Aktív témák

• Flashcash

Közösségépítő

válasz DcsabaS #7 üzenetére

''Ez NEM igaz! A legjobb minőséget veszteségmentes, illetve kis veszteségű M-JPEG codec-ekkel lehet elérni.''

Igen de itt nem általánosságokról beszélünk hanem egy adott TVtuner kártyával elérhető legjobb képminőségről.
    Mivel a gyári driver nem a legjobb ezért M-Jpeg-be nem lehet deinterlace mellett normális minőségben nagy felbontásban felvenni emiatt nem lehet jó minőségban felvenni csak WinDVR-el Mpeg2-ben.

''(El nem tudom képzelni, hogy akinek a legjobb minőség kell, az mi a fenéért tököl az MPEG-2-be digitalizálással. Hiszen valóban jó minőségű MPEG-2 konverziót csak utólag lehet készíteni - már ha valaki végül sVCD, vagy DVD kompatibilis valamit akar előállítani, mert különben ennek sincs semmi értelme, hiszen DivX-ben 1/3-1/4 méretben megkaphatjuk ugyanazt a minőséget.)''

Azért mert itt pont fordított a helyzet, egy PCTVPro-nál az avi formátumban való felvétel jelent tökölődést a különböző programokkal míg a WinDVR2 egy db program amivel egyszerűen lehet jó minőségű felvételt készíteni.

Az ATI all-in-wonder kártyák miért használnak szerinted Mpeg felvételt? Pedig a TV tunerek között etalonnak számít a képminőségük.(van lehetőség csak I-frame-ek felvételére is)

• apu30

csendes tag

válasz DcsabaS #7 üzenetére

Itt a Pinnacle biztosította szegényes választékban gondolkodj!
    Még pontosabban a Pinnacle Vision 5.5 driver adta lehetőségeken belül (vcd, svcd, mpeg2, mpeg2-L, avi, DV) a tapasztalatokat figyelembe véve. Sajna nem túl codec barát. Ennél csak a T-rex nevű konvertálójuk rosszabb :((((, ahol még előbeállítási lehetőség sincs. Rányomsz egy gombócra ami asszongya hogy AVI, aztán órák múltán kiköp vmi szart. A Gspot-tal meglesheted utólag mi a fenét állítgatott magának, hogy 3 GB mpeg2-ből egy nagyobb avit kreált.
    Ha van ötleted, hogy lehet az általad említett codecet beapplikálni ez alá azt szívesen veszem.
    A Dscaler nálam nem találja a csatornákat, egy freki előbeállítással sem. Tegyük fel a Dscaler műxik. Mennyire codec barát, benyelné a picvideó jpeg-t a capture alatt??

• DcsabaS

senior tag

válasz apu30 #1 üzenetére

''A legjobb minőséget mpeg2-ben lehet capture-ölni.''

Ez NEM igaz! A legjobb minőséget veszteségmentes, illetve kis veszteségű M-JPEG codec-ekkel lehet elérni. Ezek CPU foglalása is relatíve kicsi (az MPEG-2-höz képest). (A legjobb ilyen codec a PICVideo féle).

És a VirtualDub-bal mindent meg lehet csinálni az előbbiek közül, 2 kivétellel:
    - Ha netalán MPEG-2-be szeretnél konvertálni, ahhoz más program kell.
    - Sávszélesség (file méret) kiszámoláshoz más programot kell használnod (pl. a DivX4 Bitrate Calculator-t).

(El nem tudom képzelni, hogy akinek a legjobb minőség kell, az mi a fenéért tököl az MPEG-2-be digitalizálással. Hiszen valóban jó minőségű MPEG-2 konverziót csak utólag lehet készíteni - már ha valaki végül sVCD, vagy DVD kompatibilis valamit akar előállítani, mert különben ennek sincs semmi értelme, hiszen DivX-ben 1/3-1/4 méretben megkaphatjuk ugyanazt a minőséget.)

• apu30

csendes tag

válasz Jano #3 üzenetére

köszi a tippeket!
    Igen, már egy másik fórumban említettem, hogy szerintem hibátlan és sztereo a hangja. TV-ről mpeg128-as tömörítéssel veszek, stereo channel 1+2 beállítással. A Star Wars újrakevert effektjei káprázatosan :))) jöttek 2 ''sima'' Altec hangszórón is.
    Megj: Volt aki a capture kártya alapzaját említette, de a gépemen egyáltalán nincs neki. Nvidia2 NF7-S mobóm van, amin kimeneti hang 3 van (front R+L, rearR+L és center). Hangszórószett hiányában még nem tudtam kipróbálni, hogy a stereo2 beállítás után a stereo 1+2 megszólaltaja e a centert, vagy hogy mit jelent a +1 a stereo mellett.
    Ha a képminőség lenne olyan, mint a hang ......!
    Ez a kártya kiváló filmnézésre, de capture alatt a képminőség láthatóan megromlik, zajos lesz a kép :(( Olyan mintha a felvétel alatt az egyetlen beépített szűrő (noise filter) elhagyná magát. Ha nem antenna bemenetről van szó (composit, S video) a képminőség nem romlik a felvétel alatt.

• Flashcash

Közösségépítő

Ha szeretsz állítgatni finomhangolni akkor a VirtualdubMod-ot ajánlom én is.
    Ha nem akkor a DR. DivX hasonló a Vidomi-hoz.

• VladimirR

nagyúr

probald meg a virtualdubmod-ot
    meg tudja nyitni az mpeg2 fileokat is

• Jano

senior tag

Ez a kártya amúgy stereo-ban rögzít?

• ISZOLE

senior tag

Nem vagyok egy nagy szakértő, de nem erre találták ki a frame servert?

• apu30

csendes tag

Tegyük fel Pinnacle PCTV pro kártyával digizek TV-ről filmet.
    A legjobb minőséget mpeg2-ben lehet capture-ölni.
    Ismer vki egy jó konvertáló progit? Elvárások:
    - tudja a pinnacle mpeg2-t (a Virtual dubom itt kiesett)
    - divx505-t kezeljen (pinnacle Trex)
    - kimeneti méretet kalkuláljon és jelezzen (Vidomi kiesett)
    - tudjon szegélyt vágni
    - video és hang egy lépésben
    - ha lehet ingyenes

Eddig Vidomit használtam ami a méret kalkulálástól eltekintve tudja a fentieket, de elég zűrös egy jó végső méretet beállítani. Vágni azt tud kívánt méretre, de jobb lenne ha mondjuk bitrate terén optimalizálná magát. Ezen felül a 2pass kódolást sem bírja, csak sötét képernyőt hoz.

köszi.

Aktív témák

Hirdetés