Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kelori

tag

Üdv!

Kb másfél éve vásároltam egy új monitort (LG 24MP59G, 1920x1080, 75 Hz, Freesync support), és mióta displayport-al használom néha eldobja a képet 1-2 másodpercre, majd visszajön mintha misem történt volna. HDMI-vel használva semmi gond, de azon keresztül viszont nem működik a freesync, ezért ragaszkodnék a DP-hez.

Amiket eddig próbáltam:
    - DDU-val eltüntettem minden drivert és próbáltam más verziókat
    - Cseréltem videókártyát de R9 380-al és RX 590-el is ugyanezt csinálja
    - A monitor alapból DP 1.2-es kábellel jött, ezt lecseréltem egy márkás 1.4-es típusúra hátha a kábel volt a hibás

Annyit tudni kell még hogy csak nagyon erőforrásigényes játékok alatt produkálja ezt, ahol a VGA maxon van hajtva, pl. most Anthem demo alatt.

A teljes konfig a következő:
    Asus prime b350 plus
    Ryzen 5 1600X
    2x8 Gb G.skill RAM 3000 Mhz Cl 16
    Sapphire RX 590
    FSP HyperM 500W

A tápra gondoltam még hogy esetleg kevés lenne de nem látok rá túl sok esélyt, 500 w bőven elég kell hogy legyen ehhez a konfighoz szerintem.

Olvasgattam külföldi fórumokat is a témában, elég sokaknak van hasonló gondja a legkülönbözőbb típusú monitorokkal. Egy a közös minden esetben, DP-vel és bekapcsolt freesync-el jön csak elő mindenkinek. Biztos megoldást azonban még sehol sem írtak, így gondoltam felrakom ide is ezt az anomáliát hátha valaki tud mondani valami okosat.

Új hozzászólás Aktív témák