- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
Laprasi991 #1154 üzenetére
Fekete pötyök futnak végig a monitoron? Ezek nem véletlenül négyzet alakú fekete pixelek? Vagy szabálytalan alakú foltok?
Sztem a fekete pixel a valószínübb, és akkor a VGA a lesz a ludas. VGA-na belül is ramhiba, ami lehet túlmelegedés vagy túlhúzás miatt, vagy esetleg még nem megfelelő táp miatt is. -
Loha
veterán
válasz
macikos #1042 üzenetére
Sztem ennek semmi valóságalapja nincs, eddig eszembe sem jutott, hogy a degauss gondot okozhat a vinyóknak...
Most is itt megy a monitor mellett közvetlenül a 2,5''-os vinyóm...
A haverod laptopvinyója sztem pont akkor ment tönkre amikor a degauss volt. De ha csuklottál vona közben, akkor a csuklástól ment volna tönkre? -
Loha
veterán
Sztem meg egyszerűen elöregedett a képcső, hacsak nem rángattad a kábelét...
És használod így, vagy nem? Mert egy félórai ''melegítés'' után visszajöhetnek a színek, ha nem akkor még kell hozzá egy kis ütés is...Szóval érdemes kicsit járatni mert melegen jobbak az esélyeid...
-
Loha
veterán
válasz
Laprasi991 #1010 üzenetére
Használt Trinitron boltból:
0,5-1 év gar, 21'', a CRT technológia csúcsa, gyártástól számítva akár 6-7 évig stabil képminőség. 25-30k
Új CRT:
3 év gar, 19'', max. 3-4 évig tartós középkategóriás képminőség. 50-60k
Mindenki döntse el maga, hogy melyik éri meg számára, de én tutira nem vennék már új CRT-t magamnak... -
Loha
veterán
válasz
Laprasi991 #1007 üzenetére
Ha jól tudom Philipsből csak a ''P'' széria rácsmaszkos (pl 109P), Samsungból meg csak az ''NF''-ek (959NF), az összes többi lyukmaszkos.
Legjobb vétel a használt CRT ehhez kétség nem fér, újonnan venni sztem már nem érdemes, akkor inkább már TFT. A használt 21''-os Trinitronok mellett, egy új CRT vagy TFT sem rúg labdába, képminőség és ár tekintetében sem. -
Loha
veterán
40W-tól kb. 110W-it mérettől és egyéb apróságoktól függően.
Az LG-d adatai közt nézd meg a fogyasztását, aztán abból le lehet vonni kb. 20%-ot és kb. annyi a reális fogyasztás.
Ha sokat kapcsolgatod ki-be, az semmiképpen sem tesz jót a moncsinak, vmint hidegen rosszabb a képminőség is. Egy teljesen fekete képernyővédővel is meg lehet spórolni 10-20W-ot. -
Loha
veterán
válasz
Pörzsimester #956 üzenetére
Ha szoftveresen tudod korrigálni a dolgot, akkor a RivaTuner segíthet, mert vele be tudod állítani overlay-re is a gammát, meg egyebeket, és akkor az teljes képernyőre is vonatkozik...
Sztem service manual nélkül is meg lehet találni a színállító potikat is ha vannak, de ha nem találtad, akkor valszeg nincsenek.
Öreg moncsiknál megszokott jelenség a belilulás vagy bepirosodás, úgy vettem észre bizonyos hőmérsékleten, vagy kis ütögetés hatására sok esetben visszajönnek az eredeti szinek, de lehet nálad más gond van... -
Loha
veterán
válasz
Pörzsimester #949 üzenetére
Gondolom Diamondtron képcső, de a dolog tök egyértelmű. Ha van benne 2 merevítő szál, akkor Trinitron vagy Diamondtron. A Trinitronokat meg a SONY jellegzetes menüjéről fel lehet ismerni, szóval ha nem SONY mennü(kék, fehér sárga, színkompozíció
), és nincs rajt Trinitron felirat, akkor Diamondtron.
Ptech: Nekem szellemképnek tűnik, csak jó minőségű, árnyékolt kábellel kapsz jó képet. Nem adtak hozzá kábelt?
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
elfelejtette #935 üzenetére
Monitor dirver hiányából nem következhet ilyen hiba. Az csak egy egyszerű inf fájl ami a monitor által támogatott üzemmódokat tartalmazza.
Viszont ha a winfosban a megjelenítés beállításánál a 'monitor által nem támogatott felbontások elrejtése' be van jelölve, Akkor nem kell bejelölni ennyi. Ha a monitor nem tudja az adott frissítsét/felbontást, akkor hibaüzenetet küld és/vagy kikapcsol.
Azt hogy mit tud a monitor, az első hozzászólásban linkelt weblapon megnézheted...
Ha nem hallasz kattanást, amikor elsötétül a moncsi, akkor a VGA is erősen gyanús. Elötte nem csinált ilyet? Szóval nem biztos, hogy a moncsi a ludas. Okozhatja áramingadozás a hálózatban, földelés hiánya, megtört vagy rossz érintkezésű kábel...
Ha meg biztos, hogy a moncsival van gáz vissza kell vinni. -
Loha
veterán
válasz
Laprasi991 #922 üzenetére
Boltban nem vágnak át sztem, de kérdezd meg joeid-et
Azért szokás álflatnek hívni, mert kivülről teljesen flat, tehát olyan mint a többi lapos képcsöves moncsi, csak a képcső belső felületén ugyan úgy domború, mint a többi lyukmaszkos moncsi, mert lyukmaszkból nem tudnak valódi laposképcsövest csinálni. -
Loha
veterán
válasz
Laprasi991 #915 üzenetére
Újonnan nem nagyon fogsz jó CRT-t találni. A 997MB kep egy kategóri a 109S2-vel, szóval haonsló képminőségre számíts, csak ez már álflat. Ha előre is akarsz lépni képminőség terén akkor, féláron egy használt 21''-os trinitront vegyél.
-
Loha
veterán
Display profiles -> Advanced timing option
És ott kiírja és realtime állíthatod is hogy mennyin hajta a moncsit. Elvileg amit kiír annyin is van hajtva, persze ez sem teljesen megbízható. ATI kariknál már halottam többször is olyat, hogy nem annyin hajta a kártya a moncsit, mint amennyin beállítottak neki, vmi driver bug lehet... -
Loha
veterán
válasz
Gabriel Dawn #890 üzenetére
Teljesen ki tudtad húzni a széléig, aztán egyik nap csak úgy összement a kép?
PowerStripben [link] lehet szoftveresen szélesíteni a képet, lehet segít de nem biztos.
De az is lehet hogy vmi a végét járja a moncsiban...
Ha van rajt vmi factory default beállítás, akkor resetteld vele a moncsi beállításait, és állítgasd be újra mindent. Lehet ez sem segít, de jobb ötletem nem nagyon van...
Ha ezek nem segítenek, akkor talán a hátlap alatt van egy poti amivel lehet állítani a kép szélességét, egy másikkal meg a magasságát, de ez is tipusfüggő hogy ven-e ilyen. -
Loha
veterán
Nagyon egyszerű, megnézed, hogy a képminősége neked megfelelő-e vagy sem.
De ezért ezt is érdemes lehet elolvasni:[link]
Boboka: Nem igazán értem, hogy mi pontosan a probléma... Tehát van egy függőleges csík a lépernyőn, ami a színek függvényében flexibilis
<Adamsky>: Mi baj a használt moncsival?Sztem sokkal jobban jársz egy használt 21''-os Trinitronnal, mint egy új 109B70-el... Legalább 109P70 lenne, de sztem még ez sem érne a nyomába...
-
Loha
veterán
Csak annyi a lényeg, hogy egyforma legyen a frissítés a két moncsin, mert különben zavarják egymást, ha egymás mellé teszed őket.
Máskülönben meg, elér zavaó tud lenni, ha széthúzod az asztalt a 2 különböző felbontású moncsira, szóval a használati értéke sokkal jobb lenne, ha azonos lenne a felbontás és a méret is.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Nekem is van egy Matrox G450-em néha használom is meg pár régebbi Matrox is, mellé meg egy 21''-os Trinitron.
Én már egy jó ideje semmi különbséget nem látok 2D-s képminőségben, nvidia és ati kártyáknál sem. Sztem csak arra érdemes figyelni, hogy vmi márkásabb darabot vegyél az adott kártyából, mert láttam már olyat, hogy egy olcsóbb gyártó kártyája nem hozta azt 2D-ben mint a többi ugyan olyan GPU-s kártya...
A kritériumok alapján egy 7600GS-t javasolnék.
Pl: [link]
[link]
Mégpedig azért, mert kb. egy 6600GT teljesítményét hozza, ami az Oblivionhoz sztem elég alap, az élvezhető játékhoz. 90nm csíkszélességnek és a relative alacsony órajeleknek köszönhetően keveset fogyaszt, és kevésbé melegszik, sok passzív változat van belőle.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Én itt vettem a moncsimat annó, szóval a bolt sztem rendben ven. Asszem 6 hónap garit adnak de én tuti rákérdeznék elötte. Az IBM P275 elvileg belülről ugyan az mint ez, azt neked kell eldöntenet, hogy a SONY márkanév, és a 2004-es évjártat negér-e ennyit.
Ha megnézed a moncsit, akkor ellenőrizd le a gyártási évet. A menü gombot kell addig nyomni amíg meg nem jelenik egy információs ablak. -
Loha
veterán
Én nem mondtam azt hogy ezzel átvernek, sztem ez végülis nem átverés... Vehetjük úgy is, hogy csak beállítják neked a moncsit, hogy neked jobb legyen
Sztem ezt minden bolt megcsinálja, ha a moncsinak alapból vmi ilyen gondja van. ez vmi olyasmi mint amikor 2 szinte egyfoma termék közül azt veszed meg aminek jobb a csomagolása.
Szóval a lényeg az akart lenni, hogy a fényerős és kontraszt beállításokból nem lehet semmilyen messzemenő következtetést levonni, mert tipusokon belül is más és más, vmint ha nem stimmel akkor a kereskedő is tudja korrigálni.
A ''sem'' sztem ara akart vonatkozni, hogy halottam már hasonló feltételezéseket, amik nem állták meg a helyüket, szóval te esetedben így utólag nem megfelelő szóválasztás volt
Én meg azt vettem észre, hogy téged elvből kiüt a ragya egy 21''-os lyukmaszkos monitortól amit alapvetően megértek csak szerintem nem ezen van a hangsúly használt moncsi vásárlásnál, mert egy résmaszkos monitornak is lehet vacak képe, meg egy lyukmaszkosnak is lehet szép képe és természetesen fordítva is lehet, mivel használt monitoroknál nem csak a specifikációk az érdekesek, sőt... Ebben azthiszem egyetértünk.
Ezzel egyetértek, egy 21''-os lyukmaszkos lehet jobb adott estben egy 21''-os trinitronnál, és az is igaz, hogy kicsit elfogult vagyok a trinitronok felé. Ennek főleg saját tapasztalat az oka, összességében én eddig azt tapasztaltam, hogy a trinitronos moncsik, között kevesebb a rossz képminőségű darab, mint a többi képcsőnél. Sztem ez azzal függ össze, hogy régen ezek a moncsik jelentették a csúcsot, és a SONY képcsöve volt a legmegbecsültebb, azért jó drágán is tudták eladni őket. Tehát nem kellett spórulni a SONY-nak a minőségellenőrzésen és az alkatrészek minőségén sem, mert nem volt igazán konkurenciája a csúcskategóriában. Ráadásul mivel saját fejlesztésű technológiája, ráadásul asszem a 60-as évek vége óta létezik a trinitron képcső, ezért nagymennyiségű tapasztalat is felhalmozódhatott a technológiával és a gyártással kapcsolatban is, persze ez igaz a lyukmaszkra is. -
Loha
veterán
Ez a fényerő dolog sem állja meg a helyét, mert ha trükkös a bolt, és a tipus is engedi akkor a hátlap levételével utána tudnak állítani. Egyébként nekem a DELL 15% fényerő, 65% kontraszt
Másrészről meg úgy vettem észre, hogy a nagyon régi moncsiknál 0% fényerőnél sem teljesen sötét a fekete, tehát ott az a gond, hogy nem lehet lejebb venni.
Harmadrészt meg a belineáknál meg samsungoknál ha új akkor is 80% körüli kontrasztnál van csak normális képe, de sokan láttam 90 vagy 100%-ra teszik új moncsinál is, tehát ezek sztem nem összehasonlítható értékek. Hasonló trinitronoknak mint az enyém, kb ugyanilyen beállításoknál van szép képe, végülis érthető, mert belülről ugyan az az összes...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
tomcsi23 #779 üzenetére
Az én DELL P1110-em is a 6. életévéhez közelíthet... Egyedül hidegen látszik, hogy nem egy mai darab... (Olyan mintha maxra lenne állítva a fényerő) Egy jó ideje képöszeugrós pattanás sem volt (hónapok óta)
Közben egyre biztosabb vagyok benne, hogy ezt a jelenséget statikus elektromosság okozhatja, valszeg akkor jelentkezik, ha olyan a levő töltöttségi állapota amilyennek nem kéne lennie
aztán a tekercseknél lehet egy kis kisülés, amitől összeugrik a kép, és a pattanás meg a szikra hangja.
-
Loha
veterán
válasz
DrGonzo22 #768 üzenetére
Flatront én sem láttam 19'' fölött, sztem sincs. Lyukmaszkosból, és rácsmaszkosból vannak 21-22''-os béldányok, vmint a SONY-nak van az FW900-asa ami 24''-os de az 16:10-hez arányú képcsővel rendelkezik. Diamondtronok általában 22''-osak, a Trinitronok, meg 21'', de valójában általában 0,5cm eltérés ha van.
Látható képméret:
Belinea (22'') 108080 508mm
SONY (21'') G520 504,5mm -
Loha
veterán
Addig látod homorúnak a síkképcsövet amíg meg nem szokod. Utána olyan lesz a hagyományos képcső ha visszaülsz, mint egy buborék. Ennek oka az, hogy az emberi agy kilapítja a képcsövet, mert tudod, hogy amit ott látsz annak síknak kéne lennie, ezért elöbb vagy utóbb annak is fogod látni. Legélethűbb képet a rácsmaszk adja, azok meg már mind síkképcsövesek, lyukmaszkosokból van sok domború, azok meg képminőségben elég távol álnak a rácsmaszktól. Arról meg hogy pl CAD-ben hogyan adja vissza a vonalakat nincs értelme vitázni, mert CAD-hez a profik már rég TFT-t vettek, ott egyértelmű az előnyük. A frissítés meg nem függ a képcső tipusától, de a rácsmaszkos moncsik általában jobbak, mert profiknak szánták őket és ezért komolyabb elektronkát kaptak.
-
Loha
veterán
Erről én nem halottam, én úgy tudom, hogy modernebb CRT-k előrefelé alig mérhetően, és elhanyagolhatóan sugároznak. Röntgensugárzást elvileg egyáltalán nem bocsájtanak ki, az egyébb elektromágneses sugárzások pedig jellemzőek sok más elektronikai eszközre is, és eddig senki nem bizonyította be, hogy kis mennyiségben káros lenne.
Síkképcső biztos, hogy egészségesebb, mert kevésbé tükröződik, és az agynak nem kell ''kilapítania'' a képet. -
Loha
veterán
Van pár matrox kártyám: Matrox Millenium I, II, G450, meg volt nálam még jópár Matrox.
A moncsim meg belülről ugyan olyan amilyenekhez a kártyát keresed, és én semmilyen különbséget nem láttam 2D-ben a Matroxok javára. Senki nem mondja meg sztem hogy a G450 vagy a 6600GT van a gépemben a 2D-s kép alapján.
Igazi nagy eltérések amikor a Matrox leganda kialakult a Matrox Millenium I, II idejében voltak, mert ezek a kártyák ég és földek S3-akhoz képest. A Millenium II 4MB rammal, pl. tökéletes képet tudott '96-ban pl. 1152*864*32bit 100Hz-en. Aztán a legenda még folytatódott a G400 vs. TNT2 vidadalban, aztán a GF3-tól kezdve sztem nem megkülönböztethető egy nv és egy matrox képe 2D-ben.
Ahol még a Matroxnak van előnye, az a TV kimenet sztem, abban verhetetlenek.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
gyalogstuka #716 üzenetére
A kép nem biztos, hogy csak a moncsi miatt mehetett el. Próbáld meg reprodukálni a dolgot, még végülis elég sok időd van. Ha továbbra is a moncsi a gyanus, akkor sztem add be javításra, ha nem túl nagy macera, aztán vagy találnak vmit vagy nem.
-
Loha
veterán
Sztem ne vegyél matroxot, mert drágák, és 2D-ben már a többi gyártó és rég behozta a lemaradását. G400-at vagy G450-et lehet viszonlag olcsón találni de csak AGP-ben, szóval ha mégis jó az AGP akkor esetleg még e kettő közül venném vmelyiket.
G400 tól G550-ig sztem semmi érdemleges különbség nincs a Matrox kártyák között.
PCI-E-ben sztem atit vagy nvidiát vegyél, én személy szerint egy márkás 6600-at vennék, ASUS-nak és Gigabyte-nak vannak passzív kártyái is. -
Loha
veterán
válasz
szeva000 #708 üzenetére
Sztem nem is fogsz találni. Én még sehol nem láttam élőben 19''-osra való szűrőt mert semmi értelme. Kapard le a teljes védőréteget, és használd úgy. Ha újonnan találnál akkor sem érné meg egy ilyen szűrő mert nem a filléres kategória. [link]
XanD3R: Sztem jópárszor le lett írva, hogy miből mit érdemes.
Újonnan jobbat úgy sem nagyon kapsz a 997MB-nél, de sztem butaság megvenni 27k-s 21''-os Trinitronok mellett, mert azoknál jóval gyengébb és drágább.
Aki meg ragaszkodik az újhoz, és a 19''-hoz az meg is érdemli -
Loha
veterán
En ugy tudom, hogy a Trinitron a SONY aperturaracsos kepcsovenek a markaneve, es csak az o moncsijai viselhetik.
A Mitsubishi racsmaszkos megoldasa a Diamondtron, meg sztem van a Philipsnek meg a Hitachinak is vmi sajat valtozata de egyik sem Trinitron markanevenfut.
Na itt le is van irva: [link]
Tehat az apertura racsot a SONY fejlesztette ki, de a 90'-es evekben lejar a license, es ezutan tobb ceg is lemasolta, mint a Mitsubishi, de Trinitron markaneven kizarolag a SONY moncsijai futnak. -
Loha
veterán
Sokminden lehet, talán az segíthet ha más frissítés felbontást használsz, de akár lehet vmi végzetes meghibásodás előjele is, pl sorkimenő trafóé, vagy ami még eszembe jutott, elektrosztatikus feltöltődés is lehet. Rendben van a monitor földelése? (Rendesen földelt a konnektor?)
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Nem kulso hanem belso tukrozodesre gondoltam. Ez azt jelenti, hogy a pixelek altal kibocsajtott feny verodik vissza az uveg belso feluleterol, es ettol a fenytol picit elszurkulnek a fekete pixelek. Ez tobbe kevesbe minden moncsinal eszreveheto.
A te Eizodis racsmaszkos, mint a Trinitronok, de SZVSZ a Trinitron kepcso a legjobb, a racsmaszkos kepcsovek kozul is. Ha a meghibasodasokat nezzuk akkor en ugy halottam, hogy a G500-as kepcsovevel nagyon keves gond van, az egyik legmegbizhatobb moncsibelso. Es nem kell SONY moncsit venni ahhoz, hogy Trinitronos kepcsoved legyen, mert sztem az osszes Trinitronos moncsi belsejet a SONY gyartotta, az OEM-ek csak masik muanyagkaszniba tettek, es a nevuk alatt adtak el. Ezt tamasztja ala sztem az is, hogy ezekben a moncsikban meg a menu is teljesen ugyan az mint SONY rokonaikban, es a parametereik is azonosak. Viszont hasznalpiacon sokkal olcsobban es konyebben beszerezhetoek, mint a SONY-k. -
Loha
veterán
1,5-2m-es hosszuságnál sztem egy jó minőségű, mindkét végén vasmagos árnyékolt kábelnél nem jobb az RGB. Nagy hosszúság esetén lehet jobb az RGB.
Lehet nálad is szimpla tükröződés, ha igen, akkor alaposan meg kell tisztítani az üveget, és érdemes visszavenni a fényerőt és kontrasztot, de teljesen eltüntetni nem lehet.
Ha gyenge a táp, akkor a kép mérete is változik, tehát nézd meg feketéből világosba váltásnál, összeugrik-e picit a kép. -
Loha
veterán
válasz
Steelheart #683 üzenetére
Rácsmaszkos moncsik, tehát Trinitron és Diamondtron.
Szted érdemes megvenni 32k-ért egy 17''-os moncsit, amikor 27k-ért megkapod ugyan azt a technológiát 21''-os méretben? Sztem nem. Én olyan 15k körül adnék érte. -
Loha
veterán
válasz
Bernardo20 #682 üzenetére
bár azt azért nem hiszem, ha újonnan megvenném ezt a monitort 1xx k-ért akkor is ott lenne illetve, hogy eltürném
Ha nem lettél volna lusta kicsit visszaolvasni, akkor nem tetted volna fel a kérdést.
Ha én is ilyen lusta lennék, akkor lehet nem tudnád meg soha,, hogy ez a rácsmaszkos képcsövek sajátossága, tehát minden Trinitron és Diamondtron képcsőben benne van, az újakban meg a régiekben is, mert azokkal a merevítő szálakkal gyártják!
Eltűrni pedig nem muszáj, lehet venni TFT-t, vagy rés és lyukmaszkos moncsikat, de a legjobb képminőséget sztem a rácsmaszkos moncsik nyújtják.
szóval azért ezt szerintem ezzel nem lehet elintézni,hogy ilyen a trinirton képcső...
Erre meg nem mondok már semmit... -
Loha
veterán
1280/4 = 320
320*3 = 960
1024/768 = 4/3
1280/960 = 4/3
1600/1200 = 4/3
1280/1024 = 5/4 = 4/3.2
Tehát ha 1280*1024-et használsz, egy 4:3-hoz arányú monitoron és ki van húzva a kép a képernyő széleire, akkor amit ott látsz az torz lesz.
Méghozzá függőlegesen lesz összenyomva a kép, tehát a körből ellipszis lesz.
Aki nem hiszi, járjon utána!
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Estleg akkor lenne értelme lecserélni, ha 1600*1200-ban használnád, mert ott tud a P275 100Hz-et is, más eltérés nem nagyon van. Szóval amíg jó a P260-as addig nem érdemes csereléni sztem. G500-as képcső ami a P260-ban is van, sztem az egyik legmegbízhatóbb és legtartósabb, én sem cseréltem P275-re a DELL-emet pedig ugyan az mint a képcső van benne mint a P260-ban.
-
Loha
veterán
válasz
Steelheart #658 üzenetére
Képernyő harmadainál van a 2 csík. Tehát 1/3-nál és 2/3-nál vízsintesen. 17''-ból a SONY G220 az egyik legjobb de nem tudom hol lehet kapni.
-
Loha
veterán
válasz
IceBlade #651 üzenetére
Újonnan nem hiszem, hogy bárhol is lehetne kapni, és ha lehetne akkor is min. 150k lenne. joeid fórumtárs aláírásában lévő boltot nézd meg (27k). Asszem kérheted 1év garival is 30k-ért.
Létezik feketében is, de főleg fehérben lehet találni. A moncsiról annyit, hogy ez a CRT technológia csúcsát képviseli ennél jobb mincsit nagyon nehéz lenne találni.
Én nagyon élvezem a játékot 21''-on, bár sztem min 1024*768 ajánlott. -
Loha
veterán
válasz
Bernardo20 #649 üzenetére
A Makrotexnél 4k különbség van, amit sztem simán megér az IBM.
-
Loha
veterán
válasz
Bernardo20 #647 üzenetére
Mármint a P275-re akarsz ráfizetni? Attól függ mennyit, de sztem megéri
-
Loha
veterán
válasz
IceBlade #645 üzenetére
797MB a 96kHz-jével már elmegy
Játékra tökéletes, persze csak akkor ha nem teszel mellé egy IBM P275-öst mert utána eléggé gyengusnak tűnik
796MB-sincs semmi gond, a többi olcsó 17''-oshoz képest nem rossz, de én már csak a 21''-os Trinitronokhoz tudok viszonyítani, és semmi képpen nem ülnék vissza egy ilyen 17''-os elé... -
Loha
veterán
IceBlade Sokszor elmondtam már hogy 30k környékén 21''-os hazsnált CRT a nyerő, mondjuk egy IBM P275. Ha vkinek ez nem tetszik és csak újat hajlandó venni, annak be kell érni egy sokkal rosszabb moncsival ugyan ennyiért. Ha már a sok ross körül kell választani akkor 35k alatt talán a 796MB a legkevésbé rossz.
Tomi 16 Igazából nem hiszem, hogy bárki mármi okosat tudna erre mondani a leírásod alapján, vhogy le kéne szűkíteni a kört, pl lehet nem is a moncsi a ludas... de szóval ennyi infó kevés...
Neurotoxin Sztem is kb. 15k-érthet max, gari, kor, stb függvényében.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Sok sok évvel ezelött... én csináltam ilyet egy ősöreg moncsinál, bemelegedés után szép volt a képe, de utána túlmelegedett, és újra szarok lettek a szinek meg a geometria.
A monitor burkolatán kívülről, a tetejére felszereltem 2db 8cm-es ventit, amik 5 volton szinte hangtalanul tették a dolgukat. Bemelegedés után beindítottam őket, és utána nem engedték túlmelegedni, sőt volt, hogy túlságosan visszahűtötték, olyankor kicsit kikapcs -
Loha
veterán
Igazából sztem nem az miatt van, hanem ha ingadoznak a feszültségek, vagy sok a zaj a táp felöl, akkor a VGA meghülyülhet és hibázgathat, és akkor töredezhet a kép is.
Persze ez csak találgatás részemről, az a biztos, ha megnézitek másik gépre kötve, mert én a gépre gyanakszom.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Tehát akkor nem egy árnyékszerű konstans csikról van szó, hanem digitális zörejről?
Én ilyet a TV tuner képén szoktam látni, amikor a SATA vinyókra másolok.
Ha vmi ilyesmi akkor tuti, hogy semmi köze a monitorhoz.
Ki kéne próbálni egy másik gépen a moncsit, és akkor egyértelmű lenne. -
Loha
veterán
Olyannal találkoztam, hogy a Total Commanderben a a fekete kijelölési téglalappal egy vonalban a képernyőn egy vízszintes árnyékszerű csík volt a fekete tégallap mögött, a képernyő egész szélességében. Ez vagy a monitor vagy a VGA kábel hibájára volt visszavezethető, és folyamatosan jelen volt.
Az egérmutató szétesése viszont a VGA driver vagy a VGA hibája.
Egyenlőre semmilyen megoldást nem tudok mondani, esetleg kapcsold ki az egérmutató árnyékát, lehet csökkenti a jelenséget. -
Loha
veterán
1.) joeid majd válaszol
2.) Általános használatra a 9300K, a 6500K és 5000K képfeldolgozáshoz, és nyomdai munkákhoz ajánlott.
3.) Nem fogja károsítani, mivel elvileg úgy tervezték hogy akár 130kHz-en is tökéletesen üzemeljen.
4.) Sarkokban tudod a színegyensúlyt állítani vele. Szóval ha vmelyik sarokban van egy kis elszineződés, akkor ezzel tudod korrigálni.
Bonusz kérdés: Ez egy olyan funkciója a monitornak ami az elektronágyúk ''elkopásából'' vagy előregedéséből fakadó asszem kontraszt és fényerő arányokat próbálja meg az eredeti értékre állítani.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Egyrészt elméletileg semmit sem lő az arcodba a monitor, az elektronsugarak képcsőbe csapódásakor keletkező röntgensugár, megfelelő vastagságú képcsővel teljesen kiszűrhető, ezt a 90-es évek elején sikerült megoldani, és a TCO szabványok ezt garantálják is, igaz 85Hz-en mérve. A szemroncsolás, pontosabban szemfáradást az életlen kép, és a villódzás okozza. 85Hz-en elvileg nem zavaró a villódzás a legtöbb ember számára, de 100Hz-en sztem senkinek sem. Szóval ha éles a kép, és 100Hz-en megy a moncsi, vagy akinek nem zavaró akár 85Hz-en semmilyen károsító hatása nem bizonyított.
Ha 60Hz-en használod, akkor a szemed véreres lesz a villódzástól és a túlerőltetéstől. -
Loha
veterán
Sztem az lehet, hogy a BNC csatlakozón tudod állítani, hogy a 3 RGB kábelen a zöldre keverve jöjjön a szinkronjel, vagy külön a 2 további kábelen a vízszintes és függőleges szinkronizációra szétválasztva (5 kábel RGBHV)
Ha így van, akkor ha VGA kábellel használod, akkor számodra lényegtelen funkció.
Egyébként meg próbáld ki, és nézd meg hogy látsz-e vmi különbséget a 2 beállítás között. -
Loha
veterán
válasz
smartwizard #473 üzenetére
Újonnan nem kapsz ilyet ennyiért. IBM P275-ön ha nagyon muszáj talán használható minőségű ez a felbontás. 1100DF-et felejtsd el, sztem 1600*1200-ban is eljesen használhatatlan a képe.
Min. 130kHz kell a 85Hz-es 2048x1536-hoz, és a trinitron képső is szerintem szükséges.
Sztem a SONY F520-hon már kellően jó minőségű ez a felbontás.
[Szerkesztve] -
-
Loha
veterán
Na ez a Belinea már mindjárt más. Ha jól tudom DynaFlat... Egy ismerősnek van ilyen moncsija, az árát mindenképpen megéri sztem.
Belineákkal mennyi gondsz szokott lenni?
róland: Nem annak az utódja a 796MB?
guppy: Joeid már mondott, nála vannak a 21''-os moncsik is, további infók az aláirásában megjelölt helyen
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Nem érdemes 17''-os új CRT-t venni. 21''-os használt, garival számlával.
LG F720B kerek 70kHz-es ami röhely, mert 8 éves 15''-os Belinea moncsim is pont annyi tehát, ugyan azokat a frissítésket is tudja. 1024*768 85Hz a max amit tud, és ekkor már teljesen ki van hajtva a moncsi.
Most te ezért adnál pénz, amikor olcsóbban kapsz 21''-olt 1280*960 100Hz-en és kategóriákkal jobb képet? Ha annyira ragaszkodsz hozzá, akkor legalább egy Samsung 796MB legyen vagy vagy vmi 86kHz környékén.
Ha egy irodába lesz, és nem te fogod wordözésre és netezésre használni, akkor nem szóltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 10
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardverkemping június végén
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged