Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cyberslider

őstag

válasz bwoay #10 üzenetére

Igen,én nem mondom,hogy a vbr beállítás nem jó,sőt,elismerésem,töltöttem már le pár ilyen filet,és meggyőző.
    Mégis inkább azért döntöttem a cbr-nél,mert hallotam,hogy pár hordozható nem szereti. Lehet aztán,hogy csak pár,annyira nem jártam utánna.

Szóval, a VBR szerintem is jó. A preset insane pl. meg ugyanazt csinálja,mint én,azzal a különbséggel,hogy 320-at joint stereo-ba csinálja,én meg stereo-ba. Ennyi.
    (Merugye az insane az cbr-t csinál,nem vbr-t ---> highest possible quality - tehát a jóöreg lame is elismeri)

Olvasni olyasmit is,hogy olyan zenéknél,ahol hirtelen ingadozások vannak,a vbr nem feltétlenül tudja hajszálpontosan követni a dolgokat. De persze ezt is csak pár okos mondja,és nem én... Lehet... De gondolom eléggé ki van már ''forrva''

Szóval nem mondom,hogy a vbr rossz lenne.....

_Szerintem_ itt meg már csupán annyi a különbség egy vbr <-> 320kbit között,hogy a vbr kisebb.... Ennyi nem több.. Mondjuk úgy,a cbr kicsit pazarol.
    De engem ez nem érdekel,amikor egy DVD 150Ft (És az már minőségibb)

A joint stereo úgytudom az,hogy megvizsgálja,mikor mono a jel (tehát mindkét csatornán ugyanaz szól) ekkor nem ossza meg,de amint van különbség,áttér stereo-ra. Ezzel spórol helyet,illetve ezzel javul az egész zene minősége alacsonyabb bitrátán. (Ezért ajánlott a joint stereo alkalmazása alacsonyabb bitrátán,amit nem kérdőjelezek meg)
    De 256-320kbit-ben már van annyi,hogy ne lehessen észlelni a különbséget,és megintcsak hallásteszt alapján sok olyan vélemény is van,hogy a rendes stereo a jobb.
    (Franc tudja itt már.....)

Szal kb. ezért nyomom 320 Stereo-ba.

Ogg-ba benyomtam pár tesztet, 320-on,sőőőt 500-on is,de az a helyzet,hogy nem hallok különbséget. Lehet,hogy nem kellett volna annakidején a hangszóró mellett állnom koncerten.
    :D
    Tehát most nagyon úgy néz ki,maradok a jóöreg mp3-nál :)

De szivesen feldobom valahová,hátha tőlem okosabb kielemzi. De végülis mit számít az,hogy mit mutat a spektrum,ha nem hallom..

Új hozzászólás Aktív témák