- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Hello!
Adott egy HP DV2940SE notebook, aminek a billentyűzetén egy blokkban nem működnek gombjai. Linkelek képet róla, ott pirossal bekeretezve a nem működőeket mutatom.Azt kérdezném, hogy ilyen meghibásodás mitől lehet esetleg, és házilag milyen javítással lehetne neki próbálkozni? Kontakt spray való befújás használhat valamit, ha esetleg nem olyan nagy a gondja? Sajnos az előéletről nincs infóm. A billentyűzetet kivettem, és csak annyit tudok mondani, hogy törés és egyéb fizikai sérülés nem látszik átnézés után.
-
Livius
őstag
Más töltő se tölti, mondjuk már próbáltam mozgatni, de már arra se kezd töltést adni mint eddig. Újra forrasztanám de ma próbáltam szétszedni és hát sajna nem megy. Minden csavart leszedtem, de az alja feszül, és nem akar lejönni, szóval nem merem erővel lebontani. Ebből szervíz lesz.
-
-
Livius
őstag
Hello!
Van egy ASUS Eee PC 1000H netbookom, aminek a tápcsatlakozójával gond lehet. Ha rádugom nem tölt, de nővérem elmondása szerint a dugo mozgatásával volt, hogy elkezdte kapni az áramot és töltött. Azt kérdezném hogy ez egy egyszerű könnyebben kezelhetó kontakt próbléma a táp aljzattal, vagy van valami komolyabb probléma ilyenkor? Jó lenne megjavítani, mert egy új aksi lett bele rakva fél éve. -
Livius
őstag
válasz
Sanzi123 #2855 üzenetére
ITT ha megkeresed a notebook manuálját ott van egy külön pdf "Recovery BIOS and BIOS Update" néven. Ebben részletesen levan írva a menete angolúl. Amit bemásoltam kb ez a lényeg, szerintem.
What is a Recovery BIOS?
If a severe error such as a power failure occurs while the BIOS update is in progress, the BIOS may become corrupted and leave the system in an unbootable condition. The Fujitsu Technology Solutions Recovery BIOS technology allows the repair of the BIOS; a new BIOS can be flashed from a floppy disk or a USB Memory Stick any time, thereby restoring the functionality. The Recovery BIOS resides in its own area in the Flash EEPROM; it is well protected from corruption and available even after a disastrous flashing attempt.
If required, use the following method to recover the BIOS:
1. Turn off the computer, disconnect the A/C power cable and open the case
2. According to your type of mainboard, set jumper to: “Enable System BIOS recovery”; see table below for the jumper settings
3. Close the chassis, reconnect the A/C cable
4. Insert a BIOS Update diskette (see section “How to update the BIOS?”) or an USB Memory Stick and turn the computer on
5. Watch the sounds from the system speaker The BIOS recovery was successful when you hear beeps in the sequence ”short-short-long-longlong” and the floppy activity light turns off. The BIOS recovery may take a few minutes.
6. Turn off the computer, disconnect the AC cable and open the chassis
7. Reset the jumpers to their original position
8. Close the chassis, reconnect the A/C cable and remove the diskette or USB Memory Stick
9. Turn on the computer and enter the BIOS-Setup. (Press the <F2> key during Boot)
10. Select “Get Default Values” in the menu EXIT
11. In the menu “EXIT”, choose “Save Changes & Exit”
The computer will now reboot and the BIOS Recovery is complete. -
Livius
őstag
Hello! Van egy asus eeepc 1000h, aminek az aksija olyan, hogy már nem lehet tölteni, vagyis még néha ha több napig töltésen van, akkor volt hogy elkezdte nagy nehezen. Ezt javítani lehet valahogy, vagy jöjjön egy új aksi inkább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest