-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lazydog #24091 üzenetére
konkret tipusok lehet segitenenek.
epito jelleggel azt tudom mondani h az LR1204-es paneltap, ami papiron 120W-os, de a 12V-os aga csak 4A-es, elviszi a 69W-os procimat, asrock x68m-itx lapban, 4+8G memoriaval, egy ssd-vel, noctua nh-9li-vel es egy hozzarakott 15W-os halokartyaval.az LR1005-os is eleg volt egy jw-780g + 4G + AMD 9100e + SSD kombohoz.
annyi csak a trukk, hogy sporolasdibol olcsobb (kisebb teljesitmenyu) kulso tappal szoktak oket adni, pl a realan e-i5 alapbol egy 60W-ossal jott.koszi,
&rew -
törölt tag
válasz
KISDUCK #24029 üzenetére
a memoria jo esellyel fog menni, 1333-askent. szerencsere igazibol 1.35V-os modul, szoval minden esely megvan ra. amit latsz idoziteseket, a 800MHz a ddr3 1600 orajele, az 533MHz a ddr3 1066-e, stb.
az alaplapodon van ket ventilatorcsati, egy proci es egy hazhutesnek dedikalva. mindketto szabad.
a mini-itx alaplap felfogatohelyei szabvanyosak, legfeljebb osregi hazak nem tamogatjak. -
törölt tag
-
törölt tag
hiiiinnye a hdplex de tetszik!
viszont se nem olcsobb, mint amit en irtam, se nem tud pci-e x8-at. tudom, en felejtettem el irni. az kell, mert egy 2x10G-s halokartya lesz (rossz esetben egy 4x10-es) a meghajtando kartya.
koszonom a tippeket, nagyon jok, bar a milo-k meg belso taposakaz EMKO viszont pontosan olyasmi, mint amit keresek.
-
törölt tag
Urak,
Ossze kene hozni egy minel kisebb hazba egy demo erejeig egy itx lapot es egy teljes magassagu, de egyslotos es nemtulhosszu pcie kartyat. A proci 70W-os, a kartya max 15. Ket memoriamodul, egy ssd. A zanzasiras miatt picopsu vagy paneltap johet szoba.
Olyasmi kene kb mint a casetronic c292, csak lehetne kicsit olcsobb
Minden otletnek orulok.Koszi,
&rew -
törölt tag
hetvegen frissitettem a gepet: az i5-2500k helyett belekerult egy e3-1230v2. a regota pocon figyelo noctua nh-9l1 huti a gyari venti helyett, hogy csendes legyen (elmeletileg az uj proci kevesebbet is fogyaszt 95W vs 69W)).
erre tonkrevagyam az egeszen egy ati 5450-nel, mert elfelejtettem h ebben a prociban nincs gpu
szoval most vadaszhatok valami passziv videokartyat... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Goose-T #22966 üzenetére
tudom
radi:
multifunkcionalis gep lett volna, kicsi programozassal is, mar a 7800k is jo lett volna, csak halkabban. azert vartam a 7700-at es a 7800-at h leveszem a futeset es kesz. mas kerdes h most meg 64bites ARM devel board-ra faj a fogam, pont olyasmire, amit az AMD ma jelentett be -
törölt tag
válasz
radi8tor #22767 üzenetére
akcios volt, mar ket hete folyamatosan hessegettem el a gondolatot
memoriam van otthon, vinyom van, a haz mar reg megvolt egy korabbi akciobol. vagy vindoz kliens lesz (szigoruan levelezesre es doksiszerkesztesre ceges kornyezetben) vagy lecserelem az otthoni mozigepet (E-350). vagy szobafesto-pemzli... -
törölt tag
na, nem birtam ki.
vettem egy asus AM1I-A-t es egy 5350-et. a realan e-i3-ban fog lakni. hetvegen epitkezes -
törölt tag
válasz
btudos #22512 üzenetére
'es mit hoztal nekunk, Pedro, amigo mio?'
en most az AM1-es konfigokkal szemezek, mert bongeszni, filmezni (altalanossagban) eleg lenne, szepre kicsire meg lehet csinalni, adott esetben egy atlagos mITX kuckoba pedig be lehet tomni egy csomo meghajtoval, mert a hutesen es a tapon lehet sporolni sok helyet. -
törölt tag
válasz
hszilard666 #21258 üzenetére
ez az
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #21256 üzenetére
vagy ha nullarol epitkezel es csak a szerverproci-szeruseg miatt kellene lga2011 akkor jo alternativa lehet egy klasszikus 1155-os lap pl egy e3-1230v2-vel, mert nem kell borzasztoan huteni, viszont eleg sokat tud.
-
törölt tag
prodigy akcio a newegg-en. EMCPGHE35 promo koddal meg $10-t lehet sporolni.
-
törölt tag
kicsit off, de egesz szorakoztato: Logic supply ml300
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19768 üzenetére
routernek meg igy is szukos lehet, attol fugg mennyi forgalmat kene tudnia elkezelni, illetve akar-e a kollega valami komolyabb szolgaltatast. de ketsegtelenul jobb otletnek tunik ide a 1037, ha nem kell egyszercsak mediat is streamelni (marmint h a nas jatssza le), mert akkor mindketto keves lehet.
nekem e-350-em van mozigepnek gyari win7-tel (mos me? akcios volt durvan
) es igazibol fajdalmasan lassu mire a vindoz vegez a frissitesekkel. tehat mozizni ugy lehet vele h adni kell neki 5 percecsket (van h csak kettot) mire az operencias rencer es a viruskergeto (avira) is elintezik a sajat ugyeiket, a catalyst is elkeszul es az adobe flash is felrakja a sajat backdoor-jait. na utana mar egesz hasznalhato
-
törölt tag
van, wd black. szuper cucc. eleinte tartottam tole, de lehet haztol is fugg h mennyire tud rezegni. a lian pc-q07-ben van, azon laknak a a linux image-ek, virtualis gepek, forrasok. szuper. de nem tudom neked mi szamit hangosnak. azt hiszem en is erzekeny vagyok a zajokra es ez teljesen jo, csak a seek hallatszik, ha nagyon figyelek. valszeg az antec tap nyomja el
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19612 üzenetére
ha jobban belegondolunk, akkor legegyszerubb az eredeti mazzagokbol legyartani. es akar maradhat is itt, hiszen mitx-be lesz
de jah, az is jo, ha kap beszerzesi forrast a tapos topikban es ide belinkeli, mert masnak is erdekes lehet. jo otlet a modularis tap mitx-be, de a gyari mazzagok mind rettenet hosszuak, nem o az egyetlen sztem ezzel a problemaval.
-
törölt tag
válasz
Honkydoo #19590 üzenetére
megoldhato, de nem egy atomeromu. es ddio sincs benne, tehat a halozatot sem a leghatekonyabban kezeli majd.
mivel nincs HT, ezert pl egy-egy fizikai magot tudsz hozzarendelni a ket virtualis gephez. nemtom hogyan tervezed (VirtualBox, Xen, KVM, stb), de legalabb memoria legyen benne sok -
törölt tag
hat unigin heaven 4.0 nem hasitott :/ 720p-ben 2xAA-val 24fps korul csattogott fullscreenen. AA levetelevel kicsivel jobb lett, de epp csak. nem tudom egyelore mennyire fogja vissza a 4xPCI-E, talan kapcsolhato textura tomoritessel erdemes lenne osszehasonlitani. egyebkent mindegy, nem jatszani kell
probaltam keresni mastol is mereseket, de leginkabb regi 2.5-os uniginnel talaltam, az meg igazibol nem osszevetheto. lehet kiprobalom akkor ahogy a legtobbet lattam, 1600x900, windowed mode, 2.5. -
törölt tag
-
törölt tag
azaz
bios write protect: disabled. (az overclock settings alatt)en nagyon szeretem, visszavedlett munkageppe. kicsit korulmenyes volt megint fglrx-et hegeszteni ra, de most mar hasit. nemtom miert szeretem jobban a masiknal. ami fajdalmas h masfel honap ssd-s gep hasznalat utan az ebben levo 320-as notebook vinyo mennyire lassu. szoval vettem nagyonakciosan egy 60GB-os vertex2-t.
nalam x2 250 volt benne, szerettem azt is. hiaba a sokkal kisebb magonkenti orajel, picivel furgebbnek erzodik neha. igy is legtobbszor 900MHz-en jar csak. hetvegen jatekteszt, megnezem mire hasznalhato, csupan kivancsisagbol. -
törölt tag
na, elerte a minix 780g-m a totalis kiepitest. 4G memoria (a max), amd 9100e (egyik legerosebb belerakhato) egy big shurikennel, es beletuztem a sapphire 7750lp-t (teljesen felesleges a 4x pice-hez), mindezt egy sg-05-ben, seasonic ss-350-nel es egy slot-in optikaval. egesz csendes, a tapot leszamitva.
jah, es RTX a tokom. oldalara allitom es RTX elrendezesu tole
bar sokat nem nyerek vele
mod: termeszetesen biost kellett frissiteni hozza, mert a radeon nem indult el benne, jo jatek volt freedos-os pendrive-ot csinalni es arrol feltapaszkodva dos-os bios upgrade, nem kicsit volt oldschool. ennel csak az lett volna jobb, ha az usb-s kisflopimrol csinalom.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19550 üzenetére
igen. jatszik ilyesmivel mas is, bar meg eleg egzotikus cuccok:
inter-tech H2 es H3, valamint bitfenix phenom m -
törölt tag
válasz
radi8tor #19536 üzenetére
a bekapcsologombbal vigyazz. adva van egy popec kucko, pofas kinezettel, minden nagyon rendben van vele, aztan egyszercsak megprobalod a bekaccsolast. gagyin hangosan kattano, kicsit tul kemeny, kicsit lotyogo gomb. abszolut nem illik az osszkepbe. vegignyomtam az osszes kiallitott realan-t, amit talaltam, mind ilyen volt
szoval szivem szerint a mod elso lepese a mogotte levo mikrokapcsolo csereje. -
törölt tag
en meg azert szivok vele, mert kicsi helyre probalok tulsok mindent bezsufolni. egy nagy hazban valszeg elfelejthetnem a problemamat, akkor tap tuti nem zavarna semmilyen bazinagy procihutot, az atx alaplapon jo esellyel nem kene filoznom h hogyan hegesztek ra egy kilos alutombot mert elfer es lehetne haromszlotos videokartyam, ketto
tehat nem a megfelelo eszkozt valasztottam a feladat megoldasara. ittvan viszont ez a buzeria a kicsi hazzal, az 5.25-os helyre betett negyvinyos rack-kel, stb. egyebkent elvezem, de legkevesbe sem mondhatjuk h koltseghatekony. a gond ott kezdodott, hogy sosem akartam bele videokartyat, tehat minden klappolt. a mult hetig.
es most mit csinalok? nezegetem a kaveri procikat es lapokat, mert ures az sg05-om. es a baj az, hogy meg is tudom indokolni h nagy nagy szuksegem van egy kaverire -
törölt tag
válasz
Grave_444 #19351 üzenetére
igen.
viszont ha jol latom, neked a shurikened a proci fele fuj, nem?
az sg05-ben nekem is volt a tap igy is, ugy is. most a lian-ban nagyon hasonlo a helyzet, csak talan meg kozelebb van egymashoz a tap es a processzorhuto es megnagyobb az atfedes. ezert gondolkodom rajta, hogy ne egymas ellen dolgozzon a tapventi es a procventi.szerk:
shteer:
koszi. biztam a tapom minosegebenviszont masik iranyba sem tunik jo otletnek, hogy a tap a procira fujja a meleg levegot, de megnezem majd konkretan mennyire melegszik. hiaba no, kicsi hazba zsufoltam a sok kalyhat
lehet inkabb egy e3-1200-at kene betenni es megoldodna a problemam. talan.
-
törölt tag
válasz
shteer #19345 üzenetére
kifejthetned
tobbiektol koszi, sok hasznos info jott.
grave:
mindegyik kiszivja, nem?kerdes csak az, hogy most a haz lyuggatott oldalan keresztul friss levegot sziv oldalt es a hatuljan a racsozaton pedig fujja ki. ha megforditanam, akkor pont szembe nezne a tapventi ebben a hazban a procihutovel, tehat szivhatna el a levegot a proci folul, akkor muszaj lenne a procihuto ventijet is megforditani h ne dolgozzanak egymas ellen.
-
törölt tag
koszi, jo kis lista.
az axp-100-zal mar szemeztem, a kinezete miattnagyon buta gondolat a tapot szembeforditani a procival es a procihutore is szivasiranyba feltenni a ventit?
az 520-as tap igy is sokkal kevesebb, mint 25% korul jarna, ahol nem tul hatekony, viszont nem lenne zavaro, ha kicsivel melegebb levegot sziv... -
törölt tag
-
törölt tag
Pistaval ti szoktatok hutot ajanlani, mar megint kene egy jo otlet
asrock z68m-itx lap, benne egy i5-2500k.
okos, ugyes elhelyezesu cpu foglalat, a memoriak es a pci-e sin is kozel. tegnap vettem bele egy diamond 7750lp-t, ugyhogy mar abszolut le van korlatozva a kihasznalhato hely. raadasul az egesz egy lian pc-q07-ben van, nagytappal, tehat felulrol sincs tul sok helyvissza kellett tennem a gyari intel hutot, de az terheles alatt orjitoen hangos (es a proci is felkuszik 70fok fole).
viz nem opcio (ahhoz vegkepp nincs hely). tehat kompakt, megis csendes levegos hutes kene, ami megbirkozik 95W-tal. asszimetrikus lehet, a hatlap es a southbridge fele lehet terjeszkedni, de a memoriak is eleg alacsonyak (a procihoz kozelebb egy hutes nelkuli modul van, tavolabb pedig egy ballistix tactical van, nem az lp, de nem tul magas).
a kiallo hocsovek miatt meg a scythe shuriken sem megy ra, eddig az volt rajta (egyik iranyba forgatva a hocsovek lezart vegei beleernenek a videokartyaba, masik iranyba pedig a hocsovek ala nem fer be a magasabbik memoar).na. roviden ennyi
-
törölt tag
ma megtapogattam realan hazikokat, (e-i3, e-i5, e-q6, e-m3) es rettenetesen tetszenek. csak kene valamit epiteni pl egy szurke q6-ba!
akciozzak most oket $50-$60 kozott.
-
törölt tag
válasz
Kornl23 #19233 üzenetére
en legutobb a kinston hyper x-rol siman leszedtem a bordakat. ugy mar elfert a shuriken
megneztem h milyen fesz mellett milyen frekin jarhat max es felteteleztem h ahhoz mereteztek a huteset. nalam kisebb orajel, kisebb fesz, gondoltam kiprobalom (roncsolas nelkul leszedheto, yt-n van video) es bejott. semmi gond. -
törölt tag
válasz
#16939776 #19171 üzenetére
erdekes eszmecsere a pico vs atx tap.
nem kizart h a proci cseres lesz egy e3-1230v2-re, de az fogyasztasban epp jobb, viszont azt is jelentene h kicsit tobbet menne csucsrajaratva, mint 10-20% (teljestitmenytesztek, stb).
ahogy nezem azert a dell da3 a 180W-javal el kene vigye erolkodes nelkul huzamosabb ideig a cuccot. (es persze a megfelelo pico-val). -
törölt tag
válasz
#16939776 #19159 üzenetére
koszi.
sajnos a tapban egy 135mm-es venti van, kicsit korulmenyesebb (szepen) lecserelni masra, de egy jominosegu 120mm-es megoldas lehet.
es foleg igy hangos, hogy az asztalon van mellettem a gep (nincs hely mashova rakni). enermax tb silence-em van is itthon, lehet megnezem h befer-e. -
törölt tag
urak,
a lian li pc-q07-be szeretnem lecserelni az antec tapot, mert hangos (hcg-520). i5-2500k, videokartya nelkul, 12G memoria es 3x2.5" meghajtok. seasonic fanless 400-ast neztem ki hozza. tudhat-e elegge hulni a tap ahhoz h ne legyen vele gondom? vagy inkabb probaljak valami rettenet halk ventis tapot szerezni? (be quiet! pl)
koszi,
&rew -
törölt tag
kicsit off, de $37-ert sikerult a minix 780g-be egy 9100e-t szerezni, szoval az x2 250 helyett most beugrik egy negymagos 65W-os proci
ez volt a legvegso fejlesztese a lapnak, nincs tovabb
nem kerdeses, hogy nehany esetben lassabb lesz, mint az elozo procide nekem most kellett a negy mag.
-
törölt tag
válasz
Patice #18671 üzenetére
igen, ezen gondolkodtam en is, de szerintem nem zavaro, ha ugyis a fal fele van a gep hatulja. szerencsere nem a gep legtetejen allnak fuggolegesen ki a mazzagok, hanem 'csak' a legfelso burkolat alatt kanyarodnak a gep hata fele.
cserebe viszont lehet h tenyleg segit a ke'me'nyhatas a szellozesben, a hatrafele fujo videokartyaknak nagy aldas lehet. sot, procira is erdemes lehet oldalrol szellozteto toronyhutot tenni es az is fujhatna alulrol a levegot felfele. kerdes h letezik-e eleg konnyu es eleg kicsi toronyhuto ehhez a feladathoz
a baj csak az h mar van egy sg-05-om (athlon x2) meg a lian li (i5-2500k), teljesen felesleges lenne megegy haziko, barmilyen jopofa is... de uuuuuuugy tetszik -
törölt tag
-
törölt tag
urak,
a lian pc-q07 aljaban felaldoznam a nagyvinyo helyet egy videokartyaert. 7750-ben gondolkodom.
van-e barmi elonye ebben az esetben az LP-nek, vagy vehetek nyugodtan a teljes magassagu kartyat?
illetve melyik hutesu kartya lenne oda a legjobb? alul lesz, a venti is lefele nez, kozel a haz alja is. messze nem idealis egy videokartyanakkoszi,
&rew -
törölt tag
volt mar valakinek kezben a tobbszor linkelt evga hadron? allitolag uj revizioju tap kerul ujabban bele (R1 helyett R2), ami csendesebb. de mennyivel? milyen hangja lehet kis terhelesen?
koszi,
&rew -
törölt tag
válasz
Mattanyahu #17419 üzenetére
kar a galileo-ert. pedig nagyon kineztem magamnak. igaz en gondolkodtam a hutobordakon atfujni vmi nagy es csendes ventivel parszazas fordulaton. inkabb csak atsohajtani rajtuk
-
törölt tag
válasz
Mattanyahu #17384 üzenetére
nem talaltam meg a doksijaban, csak a linkelt kepes review-bol h atheros ar5b22 van benne, tehat elmeletileg ath9k driver linux alatt tamogatja.
-
törölt tag
Urak,
mi most a mi meretosztalyunkban elerheto eleg eros amd-s konfig? cpu ero is szamit, de kell a gpu is, az meg jobban.
es nem mellesleg hutheto legyen levegovelkonkret alaplap tipus kene (abszolut tuningmentesen) es hozza a proci+huto. a kaverit mar nem varom meg.
pl asrock fm2a85x + a10-5800K?mod2: Monty koszi, pont ezt irtam elso modnak
koszi,
&rew -
törölt tag
nezd vegig h melyik venti merre fuj. a procihuto pl ha lefele fuj, de eleve meleg levego van felette, akkor nem csoda h magas a homerseklete. vagy ha megreked valahol a levego, ahogy a kollega is irta. legyen egy (v ket) egeszseges huzat a hazban, amit viszonylag nagy, de kis fordulatszamu ventivel tudsz segiteni, ha kell. a tap ventilatorat mindenkeppen erdemes figyelembevenni.
-
törölt tag
válasz
Geller72 #17146 üzenetére
ebben az arban tappal egyutt nehez
de eleg felelmetes erzes szamomra egy tokismeretlen tapra bizni a gepet. marmint lehet h jonevu gyarto cucca (bar az ara alapjan nem valoszinu), csak nem tudjuk.
ami fura h van a hkc-nek 430-as tapja, de az az ipon-nal is 6500 penz. nem lehet h eliras es csak a haz maga 7k?
ha pedig tenyleg ez az a tap, akkor van lokal topikja. nem tul bizalomgerjeszto -
törölt tag
válasz
MontyCrew #17143 üzenetére
mik a megoldas elonyei ahhoz kepest, mintha a laptob hazaban hagynad? ha csak eldugni akarod, tedd be a szekrenybe
- az alaplap szamara neked kell kialakitanod megfelelo tavtartokat v fuleket h ne mozogjanak es jo helyen is legyenek
- vinyot cserelni az egyik legegyszerubb dolog (es memoriat), a tobbi alkatresz melosabb.
- procihutest neked kell megoldanod, nincsenek hagyomanyos (akar passziv) huto felfogatasahoz kialakitva lyukak v fulek. ha megtartod a gyari hutest, annak a leszoritasarol is gondoskodnod kell, illetve jo esellyel valtoztatnod kell rajta h ne csak a hazban keringesse a meleg levegot.
- a videokartya hutese sem feltetlenul lesz egyszeru.
- az alaplap elrendezesetol fuggoen plusz hutest kellhet csinalnod pl a memoriaknak (pl ha az alaplap aljan vannak, akkor legalabb kilyuggatni a haz aljat
- nagy valoszinuseggel a csatlakozok teljesen mashol lesznek, mint pl a szabvanyos hatlap, azt is meg kell oldanod (szepen)
- a tapellatast sem biztos h olyan konnyu megoldani szabvany 12V-tal. ahhoz h korrektul tudd hasznalni, inkabb az eredetivel megegyezo adaptert javasolnek, az eredeti tapcsatiba dugva.szoval valoszinuleg az uj haz minel inkabb hasonlit az eredetire, annal konnyebben tudod atepiteni
-
törölt tag
válasz
adamka16 #16721 üzenetére
ez kicsit overkill neked, de alapvetoen nem rossz egynek. zfs + rengeteg memoria. valszeg te nem erre mesz, ha minel alacsonyabban akarod tartani a koltsegeket. de az asus e35m1-m pro-ra ugylatszik netszerte szeretnek nas-t epiteni. sok sata, kicsi fogyasztas, passziv hutes, usb3, a realtek 8111e pedig jol tamogatott. hazimozinak sem utolso egy ilyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Notebook táska topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged