- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egérpadok listáját nézd át!
Hirdetni tilos a fórumon, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.
Amennyiben egeret keresel: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
iamthesonar
aktív tag
válasz
dudika10 #2957 üzenetére
Elnézést kérek mindenkitől, akiket zavarnak a hozzászólásaim!
Sajnálom, hogy ezzel a betegséggel születtem. Én már a büdös életben nem fogok tudni helyesen írni. De ez engem nem zavar
. Ez van ezt kell szeretni. (Ennek ellenére a mésodik mérnöki diplomámat csinalom, azonkivül három nyelven beszélek elég jól.) Lehetne jobban formázni a szövegeimet ez tény! De a lényeget, szerintem így is meg szokták érteni. És több ember köszönte meg tanácsainkat szerintem, mint akik lehurrogtak.
Akinek meg az tetszik, hát istenem vegye azt amit akart. De akkor minek kérte olyan ember tanácsát, aki használt már olyat? Vagy ha nem tetszik a válasz akkor már nem is hiszek neki, mert biztos hypol valami mást? Tudnék linkelni olyan hozzászólást, amiben pont olyan dologgal fürdött be az egérnél, amire konkrétan mondtuk, hogy abban a felhasználásban csinálhat olyan hibákat... (Hát nem tetszett neki és eladta pár hét után veszteséggel...)
Szóval szerintem ezt a vitát hagyjuk is abba, mert úgysem vezet sehová. Foglalkozzunk inkább az egérpados kérdésekkel MINDANNYIAN!
(Igen én is!)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
dudika10 #2957 üzenetére
Fölösleges megkeresned, emlékszem rá. Ez egy, azaz 1 db hsz. volt. Nem lehurrogtalak, csak -ha jól emlékszem, azt mondtam-, hogy "nevetségesen kicsi". Ami szerintem igaz is. Persze lehet, hogy valakinek elég az is, de biztos nem jön rosszul, ha +500 Ft-ért 1,5x akkora (és igazából még az sem nagy) területen mozoghat (itt most ugye a sima QcK-ról van szó). Néha hasznos lehet (ha másért nem, akkor már csak azért is, mert ha már a bal sarka kikopott, forgat rajta egyet és a még érintetlen felületet használja x évig).
Ha a helyesírás-részt nem nekem szántad, akkor sorry, csak mivel nekem volt címezve a hsz., gondoltam nekem szól ez is. Én már-már kínosan próbálok ügyelni erre, de néha így is becsúszik egy-egy hiba - pedig sokszor át szoktam őket olvasni (persze általában az időlimit lejárta után veszem észre...
). Sonar-barátomnak amúgy már én is mondtam párszor, hogy kicsit jobban formázhatná/átolvashatná, mielőtt leokézza. De ne bántsuk, mert diszgráfiás, de legalább igénytelen is.
A törődést pedig igényli.
Egerek/padok terén ellenben nagyon is képben van, mert bár sokan egyszerűen képtelenek elhinni/elfogadni, 7 évig benne volt a magyar CS-sek krémjében. (Pl. amikor olyanokat nyilatkozik, hogy a Bazsi (Kodiak) interjúkban azt mondja, amit elvárnak tőle, akkor annak van alapja, mert ismeri személyesen.)
Ezek a fránya autók.
10M-ért vegyél egy 3-mas dízel BMW-t.
Ahhoz nem kell versenyszerűen játszanom, hogy rendesen rántsam az egeret és feltűnjön, ha valami nem az, mint aminek hírdeti magát.
+ gomb sok általam is ajánlott egéren van, tehát az nem lehet kifogás. Kb. az összes fogást/kéztartást is lefedik.
Ezt a gyorsgörgőzést soha nem értettem; lenyomod a középső klikket, és a megmozdítás mértékétől függően meghatározott sebességgel folyamatosan scroll-ozni fog...Mivel szabad országban élünk, mindenki azt vásárol, amit akar és amit a pénztárcája megenged neki. Csak aztán ne legyen sírás-rívás. Meg arra alkalmatlan egerek ajánlgatása picivel komolyabb játékra...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
dudika10 #2955 üzenetére
"Nem igazán szoktam adni olyan hozzászólásokra amik tele vannak hibákkal."
Milyen hibák? (Amúgy az "amik" elé kéne egy vessző. De nem csak oda.
)
Valóban. Kár, hogy amikre reagáltam, nem Excel-táblákhoz kerestek egeret (vagy padot).
"A ferrari meg nem megy többet 350-nél, de ha nem is akarsz vele gyorsabban menni?"Akkor meg minek akarsz Ferrari-t venni? Mér' nem jó egy féltengelyes Zsiguli?
Azzal ugyanúgy elgurulgatsz 20-szal és még az esti pálinkázásra is marad.
(Amúgy nem teljesen jó az analógiád, mert a Ferrari egy remek sportkocsi. Nem csak olyan autós újságírók írkálnak róla, akik még életükben nem láttak ilyet - nem, hogy vezették volna.)
Amúgy az említett WMO eredetileg IRODAI egér volt. Más kérdés, hogy az optikája lehetővé tette számára, hogy a pro-gaming-ben is potens versenyző legyen. Úgy írod ezeket, mintha csakis és kizárólag WMO-t ajánlanék mindenkinek. Ezek szerint szelektíven olvasod a sorokat.
Van még úgy egy tucat korrekt egér, ami ALKALMAS játékra is, idióta kompromisszumok nélkül. Arról már csak az egérgyártók tehetnek, hogy ez így alakult.
Ez a "20G-s rántástól kiakad"...ember nem képes annyival rántani. De még kb. 5-tel se. Az viszont már szégyen, ha ezt sem teljesíti. De azért ráírkálják, hogy "deadly precision" meg "gamer" (már komolyan rühellem ezt a szót). Ja, passziánszhoz tökéletes. Talán még egy Heroes 3-parti sem fog felqrni. Annyira.
G500 és társaik. Tudod, nem lenne ezekkel sem problémám, ha nem kerülnének (újonan) 4-5k-nál többe. Igaz, hogy még úgy is lenne jobb alternatíva, de ez más tészta.
Jöjjönek azok a kérdések, amire soha nem szokott érdemleges válasz jönni:
-Ha már játékra (is) (mert a legtöbb ember ezért ír ezekbe a topikokba) keres egeret, mi az anyámért ajánljak olyat, aminél van olcsóbb ÉS jobb alternatíva? Csak, mert a hype-gépezet manapság a másikat sztárolja? Vagy mert ez már nem "csak" 1800 dpi, hanem 26 740 és plazmaoszcilloszkópos térhajtóműve van? Ugyan má'.
-Attól, hogy valaki csak néha ül le játszani (de azért szereti és olyankor kikapcsolódni akar, nem pedig a haját tépkedni), már ne is kapja meg a pénzéért elérhető legjobbat?Ezek munka közben sem fogják cserben hagyni.
(Nem tudom, ti mit szenvedtek ezzel a 400 dpi-vel. Két monitort használok, az egyik 1280x1024-ben, a másik 1024x768-ban megy. A Windows-os egérgyorsítás ki van lőve, a csúszka pedig középen van. Olyan 10-12 cm-t kell mozdítanom ÁTLÓBA egyik monitor alsó sarkától a másik monitor felső sarkáig....)
Padok: Ilyeneket te hol láttál? Lepedő padot az vegyen, akinek szüksége van rá. Aki 2 cm-en fordul 360 fokot, vegyen egy QcK mini-t vagy egy fUnc 1030-ast, aminek a háromnegyede soha nem fog elkopni (ja de, mert el tudja forgatni).
NEM VAGYOK PRO. Attól, hogy nem vagyok az, muszáj olyat vennem, ami retek (az árához képest legalábbis mindenképpen)? Attól még vehetek olyan egeret, amit (tudásának köszönhetően) akár egy pro is használhatna, nem? Paddal ugyanez a helyzet (szerencsére a nagy gyártók termékei között nagyságrendekkel kevesebb a "selejtes", mint egerek terén).
Egyeseknek az olvasott szövegek értelmezésével vannak problémáik.
De minek is kapálózok, már múltkor se sikerült...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
dudika10 #2953 üzenetére
Inkább az a parádés, ahogy az emberek mennyire naívan (és feltétel nélkül) bedőlnek a marketingnek, meg a 12 évesek gerjesztette hype-nak.
Dícsérjem azt, ami (ha nem is mindig teljesen) egy technikai hulladék (ahhoz képest legalábbis, amit hírdet magáról), de legalább még jó drága is?De tudod mit? Akinek túl sok a fölösleges pénze, az vegyen sz@rt, engem nem érdekel. Viszont ennyi erővel már jótékonykodhatna is, legalább értelmesen menne el az a sok forint.
Ja és vegyetek Revoltec/Speed-link padokat meg Trust/RoKKaNT-egereket.
-
iamthesonar
aktív tag
válasz
dudika10 #2722 üzenetére
a qck mini az en velemenyem szerint is kicsi. sokkal kenyelmesebb az 1el nagyobb ha szeretnel jatszani is meg ugy alapbol is jo ha tobb helyen ottvan az a pici felulet nem?
meg az amit te mondasz az r*hattul magas sens annyival nem erdemes loni mar szerintem. es meg ha mar megveszed a nagyobbat vedd a masst mert tartosabb szerintem es sok evig van egy fasza padod.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
dudika10 #2462 üzenetére
Az üveget semmire sem ajánlanám mert nagyon kevés egér viseli. A műanyagokból van jópár ami nem kopik gyorsan, pl a Func F széria amit én személyesen ismerek, használtam kb egy évig majd egy éve odaadtam egy havernak aki most is azt nyúzza, szóval 2 évet simán kibírt és alig volt 3k szóval nem túl drága. A lényeg amit előbb is írtam hogy ki kell őket próbálni úgy hogy ott vannak mind egymás mellet, és ha lehet akkor azzal az egérrel amit használsz mert mindenkinek más jön be a legjobban.
-
gyuromoj
veterán
válasz
dudika10 #2356 üzenetére
Roccat Taito megvéve és meg kell hogy mondjam nem kellett csalódnom benne. Kellően nagy(400*320mm), nagyon jól csúszik rajta az egér(mx518[teflon+1800dpi]) és hangja sincs, annyira halk. Felületére meg teljesen rásimul a kezem, kis sens-hez tökéletes pad. Kicsivel több volt mint 3k, de teljesen megérte. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Üdv Gyuri
-
Integra
titán
válasz
dudika10 #2367 üzenetére
nem, persze, bagóért megcsinálják, 10-20 euro, ez nem gond
azt kell még kitalálnom, hogy hogy oldjam meg a kanapés dögléses játszást!!!
van egy projektem rá, kis ágyba való reggeliző asztalokat vagy hasonló dolgokat keresek, amin a klavi és az üveglap is elfér kényelmesen.
ha van ötleted, monddvagy ha netán tudsz ilyen topikot, hogy van ph-n, ahol ilyen agyament pc-s bútor megoldásokról van szó..
az egérrel az a baj, hogy még nem jött meg..
-
Integra
titán
válasz
dudika10 #2365 üzenetére
annak olyan a felülete mint a tejüvegnek?
ok, igyekszem megjegyezni
hogy van németül a savmaratott meg homokfújt glass?ezt találtam még
Mi a különbség a matt (homokfújt) és a savmaratott üveg között?
Sokszor teszik fel megrendelőink ezt a kérdést, hiszen első ránézésre nem feltétlenül látszik a különbség.
Azonban ha alaposan megfigyeljük láthatóvá válik ,hogy a savmaratott üveg homogénebb,szebb felületet ad.
Ezenkívül nem elhanyagolható az a tulajdonsága a savmaratott üvegnek, hogy nem látszik meg rajta az ujjlenyomat és könnyebben tisztán tartható.ha ez így van, akkor savmaratottat kell keresnem.
-
tronnyeg
csendes tag
válasz
dudika10 #2272 üzenetére
Érdekelne engem ez a home-made üveg egérpad téma!
Látom neked is WMO-d van. Én most egy qck minin használom, de nagyon kicsi nekem ez a pad. Gondolkozok egy qck + -ban, viszont ez az üveges projekt nagyon felkeltette az érdeklődésem, ugyanis a szomszédom üveggel foglalkozik.
Érdekelne, hogy a WMO mennyire működik együtt az üveggel, illetve játékra milyen. Esetleg egy kis személyes tapasztalat
Én most teflon talpakkal használom az egerem. Gondolom ez jól jön ha üvegen akarom rángatni.
Ez a katedrál üveg mit takar? A 'recés' azt jelenti hogy homokfújt jellegű? Gondolom ez a felület van alul, és az egeret a sima részén kell használni
A teflon talpat te mivel oldod meg? Nekem egy gamer egeremhez kapott pót teflontalpak vannak fennt a WMO-n, de ha ez elkopik mivel tudom megoldani?Válaszodat előre is köszi
-
kiszu
senior tag
válasz
dudika10 #2288 üzenetére
Köszi. Igen,a megasoma is szóba jött,csak ki kellene próbálni.
Meg ahogy néztem,az hatalmas méretű.
Az üveges felület másodsorban lenne,mert hideg,de ha elegáns akkor meggondolandó.Ez lenne a tökéletes megoldás dizájnban,csak azt olvastam,hogy hangos rajta egerészni.
Pedig tökéletesen illne egy alu imac-alu bill kombó mellé. -
törölt tag
válasz
dudika10 #2244 üzenetére
Ja, ja, biztos hogy nem a paddal van a baj, hanem az egér talpával. Pl. a családtagom Labtec egere nagyon szuperul használható, kellemesen siklik, ráadásul az én egerem legalább 2x olyan nehéz. Néhány hete vettem az MS Optical Notebook 3000-t, nagyon jó fogású, kényelmes, programozható gombokkal - nem cserélném le a pad miatt.
Érdemes a talpak buherálásával, cserélgetésével foglalkozni? Nekem abszurdnak tűnik... -
törölt tag
válasz
dudika10 #2240 üzenetére
dudika10: Én mindig szövet borítású egérpadot használtam, úgyhogy ezek valóban nem korcsolyapályák. Csakhogy, most jobban kezdtem elemezni az okot, hogy miért tapadhat az egér és az egérpad egymáshoz ennyire, azt figyeltem meg, hogy a talpak az itthon fellelhető egerek mindegyikéhez képest mattabbak. Tehát más az anyaga, az biztos.
AndrewTdi: nekem nem siklik szinte egy centit sem, ha megpöccintem.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #2233 üzenetére
Köszi az infókat, biztatóak ezek a tisztítási módszerek ennél a Qck-nél, mert a Speedlinknél láttam, hogy mosás után a széleinél felkunkorodott, nekem meg egy régi noname-nél le is vált a szövet több helyen.
Egyébként még szemezgetek egy Razer Sphex-szel a könnyedebb csúszás miatt. Az egérkém (MS Notebook Opti 3000) elég tapadós korcsolyákkal vannak ellátva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Akciókamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Házimozi belépő szinten
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest