- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibitabi
tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion 6500-as vagy bármely laptopnál általában melyik billentyűk hozzák elő a BIOS-ost?
(Mert egy ilyen gép vinyó nélkül eléggé elmosott képet hoz be a bekapcsoláskor. És ráadásul olyan mintha kb 8 db telefonkijelző jelenítené meg egymás mellett, hogy HP. Vagy ebben az esetben normális, hogy kb 8 részre osztja a képet. Majd a következő fekete képernyőn egy sor megjelenik elcsúszott betűkkel ugyanígy 8 helyen: Not found system...Félek, hogy VGA-s a laptop.) -
Tibitabi
tag
válasz
Thunderzolee #6709 üzenetére
Szia!
Az egyik fickó azt mondta, hogy valószínű BGA hibás. Találtam egy pcszerviz.com nevű helyet, ahol írják, hogy nagy eséllyel javíthatóak a gépek. És a HP, Compaq laptopok esetében a Chipset cserével orvosolják a problémát, nem pedig az egész alaplap cseréjével.
Az F735-ösnek ( "asztali" gépként használt ) az a baja, hogy egyik napról a másikra nem kapcsolódott be, a rajta lévő LED-ek egy pillanatra felvillannak, de a gép nem indul be, tehát a ventilátor sem. A töltőjéből közel 30V jön ki, szóval az tehette tönkre a gépet mivel magas neki ez a feszültség. A DV6500-as meg abszolút nem kapcsol be, és nem villan fel rajta semmi. De a Pavilion-okról többet szoktam olvasni, mint a Compaq-ról, így talán arra nagyobb az esély.
Amit adtál linket, azt én is megtaláltam, de valami olcsóbb? Persze nem tudom mi a reális ár. (33ezer 3 hónap garanciával?) + ez a gép (dvd/ram/hdd) hiányos és töltő is kellene (mindkettőhöz).
Teszkó újságba most a legolcsóbb gép 85ezer és messze túlszárnyalja bármelyik képességeit.
(A múltkor egy 6500-as tulaj úgy árulta a gépét, hogy "alaplap cserés volt a, mivel állítólag ennél a típusnál hamar tönkremegy a lap....")
Ha nem jön össze a dolog, akkor szerinted alkatrészként nagyjából mennyiért lehetne értékesíteni? -
Tibitabi
tag
Sziasztok!
Hol lehet javíttatni vagy egyáltalán vásárolni laptophoz alaplapot, illetve cpihset-et cseréltetni viszonylag olcsón? ( Közel 4 éves laptop, tehát túl sokat nem akarunk rá költeni. )
Már több "szerelő-bütykölő" is (leamortizálta a szét-összeszereléssel) megnézte a gépünket, de hetek múlva mindig kiderült, hogy nem értenek hozzá.
Compaq F700 series F735-ösről van szó, és kicsit erősebb HP Pavilion dv6500 -asba is ugyanígy alaplap vagy chipset csere kell.
Több helyen is olvastam, hogy a DV6500-asba alaplapot cseréltettek, de régóta nem válaszol senki se, hogy hol sikerült megjavíttatniuk.
Szombathelyen abszolút senki sem foglalkozik laptop javítással, legalábbis nem találtam olyan szakembert eddig.
Csak olyan írjon aki tényleg megbízható helyet tud! ( Mert a kontárokból elegünk van... )
Új hozzászólás Aktív témák
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest