- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
A munkahelyem autója egy 2020-as verziójú 2022-es vásárlású Vitara hybrid. Amikor kaptuk odáig voltak tőle meg vissza. A leírását átolvasva próbáltam árnyalni a lelkesedésük, de sikertelenül.
A benzines része kiváló - 1.4 turbo - a vezérlése egy turbo-s benzineshez mérten irreális. 1.000-1.500 rpm körül már váltást erőltet (üzemanyag megtakarítás?) de a hybrid-es lábammal sem tudom 6.5l alá vinni az átlagát. Pedig tudom hogyan kell hybrid-esen vezetni, évek óta elégedetten autózok egy Prius P2-vel.
Egy jelenleg ideális világban az autó nem lenne egyenlő egy guruló 7 személyes téglafallal. Városi agglomerációs közlekedési célra egy City-Go/Ioniq méretű jármű untig elég. Rendelkezzen egy 150-200 jellemzően városi Km megtételére alkalmas akkucsomaggal és olyan hajtáslánccal ami minden esetben elektromosan hajt. Autópályán is! Maximális sebességnek elég a 150Km/h, hivatalosan gyorsabban úgysem mehetsz és amúgy is állandóan azt szajkózzák, hogy a gyorshajtás a legfőbb baleseti ok. Az EV rendszer mellett legyen egy kis méretű - értsd 1.0-1.5l - belső égésű motor ami kizárólag generátor üzemben működik. Zöld rendszám adó és illetékmentesség felesleges. Ezeket használati szokáshoz kötném. Az autó fedélzeti rendszere naplózza szépen a tisztán elektromosan megtett Km-ek, a külső forrásból- és a belső égésű motorral történő töltések számát. Minél kevesebbet használja a madár a kis generátormotort, kapjon annál nagyobb kedvezményeket. Pl. adókedvezmény, parkolási kedvezmény, stb. (mondjuk évi 1.000Km szükséghelyzeti belső égésű motoros töltés férjen bele)
Persze tudom, hogy ez politikailag kivitelezhetetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest