- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Ehhez hasonló, de jóval egyszerűbb vezérlőt tud esetleg vki? : [link]
Elég lenne egy fokozatszabályzó benne, esetleg egy áramlásmérő. A softveres figyelés annyira nem lényeges, de jó lenne ha lenne.
A fokozatszabályzásban viszont minimum10wattot el kellene bírnia. -
mh197
őstag
Mennyire stabilak a rákötött 12, és 5V feszek?
-
mh197
őstag
Rajzot esetleg? Nem vagyok annyira jártas az elektronikában, hogy megtervezzek egy ilyet, de megépíteni már megtudnám egy rajz alapján (bár szerintem erre más is képes, aki már forrasztott életében
)
Az elvet én is ilyennek képzelem, mint amit leírtál, de milyen alaktrészeket, és hogyan forrasszak össze. Meg a legjobb az lenne, ha ez a cucc nem csak egyedül 1 ventit, hanem egyszerre legalább 3 ventit kapcsolna, tehát vmi 5-10 w teljesítményt tudna kapcsolni 12 V-on. (asszem 3 db 12-es ventinek ennyi a fogyasztása.) .
Ha boltban lehetne kapni ilyet, az is érdekelne, de ha meg lehet építeni, ahhoz is nagy kedvem lenne. Meg szerintem másnak is egy hasznos cumó lenne vízhűtéséhez.! -
mh197
őstag
Ugye ez kivitelezhető, tehát nem vmi lehetetlent kérdeztem. A lényege annyi lenne, hogy egy elektromos hőérzékelő segítségével, ami méri a vízhűtés radijának a hőfokát, ki kapcsolja egy potival beállított hőfok alatt a 12V-ot a ventiről, és ha a beállított hőfok fölé megy a hőmérséklet, akkor meg vissza bekapcsolja a 12V-ot.
Szóval erre vmi ötlet? -
-
mh197
őstag
A következő eszközre lenne szükségem : Egy elektronikusan érzékelő hőmérő egységre, lcd kijelzővel, vagy anélkül. És az eszköz egy beállított hőmérséklet esetén tudjon ki-be kapcsolni egy 12 cm-es ventit.
Amihez kell : a vízhűtésemben sok venti van, és pl net-nél semmi szükségem, hogy hűtse folyamatosan a radit, mert amúgy is hideg, nem fűt annyit a procim. Namost ha lenne egy ilyen elektronikus hőmérővel szerelt eszközöm, aminek a hőmérő egységét ráfogatnám a radira, és pl egy kis potival be tudnám állítani, hogy milyen hőfokon kapcsolja ki/be a 12-es ventit, akkor nem menne fölöslegesen a venti a gépben. A legjobb az lenne, ha egy hőmérővel 3 db ventit lehetne ki/be kapcsoltatni, de ez már részletkérdés.
Lehet ilyen eszközt kapni vhol? Vagy tud vki ilyet készíteni, esetleg ha nem ér rá ilyenekre, akkor egy kapcsolási rajzot, hogy hogy készítsem el?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jogász topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest