- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemdan
senior tag
Szerintem az új Cooler Master amin van elől és elég sok hely van HDD-k szempontjából is, bár jó nagy méretei vannak. Egyébként szerintem nem feltétlenül kell, hogy külön USB 3 kimenet legyen, szerintem ha az egyik USB 2.0-ra kötsz akkor is jól menne. Már csak abból kiindulva, hogy egy olcsó mezei usb hosszabbító kábellel is hozza azt a sebességet, mint ha közvetlenül a portba lenne dugva. Bár azért ebben cáfoljon meg valaki ha nem így van.
-
nemdan
senior tag
Erről valakinek vélemény? Tápja miféle lehet? Jelenlegi gépem egy 75 wattos Lc-Power adapterrel megy, teljesen megvagyok elégedve vele. Na meg elég tetszetős az ára, meg az is, hogy fogad mATX lapokat is.
-
nemdan
senior tag
válasz
Goose-T #13517 üzenetére
Hát igen, majd még eldől, hogy milyen is lesz. De már hajlok a Chieftec felé, mert annak tényleg tuti a tápja és + 4000-et megér a gagyibbakhoz képest. Ha azt veszek akkor FI-01B lesz, barátnőméknél is olyan van, én is használtam sokat ha lent voltam, meg kinézetre is tetszik.
Logout-os cikkedben is látom, hogy jó nagy izmos hűtő is belefér, bár én csak A6-ost procit veszek. Szerinted kell bele még egy ház venti vagy felesleges? Egy SSD meg egy 3,5"-es WD Green lenne benne ami a most még a Modecom-omban van.
-
nemdan
senior tag
válasz
Goose-T #13508 üzenetére
Értem. Hát nem tudom a Spire akkor miféle lehet, de 15000 ropit nem akarok kiadni egy Chieftec házért.
Barátnőm apjának van ugyanolyan Chieftec-je mint neked, szóval ismerem miféle minőség, de ez az árán is megmutatkozik. 10-11e fölé nem igazán szeretnék menni árban, mert a jelenlegi atomos itx configom is már 80-90e körül mozog mindennel együtt és nem sokat érek vele, de azért meghagyom szervernek.
-
nemdan
senior tag
Cooler Mastert néztem én is. Láttam, hogy ott meg van mind a két hely ,de táp nélkül nem éri meg. Ezt a dupla VGA-t pedig annyira módosítanám, hogy nem feltétlenül kell, hogy két slot nyílását elfoglalja, csak egy vastagabb egy slot-os elférjen benne esetleg a későbbiekben. (nem tudom, hogy a PCIe aljzat mennyire esne távol a ház oldalától!? )
Nincs semmi konkrét elvárásom, egy Asrock lap lenne benne, egy AMD Trinity A6 procival + gyári hűtő egyenlőre, egy OCZ SSD, megy egy 1,5 TB WD GREEN vinyó. A lényeg csak annyi lenne, hogy normális és ne túl hangos a tápja legyen, meg ezért el lehessen férni benne, nem úgy mint a kis Modecom Feel 202-ben.
-
nemdan
senior tag
Sziasztok!
Három mini-ITX házat néztem ki, véleményeteket szeretném kikérni róluk.
Ez a CODEGEN lenne az első, de erről azt mondták, hogy nagyon szar tápja van.
A második kiválasztottam ez a CFI, erről már jobbakat írnak, de tápja (állítólag) kissé hangos, bár gondolom a venti cseréje megoldható lenne.
A harmadik és egyben utolsó kiszemelt ez a SPIRE Powercube, erről jókat hallottam bár kinézetre (és árra is
) a CFI jobban tetszik.
Továbbá ezek közül melyik a jobb amelyikben elől van a táp vagy hátul? Dupla VGA vajon befér ezekbe a házakba?
Ha valaki tud esetleg hasonló kaliberű és árfekvésű házakat, a linkeket megköszönném!
Jelenleg egy Modecom Feel 202-esem van, de az maradna a régi configgal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 3
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged