- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #28921 üzenetére
Az aprón lévő thinITX konfig (lap+proci+gyári cooler, notiramok, 1 normál ssd) csak közben elvitték a csifi házat, aztán valamibe rakni kellene, a vevők meg nem buknak az alaplap-dobozra
jó lenne hasonló szellőzés mert ilyen kicsi házban már elég gyorsan meg tud főni bármi.
-
Mercutio_
félisten
Skacok, létezik olyan (táp nélküli) kuckó ami csak alig nagyobb mint a chieftec IX-01B és hasonló árkategória?
Bónusz kérdés: SG05-öt érdemes-e lecserélni Raijintek Metisre?
-
-
Mercutio_
félisten
Az enyhe kifejezés, nekem egyszer volt 2 hétig olyan házam + 3,5"-os HDD, de olyan forró volt nap végére, hogy nem kínoztam szegényt tovább.
Ha az ED-3 nagy, akkor a másik 3 javasolt ház is az lesz (Jonsbo V6, Xigmatek Nebula, CM Elite 110)
Esetleg a korábban HookR által linkelt Realan E-Mini W150 és Cemo házak, bár ezek tartok tőle beszerezhetetlenek.
AxBattler: Hivatalosan lehet úgy van, de a valóságban röhögve belefér 2x3,5"-os vinyó a CA-I/ED-3-ban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Archttila #28451 üzenetére
Ez a mondat angolul topic
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #28296 üzenetére
2 pozíció van a rögzítő pöckön, abból az egyik jó a 1150/1155-höz.
-
Mercutio_
félisten
Szakik egy ilyen brick-ben lévő cpu és diszkrét vga teljesítménye milyen asztalinak felel meg?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #28105 üzenetére
Low profile VGA topicban talán van tulaj, az meg tudja mondani. Vagy úgy érted külön beszerezhető hátlap?
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Ti mit választanátok?
A meglévő Giga B85N Phoenix lapba a G3220 mellé egy Giga GTX750 LP vagy 750 Ti LP, megéri a felárat a Ti?
Felmerült bennem az is, hogy veszek egy A8 7600-at az Asrock FM2A78M-ITX+ lapba, mert mai játékokkal úgyse játszom, és majd ősszel ráérek venni 750 (Ti)-t, akkor úgy is olcsóbb lesz, de akkor mit kezdeék az Intel konfiggal, meg a helyet és kábelet nem foglaló msata ssd-t is már megszoktam
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #27989 üzenetére
Jézus, mi ez?
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
FM2+-os lapba van most valami 4magos bestbuy proci?
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
saturn27 #27695 üzenetére
Én csak az alaplappal közvetlenül összefüggő dolgokat írtam, és csak példaként, a ház, táp, hűtő magasság trió már a következő fejezet
Szerintem jó az ha felvetődnek ilyen dolgok, ez is előre viszi a topicot.
Van amúgy külön mATX (és talán mITX is) házas topic, abból, hogy mennyire pörög talán kiderűl mennyire rétegcucc még mindig, persze ez a gyenge marketing miatt is lehet, pedig a legtöbb hétköznapi PC ha mITX -szel nem is, de mATX -szel simán kiváltható lenne.
szerk: A nagyobb hányad az igényei és/vagy lehetőségeivel nem teljesen van tisztában, de aztán lehet tévedek
-
Mercutio_
félisten
válasz
saturn27 #27691 üzenetére
Szvsz praktikusabb lenne ezt a topicot linkelni az összefoglalóba, hisz itt naprakész az információ, valamint komplex rendszerként kell kezelni, hisz itt sok olyan dolog felmerül(het) ami nagyobb lapoknál nem. Pl. ramok magassága, CPU hűtők szélessége, CPU foglalat távolsága a PCI -express slottól, stb.
Saccra 30 fölött járok, és még csak ugatom a témát.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mentát #27616 üzenetére
tthom leírta mi ezzel a gond
ModeCom Feel 302 elvileg jó lenne, de a gyakorlatban 45-50 fokra fűti a 3,5"-os HDD-t, helyette noti HDD-t használnék, és ha kell a nagy tárhely külső rack-ben, vagy NAS-ben 2-3TB-s 3,5"-osat külön. -
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #27593 üzenetére
Erről jut eszembe: GA-B85N Phoenix -en lecseréltem a G3220 stock coolert egy első generációs ninjára, mivel az nagyjából az msata SSD hűtését is ellátná, erre most nézem, hogy az eddigi 51 fokos ssd hőfok 52 lett
Ház: Sharkoon CA-I, ja és a ház tetejében lévő gyári venti helyére is bement egy 120mm-es AC F12.
Vagy tegyem alacsonyabbra a CPU max hőfokot, hogy jobban pörögjön a ninján a slim venti?
-
Mercutio_
félisten
Kérdés mikor és mennyiért jut el hozzánk?
Nemrég néztem a Giga verziót és meglepőve olvastam, hogy LP kártyához képest elég méretes darab
-
Mercutio_
félisten
válasz
Nirvanus #27532 üzenetére
Meghízott a Cooler Master Elite 110
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #27364 üzenetére
Köszönöm a linket
A Crucial ezen fórumán ajánlották, hogy MU02/03 firmware esetén upgrade-eljenek MU05-re, de visszajelzést senki nem írt, hogy megoldotta-e a problémáját ezzel a lappal az upgrade, nomeg az én SSD-men SSDOK szerint MU05 van szóval úgy tűnik a ThinITX nem kapja meg ezt az msata SSD-tMivel sima lapban nincs vele gond, így az M500 megy az eladásra szánt GA-B85N-be.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szacsee #27305 üzenetére
Ha felállna a rendszer pont hidegen hagyna, hogy hány fokot lát a bios, kikapcsolom a hőfok alertet és kész, de itt az a gond, hogy bios logó után egy fekete képernyő jön a bal sarokban egy kurzorral és innen nincs tovább (legalább is a hdmi kimeneten ezt látom.
Most sok a meló, így majd hétvégén lesz talán időm vele foglalkozni.
-
Mercutio_
félisten
Skacok, úgy tűnik megadta magát a H77-es Giga thinITX lapom, a biosban ~118 (és néha bevillan egy 65ezerpárszáz is) fokos cpu és system hőfok jelenik meg, esetelg valaki találkozott már ilyennel?
i3 2105 és G2020-szal is kipróbáltam mindkettőnél ez a szitu?
Valami tipp, mielőtt gariztatnám, illetve Aqua-ban adnak helyette hasonló másikat, vagy az árát beszámítva kell másikat vennem a jelenlegi készletből?
-
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #27264 üzenetére
Nah, közben megoldódott a kérdés, SSD csere előtt lehúztam a Sharkoon CA-I tetejébe rakott 12cm-es ventit, és elfelejtettem visszadugni, most már nekem is 49 fokos a Crucial M550 nem 60
procin egyelőre stock cooler, az semmit nem fúj az msata-ra
Egyébként az szvsz csöppet szerencsétlen megoldás volt a gigától, hogy az msata ssd alatt van 6 db kondi, gondolom azok is fűtik
zolika15: Azért majd írd be, minden tapasztalat hasznos lehet később.
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Használ itt valaki mSata SSD -t Giga GA-B85N lapban?
Ha igen milyet milyen házban és hűtés (CPU, házventi) mellett, hány fokot mér az SSD-n? -
Mercutio_
félisten
Szakik!
Egy EPCA3 (90W-os külső kockával) esetén mi az a "legerősebb" cucc amit tartósan elvinne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Asrock B360M Pro4 microATX
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest