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
(Darkwood) #17400 üzenetére
Jó lesz ez, küld meg rendesen, 15-16k simán megy még így két magon is, 4-el meg már a 17-18k is lazán megvan/lesz/lenne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Elderath #17378 üzenetére
Gondolom alapon csinálja... Ha igen, a tápod kevés. Gyenge a 12V-os ága, gyenge a hatásfoka ezért kilövi magát. De legalább lekapcsol és nem fő szét. Ne is nagyon erőltesd így sztem a dolgot.
mod:
Zájec: Látod ezzel nem is foglalkoztunk, csak rádobtuk a ventit meg odaállítottuk ahol volt hely neki és kész (a driver gond kötötte le a figyelmünket). Így is hűvös volt és úgy is csak teszt erejéig volt így beventizve, de legközelebb majd akkor átpozícionáljuk a ventik elhelyezkedését.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17372 üzenetére
Hát még kicsit el vagyunk maradva. W7 alatt az eddig stabilnak hitt OC-m elszállt és a szenyó nV driver nem szólt hogy eldobta magát. Néztük a teszt végégn, mik ezek a 10-13FPS eredmények... Aztán kiderült hogy a driver elszállt és visszavette az órajelét 400MHz-re 710-ről.
Pedig nem a hűtéssel volt gond, mit láttad...
Szóval ha miden igaz 7végégn folyt.köv. 700-as órajelen ahol rem stabil, legalábbis korábbi driverrel ezen az órajelen Crysis-oztam.mod:
Úgynézki másik haver/fórumtárs meg 192SP-s GTX-et vesz, lehet csinálunk egy 192 VS 216 házi tesztet is vmikor.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17370 üzenetére
Sajnos a gép nem az enyém (csak a vga), hanem G4ga fórumtársé. A Karira az extra hűtés a tuningos izzasztás miatt kellett. Viszont Crysis-ban fullban DX10-ben 1680x1050-ben 8x élsimítással is éppen csak langyos volt a kari (sajnos a sebességéről már nem tudok ilyen jókat mondani...
) persze 100%-os gyári venti mellett.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #17367 üzenetére
Egyszerűbb, ha Evga precisiont használsz azzal nem kell vacakolni.
Amúgy egy kis vizuális élmény 4all: GTX260 akcióban.
-
Qru
MODERÁTOR
Új PhysX driver Link
Meg hozzá egy PhysX-es játék demo: Darkest of Days
-
Qru
MODERÁTOR
Egy új PhysX-es játék: Batman: Arkham Asylum PC demo.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoReSz1975 #17338 üzenetére
Igen, erdetileg csak Evga karikkal ment de aztán feltölrték a progit, így megy mindenféle GTX-el. Nekem pl Gigabyte van.
Pepe78: Akkor csak megoldódott.
TTomax: Szimpi az a feszállítós progi, majd rákeresek gúgliban és lerántom én is.
Azt hittem Space Siege-el nem is játszik rajtam kívül senki... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoReSz1975 #17336 üzenetére
A PowerPlay megy tuning mellett is, tehát 2D-ben visszaveszi az órajelet és a feszt is, tehát nem fog melegedni/fogyasztani ha csak netezel.
Ha esetleg egy jó kis utód kell a Riva helyett és enm akarsz vacakolni a Rivában az új driver beszerkesztésével (lentebb írták, hogy kell, keress vissza ha érdekel) akkor próbáld ki az Evga precision nevű progit. Én is ezt használom, egyszerűen húzigálhatóak vele az órajelek és a venti fordulatszáma, méri a hőfokakt is, elég korrekt progi (guru3d-ről letudod szedni). W7 64bit alatt én ezt használom.mod:
Hehe, ez volt a 10600.-ik hsz-em.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoReSz1975 #17334 üzenetére
Ezeket vinni fogja nagy valószínűséggel. Általában 5-10MHz-et emelsz majd tesztelsz, stabil-e. Ha már nem, akkor kicst vissza veszed és úgy tesztelsz. Hőfokra végig figyelj, ha kell manuálisan állítsd feljebb a venti fordulatszámát (65%-on még nem hangos de már jól hűt).
GPU órajel átlag 700-750-ig bírja. A shader órajel kb 1500MHz-et szokott bírni, ha a GPU még menne feljebb akkor érdemes csak azt tovább húzni és a shader órajelet megtartani az utolsó stabil beállításon. Ram olyan 1200-1300MHz-ig szokta bírni a túlhajtást, felette csíkozódik be-be villan a kép.
Ezek olyan közép értékek, szóval ettől kevesebb és többet is elérhetsz ez erősen függ attól, hogy milyen darabot fogtál ki.
Nézd meg ki mire jutott: Tuning list -
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoReSz1975 #17332 üzenetére
Ha nem emelsz feszt akkor ameddig bírja. Hőfokra azért nem árt odafigyelni, 85-90fok fölé ne nagyon menjen a GPU hőfok az a tuti.
Pepe78: 10 perc Furmark az nem sok, menjen egy félóra-órát akkor már inkább okés ha bírja. COD4-hez vmi patch? Vagy másoknál nem fagy? (Nem tudom, nem játszok vele...)
Shader általában 1500MHz körül elhasal, szóval azt nem is csoda, hogy vissza kellett venned. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DroneZ^ #17321 üzenetére
NB: 2x8 helyett 2x16 szávot kaphatnak a vga-k, több kártyás rendszer esetén (4870 fölött) profitálsz belőle rendesen, hisz' 2x akkora a sávszéled; + hivatalosan csak az X48 támogatja az 1600MHz-es QPB-t és csak az X48 a DDR3-as ramokat.
SB: A P45 ICH10R-es annyival tud többet az X48 ICH9R-éhez képest, hogy egyszerűsödött a hálózaton keresztül ébresztés és közvetlenül kezeli a flashalapú Turbo Memory gyorsítást.
Hátránya az X48-nak, hogy ez is akárcsak a P35 még 90nm-en készült (P45 ugye már 65nm-en).
-
Qru
MODERÁTOR
GTX260 VS 4870 egyenlőre csak képekben: Link
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Svájcinéger #17305 üzenetére
Közeben rájöttem, nálam gyárilag állandóan 40%-on teker a venti, ezért nem hangoskodik nekem az új driverrel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
and1mixtape #17303 üzenetére
Win 7 64bit-em van és nem terheli semmi ha csak nem játszok, legújabb driver van fent nálam is. Lehet vmi alkalmazás használja a vga-t. Pl a GTA 4 szokta kilépés után is "foglalkoztatni" a vga-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DroneZ^ #17286 üzenetére
Nem, i7 csak ddr3-at eszik. Itt már nincs kombó lap, mert a prociba integrált memvezérlő ha jól tudom csak ddr3-at kezel. Most még marha drága az i7 az tuti még nem éri meg az árát, majd jövőre.
Akkor maradj a P45-ös lapnál (PCI-E 2.0 miatt) amit Lara ajánlott, mert ezek szerint nem hnap váltasz i7-re. -
Qru
MODERÁTOR
Ezt használom, nagy változást nem tapasztaltam, igaz 1 játékkal néztem csak (Warmonger), ott javított egy textúrahibát az új driver.
De volt aki elégedettlen volt vele bizonyos szempontból: link
mod:
DroneZ^: P35 DQ6-ban is jól szaladnak a Q6600-ok. Az már más kérdés, hogy a PCI-E 1.1 miatt nem ajánlott annyira. Arról enm is beszélve, hogy Q6600 alá már nem vennék másik lapot, inkább gyűjtenék i7-re pl.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
and1mixtape #17259 üzenetére
FurMark, nagyon megdolgoztatja a vga-t. Hőfokra nem árt figyelni, nekem télen is felküldte a gpu-t 80-85 fokra 40%-os ventifordulattal..
Chalez + TTomax: Ami értékeink nagyjából mérési hibahatáron belül vannak, illetve nincs nagy különbség.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DroneZ^ #17239 üzenetére
Tévedés. 2 GPU-hoz van 2GB társítva, azaz GPU-nként 1GB, de mind a "két" memóriában ugyan az van tehát 1GB rammal gazdálkodik. Olyan mint a 4870 1GB CF, csak itt egy nyákon csücsül az egész cucc. Vagy egy mégegyszerűbb példa: Olyan mintha lenne egy 2 magos 3GHz-es procid és kijelntené a gyártó hogy az (2x3=) 6GHz-es.
mod:
and1mixtape: 45-47 fokos nekem is 40%-os ventivel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DroneZ^ #17233 üzenetére
Full HD-ben GTA 4?! Sajnos ott nem a tripla buffer a limitáló tényező hanem a játék optiamalizálatlansága.
Az alapfogalmakat nem taglalom (pl mi az a buffer (átmeneti gyorsítótár)) így a lényeg:
Ha van két buffereünk: A és B akkor képes kirajzolni B-ből a képet a monitorra amíg A-ba berajzolja/rendereli a képet. Ha kész van a rendereléssel A-ba várnia kell (a vga-nak) amíg a B bufferről átvált az A-ra, a monitor V-sync sebességének megfelelően. Ez ha 60Hz-es a monitor akkor 16,67milisec-nyi időbe telik. (Ha nem mozgatod a képet akkor is végbe megy a folyamat csak nincs klasszikus értelembe véve renderelés, hanem gyakorlatilag átmásolódik a kép A-ból B-be (copy)).
Ha van három bufferünk: A, B és C akkor nem kell várni amíg átvált a másik bufferre. Ha kész az A-ba való renderelés átvált B-re oda is renderel egy képet de nem kell várni amíg A-bol kikerül a kijelzőre a kép, hanem egyből tud a C-be renderelni. Addigra kiürül (vagyis nem ürül ki, mert ott marad az adat amíg felül nem íródik) A és tud bele renderelni, majd ugrik tovább B-re és így tovább.
Vagyis lag mentes lesz a folyamat. Illetve nem minden esetben, erre is nem olyan sokára fény derül.
Lássuk mik a hátrányai a tripla buffer használatának:
Ha magas frissítésű monitorod van akkor előállhat (jellemzően a 120Hz környékén) az a helyzet, hogy gyorsabban rajzolja ki a monitor a képet mint ahogy a 3 buffer megtöltődne. Itt egyszerűen nincs (jó esetben), vagyis elvész az előnyöd a tripla buffer használatával a kettőhöz képest. A hátrány annyival érint, hogy extra memóriát foglal a harmadik buffer, tehát kevesebb ram jut pl a textúráknak (noha nem kell itt sok "ram kiesésre" gondolni).
Harmadsorban felléphet olyan eset, hogy pont az ellenkezőjét érjük el a tripla bufferrel mint ami eredetileg a célunk volt/lett volna:Bizonyos esetekben (tipikusan szimulátorok, FPS játékokban) ha 3 bufferünk van akkor megnövekszik a "késés" a bevitt információ beolvasása és a képi megjelenés között a felhasználó számára. Bizonyos esetekben képkocka kerülhet eldobásra anélkül, hogy megjelent volna. Vagyis a tripla buffer használata nagyobb válaszidőt okoz mert amíg a következő képkocka renderelése be nem fejeződött addig nem tud buffert váltani.
Van egy szép sormintánk ugye:
Renderel A-ba (beírja a bufferbe majd kiolvassa) -> Megjelenít -> Renderel B-be (write/read) -> Megjelnít -> Renderel C-be (write/read) -> Megjelenít
Ha A-nál rájön, hogy neki a B-be kerülő képet nem kell kirajzolnia mert már nem aktuális és eldobható akkor is renderel a B bufferbe csak nem jelenik meg hanem átugrik C-re renderelni de közben vesztett egy kis időt, pont egy bufferbe renderelésnyi időt.
Benned meg csak annyi marad meg, hogy hoppá az előbb még éltem, most meg vki már lelőtt COD-ban pl. Ilyenkor jobb ha csak dupla buffert használsz mert gyorsabban tud képkockát eldobni és áttérni az aktuálisra.Banyek egyszer pedig ezt már leírtam, csak nem találom azt a hsz-t.
Se baj, ismétlés a tudás anyja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DroneZ^ #17222 üzenetére
Attól függ mivel játszol. A Triple Buff. több memmóriát igényel cserébe zökkenőmentesebbb lesz a játék megjelenítése (most nem részletezem a hogyant de ha megy az angol ezt olvasd el, ha nem és szeretnéd lefordítom neked
), röviden: csökkent az utánhúzási jelenség (lag).
Mivel megnő cserébe a memória igénye a programnak, adott esetben (magas felbontáson, sok látványjavítóval) belassulhat a játék.PhysX-nél 3 opció van:
1: Ha olyan játékkal játszol ami nem PhysX-es akkor nem fog lassulni semmit ha be van kapcsolva ha nincs.
2: PhysX-es játékkal jétszol de le van tiltva driverben: Élvezhetetlenül lassú lesz a dolog még alacsony felbontáson is, kivéve ha a játékszoftverből kilövöd a PhysX-et (ha lehet). Viszont jelentősen csökken a grafikai élmény, de jó sok fps-et kapsz cserébe.
Vannak játékok ahol nem lehet tiltani ilyen pl az UT3 PhysX modos pályái vagy a Warmonger. Ezzek PhysX támogatás nélkül gyakorlatilag játszhatatlanok.3: PhysX-es játékkal játszol és engedélyezve van driverben és a játékban is (már ha tiltható) magasfokú játékélmény és széles mosoly...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
and1mixtape #17177 üzenetére
Igaz itt ATi a példa kártya de a Gef-nél is így kell használni a Rivát.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #17096 üzenetére
Tudom, hogy nem egy kategória, csináltam is róla tesztet kint van logout-on.
Azt hiszem akkor nem fogalmaztam elég egyértelműen: Nem emlékszem, hogy ennyire gyenge lett volna a 4850 a GTX260-hoz képest. Bár a jót könnyű megszokni ugye...
G4ga: Írjál! Vasárnap ok lenne nekem pl. Amúgy az enyém 216SP-s, de levonunk belőle kb 10%-ot és meg is van a 192-es teljesítménye.
DeSanto: Nem futott túl sok minden a háttérben, sőt kb semmi. Egy zsír új W7 32bit volt fent neki, nem evett sok erőforrást semmi. Azonos órajelen is van kb +10% előnye az E8000-szériának az E/Q6000-el szemben ha két magos működést nézzük. És gonodlhatod egy gamma, mint pl az Assasins Creed nem 100%-on tekeri a két magot. Ezért nem hiszem, hogy nagyon befolyásolta volna a dolgot jelen esetben a 2 mag vs 4 mag.
Amúgy tök igazad van, 4 magon sokkal gördülékenyebb a munka ha több dolgot is csinál az ember. -
Qru
MODERÁTOR
Azért mert akkor kb alig vettek volna 65nm-es GTX-et ha 55nm-eset kapnak ugyanabban az árban. Itt semmi más csak ismét a kevésbé hozzáértő vásásrlók megtévesztése volt a cél. Van ahol ezt az átnevezéssel érik el lsd 8800GTS 512 -> GTX250 és van ahol pont az azonos név meghagyásával.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #17062 üzenetére
A 192SP-s GTX260-ak nagyon jól húzhatóak ha tuningolsz nem éri meg váltani. Bár sztem amúgy sem, inkább várj ki őszig akkor már lesznek DX11-es karik is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
schwartz #17025 üzenetére
Azt írtam, hogy játszható lesz így is minden játék "Persze így is futnak majd a játékok, csak minek vegyen a szükségesnél drágább (ráadásul ma már korszerűtlen) kártyát ha úgysem használja ki?" (azért erős túlzás, hogy minden felbontáson, HD felbontás felett pl Crysis simán megfektet egy GTX260-at DX10-ben, hmm elvetemült példa de igaz) én is kvázi E6600-ot használok (csak én kettőt egyszerre) és tuning nélkül is fut minden szépen.
Arra próbálom rávenni a kollégát, hogy ne vegyen egy feleslegesen erős vga-t, ha olcsóbb teljesítményével is beérnék a játékok. Ráadásul hülyeség GTX260-at vennie, Október 22-én megjelennek a DX11-es karik, addig csak kibírja. Ha nem akkor meg vegyen egy HD 4870/4890-et, sokkal jobban tartja az árát mint a korszerűtlenebb GTX.
Igaz abból sem árt majd idejében kiugrani, mert a nagy dömping miatt leesnek a használt árai de ez más tészta. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
schwartz #17016 üzenetére
Ebbe azért vitába kell szállnom, mert erősen felbontás függő. Ha 1024x768 vagy alig magasabb felbontáson fog játszani akkor lesz procilimit. Persze így is futnak majd a játékok, csak minek vegyen a szükségesnél drágább (ráadásul ma már korszerűtlen) kártyát ha úgysem használja ki?
mod:
robix06: Köszönjük a konsktruktív hsz-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #17011 üzenetére
Sajnos igen. Vettem egy Asus GTX280-at, hazavittem bedobtam a Gigabyte EP35 DS4-embe és már postnál csíkozott a kép, win be sem jött jóformán. Mondom ez kuka. Visszavittem az eladónak, betettük a gépébe simán ment, pedig nem high-en lapja volt, vmi középkategóriás Asus deszka. Furmark is futott percekig, minden okés volt. Hőfokok ok, seheol egy kósza csík stb. Mondom akkor mi van? Hazavittem, nem a karaj a rossz. Beraktam újra, hiba jelenség ugyan az.
Próbáltam mindent, mozgattam a slotban, hátha nem csatlakozik rendesen, megpucoltam az érintkező felületet, PCI-E frekit tologattam, PCI-E feszt állítottam semmi. Tápom tuti elég volt, mert már akkor is TX650-em volt, ezt is kizárnám. A vége az lett, hogy visszavittem és visszacseréltem a Giga GTX260-amra (rendes volt elküldhetett volna, azzal hogy a vga jó de nem tette). Fingom sincs mi volt a gebasz igazából, de eléggé gyanús, hogy a lap nem szerette.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Endruboy007 #17009 üzenetére
Jó a P5B-hez de nagyon gyenge a procid (túl alacsony az órajele), eléggé visszafogná a GTX260-at. Ahhoz, hogy kihjatsd kéne egy legalább 3-3,3GHZ-es proci órajel. Tuningolni nem akarsz?
Viszont inkább HD4890-et keresgélnék ebben az árkategóriában, jóval erősebb mint a GTX260 és sokkal korszerűbb is.
OC az jelenti, hogy gyárilag emelték a kártya órajeleit a referencia értékhez képest. Felesleges ilyet venni sztem, mert ezt magad otthon egy csúszka állítással megoldod és kész. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #16992 üzenetére
Azért mert a FurMark 100%-ra terheli a GPU-t a játékok meg 70-80%-nál többre nem nagyon szokták. De ezt már íták/tuk korábban is. Procinál ugyan ez a helyzet. Prime95-ön kívül nem túl gyakran lát az ember 100%-ra terhelt procit.
Nálam is FurMark-ban 84 fok förül van a gpu 40%-os venti frodulattal, játékokban megáll 75 környékén kb.
-
Qru
MODERÁTOR
Milyen kétszínű az nV bakker, eddig bagatelizálták az Dx10.1-et mert nekik nem volt, most hogy már van nekik is DX10.1-es gpu-juk meg odáig vannak érte, milyen fontos.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pepe78 #16986 üzenetére
Na az már elég baráti!
pisti88+: Jah, Quad dobott rajta az fix, de játékok többsége még úgy sem profitál (kivéve ugye GTA IV pl) a 4 magból, ilyen téren jobban jár a gyorsabb 2 magossal és ugye nem 3DMákkal játszunk. Bár a 260-nál már 3,6-on sincs proci limit ilyen folbontás mellett, nem hogy 4GHz-en.
Azért írom, hogy nem kell elkeseredni amiket kapott eredményül korrektek teljesen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gixivo #16981 üzenetére
Oda bőven elég egy HD4770 vagy HD4830. Zöldektől meg GTS 250 bár az már elég korszerűtlen...
Pepe78: Hát feszemelés nem ajánlott, meg elég bonyolult dolog, nem olyan egyszerű mint a procituning, hogy belépsz a BIOS-ba, adsz neki egy kis pluszt kakaót és kész... Meg ezekkel a hűtőkkel nem is nagyon érdemes forszírozni így is éppen elegek a húzott karik meghűtéséhez, nem hogy extra fesszel húzva.
A tuning mindig lutri, ráadásul az új GTX-en sokkal gyengébb alkatrészek vannak mint a korai darabokon. Szóval túl sok mindent nem tehetsz. Főleg, hogy a GPU "csak" 74 fokos az nem vészes egyáltalán, tehát nem a túlmelegedéstől hibázik sztem. Persze ha vízzel hűtenád vagy szárazjéggel akkor menne még többet is de léggel ez jó hőfok érték. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
nixx-21 #16966 üzenetére
Jah, de amit szív az a venti sztem édeskevés, elég vékonyka a venti, tehát nagyon kéne pörgetni, hogy a szívóhatása elég legyen a borda hűtéséhez. Ezért is nem ajánlják GTX280-hoz gondolom, de szvsz a GTX260 hűtése is necces lehet már vele. Ugye a gyári megoldás végig küldi/tolja rajta a levegőt, pontosabban ott szívja be a levegőt itt meg...
Teasüti: Tapizd a borítást, annak is melegnek kell lennie ha van rendes hőátadás. Ha nem meleg akkor nem érintkezik rendesen.
-
Qru
MODERÁTOR
Új Scythe hűtő GTX260-ra (is). Nem rossz elképzelés, kár, hogy a VRM hűtés nincs rendesen megoldva. Még a venti sem oda fújja a levegőt, így szvsz nem sokat ér.
Esetleg ha megfordítja az ember...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #16953 üzenetére
Nem sok jobb hűtő van a gyárinál, ami ugyanakkora, ráadásul ott a VRM hőfokok nagyon el tudnak szállni, mert az sarkalatos pont a nonref hűtőknél. Kevés friss levegőhöz jut a hűtőventi a karin sztem inkább az a baj nálad.
Úgy tudom, hogy 120 fok környékén kapcsolnak le ezek a karik, de értehtő okokból még nem próbáltam ki egyszer sem... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zotya984 #16922 üzenetére
Egyik sem túl jó választás sztem ár/érték arányban (nah ilyet mondani nV topikban mekkora szentségtörés?! de ez az igazság Link).
Inkább vmi Radeont nézzél. Milyen lapba tennéd? Az baj, hogy a P35/45 széria csak CF-t támogat, tehát SLI-be két Gef bukó. Ha Nforce-os lapot veszel akkor meg a proci tuningot bukod, Intel alá nem jók a azok a lapok ha tuning is szempont. Márpedig kell kraft két 88GT-hez meg a GTX260-hoz is, E5200 alapórajelen édes kevés oda, legalább 3-3,3GHz kéne, sőt a kevés L2 miatt E5200-vel nem ártana egy 3,5GHz ha nem túl magas felbontáson játszol (HD).
Ha ragaszkodsz az nV-hez (mint pl én) akkor inkább GTX260. Később jobban eladható lesz mint két tökelavult 88GT. Ráadásul dupla hőtermelés és fogyasztásért közel sem kapsz dupla teljesítményt.pisti88+:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pisti88+ #16919 üzenetére
Azért nem egészen. PCI-E 1.1-hez képest a PCI-E 2.0 dupla akkora sávszélességgel rendelkezik (0.25 GByte/s vs 0.5 GByte/s). Az más kérdés melyik vga használja ki a 0,25GB/s-nél nagyobb sávszélességet ma még de egy 4870X2/GTX295-nél már azért lehet van némi eltérés utóbbi javára.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rb26dett #16909 üzenetére
Igen de jelenleg és a közeljövőben sem várható ilyen kártya tőlük. Ezt a kört bukták az napnál világosabb, majd a GT300-as széria talán...
A GT200 erős gpu de rosszul skálázható vissza, túl drágán gyártható a Radikhoz képest hiába van már GT200b akkor is összetett, sok tranyós és sebességben nincs jelentős előnye. Eleve kb 1/3-al több tranyóból épül fel ami még azonos csíkszélességen is jelentős többlett költséget jelent a legyártása mint az azonos kategóriájú RV770/790. Ehhez hozzáveszed, hogy a 192SP-216SP-240SP-s GT200-at ugyanannyiba kerül legyártani a haszon meg nem mindegy ugye, hogy te GTX280-ként veszed vagy GTX192-ként. Tehát csak a PCB rétegszámán, a VRM-eken és az egyéb felhasznált anyagokon tud spórolni (mennyiségben és minőségben egyaránt) a gyártó amit meg is tett ugye. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rb26dett #16892 üzenetére
Az jó, én mondom csak Furmarkban néztem de az hétköznapi/gémer szempontból extrém terhelést ad a gpu-nak azért van csak pár fok különbség sztem.
Van rendes gar akkor nem érdekes, amúgy is viszonylag ritkán mennek tönkre ezek a karik. Inkább a tuningpotenciált nyírbálták meg az olcsósítással. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rb26dett #16890 üzenetére
Az enyém 65nm-es. Játékban nem néztem, csak FurMark-al. Viszont érdekeks, hogy hiába a GPU hőfok alig hűvösebb levegő amit kitol magából sokkal hűvősebb, érzésre több mint 2 fok a különbség, inkább 12fok. Viszont a VRM hőfokom nem alacsonyabb ha feltekerem a ventit, ami nehezen hiszek el. Lehet félre mér a cucc...
Sajnos az 55nm-esekeből már kispóroltak sok mindent, kevesebb rétegű a nyák, nem mér már VRM hőfokot. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szuperboci #16441 üzenetére
Nem feltétlnül, nV nem olyan mint az ATi, hogy minden hónap elején jön új driver. De azért lassan várható vmi új, ez a 185.85 nem igazán vált be senkinek ahogy nézem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szuperboci #16424 üzenetére
Most a kedvedért megnéztem:
Napnyugta 20:34-kor van.
Alig 2 óra...
Na de viccet félre téve: Játékon belül nem tudod a fényerőt állítani?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szuperboci #16421 üzenetére
Akkor nincs mese, el kell húznod a sötétítő függönyt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szuperboci #16411 üzenetére
Legegyszerűbb ha maga a monitor fényerejét állítod sztem.
mod:
kpal: Eredetileg csak Evga-val megy de a tört verziók mindegyikkel mennek.
-
Qru
MODERÁTOR
Neem, Te érted félre főnök.
"Ezen csak a cpu használat látszik, olyan progit kéne keresni aminél valószínüsíthető, hogy tekeri a gpu-t. Ööö nem látok ilyet."
Tehát nem látok olyan futó alk.-ást ami tekerné a gpu-t ezért valószínűleg a driver nem minden esetben veszi vissza a 3D-ből a vasat. Bár én még arra sem teljesen jöttem rá, hogy mi alapján váltogat LowPower 2D meg sima 2D között. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #16378 üzenetére
Ezen csak a cpu használat látszik, olyan progit kéne keresni aminél valószínüsíthető, hogy tekeri a gpu-t. Ööö nem látok ilyet.
Akkor val'szeg a driver hibájára írható. Bár nem tudom, mert nálam mindig visszaveszi az órajelet.
Sifre: Win 7 64bit tökéletes, nem is kell külön driver, integrálva van bele a vga drivert leszámítva minden. Ha még sem, akkor a Vista 64bit-es driverk is megeszi, mi több működnek is vele a cuccok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #16345 üzenetére
Használj Evga Precision-t inkább. (guru3d.com
).
Sifre: Teljesen jó, nekem is ilyen van, igaz nekem még régebbi nyákos, ezek meg már lehet az olcsosított nyákos cuccra épülnek. Tuningban is szépen megy 730/2400-on elég jól karcol a kicsike.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
GabN73 #16340 üzenetére
Nem bíznék már egy 10 éves tápban akkor sem ha pl mint esetemben Seasonic beles Corsair. Bár az legalább nem nyírja ki a gépet ha kipukkan, ha meg vmi noname eléggé esélyes (abban mondjuk 0 évesen sem bíznék
)... Feszt meg sztem újkorában sem adta le pontosan ha rendesen megterhelted. Nem arról híresek a Codegen-ek. Az egy ipari hulladék kategória de ezt te is tudod sztem.
Arról nem is beszélve, hogy vajon ha a memók kapnak élettartam gart akkor a tápok vajon miért nem?!
Ez csak az én véleményem term. Cseréltem az 550-es Chifi-met is 4 év után, nem azért mert hangos volt vagy vmi baja volt (a feszeket is pontosan adta).rup1u5:
Jó majd lőjj SS-ot.
Yorkot kihagyom, ahol kevés lesz már a 3,6GHz-es Q6600-om ott már a York se csinál nagy csodát. Szóval i7 lesz majd ha leesik az ára és szükségem lesz nagyobb procira.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
GabN73 #16338 üzenetére
Minek 1000-es táp? Már egy TX750-es Corsairt sem fogsz meg semmivel kb (sőt talán még a 650-es TX-et sem), felesleges pénzkidobás. Főleg hogy a gyártási csíkszélesség csökkenésnek hála egyre kevesebbet esznek majd a mainstream kártyák, procik stb.
10 évig nem cserélsz tápot?! Szted a bennelévő kondik kibírnak annyit (főleg hogy nem is szilárd elektrolitosak)? És a venti sem lesz ám csapágyas 10 év után...mod:
rup1u5: Sztem akkor is marad vmi progi ami hajtja a gpu-t. De elképzelhető, hogy a driver csinálja. Majd kiderül ha másik driverrel is ezt csinálja akkor jó eséllyel nem a driver lesz a ludas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Goddess of Victory: Nikke
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest