- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BJanee
tag
válasz
Jan_01 #12181 üzenetére
Az esetleges alaplaphibat ki tudod zarni probaval. Ha tudsz esetleg probara szerezni masik ramot, procit, azt probald meg. Meg azt probald meg, hogy a vinyot kiszeded es a linuxot elinditod livecd-ben, nehany gep pl. a vinyohibara is erzekeny. Esetleg a biosban, amit tudsz eszkozoket tilts le (wifi, usb, stb.) es probald ugy telepiteni. Ha ezek ellenere is ujraindul, lehet eszaki hid hiba, vagy egyeb alkatresz alaplapon.
-
BJanee
tag
Udvozletem.
Egy gurut kerdeznek egy hibaval kapcsolatban.
Beillesztem a kepet:A kerdesem az lenne, hogy jol van ez igy?
(a kepen az eszaki hid a lenyeg es ahogy all..)
Velemenyem szerint nem, de lehet, hogy nem befolyasolja a problemat.
Egyebkent egy Acer Aspire laptop alaplapja es azt a hibat produkalja, hogy elindul es kb. 7-8 masodperc utan leall, kepet nem ad.
Okozhatja-e ezt a tipusu hibat esetleg, hogy az eszaki hid ferden all?
(gondolok itt arra, hogy esetleg erintkezesi hiba...)
Koszonom az epito jellegu valaszokat elore is.
Az ekezetekert pedig bocsanat, telefonrol igy sokkal gyorsabb.. -
BJanee
tag
Mint a legelső hozzászólásomban is leírtam, a komplett kijelzőt szalagkábelestől, kijelzőstől, inverterestől rátéve egy másik ugyanilyen gépre tökéletesen működik... de ma átszereltem egy másik kijelzőt bele (ccfl csövest ugye), azon sem kapcsol be a világítás (a kijelző 100% jó)
A csatlakozó is jó. Letöltöttem egy kapcsolási rajzot, nem nagyon tudok kiigazodni rajta. A rajzon említett alkatrészeket nem találom, pedig vagy fél órán keresztül néztem a lapot. Pedig emachines e525/e725 rajz, úgyhogy már kezdek tanácstalan lenni....
Azért írtam, hátha valaki már találkozott hasonlóval és tudja esetleg, melyik alkatrész csinálhat még ilyet.XSiGma: LINK
de ugyanitt beírva a keresőbe van még pár, hátha a lakhelyedhez közeli is van és el tudsz menni kipróbálni
Vagy esetleg még ezt tudom ajánlani: LINK -
BJanee
tag
Szia
Csak most neztem, hogy nem is nekem címeztedcsak azt neztem hirtelen, hogy emachines e525
De azert kosziugy nez ki, ezek az emasinak erre a kijelzore erzekenyek
a masik meg az usb xd
De koszonom, majd letoltok kapcsolasi rajzot, en is elektrotanyarol szoktam.
Azert ha valakinek van meg otlete, ossza meg. -
BJanee
tag
Sziasztok.
Egy szakembert kérdeznék, hogy a következő hibát mi okozhatja:
Van egy Acer Emachines E525 laptopom, a kijelzőjén sötét a kép. Amikor bekapcsolom, az E betű sötéten látszik, de a világítás nem kapcsol be. A csavar az benne, hogy a komplett kijelzőt másik ugyanilyen gépre téve szalagkábelestől, inverterestől bekapcsol a háttérvilágítás! Tehát, ennek alapján a kijelző-szalagkábel- és inverter hibát kizártam. És persze, külső kijelzőn kipróbáltam a gépet, tökéletes képet ad.
Na most, akié volt "hozzáértő", a betört kijelzőjét ki akarta cserélni és olyan "szerencsésen" dugta rá az alaplapra a kijelző szalagkábelét, hogy elhajtott 2-3 lábat, egy ki is tört (az alaplapi csatlakozón). A kitört láb a mozgatástól úgy helyezkedett el, hogy összezárt 2 lábat, be sem kapcsolt a gép, az elektronika letiltott.
Szóval én ebben az állapotban vettem meg. Vettem egy donor alaplapot, kicseréltem az említett csatlakozót (az alaplapon), kiméregettem, mindegyik láb szépen csatlakozik az alaplapon, tehát a forrasztást jónak ítéltem.
Szóval, az lenne a kérdésem, melyik alkatrész okozhatja még ezt a problémát (a kijelző, szalagkábel, inverter, csatlakozó kivételével)? Esetleg egy FET mehetett ki, amikor összezárt 2 láb? Égésnyom nem látható rajta, átnéztem nagyítóval az alaplapot, minden alkatrészt, szemmel látható hiba nincs rajta.
Köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest