Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • radio100jozs

    őstag

    válasz radio100jozs #38301 üzenetére

    Itt a lényeg a hivatalos rendeletből:

    (22) A barangolásszolgáltatók ugyanakkor a méltányos használatra vonatkozó feltételeket (”fair use policy”) alkalmazhatnak a belföldi szolgáltatási árszínvonalon nyújtott szabályozott kiskereskedelmi barangolási szolgáltatások használatára. A méltányos használatra vonatkozó feltételek célja annak megakadályozása, hogy a barangolást végző ügyfelek a szabályozott kiskereskedelmi barangolási szolgáltatásokat visszaélésszerűen vagy nem rendeltetésszerűen – például a belföldi szolgáltatójuk tagállamától eltérő tagállam területén, időszakos utazásokon kívül – használják. A méltányos használatra vonatkozó feltételeknek lehetővé kell tenniük a barangolási szolgáltatást igénybe vevő ügyfél számára, hogy bizonyos mennyiségű, a díjcsomagjának megfelelő, belföldi kiskereskedelmi árszínvonalon nyújtott, szabályozott kiskereskedelmi barangolási szolgáltatást vegyen igénybe.

    A Vodafone ezt tette 2017-től ő így határozta meg a ezt a bizonyos mennyiségű belföldi árú roamingolást, mármint a havi 10 perc ki, 10 perc be, 5 sms...stb).

    Kíváncsi leszek azért a többi cégre is, de tekintve arra, hogy a Telenor, meg a D Telekom is nagy EU-s távközlési cégek, így nem hinném, hogy a Vodától eltérően rendelkeznének, mármint kedvezőbben.

    A rendelet amúgy itt van hivatalos magyar szövegben, aki olvasni akarja:
    http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32015R2120&from=EN

Új hozzászólás Aktív témák