- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nedudgi
aktív tag
A képet amit linkeltem megnézted? Ha az az a lap akkor ki lehet szedni a biost. Az ott egy ajzat amit bekereteztem, annak a közepébe van a bios ROM. Mellette van egy chip (winbond) az a bios RAM. Az valóban forrasztva van. A ROM-ot kicseréled, bios reset aztán annyi...Csak egy olyan csipet szerezni is kell
-
jaklac
csendes tag
Hello! Próbálj meg szerezni egy ugyanilyen alaplapot.és inditsd be annak a biosával,utána memet közben kapd ki a bios-t,tedd be a régit és frissitsd!!! nekem az lenne a kérdésem,hogy a corecell chip mindig müködik és szabályoz pl:áramfelvétel csökkenés,stb vagy csak ha a dot be van kapcsolva?
-
Sabalage
csendes tag
Sajna ez a fajta megoldás is kudarcot vallott, még csak rá sem hajland keresnia flopira pedig eléggé fellelkesedtem, mert talán ez tünt volna a leg emberbarátibb megoldásnak.
Hátezek után lehet hogy drasztikusabb megoldáshoz fordulok
de azért még várok vele egy kicsit. nem szeretnék csak ugy nekirontani a falnak azzal hogy foprrasztgatás meg hasonló drasztikus megoldások.
A sok utánajárás nemérne annyit mint az egész alaplap.
Hát most megint tanácstalan vagyok.
??????????????ilyenkor mi a fenét csináljak)))
-
Sabalage
csendes tag
Igen már volt bios Reset és sajna az a baj hogy a BIOS is rá van forrasztva az alaplapra nem a tokos megoldást használták hogy ki lehessen pattintani.
Egyedül most abba bizok hogy az a BOIS Recovery sikereül és müködnfog. -
Nedudgi
aktív tag
Így mennie kell MSI lapon de ha nem akkor:
#4 módon. Forrasztani sem kell: ugyanis ez itt a bios chip:Bővebben: link (a kék keretben) persze ha ez megvan akkor bios reset. Egyébként azt már próbáltad? (Bár asszem a 875P NEO1-en nem kellett bios frissítés után)
Egyébként már elég régóta cserélhetőre csinálják az ilyen chip-eket.
-
Sabalage
csendes tag
Szerrintetek igy helyre lehet állítani??????
az msi honlapjáról származik az infó
vagy ez csak akkor igaz ha az alaplapra pl más bios lett feltöltve?
BIOS Recovery Feature
For AMI BIOS
Rename the desired AMI BIOS file to AMIBOOT.ROM and save it on a floppy disk. e.g. Rename A569MS23.ROM to AMIBOOT.ROM
Insert this floppy disk in the floppy drive. Turn On the system and press and hold Ctrl-Home to force update. It will read the AMIBOOT.ROM file and recover the BIOS from the A drive.
When 4 beeps are heard you may remove the floppy disk and restart the computer.
Bővebben: link -
anulu
félisten
pont emiatt kérdeztem #2-t. szerintem gari, más ötletem nincs. vagy ha már nem garos, akkor kerítesz vhonnan egy pontosan ugyanilyet (amin más halt meg, a BIOS viszont jó), erről és a másikról is BIOS óvatosan levág (mivelhogy csak a lábak vannak forrasztva), erre pedig némi fém vezetővel (a szaloncukor karácsonyfára akasztására használt fém rudacska egy része tökéletes!) ráforrasztod (értelemszerűen figyelve arra, hogy melyik lábnak hova kell csatlakoznia), et voilá!
ha nekem lenne ilyen bajom, és nem garos a lap, akkor én tuti így csinálnám. -
Sabalage
csendes tag
Itt a Bios helyzete:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Sabalage
csendes tag
Sajnos ugy gondolom hogy ennél az alaplapnál nem fog menni a bios kiszedése csak forrasztópákával, meret ugy látom rajta hogy ez be van forrasztva.
-
Erre csak 2 megoldás van.
1: Kerítesz egy ugyanilyen alaplapot és hot-plug (vagy hogy is híjják) bioscsere:
jó lappal bebootolsz dos-ig. ekkor kipiszkálod a működő alaplapból a bios csiper, beteszed a te rossz bioszcsipedet, majd bios-frissítés. Kikapcsolás, és biosz-csip visszecsere.
2: Vannak erre specializát boltok Budapesten, akik ezt megcsináltják neked elég olcsón, ha te nem mered, vagy nem találsz ugyanilyen alaplapot. Keress rá itt a ph!-n, mert már olvastam valamelyik fórumban.
Sok sikert!
TAL2 -
Sabalage
csendes tag
Igen Pontosan Erről a Lapról van szó!
Tudnál esetleg valami Megolgást?
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
róla van szó?
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Sabalage
csendes tag
Szerbusztok!
A hatalmas problémám az hogy egy BIOS frissítés következtében az alaplapom biosa már törlődött de az ujat meg a kisflopy meghajtóról a kisflopi hibája miatt már nem tudta feltölteni.
A törlés teljesen sikeres volt és utána a kisflopy megadta magát, a jelenség a az ujraindítás után a tök fekete képernyő standby -ban marad, szóval egy halott gép a végeredmény.
Az lenne a tiszteletteljes kérésem hogy ha valaki tud tanácsot adni vagy valami megoldást szolgáltatni ossza már meg velem.
Lehetséges olyasfajta megoldés ha egy ugyan olyan alaplapot valahogy összekötni az enyémmel és annak a BIOSát áttölteni?
Az alaplapom tipusa: MSI KT6 Delta FIS2R
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest