- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
A fű is működik, ha folyamatosan pótlod, azt hiszem olyan 3 hét alatt bomlik le, de gondolom időjárás függő is, hogy mennyi az annyi. A nitrogént lehet, hogy pótolni kell ilyenkor, mert a mikrobák, amik bomlasztanak felveszik, és előfordul, hogy nem jut elég a növényeknek.
-
lemmy71
őstag
Persze lehet virágzás közben is permetezni Chorus 50 WG és Thiovit Jet] keveréket előszeretettel használják a kiskertekben. Én virágzáskor csak akkor permetezem ezzel, ha hideg párás esős az idő. Egyből virágzás után szoktam adni egy rovarölő + gombaölő mixet a fáknak.
Ha úgy látod hogy a virág szirmok barnulnak és visszapenderednek akkor azonnal adjál neki a két szer keverékéből. -
lemmy71
őstag
A napokban taglaltuk hogy mit mikor és mivel kell permetezni, olvass vissza egy kicsit
Victoryus
A drótkefézésről is volt szó egy két hete, de sokan félre értik. Maga a törzset és a nagyon vastag ágakon szokták drótkefézni a zöldes sárgás mohát, de szerintem az már inkább gomba fertőzés. A zöldes sárgás gombás fertőzést rezes kezeléssel "vissza lehet szorítani" kajszinál egyből virágzás után rovarölő + Champion WG -t használj, levelesedés után már nem szabad réztartalmú anyagot adni a barackoknak. És majd ősszel is lehet adni nekik egy bordói lét vagy rézoxikloridodt én az utóbbit használom.
Ma néztem a kajszijaimat még nem pattant meg a rügy, szóval azt lehet a hétvégén permetezni, de viszont az almán (starking NM47) azon már megpattant, még fiatal fa remélem ebben az évben bemutatkozik
Hát ma elég sötét volt az ég délután 4 felé, mondhatnám szürke, de ha 5 - 6 órát kibír eső nélkül a permetezés akkor már megérte lefújni. -
justmemory
senior tag
-
gzbotii
nagyúr
Utóbbi 10 évben sokat melegedett itt is a klíma, régen rendes telek voltak és gyerekkoromban soha nem volt 30 fok fölött. Most egy-két hét 30+ is előfordul. De múlt nyáron pl nem is nagyon volt ilyen meleg talán...
Globális tendencia, amit itt is érezni, sajnos.lugosi: az avatar sem véletlen
. Mondjuk itt annyira sok van, hogy meggyűlt vele a bajunk rendesen.
-
inf3rno
nagyúr
Közben rájöttem, hogy van külön ledes topik, és inkább ez a kérdés talán oda való. [link] Amúgy olvasgatok, valaki azt ajánlja, hogy érdemes két szimpla bolti ledet venni, ami nagyjából a kék és vörös tartományba esik, aztán akkor hobbi célra az is elmegy, és filléres összeg. Úgy néz ki, hogy ez egy hosszabb folyamat lesz, mire dűlőre jutok, hogy pontosan milyet, mert néhány paradicsomért és bazsalikomért nincs sok értelme 20 pénzt elkölteni egy komoly ledes rendszerre. Egyébként is inkább csak support jelleggel adnám neki a világítást az ablakon bejövő fény mellett, mert valamennyire így is nőnek, de látszik, hogy nem érzik olyan jól magukat. Amit még találtam, hogy a ledes topikban egy srác csinál egyedi ledeket is, akár növényeknek is, és viszonylag olcsón, lehet, hogy őt megkérdem majd priviben.
-
lemmy71
őstag
A rózsákat szoktuk betakarni földel 2 - 3 éves korukig, de tavasszal azonnal le kell szedni róluk a földet mert "megvakulnak". A gyümölcsfákat nem kell takargatni, max a vadak ellen tesznek a törzsére hálót vagy nádat. Falevelet sem célszerű a tövéhez tenni mert azzal csak a kártevők áttelelésén segítesz, főleg ezek az enyhe telek még jobban kedveznek a kártevőknek. Ha nagyon kertészkedni akarsz még most ősszel akkor permetezd meg olajos rézkénnel vagy bordóilével a lombhullató fákat. Persze tavasszal szintén adjál nekik egy alapos lemosó permetezést. Meszelni a törzsbe bújó kártevők ellen meszelik.
-
Rive
veterán
-
lemmy71
őstag
Mert neked mélyen aknában van, vagy fagycsapod van a föld alatt. Nekem a szivattyú ki van emelve magyarán egy kis kutyaházban van, a gerincvezeték meg 40 centi mélyen van az meg nem fagyhatár, hiába műanyag cső lehet hogy kibírná az elfagyást de biztos ami biztos alapon kifújom. A szórófejekben meg cirka 2 - 3 deci víz marad, az meg cirka 25 centi mélységben van, az első fagy szétrepesztené.
Anno 25éve amikor telepítettem, nem foglalkoztam a vízszintezéssel örültem hogy kiástam a gerincvezetékek nyomvonalát. Gondoltam már én is fagycsapra, de akkor minden szórófejhez raknom kellene, én azért már nem barmolom szét a kertem sokkal egyszerűbb kifújni -
Chaser
legenda
nem azt mondtam ki foglalkozik vele, hanem mi a törvény
egyébként pesti faluban azért valahol foglalkoznak vele, egy ismerős jól beleszaladt
ez az egész csak arról szól, hogy így tudják biztosítani a zöldfelületeket sok helyen, mert ami állami/önkormányzati terület azt zömében azt eladják építési teleknek ahol megérijustmemory
a jegyző foglalkozik vele _hivatalosan_, és igen, ilyen faramuci a dolog
gyakorlat nyilván attól függ, ki hol éltothjozsi96
ez jó ( :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen notebookot vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest