- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosómedve
tag
Fuze-ba van ám autoplay
Bekapcsolod és onnan megy a szám, ahol kikapcsoltad.
Hovatovább lemértem...6 sec alatt teszi mindezt, onnantól, hogy a gombot eltoltad.
Ebbe igazán nem lehet belekötni -
Mosómedve
tag
Szép és jó volt az iRiver, mert tény h a piacon szinte a legjobb hangzású cucc és nagy volt a tárhely, illetve mindent lejátszott és millió beállítás, DE! Nem szeretem, hogy akkora, hogy embert lehet ölni vele és lehúzza a zsebed, méretileg meg olyen félköbméter. Nem szeretem, hogy a support-ja zéró. És itt nemcsak a firmware-ről beszélünk. Egy tetves töltőt nem lehetett kapni hozzá, úgy kellett forrasztanom. És lássuk be a vincseszter a 32GB-os flash memók korában halálra van ítélve.
De a legfőbb ok, hogy nincs most ilyesmire keret...Amúgy megvan a Fuze. Gyorsan frissítettem firmware-t 1.01.11-ről 1.02.-re. Szépen szól és viszi is a FLAC-et, de már 2x sikerült kifagyasztanom. Persze ez nem panasz volt, össze kell még csiszolódnunk...
Egyenlőre ennyi a - oldalon...[ Szerkesztve ]
-
Mosómedve
tag
Az iRiver H320-nak úgy tűnik végleg leáldozott.
Akkumulátort és panelt kéne cserélni 48 000 HUF-ért...oks, hogy szuperül szól a cucc, de kösz nem, ennyiért vennék másik H340-est...Lényeg a lényeg: marad az "új MP3 projekt".
A befutó jelen pillanatban a 2GB-os Fuze. Ma "hülyeazértnemvagyok" boltban megnyomogattam/forgattam. Kezelése, formája tetszik. Bele nem hallgattam, de elég jó véleménnyel vagytok róla, tehát csalódni szerintem nem fogok.
Kijelző pont jó: kényelmesen látszik rajta minden, én meg videot/képet úgysem lesek rajta.
FLAC-et, OGG-ot kezeli, szuper!
Akksiidő nem érdekel, tölthetem akár naponta is.
Most, hogy a firmware frissítéssel elérhető a könyvtárstruktúrás nézet is, számomra ez a non-plus-ultra.Mondjuk örülnék neki, ha szabványos minis USB-s lenne a csatlakozója, meg a microSD nyílás zárható lenne, de ne legyünk telhetetlenek, nemde bár?
Kérdésem, hogy jelen pillanatban hol éri meg megvenni a 2 GB-os változatot?
ExtremDigital-ról, Digitall-ról nem hallottam jókat, garanciaproblémák végett. Vagy ettől függetlenül nyugodtan megvehetem náluk?De a Diamond Fotó-ban pl. 17800 HUF, szerintem korrekt és 2 év gyártói garanciát pakolnak mellé magyar nyelvű útmutatóval. Jónak tűnik, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Mosómedve
tag
válasz adnoctum18 #7986 üzenetére
Korneraudio-ba vittem. IRiver.hu-n ő volt feltüntetve márkaszerviznek, de vágják is arrafelé a témát úgy tűnik...
-
Mosómedve
tag
válasz adnoctum18 #7957 üzenetére
Nagy valószínűség szerint igen, a vinyó a ludas, de sajnos nem tuti. Abszolút nincs életjel, most szervizben először kiderítik mi a baja és ha nem vinyó, akkor az új lappal harmatnyit drága lenne a javítás (25k-nál kezdődik)...
-
Mosómedve
tag
-
Mosómedve
tag
Szóval túrtam a netet azóta is. Hétfőn elviszem az iRiver H320-am szervizbe de sanszos, h végleg fakereszt szegénykémnek és ez esetben jön az "új MP3 projekt".
Bár jelenleg nem tudok olyan igényes lejátszót venni mint a H320, de igyekszem a legjobbat kihozni a keretből...
Ahogy próbáltam az igényeimmel és árakkal, tudásokkal kompromisszumot kötni a Sansa Fuze tetszik eddig legjobban:
- Normális külső (vékony, nem túl széles, nem pereg szét)
- Kezeli minden kiterjesztést, ami kell: MP3, FLAC, OGG
- nagyon dícsérik a hangját
- micro SD kártyával bővíthető, így csont nélkül megvehetem a 2 GB-os verziót
- olcsó
- lehet videoban/fotóban nem erős, de az nem is érdekel...legkevésbé sem.Vkinek ellenvélemény? Eesetleg egy esélyes vetélytárs ebben a kategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
Mosómedve
tag
Megnéztem a Creative Zen-t, Zen X-Fi-t, de én egyiknél sem láttam, hogy tudná kezelni akár az OGG-ot, akár a FLAC-et (utóbbi a fontosabb)...vagy csak nem tüntetnék fel külön...kétlem.
Sansa Fuze szimpatikus, és ott fel is tüntetik a FLAC-et és OGG-ot, de létezik az, hogy az eggyel fejlettebb View modell már nem kezeli ezeket a kiterjesztéseket?
Egyenlőre még mindig az iRiver Spinn a non-plus-ultra, csak ne lenne annyi, amennyi.
Meizu meg nem bővíthető....hjaj, nem egyszerű. -
Mosómedve
tag
Wow, ezekről énsem tudtam...
És lehet, hogy pl. találok Pod Toudh-ra olyan plug in-eket, amik akár FLAC, OGG Vorbis kiterjesztéssel is megbírkóznak, mert akkor gyakorlatilag a módosíthatatlan equalizer az egyetlen hátránya a szememben...
Samsung P2 tesztet olvasva az is szimpatikus volt, de ennek az áráért már Touch-ot is lehet kapni... -
Mosómedve
tag
válasz picur220 #7884 üzenetére
Huuuu
Ez a Samsung P2, meg Creative X-Fi elég komolyak, nem ismertem őket. Róluk olvasgatok teszteket, nézek árat...
Esetleg iRiver Spinn-ről vélemény?
Ma nyomogattam egy iPod Touch-ot...nem igazán vagyok almapárti, de a UI és külső meggyőző...nagyon tetszetős. Még bele kéne hallgatni, mert azokat már 35 körül lehet venni használtan...róluk esetleg vélemény? Tudom, húzzak át az ipod touch topic-ba de félek ott csöppet elfogultak lesznek.
Ja, és Sony-kat is néztem, tetszettek...ők mennyire szólnak jól? Majd róluk is bújok teszteket....
Köszi az eddigi tippeket. -
Mosómedve
tag
Hellosztok!
A közeljövőben MP3 lejátszót szeretnék venni.Ami fontos:
- Minél jobb hangzás (IRiver H320-am volt ezelőtt...magas a léc... )
- FLAC-et tudja kezelni
- Minél vékonyabb...nem baj ha széles, csak ne legyen túl vastag.
- Háttértárként is használható legyen.
- Vagy min. 4 GB beépített flash, vagy microSD-vel bővíthető
- Strapabíró, normális borítás, nem recsegős műanyag.
- 25 alatt használtan ha lehet....Másodlagos szempontok (ha egy komolyabb készülékre ruházok be...mondjuk 45 alatt):
- Érintőképernyő.
- Szép kijelző, ami elég nagy video nézésre (AMOLED....3" körül)
- Minőségi videolejátszás.
- Wi-fi csak hab a tortán...IRiver, IAudio, Meizu, MPIO, Apple palettát túrkáltam.
Az egyszerűbb koncepciónak megfelelne az Iriver E100 (állítólag csúnyácskán szól...), iAudio U5, Meizu M6, ilyesmik...A komolyabb készüléknek pedig szemezgettem iRiver Spinn-el, Ipod Touch-al is akár....(wi-fi szuper, de a hülye iTunes-os rendszert nem szeretem...)
Jó lenne az olcsóbb koncepcióban találni vmit....várom a tippeket. Esetleg H10???
-
Mosómedve
tag
Az lenne a kérdésem, hogy egy minőségi MP3 lejátszóhoz képest egy Sony Ericsson W-szériás darab mit tud? Úgy értem mennyiben marad el a hangminősége egy IRiver/IAudio/Sony lejátszóétól? Sokban v. alig észrevehető a különbség?
Tudom ez egy mp3 topic, és hogy alapvetően elfogultak az emberek tehát nyilván az mp3 mellé álltok, de most cserélném mobilom, mert öregecske szegény és ilyen W850i-ben gondolkozom...tehát aki próbálta és van összehasonlítási alapja, az mondjon vmit, létszi! -
Mosómedve
tag
válasz rumos14 #1450 üzenetére
Nem vettem M6-ot, Iriver H320-ast vettem még új évkor...kicsit más kategória...
Amúgy csak szimplán érdeklődtem, jelenleg nincs olyan lejátszó a piacon, amire cserélném a H320-ast...
Azért köszi a válaszokat...
Mit értesz a koncepció alatt? Az érintőképernyőt? A mini-PMP fogalmat?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Nos, a téma adott: megjelent a Cowon D2 és van is róla itt a PH!-n egy rövid teszt.
Néhány dolgot viszont hiányolok:
- A tesztben nem támasztották alá/cáfolták meg a 40 órás zenelejátszást és 10 órás videolejátszást, pedig ez egy sarkalatos kérdés. Valóban bír ennyit?
- A firmware frissítésével 4 GB-nál nagyobb SD kártyát is tud kezelni. De Pontosan mennyit?
6? 8?
Meg úgy általánosságban: mi a véleményetek a cuccról? Mert szerintem iszonyat mód jó árban van a tudásához képest...ha tényleg mindent úgy fog tudni, ahogy kell, akkor tarolni fog...
Oké, hogy van a témának külön topicja, de oda úgysem megy senki. Nomeg nem árt a nagyközönségnek, ha képben vannak... -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #1387 üzenetére
Igen, a playlist-et bárhol felismeri a cucc, ezzel nincs gond.
A playlist beállítása alatt úgy értettem, hogy a Opciók->Beállítások->Címek->Fejlett Címformázás-nál az alapértelmezettet átállítottam erre: %filename%. Szóval lehet ez a gond?
Ha te ugyanerről beszéltél, akkor bocs! -
Mosómedve
tag
Akik szoktak playlist-eket tölteni a lejátszójukra, azoktól kérdem, hogy mire kell figyelni. Most próbálgattam, 1 playlist-et töltöttem fel, de azt nem tudtam használni ...mondjuk valszeg azért mert nem az ID3 Tag-eket használtam a playlist-ben, hanem a ''filename''-t. Lehetett ez a probléma forrása? Amúgy Winamp-os .m3u-ról van szó terészetesen.
-
Mosómedve
tag
válasz rumos14 #1344 üzenetére
Jaja, már keresem is DjToomi elérhetőségei alapján, hogy hol lakik. És ha megtalálom, megbúbolom a H320-assal. Vigyázz, Toomi, láttad a videoban, hogy milyen sokat kibír...
Komolyra fordítva a szót, anno 2 éve még én is Flash-eset kerestem, mert féltem a HDD-től, akkoriban még nem volt ennyire ismert...azóta a rendszerről láttam, hogy tökéletesen kiforrott, tehát bevállaltam...és nem csalódtam. Egyébként a HDD-s cumók számváltáskor beolvassák a cache-ba a számot, szal ha nem egy 120 perces Drum and bass mixről van szó, akkor szám közben akár az apokalipszis is megérkezhet, mert ugyanolyan, mint a flash-es...szám közben nem fut a merevlemez...másrészről ne felejtsük el, hogy ezek UMS-ok. Nekem azért jól jön a 20 GB. Egy 15 GB mindig stabilan tele van zenével (ehhez hónapokig nem is kell nyúlni), a maradék 5 GB-ban pedig filmeket/képeket/egyebet hozok/viszek haverokhoz. És nekem ez fontos, mert eddig mindig DVD-ket kellett írogatni, de azt mindenki tudja, h mennyi idő...én már nem állnék vissza Flash-re. -
Mosómedve
tag
Én HDD-set is használok, rólam mi a véleményed DjToomi?
Mondjuk sztem az Iaudio X5-ös jobb, mint az IPod, de ha neked az Apple-érzés kell, akkor szvsz...
Más. Emberek, ilyen egy szökőévben egyszer van és most pont velem...a történet ott kezdődött, hogy közel 2 éve vettem egy MPIO FG100-ast (1 GB), nyúztam elég rendesen, 4-szer volt szervízben. Néha én is ludas voltam a dologban (pl.: túl sokat hordtam zsebben -> gomb rugója katter...), de gyakran a gép volt a hibás (pl.: kontakthibás volt a füles jack-aljzata). Lényeg a lényeg elég morci voltam a sok szarakodás miatt, de mivel közben meg lett az új (Iriver H320-as) úgy voltam vele, h elpasszolom oszt csákesz...próbálgattam 1 hónapja, h minden funkciója okés-e...nem szól a rádió! Mégcsak fehér-zaj sincs. Elvittem a szervízbe. Nem reklamáltam, semmi, mondom megjavítják, oszt eladom, engem már nem érdekel. Ez volt az 5. szervízelés 1 éven belül és csodák csodája szó nélkül küldtek helyette egy MPIO One-t (FG200). Szintén 1 GB-osat. Pedig nem is reklamáltam meg semmi, szó nélkül betartották az ATCOMP-nál a fogyasztói szabályzatot. Le a kalappal előttük, most nagyott nőttek a szememben...
Szóval, gondolom senkinek nem kell magyaráznom, hogy ez mennyivel jobb, illetve mennyivel könnyben fogok tudni eladni egy vadi-új MP4 lejátszót...és most ne tessék anyázni (én sem szeretem ezt a fogalmat), de ez tényleg lejátsza az MP4-et /DivX-et/ avi-t...
Szóval vannak még csodák a világban. Ha feltöltöttem a képeket a netre, majd belinkelem. Elég vicces mondjuk, hogy az egész MPIO One akkora mint az IRiver kijelzzője... -
Mosómedve
tag
Szal lehet, hogy az előző félreérthető volt...
Tehát találtam az egyik boltban egy olyan készletet, amiben 4 átalakító van (mindegyik normál méretű USB Host-ra alakít): az egyik szimpla mini USB, a másik olyan mini USB, amit a képen láttok (ez a fura szabvány), 1 vmi nyomtatós, a 4.-re nem emlékszem. Szó-mi-szó kénytelen leszek ezt a készletet megvenni, mert külön nem lehet kapni (pontosabban, lehet de csak 2000 HUF-körül, mellesleg itt a készlet kerül ennyibe... )...úgyhogy a héten megyek és kipróbálom, ha jó, akkor megveszem.
Másrészt, azért köszi a tippeket! -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #1320 üzenetére
Aham, ez is logikusnak tűnik. Akkor gyakorlatilag, azt, hogy az USB most 2.0-ás v. 1.1.-es maga a lejátszó határozza meg (hogy milyenbe dugom), amúgy tök ugyanazok...akkor asszem elmegyek és kipróbálom, ha látja a félgigás pendrive-ot, akkor valszeg jó lesz. A pendrive Verbatim, nem vmi szar, tehát elméletileg ezt látnia kell...
Majd meglátom... -
Mosómedve
tag
válasz Attila79 #1311 üzenetére
Vigyázz, vele nehogy el hagyd, nagyon pici Bocsi, de nem ismerem a márkát...se í típust...
Más. Úgy néz ki, hogy a héten be újítok egy USB Host kábelt, csak 1-2 dolgot kéne tisztába rakni, ugyebár a mini USB 1.1-ben és a mini USB 2.0-ában fizikai eltérés is van, más a csatlakozó feje, egyébiránt ha én akármilyen gyártmányú 1.1-es (mert az enyém Host funkciója azzal megy még... )mini USB-s Host kábelt veszek, akkor az jó lesz ugyebár?
Ez a Host funkció minden plug and play termékkel műxik, ugye? Szal ha én egy szimpla 512 MB-os pendrive-ot dugok rá, azt is látni fogja... -
Mosómedve
tag
Nekem is mindenki azt mondja, mikor meglátja a H320-ast, hogy ''Hűűű, mekorra batár kocka, és milyen nehéz! Ezzel ölni is lehet!''
Most bebizonyosodott, hogy fizikailag is képes emberi életet kioltani...
OFF! Nem tudtam, hogy itt ennyi a bringás...ha minden jól megy, nekem is meglesz az új bringám a hónapban: Egy Planet-X Pitbull...
ON
Ez az empénégy topic még sok fejfájást fog okozni nekünk...lesz itt keresztesháború...az MP3 és MP4-ek között!!! Eddig még hatalmon voltunk, de a saját topic-kal ők is jogokat kaptak...cö-cö! -
Mosómedve
tag
IPod-klónt akartok törni? Tényleg ezeknek a szintjérte akartok süllyedni (ezek tuti amerikai, korea-ellenes fanatikusok). Gyenge idegzetű, IRiver tulajok ne nézzék meg:
[link] -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #1225 üzenetére
Azért ez nagyon-nagyon csúnya bug lenne , inkább én is a bekapcsolva felejtett ''intro-mod''-ra gyanakszom... Használati útmutató elővesz -> végigböngész ''intro'' szó után ->
''intro'' szó megtalál -> lejátszó bekapcsol -> ''intro'' mód megkeres -> ''off''-ra állít -> örö' é' bódottá'
Egyébként ti valaha is használtátok ezt az intro-szarságot, szerintem baromira nincs értelme...ha az ember zenét hallgat, akkor úgyis legalább a 2/3-áig eljut a számon belül, ha meg most hallja elősször, az első 10 sec-ból úgysem tudja eldönteni, hogy ez most tetszik-e neki v. sem... -
Mosómedve
tag
válasz Batmause #1221 üzenetére
Szerintem az opciók:
- Meizu E3
- Meizu X3
- MPIO FY 500 (1 GB - 19000 Ft)
- MPIO One (1 GB - 22 000 Ft)
- MPIO quartz (1 GB - 25 000 Ft- nagyon a határon van...)
- Vagy megveszed az én MPIO FG100-asomat (1 GB) Sennheiser mx400-as fülessel (olcsóbban adom mint a fentiek és semmi baja... ). -
Mosómedve
tag
válasz rumos14 #1206 üzenetére
Mint már anno megbeszéltük nemegyszer - nem adtak hozzá Host kábelt. Használtan vettem, és csak USB adatkábelt kaptam hozzá. Se tokot, se audio-kábelt, se Host kábelt, se töltőt (ebből is voltak zűrök... ), se CD-t, se semmit. Mondjuk azóta ezek közül már csak a Hst kábelt hiányolom...
Más. Kerestem én, csak általában, ami a honlapokon fennvan, azoknak a fele sincs a boltokban...''majd telefonálunk ha érkezik raktárról''->#@{][+!%/=
Mind1. Találtam a pixmania-n, de egy 780 FT-os cuccért, nem fogok 2500 Ft-ot fizetni a szállítás miatt pluszban, szóval azt kérdezném - ti pestiek biztos tudjátok - helyileg melyik ker.-ben van-e ez a pixmania? Vagy egyáltalán lehet lehet tőlük személyesen vásárolni? -
Mosómedve
tag
Ennyire haldoklik az MP3 ipar?
Na, akkor én írok. USB Host kábelt keresek a H320-asomhoz (egyik vége mini USB, a másik normál méretű USB HUB, lehetőleg minél rövidebb legyen a kábel hossza...), de -mint azt már megszokhatták a helyiek - Miskolcon nem lehet kapni ilyet. Érdeklődnék, hogy Pesten lehet-e (vagy ez spéci, nem szabvány, és csak az IRiver gyártja?) kapni, és ha igen, akkor mennyiért és hol?
Ilyesmit ne is keressek apró-hírdetésekben, igaz? -
Mosómedve
tag
A PD 205-ötöst volt alkalmam kb. 1 hétig tesztelni (egyik rokoné...)...phuuu...az ellenségemnek se ajánlanám...én szenvedtem vele.
Kezdjük az idióta menürendszerrel: csak akkor tudsz számot váltani, ha a menün belül elkalandozol a ''Folder'' nevű menüpontig. Csak Stop módban tud számot váltani, alkönyvtárakat nem tud kezelni, a ''sub-foldereket'' egybe ömleszti...ezzel sokat szívtam, mert én kényes vagyok a könyvtrástruktúrára és mindig 3-4 alkönyvtárat használok (stílus->alstílus->előadó->album)...
Asszem 5 gyéri eq.-je van, custom-ról ne is álmodjatok... De ezt még le is tudnám nyelni, ha legalább EGY gyári eq normálisan szólt volna, de sajnos...
A hangzása? Hát a gyári fülessel a recsegős Sokol rádió szintjén volt, a saját Sennheiser MX 500-asommal sikerült egy hullgyenge ''közepes hangzást'' kicsikarni belőle, de arról már nem is merek beszélni, hogy még az MX 500-assal is elkezdett a hangerőskála felénél torzítani és sztem kb. olyan 50 dB-je lehet, bár ezt asszem nem is merik közölni sehol...
Szóval...dehát mit is vártatok 5000 Ft-ért...én nem ajánlom, ennél szvsz MINDEN csak jobb lehet...
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz ez_meg_emaz #1131 üzenetére
Hát igen, én is utánanéztem picit, és mit ne mondjak...1300 mAh...egy ilyen cuccosba legalább 2000-es kéne. Én még a 3 óra videonézést is megkérdőjelezném...az meg, hogy msot 2 film után tölteni kell (rosszabb esetben 1 hosszabb film... ).
A 4Gb-ot én sem tudom, hogy honnan szedted...az Mp3Center-en is csak 2 GB-ról van szó...
Szerintem akkor már inkább az M6...de nem tudom...megmondom őszintén, örülök, hogy nem nekem kell dönteni... -
Mosómedve
tag
válasz #97544192 #1127 üzenetére
Az agyamnak már kicsit késő van, hogy keresgéljek, meg lusta is vok , de több mint valószínű, hogy ha megnézed a lejátszód honlapját, akkor ott fel lesznek sorolva a kritériumok, hogy miknek kell az adott videonak megfelelnie (általában: kiterjesztés, FPS, hossz és felbontás...). Ha ezek vmelyikének nem felel meg, már nem fogja lejátszani. Valszeg egy progival át kell majd alakítgatnod a videokat...VirtualDub-ot tudom ajánlani...
-
Mosómedve
tag
Egyébként ezen nevettek, de tényleg igaz...Ha a füledet túl gyakran tisztítod, akkor nem lesz olyan ellenálló, könnyebben begyulladhat, stb.
A redardáltosért sorry (tényleg kicsit erős volt... ), én a mondandóját akartam hangsúlyozni, hogy abban lehetne már hagyni a vérontást és arról beszélni, amiről a topic valójában szó!
Kicsit szétcsúszott a topic, sok az off-olás, flood-olás, stb...
Lehet nyitni kéne egy ''dühöngő'' topic-ot...lol...
Misirulez, mondtam neked, hogy az IRiver basszusában nem fox csalódni...ha 5000 Ft-nál többet szánsz fülesre, akkor egyenesen császár lesz...tecceni fog...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz rumos14 #1077 üzenetére
Ajánlom az urak figyelmébe:
[link]
Más. Szétvágtam egy OGG számot 2 részre...elősször meghallgattam a normál/gyári firmware-en: első rész vége->1 sec szünet->katt->indul a második rész
RockBox (megmondom őszintén ugyanazt vártam...): első rész....első rész...csak szól, csak szól...basszus nem vettem észer mikor váltott...visszatekerés...megint meghallgatom a váltást, közben figyelek is, keresem a szünetet, nézem a képernyőt mikor kéne a szünetnek lennie, de semmi...igen uraim, örömmel jelnthetem be, hogy sikerült! Működik a gapless a RockBox-on!!!
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz ez_meg_emaz #1067 üzenetére
Azért nem kell nekem sem szobrot állítani!
Ja, én 2''-on nézegetek néha videot 10 FPS-el és ebből arra tudok következtetni, hogy egy átlag usernek a 3'' és 15 FPS már élvezhető, folyékony video...de sztem ezek a mini-PMP-k, mint az M6 és Longhorn inkább 3,5''-t és 15-20 FPS-t tudnak, javítsatok ki ha tévednék... -
Mosómedve
tag
#1044-esre:
Ilyen téren szerintem csak a szervíz tud neked segíteni...mégha találnál is hozzá kábelt, nem ajánlanám, hogy te próbáld meg beforrasztani a helyére, főleg nem egy többsoros szalagkábelt, macerás...és ugrott a garancia is... -
Mosómedve
tag
válasz trassher #1063 üzenetére
Valóban, és a HWSW egy megbízható lap (amit mondanak az úgy is van), de arra azért figyelj, hogy a beépített aksi inkább hátrány, mint előny. Azért, mert általában kevesebbet bírnak, mint az AAA/AA-k és ha kifárad az aksi csak szervízben tudják neked cserélni. Jó, ez már csak kukacoskodás, mert ebben a kategóriában, már évekig bírják az aksik és valszeg nem lesz vele gond...áldásom rá, jó vétel lesz...bár a video-lejátszó tudását úgysem fogod kihasználni 1 GB mellett...de emellett jó cucc!
Aztán ha megvan, kérek róla egy személyes tesztet ide, a topicba. Mennyiért és mekkorát néztél? -
Mosómedve
tag
válasz jattila40 #1061 üzenetére
Szerintem jó döntés az E3-as, csak valaki mondta, hogy az E3-at kell venni, nem pedig az E3c-t! Már nem emlékszem miért...
Igen, ez használható pednrive-ként. Én is rádugom néha a házimozira a lejtszóm. Egyszerűen csak egy olyan kábelre van szükséged, aminek az egyik vége szabvány jack (3.5-ös, ez megy a lejátszóba), a másik végén pedig ketté van bontva a jobb és bal csatorna (ez megy az erősítőbe)...ekkor örö' é' bódottá' !!! -
Mosómedve
tag
válasz trassher #1054 üzenetére
Én az MPIO-k közül választanék...méghozzá az FY900-asat (a kettő szinte ua.-zt tudja, de a 900-as überbrutálúl néz ki a negatív kijelzőjével, meg a fekete házzal... ). Mondjuk annak nézz utána, hogy a 900-as is tud-e WAV-ot lejátszani, mert nem írják, de sztem tud (elég gyanús lenne, ha WAV-ban rögzítene rádióról, de nem tudná lejátszani... ).
Annyit tudnod, kell az MPIO-król, hogy halkak lesznek, de ha felraksz rájuk egy amerikai fimrware-t (kb. 5 perces művelet és pofonegyszerű), akkor már normális hangerejük lesz...
Szal én az FY900-asra tippelnék az adati alapján, de nézz szét, hogy mien véleménnyel vannak róla, akik ilyet használnak...
Csokis 26! Sztem próbálkozz a szervízzel, mert ez nem normális...meg fogják neked csinálni szó nélkül...
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz rumos14 #1057 üzenetére
Mondjuk azt nem tudtam, hogy azokat nem ismeri fel, de sztem akkor sem rossz megoldás ez az SD kártyás dolog, csak sajnos, nem gyártottak még normális SD kártyás lejátszót...
10 FPS...komolyan jó...ha lenne kamerám csinálnék róla video-t...szerintem ez már az élvezhető kategória, jó nem fogom rajta a kedvec filmeimet nézni, de rajzfilmekre, extrém-sport-videokra, poén-videokra (amik engem érdekelnek) ideális... gondolom 3,5''-on mégszebb, nomeg az nem 10 FPS-t tud... -
Mosómedve
tag
válasz jattila40 #1051 üzenetére
Kedves jattila40,
amit te keresel azt úgy hívják, hogy UMS (USB Mass Storage), ezek azok, amiket minden gép driver nélkül felismer, mint 1 pendrive-ot. Emiatt sajnos elég sok márka fennakad nálad a rostán (pl.: Sony), mert azok ezt nem tudják.
Legyen Line-out kimenete? Tudtommal minden MP3 lejátszónak van line-out kimenet, ide dugjuk a füles jack-jét...de ebbe nyugodtan dughatod te az erősítő jack-jét is...van 1-2 típus, ami a ''nemszabványos jack'' miatt szintén fennakad a rostán (pl.: Iriver S10), de ennek az átlag MP3-ak 99%-a megfelel. Van 1-2 típus, amin a füles csatlakozója mellet van külön Line-out nyílás is (pl.: Iriver H300-asok és H100-asok), de ezek általában SOKKAL többe kerülnek mint 30 000... .
Jó hangminőség? Akkor az alábbi márkák honlapját böngészd végig: IRiver, Iaudio, MPIO, Creative Lab, Meizu (ez egyben rangsor is az én szubjektív véleményem szerint!), és olyanokat keress, amire arják, hogy UMS-os (lásd.: fenn)...ha a fentiek közül választasz, nem fogsz mellényúlni... -
Mosómedve
tag
válasz rumos14 #1053 üzenetére
Na azért a Rumos kollégával nem mindenben értek egyet. Én speciel 2''-on és 10 FPS-en is folyamatosnak látom a videokat, pedig BMX/extrém bringás filmeket nézek, ahol azért van pörgés...jó, nem mondom, néha picit ''szellemképes'' a 10 FPS, miatt, de ez 15-20 körül tisztán foyékonnyá válik. A 2''-tól pedig sokkal rosszabat vártam, egész szép...
Más. Emberek, azért azt ne felejtsük már el, hogy nem csak 2 GB-os SD van, könyörgöm veszel egy 5/10 GB-osat, oszt szevasz...arról meg ne is beszéljünk, hogy ez a jövőben csak nőni fog...tehát sztem veszel két db 10 GB-os kártyát, oszt te leszel a császár, bőven elég lesz...
A többiben viszont egyet értek Rumossal: Longhorn...gyanús, hogy senki nem ismeri...külföldi oldalakon sincs róla vélemény? A 9 órát tényleg nem fogja tartani, de ha tényleg minden nap tudod tölteni, akkor próbálkozz meg vele. Sztem a lejátszó kritikus pontja, hogy gyakorlatilag no-name...de ha valahol pozitív kritikákat találsz róla, akkor uccu neki...A filmkonvertálás pedig elég orosz-rulett alapon megy, még néha a gyári konvertáló-program sem tökéletes...de azért valszeg a filmek 60-70 %-át át fogod tudni konvertálni...
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Ha jól olvasom, akkor az OGG és FLAC kódolás után eleve gapless?
Csak az MP3 kódolásánál, kell bíbelődni, hogy gapless legyen?
És ha ezeket a számokat lejátszam automatikusan gapless-ek lesznek...most már én is kíváncsi vok...viszont a kódolás miatt szereznem kell egy élő albumot audio CD-n...idővel azért majd lesz eredmény... -
Mosómedve
tag
Szétnézetm még a csóka honlapján, nem semmi a fószer ezt is ő tervezte:
http://www.designerhy.wo.to/01_design01/d01_work05.html
Ha az új, G-érzékelős Sonyra azt mondják, hogy olyan, mint egy ékszer, akkor ez mi?
Kreatív egy srác, az tuti... -
Mosómedve
tag
válasz rumos14 #1034 üzenetére
Woááááá, ez igen...
Itt több kép is van: http://www.designerhy.wo.to/01_design01/d01_work06.html
Sztem egyértelműen a fehér a legjobb, az egyik képen tisztán látszik, hogy MPIO termékről van szó, bár megmondom őszintén, hogy sztem ha nem írják rá, akkor is érezhető a dizájnról...ez a stílus annyira jellemző rájuk, de nekem bejön....
Ha jól értem, akkor az a ''hold'' gomb, hogy elforgatod a középső sort...na, ez mondjuk ötletes, de nem túl praktikus megoldás...az összes csúsztatható mobilnak is az a baja, hogy 1-2 év után a sok csúsztatástól kifáradnak a vezetékek belül és kontakthibásak lesznek...de ezt leszmítva minden tiszteletm a lejátszóé. És mivel MPIO, valszeg nem is lesz sz@r minőségű.
Más. Kerestem a ''gapless'' menüpontot, de nem találtam ilyet. Olyan van, hogy ''Party mode''. Ez elméletileg folyamatos lejátszást jelent, de több hátránya is van: nincs stop/pause lehetőség, ha kiválasztasz 1 számot, akkor azt csak azután játsza le, hogy a jelenlegit befejzte, ráadásul nem is folyamatos a lejátszás, 1 másodpercre megáll a számok közt... A másik lehetőség a crossfade (átúsztatás), na ez már egész pofás, itt már egészen minimális a gap, sztem félmásodpercnél rövidebb...de még próbálom majd keresni a tökéletes ''gapless'' módot...csak annyi opció van, hogy elveszek bennük... -
Mosómedve
tag
válasz #00809728 #1029 üzenetére
Dodi barátom, szép kis lista, te valahol a Bermuda-háromszög környékén laksz, ugye? Jó, bocs, ez csúny vicc volt...visszavonom. Na, emberek, nyugodtság, békesség van...ne húzzátok fel egymást, Dodi, csak azért jött, hogy elmondja, hogy ilyen típust NE vegyünk, Bwoay pedig próbált tanácsokat adni...mindketten jó szándékkal írtak, csak bizonyos dolgokat félreértelmeztetek, máshogy reagáltatok le...szerintem hagyjuk a vérontást.
Más. Ha tőlem kérdezik, hogy mi az a nagy b@szom cucc a kezemben (Iriver H320), énáltalában azt mondom, hogy ''Jukebox'', mert én sem szeretem az ''MP4'' kifejezést, erre megnézik, látják, hogy pont vmi bringás video megy rajta: ''Jé, ez MP4 lejátszó?''. Mondom: ''Úgy is mondhatnánk, de ez annál kicsit több.'' ''De miért ilyen nagy?''-''Mer' húszgigás''...próbálom a beszélgetést rövidrezárni...
Nyílván nem kezdem el magyarázni nekik, hogy millió formátumot le tud játszani, meg USB Host, meg Line-In, rádió, ditafon felvétel, stb....Egyszerűen a köznyelvben rögződött az ''MP4'' kifejezés, és mi már ez ellen semmit nem tehetünk. Egy fecske nem fog nyarat csinálni, én is kijavítom a szűk közelemben lévő baráti társaságomba a fogalomzavart, de nem fogom minden jöttmentnek elkezdeni magyarázni, hogy egyik sem tudja lejtszani az MPEG Layer 4-et, stb.
Szóval szerintem ezért főleg nem kell leoltani senkit, mert a nagyközönség számára ez ''MP4'' marad, ha cigánygyerekek potyognak is az égből...Ennyi! Béke! -
-
Mosómedve
tag
Visszatérve a témára, én arra válaszolok, amire szerintem érdemleges választ tudok adni (lehet másoknak még ez sem érdemleges...sebaj ), tehát, amit nem ismerek, értek, abba nem pofázok bele.
Rumos, ja feltettem a RockBox-ot, egyenlőre vegyesek az érzéseim, majd meglátjuk, hogy megtartom-e...de mi az a ''gapless''? Tudod, még ismerkedek a programmal...
A ''digitális hangtechnika'' topicról csak annyit, hogy - oké, hogy matek-fizika faktos vok, de... - középiskolában vok végzős, nincs villany-diplomám, de azért a leírtak 70-80 %-át értem...jó, nem mondom, utána szoktam olvasni a wikipedia-n, meg elovasom a hsz-eket kétszer, háromszor, de szerintem azért megemészthető...főleg, hogy Ampex képes 200000-szer is leírni, ha nem érted...hála neki...
Itt, Miskolcon jópár Archos van a ''hülyeazértnemvagyok'' boltban, szóval szerintem Pesten is találsz a MM-okban néhányat. Lehet rendelni is tudnak, bár meg kell, hogy mondjam, elég sok oda-nem-illő embere dolgozik náluk...néha, már én széggyelem magam helyettük... -
Mosómedve
tag
Penene, látom érdekel a hangtechnika, nyugodan nézz át a ''digitális hangtechnika, kódolás, tömörítési formátumok....'' topicba, itt olyamsikről folynak a viták, amikről itt csak ''off-topicban'' mernek beszélni... Milyen megnyerő reklámduma, nem?
Nem tum mi az az ''U.'' az ''U. Bass''-nál.... -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #971 üzenetére
Az tény, hogy az IRiver firmware-n nem tom beállítani ua.-t, de én még a RockBox ''haladó equalizer''-ével sem, pedig ott aztán tényleg minden van....alső/felső peremszűrők, csúcsszűrők, crossfade, ''Q'' értékek módosítása, frekvenciák állítása, stb.
Na, azért ezek a koreaiak tudnak vmit. Amúgy én többnyire 2 eq. használok (mert nagyjából 2 stílust hallgatok): a metal/hc/rock stílushoz a ''rock'' beállítást, drum and bass-hez pedig az ''U. Bass beállítást''.... -
Mosómedve
tag
Ja, ismerős a helyzet én is szinte mindig a ''rock'' beállítást használom, de nem tudom előállítani costum eq-val, pedig én látom is a hangsávokat!
Egyébként senki nem említette neked, de én mint címeres IRiver-fan bátran ajánlom a mostani IRiver-eket (mondtad, hogy eddig ilyet használtál). Az IAudio sem piskóta, de a 2 céget gyakran összehasonlítják, versenytársak és egy szinten (az abszulút csúcson) mozognak, szal sztem az Iriver oldalán is nézz körül, mert ugyanúgy jól jársz velük és nekem az IRiver dizájn-ja jobban bejön....persze ez szubjektív! -
Mosómedve
tag
Azért kérdeztem, mert a ''stable'' verzió elméletileg kiforrott rendszer, bug-ok nélkül. Jó lehet, hogy nincs benne annyi újítás, de ami van, az műxik!
Nem tudod véletlenül, nincs a RockBox-nak vhol magyar nyelvű használati útmutatója a neten? Az angolt középfokon beszélem, de ezt durván telenyomták szakzsargonnal, szal jól jönne a magyar... -
Mosómedve
tag
Na igen, a kezelhetőségét még én is szokom, de sztem ez tipikusan megszokás kérdése...
Csináltál saját színsémát? Szuper, elősször is ilyesmikről szerettem volna kérdezni. Szóvalalapból van 4-5 ''téma'' (én magyar menüt használok), de ezek a témák csak a lejátszás közbeni dizájn-t (aszzem WPS képernyő v. mi a neve) módosítják. Olyan nincs, ami az egész menüstruktúra kinézetén módosítana? Ilyeneket csak a RockBox.rog-ról lehet letölteni v. máshol is találok még? A színséma-készítés úgy megy mint a mobiloknál: betűszínek, betűméretek, menü-hátterek beállítása, stb. ?
Te milyen bug-okat találtál? A Nano-ra van ''stable'' verzió is, nem olyat használtál? Én H320-ason használom és arra még sajna nincs ''stable'', csak ''daily''...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Szóval RockBox-ot senki nem használ? Nem hiszem...
-
Mosómedve
tag
Sztem a Nano felejtős, a másik kettő közül inkább IRiver (mindenkinek maga felé hajlik a keze... ), de a Sony-val is nagyon jól jársz, csak az nem UMS! Archos-t nem ismerem, passzolnék...Fülesek közül sztem egyértelműen a cx300-as...ez tuti!!!
Ja-ja használt cumókat érdemes nézegetni...én is féláron vettem a lejátszóm hibátlan, gyári állapotban, 1 hónap garanciável...Megérte nagyon!!!
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Aki használ RockBox-ot, az lécci lökjön már vmi véleményt róla. Jó, megér 1 próbát, van még mit fejleszteni rajta, v. hagyjam a fenébe? H320-asra menne...ha jó lenne...
-
Mosómedve
tag
Nézegettem ezeket a Meizu-kat. Most vettem észre, hogy ezek is tudnak WOW, SRS, TrueBass hangzásokat...megvették az IRiver-től a licenszeket? Tudtommal ezeket az IRiver találta ki...
Yeah, KISS Rulez!
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Megkérdeztem: nincs rá garancia. Augusztusba kapta, de mivel külföldről KAPTA AJÁNDÉKBA a blokkot soha nem is látta...anélkül meg no garancia...pedig még 0.5 év garancia lenne rá...ez van.
A H320-asom is lehet tölteni mini USB-ről is és AC adapterről...jelntem kibróltam az egyik leányzó barátom PengeMoto-jának töltőjét és igen: a Motorola mini USB-s töltő jó inden ilyen kütyühöz. De miért is ne lenne jó? USB-nél a szabvány 5V, a polaritás és a csatlakozótípus adott, szvsz 100%, hogy minden mini USB-s dologhoz jó!
A flash-témához csak annyit, hogy az MPIO-mra 45 órát írtak és eből a mai napig nevetve elvisz 35 órát, pedig nem túl jó minőségű aksikat használtam és a 40-es hangerő-skálán többnyire 32-35 között futott...mivel más flash-esekre is 40 körüliek vannak írva, gondoltam ezt ott is tartani tudják...az általánosítás nem jött be...ismét! Behódolok Ruos nagyúr előtt... ... . Nem vitázom vele...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
A Flash-HDD kérdést te magad válaszoltad meg:
''hoppá most jut eszembe: létezik az überritka és übercuki flash memóriás H10 jr., ami elvileg 35 órát megy egy töltéssel, mígy a ''normál'' H10 kb 12-t, szóval itt ha nem is a 4x, de 3x különbség fennáll.''
De azt hiszem neked nem kell magyarázni, hogy a Flash-eseknél átlagban 40 óra körül mozog az aksi élettartam, míg a HDD-seknél 10 óra körül...az, hogy a Sony 30-at bír erősen ritkaságszámba megy...ennyi!
Más. Én az 1-2 GB-os flash-es alatt nem az Iaudio U3-ra gondoltam, hanem arra Telstar, XY, Finvclnwvnorwn kínai szarra, amit mindenhol utánaddobnak 10 rugóért, mert SAJNOS ismerjük el: ebből több van a kategóriájában mint az IAudio U3-sból v. neadjisten
IRiver ipf xy típusból...ez van...ennyire fontos nekünk a minőség... Tudom veszélyesek ezek az általánosítások...
Szóval ne is álmodjak 25-ről.... ...sajnos tudtam én, csak hátha...a remény hal meg utoljára...
Más. Érdekes ez a zsebbennyomogatós dolog...amíg az MPIO-t használtam, én is zsebben nyomogattam, de mióta megvan a H320-as még a számváltáshoz is hajlamos vok elővenni a belső kabátzsebből...pedig nyomógombos, nem tapipados ugyebár...egyszerűen annyira teccik a kijelzője és a menűje...muszály mindig látnom!
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
A nagyok között nem vok méltó dönteni, de a Nano-t nyugodtan lődd ki, nem vesztesz vele semmit...ha mégis ragaszkodsz hozzá birtokomban van a legjobb vétel
Haverom véletlenül 2 IPod-ot kapott egyszerre: egy 60 GB-os IPod-ot és egy 4 GB-os fekete Nano-t. Nem kérdés, hogy ő az elöbbit használja, tehát a vadiúj fekete 4 GB-os Nano, minden tartozékával és plussz 1 tokkal együtt 40-ért eladó!!! Még bele sem hallgatott, éppencsak kibontotta, hogy megnézze hogyan néz ki...
De ettől függetlenül nem javaslom a Nano-t, a SanDisk.et abszolút nem ismerem, csak névről hallottam még róla... Passzolom a kérdést.
Vki a #781-esre?
Amúgy megnyitottam a ''digitális zene-kódolás'' topic-ot, akit érdekel, hogy mik a legjobb encoderek, mi az az OGG, WAV, miért fontos a biráta, stb. nézzen majd át!
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Vegyél nyugodtan U3-at jól jársz vele, istenítik. Woaaawwww 30 mW, az durva. . Nem is tudtam, hogy ennyit bír a kicsike
A H10 nem szentírás, csak felvetettem, mint ötletet, de az U3 talán jobb is...én még csak újonc vok... ...mingyá jönnek a hőstagok és kiosztanak minket tapasztalatokkal...
Amúgy komolyan mondom: érdemes MPIO-kat és Creative Lab-eket is nézni, egész jók!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Elnézést kérek Ez_meg_emaz-tól is...
Hogy én mit javasolok? Már semmit nem merek... ...Mosómedve most transzbaesik, elvonul a sarokba, begubózik és a köldökét bámulja mély depresszióba...csöndesen hallgat...
Más. Sikerült 2 EREDETI audio CD-t is kerítenem. Az normális, hogy nem tudom őket felmásolni a gépre sehogysem? Ha nem is másolom fel őket így, mivel kódoljam WAV-be, mert a Jet Audio nem tud CD-ROM-ról konvertálni...
4-6 GB-nál flash v. HDD? Hát szerintem ilyen méretnél a Flash memória már elég drága (lásd.: IPod Nano), de a HDD-vel szemben meg van az az előnye, hogy nincs benne mozgó-alkatrész (ELMÉLETILEG örökké működik) és mivel nem kell a merevlemezt forgatni, az aksija kb. 4-szer annyi ideig bírja, nomeg általában kisebb, könyebb!!! Ha meg tudod fizetni a Flash-et, egyértelműen az a jobb.
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Azért az előző tippek sztem jobbak voltak, mint az IPod...
De akkor én további vérontásokat megelőzendő elmondom a véleményem:
megmondom őszintén szerintem nem is az a fontos, hogy mi mennyi, hanem, hogy neked mire van szükséged. Ha vki csak zenét hallgat, képet néz->IPod ,vkinek a video az elsőszámú->PMP/mini-PMP ,vki megrőgzött zene-rögzítő/gyűjtő->sok GB-os HDD-s modellek ,ha csak hobbiszinten megy a téma->1-2 GB-os flash-es...ésígytovább. Az számít, hogy neked mire van szükséged...nem lehet összehasonlítani a H10-est az M6-al (nem azért mert vmelyik is jobb lenne), mert nem egy kategória...olyan mint autóknál: melyik a jobb: Land Rover v. sportkocsi. Ugyan autó mind a 2, de nem összemérhetőek, mert másra lettek megalkotva...az pedig azért van, hogy többen álltunk a H10 oldalán, mert itt sokaknak a zenelejátszás a fontosabb, nem a video-minőség, de erről már nem szeretnék többet írni...dönts belátásod szerint...ha beleszerettél, akkor mi itt úgyis csak a bagólesőnket tépjük, meg fogod venni és boldog leszel vele -> és ez az ami számít igazán! Nem számít a felbontás, a háttértár...ha boldog vagy vele, akkor megérte. Bocsi, ha erőszakos voltam, remélem nincs harag
Erről már többet nem is beszélek...
Öööö, mi is volt az előző topic-cím?
Amúgy én mindenről szeretnék, tehát a különféle forátumoktól kezdve az encoder-progikon át, egészen a ''honnan töltsünk jó minőségben''-ig...
Más. Használt Mp3 lejátszót hol tudok eladni? Milyen honlapokon érdemes hírdetni? Egy tökéletes állapotban lévő MPIO FG100-as minden gyári tartozékával, sennheiser fülessel, márciusig garival, megér 25 000 HUF-ot? Megveszik ennyiért?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Nem mindenki ''iaudios''...én speciel IRiver-bu*i vagyok...
Oké, ez volt nekem is az utolsó hozzászólásom az M6-témához...ígérem békén hagylak... -
Mosómedve
tag
válasz ez_meg_emaz #761 üzenetére
Azért a fülesekkel vigyázzál, köztudott, hogy a Sony sem rossz, de sajnos az a Sony, ami úgy szol, mint egy hasonló kategóriájú sennheiser kb. 2x-3x drágább..fogsz te kapni Sony-t 4000 Ft-ért is, de közel sem fog úgy szólni, mint a sennheiser mx 400, ami asszem hasonló árban van...szerintem egyértelmű, hogy a sennhesier jobb minőség/ár arányban...
Más. Látom, ha H10-esről van szó, te már elvből messzire hajítod és vadul kereszteket vetsz magadra miközben szorgosan mormolod a miatyánkot, hogy megmeneküljön a bűnös lelked... ...nincs ezzel semmi baj...nem jön be...de az nem véletlen, hogy az M6-ot nem támogatjuk...az PMP. Videora van kitalálva igazán, te tudtommal zenét szeretnél hallgatni...jó, hagyjuk az IRiver-eket és IAudio-kat...az MPIO-kat nézted? Talán ez hasonlít a legjobban a Meizu-ra, minőségben és ár/érték arányban is. Szerintem érdemes ott is körülnézni, meg a Creative-Labs-nél. Ezekkel is jól járnál...és lényegesen olcsóbbak mint az Ixy cuccok.
Ja, ezen már én is elgondolkoztam: ti nem jártok be előadásokra, dolgozni, stb.? Hogyhogy egész délelőtt írkáltok? Vagy mindenki gép előtt dolgozik? Jó, én is írtam 1-et, de lyukas órám volt...
Akkor csak egy véleményt szeretnék kérdezni: mi legyen a topic neve: ''zene digitalizálás'' jó lesz?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz lakisoft #724 üzenetére
Hát, hogy is mondjam, hogy ne sértselek meg. Nézz körül: mi itt nem beszélünk IPod-okról...egyetlen oka van: szar! Finomabban kifejezve: amerikaiak gyártják amerikai piacra, nem európai embernek való. Mi igényesek vagyunk, vannak elvárásaink (rádió, diktafon, line-in, UMS, stb.) és nem is éri meg a pénzét...megmondom őszintén, nekem egyetlen dolog tetszik nagyon az IPod-ban, amit más gyártók is átvehetnének: az új Nano zöld színe , az vmi gyönyörű, de minden más felejtős...szvsz...az IPod-nál itt csak jobbakat találsz...Ha konkrét IPod-versenytársat keresel: IRiver H10, IRiver H300-as széria, IRiver H100-as széria, IAudio X5, IAudio M5...szerintem ezek hasonló árban mozognak mint egy IPod és messze kenterbeverik az Apple termékét.
Ööö, megkérnék egy őstagot, hogy akkor nyissunk egy ''zene digitalizás'' topic-ot, mert nekem számtalan kérdésem van még, de azok már nem ide valóak... Én ujoncként még nem akarok topicot nyitogatni, mert lenyúzzák a modik az orcám...
Nem tudom haverom mien PMP-t vett, vmi kevésbé ismert márka, de felejtős szvsz...
A Meizu témában csak annyit, hogyha beleszerettél, akkor mi mondhatunk bármit...hallgass a szívedre . Ha észérvek alapján akarsz dönteni, akkor fontold meg: video-t szeretnél inkább nézni v. zenét hallgatni...zenét akarsz hallgatni, felejtsd el a PMP-ket és a 3''-nál nagyobb kijelzőket...ha a video a fontos, akkor meg vegyél PMP-t, ennyi! -
Mosómedve
tag
http://www.extremedigital.hu/search.php?mode=search
Na, jó itt 49 000, de esküdni mernék, hogy 1 hónappal ezelőtt még 47-ért is láttam akciósan vhol....de már ezekszerint nincs.... Jóvanna'... ...amúgy még ez is belefér az 50-es keretbe...
Aláírom, az IAudio is megéri...itt már tényleg a szubjektív érvek döntenek... -
Mosómedve
tag
Ha neked bejön ez az IPod-os dizájn, meg a Touch-xy cuccok, akkor sztem az IRiver H10-est is nézd meg, több helyen is láttam az 5GB-os változatot 47 000-ért...szvsz én ezt ajánlom...sokan dícsérik...nem rossz döntés, föleg a hagzás számít.
Ja...gondoltam, hogy a Total commander segít,d e akkor a windows-ban nem tom a formátumát kideríteni.... -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #654 üzenetére
Oké, a konvertálással leálltam...
Igen 20 GB (na jó, 18,6... ), csak úgy voltam vele, hogyha lehet, miért ne legyen kisebb úgyanolyan minőség mellett, de már tudom, hogy a minsőég mégsem egészen ugyanolyan, úgyhogy az MP3 -> OGG felejtve...
Te honnan töltesz OGG/Flac formátumú zenéket.
Boztos én vok a hülye, de a windowsban vhol nem lehet megnézni, hogy az adott szám milyen formátumú és bitrátájú, illetve egyébb adatokat?
A CD-k ''berippelésénél'' a KHz, amit kérdez mire vonatkozik? Az mit jelől? Abból milyet érdemes választani?
Egyik évfolyamtársam vett egy PMP-t, belehallgattam... ...és elgondolkoztam...tudom, hogy alapvetően video-lejátszásra vannak kitalálva, de mindre elmondható általánosságban, hogy gyengén muzsikálnak? Mert ez borzalmas volt a video-lejátszáshoz képest... -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #649 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem sok video-t fogok nézni rajta (már azért sem, mert csúnyán behúzza az aksit a video-nézés), de egyszerűen idegesít, hogy még a minta-video-t sem tudom lejátszani, ha végre menne, amit szeretnék, akkor megnyugodna a lelkem...
Na, akkor nyitunk egy ''digitális-zenekódolás'' topic-ot, vagy kibeszéljük itt...végülis nemárt a többieknek sem, ha képben lesznek, hogy miért mondogatjuk nekik, hogy ''...az IAudio- például OGG-ot is tud az IPod-dal szemben...''
A #647-esre vmi? -
Mosómedve
tag
Ez gondolom azt jelenti, hogy nem ''minőségromás léphet fel'', hanem, hogy ''tutibiztos, hogy szarabb lesz...'' ...oké...értem.
Akkor csak azt konvertálom OGG-ba, amit meg tok szerezni CD-n. De azzal ne kábítsatok már, hogy tényleg olyan fontos lenne, hogy eredeti a CD v. sem. Azért számítsátok hozzá, hogy én sem stúdióban nőttem fel és az utcai háttérzajok miatt fölösleges a legjobb minőségre törekedni... ...én egyszerűen csak a minél kisebb méretet keresem tiszta hangzás mellet, de azért kompromisszumot tudok kötni....az eredeti CD-zés nem fog menni.... -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #643 üzenetére
''Jajjj!
Elfelejtettem említeni/mondani, hogy veszteséges formátumot nem szokás másik veszteséges formátumba konvertálni! Ilyen konverziónál további ''hasznos'' infók tűnhetnek el a zenéből.''
Háááttttt.... ....ha én az összes zenémet le akarnám tölteni FLAC/WAV/CD minőségben és azt konvertálni OGG-ba, akkor a még hátralévő életem negyede rámenne (pedig RevConnect-et és Bitcomet-et is használok), ráadásul az ötödét sem találnám meg...elég szélsőséges zenéket hallgatok...tehát marad az MP3-ból konvertálás...1-2 számba futólag belehallgattam konvertálás után...nem vettem észre romlást....majd még lehet vizsgálgatom, de sztem maradunk az OGG-nál...
Tényleg, hogy van az, hogy az OGG kisebb az MP3-nál még azonos bitráta mellet is? Más logaritmust használ (nem tudok másra gondolni) ? -
Mosómedve
tag
Miért van az, hogy a Jet Audio-val csak 30 sec-os videokat tok átalakítani...jó tudom, kiírta, hogy a hosszabbhoz másik verzió kell...az már fizetős?
Közben a zenéimet folyamatosan konvertálom Vorbis-ba...legalább 30%-ot nyerek velük... ...átlag 192-es VBR-el csinálom, annál fölösleges jobbal, nem?
[Szerkesztve]
Az IRiver H320-ason csak a legújjab firmware-nél van külön ''video'' menüpont, ez viszont korea-i, tehát nekem annyira nem fekszik. Viszont az előző, angol nyelvű is tudtommal tud video-t lejátszani, csak annak nincs külön ''VIDEO'' menüpontja és nem tudom, hogy hol lehetne lejátszani...
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #624 üzenetére
Azt értem, hogy a WAV-ban nincs Tag-infó, de az OGG-ban sincs?
Asszem kipróbálom, a wikipedia-n elég sok konvertáló-programot láttam, ami tud OGG-ot is. Nekiállnék kísérletezni, de én olyan programot keresnék, ami tud mindenféle MP3-at, OGG-ot, WAV-ot, meg akkor FLAC-et is. És azért nagyjából használni is tudjam...
Egyébként engem érdekel a téma, ha gondoljátok át mehetünk másik topicba is.... -
Mosómedve
tag
válasz Mosómedve #613 üzenetére
A Vorbis-ban is vannak ilyen ''Artist'', ''Album'', ''Genre'', mint az MP3 ID Tag-jében?
Akkor most konkretizálva: megéri minden számomat átkonvertálni Vorbis-ba? Mondjuk olyan durván 10 GB esetén, ha nem akarok minőségromlást, akkor nyerek fél GB-ot Vorbisba konvertálással?
Ha jól értem: Vorbis csak VBR-ben létezik, tehát ott nem kell a bitráta kiválasztásával bajlódni, egyféle Vorbis létezik csak....MP3-nál mi az, ami szerintetek, nem pocséklás (hely szempontjából), de azért ''piszok jó minőség''...192 v. elég 128 ??? -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #612 üzenetére
Ja, köszi, egyébként miután leírtam, utána jutott eszembe a wikipedia, de ott a Vorbis-ról csupán annyi, derült ki, hogy azért jobb az MP3-nál, mert ''freeware'', bárki szabadon felhasználhatja. Arról nem volt szó, hogy ugyanolyan minőség mellett kevesebb helyet foglal...ez mit jelent? Mondjuk 10%-al kevesebb?
Ja, bocsi kilobit-et akartam én....
Ez a változó bitráta számon belül értendő? Tehát, ahol nincs olyan sok információ a zenében, ott leveszi a bitrátát, ahol sok hangszer, dinamikusan szól, ott meg fölemeli?
A lejátszók a bitráták alapján számolják a számok hosszúságát, igaz? Ezért van, hogy a VBR-nél nem tudja néha mennyi ideig is tart 1 szám....
Oké, akkor ez a KBit/s tiszta...már csak azt nem értem, hogy mi ez a ''mintavételezéses dolog''?
Akkor jól értem, hogy ha a CD-n lévő track-eket WAV-ba konvertálom, egyáltalán nem romlik a minősége? A CD-ken milyen típust használnak?
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Sziasztok, én annyira nem vok jártas a témában, de szeretnék az lenni...
Lenne pár kérdésem:
VBR = Variable Bit Rate (MP3), igazam van?
OGG = OGG Vorbis, igazam van?
Mi a különbség a fenti kettő között?
Mit is jelent az pontosan, hogy egy szám 192 v. 128 Mbit/s-al van kódolva?
Mit kell tudni az ASF-ről és a WAV-ról?
Tényleg, nincs vmi weblap, ahonnan ilyesmiket meg lehet ismerni?
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Nah, már jópár napja használom az IRiver H320-asat, gondoltam írok róla...
Tehát, ami elősször is nem tetszik:
- Ugyebár beszéltünk a konstrukciós hibárol: ha lemerül az aksija nem kapcsol át automatikusn töltésre az USB...no comment.
- Zenelejátszás közben nem lehet képeket nézegetni. Vagy egyik v. a másik....firmwarrel segíteni lehetne rajta...
- Képnézegetésnél mindig van egy fekete keret...ha ezt elhagyták volna, kb. 10%-al nagyobb méretben tudná a képeket megjeleníteni...
- Ha az aksi nagyon a végét járja (már egy rubrika sincs a kijelzőn...), akkor néha ''húzza a vinyó''...nincs elég kraft gyorsan forgatni és néha megakad a zene, de ez tényleg csak az utolsó 30 percben jelentkezik...
- Az equalizer beállítása szokatlan: nem a ''megszokott tologatjuk az 5 virtuális potmétert'', hanem van 4 tulajdonság (bass boost, treble, fucos on low/high, és h hány Hz-es hangokat emelje ki....) és ő ezek beállítása után létrehoz egy közel lineráis eq.-t. Ez a kezdők részére jó, mert legalább a hanszínnél nem lesznek kiugróan össze-vissza dolgok....de nem is tudom....lehet megszokás kérdése....
Amiben kiemelkedő, jó a lejátszó:
- 16 órás aksi élettartam. Tudom ezt mindre ráírják, de a tömeggel ellentétben ez tartani is tudja....
- USB Host...No comment
- 2 kimeneti csatlakozó-nyílás
- nem csak a manapság oly divatos ID Tag-eket tudja kezelni (lásd IPod és társai), hanem a normál könyvtár-struktúrát is. Gyűlölöm ezt a keressünk előadó, album, genre szerint..stb.
- a felvételi funkcióknál gyakorlatilag az ember s*gge is ki van nyalva. Szó szerint MINDENT lehet állítani. Még olyanokat is, hogy ha line-in-ről rögzítesz, akkor a lejátszó a külön számokat külön felvételekként kezeli (és még a köztük lévő szünet hossza is beállítható.... ), mégha egyben veszed fel akkor is...ezt nem is tudom hogyan csinálja....
- USB-ről és aksiról is tölthető...
- a karbon-szerű felületre még került egy jó 3-4 mm vastag atom-átlátszó-műanyag...aligveszed észre, hogy ott van, de alejátszón legalább nem látszanak a karcolások....
- tagadhatatlanúl szép kijelző...
Ennyi, még a video-lejátszást nem próbáltam ki, majd írok arról is... -
Mosómedve
tag
Én még csak most ízlelgetem az mp3 ipar-t, de szerintem nem gázos a cucc. Nézd, valahol olyan helyen kell nézni, ahol bele tudsz hallgatni és ha tetszik, akkor OK. Az adatai nem tűnnek gázosnak és 1GB-ért 16 000 talán már túl olcsó....
De azért találtam valami fura dologt, ami picit...öööö...felejtős:
-''No FM-tuner is available in Europe'' (No Comment... )
Ha ez azt jelenti, amit, akkor...... -
Mosómedve
tag
Ti milyen programmal alakítjátok át a videokat, hogy le tudja játszani a lejátszótok?
Nekem VitrualDub-ot ajánlottak a www.iriver.com-on, de vmi iszonyat összetett, nem igazán igazodok el rajta.... -
Mosómedve
tag
Igen, már azóta megoldottam. Bárkácsoltam egy töltőt hozzá, ideiglensen töltöttem, majd bekapcsoltam átállítottam, mostmár USB-ről megy...
Egyébként úgy néz ki, hogy tényleg veszek egy V3-as töltőt. Ez nekem jó, ha a hálózatból simán mini USB-t csinál. Eddig nekem igazán az volt a gondom, hogy a gépem nem fogom mindig vinni, csak azért, hogy töltsem a lejátszót...de ez a Motorola töltő megoldja a gubancot...
Más. Ugye jól tom, hogy elég feltenni a legújabb firmware-t, mert ezek lefelé komptabilisek (amit tud az előző, azt az újba automatice belerakják) ?
Akkor felrakom a legújjabbat...amúgy amint ti is mondtatok, ez téyleg egy banális, átgondolatlan, tervezési hibának tűnik. Az IRiver ennél komolyabb, szvsz sztem a firmware frissítések után ez nem fog többet előfordulni. Még a gyári, eredeti firmware van rajta...az a kb. 5 éves....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest