- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Á, én ebbe ventit már nem akarok rakni, 40-est meg főleg. Elég fogköszörű hangjuk lehet.
"én sima duct tape-pel összeragasztottam őket, és a felsőt felcsavaroztam a keretre.
"
Őszintén, én is gondolkoztam ezen... csak nekem fekete szigszalagom van itthon.
Végülis egymásnak is átadnák a hőt, nem melegednének elvileg annyira. Lehet így fogok tenni, közéjük meg rakok egy thermal pad lapocskát.
-
Köszi a válaszokat! Lehet az egyik 2 terás SSD-re rakom az OMV-t is, azon van hely. Az OMV úgy sem kér többet 10 gigánál szerintem. Annyi meg belefér.
A hűtést viszont passzívan akarom hagyni. Tegnap néztem OMV-ben, 1 ventilátor van egy Kolink Satellite házban, úgy volt 35 fokos a proci, mikor filmet néztem róla. Bár ott van hely bőven, ebben az LC házban meg a pico PSU is fűthet, meg az SSD-k, meg a proci.Nem tudom, azért lehet teszek egy próbát, max visszaküldöm a boltnak, ha nem lesz jó.
Mindenesetre ezek a helytakarékos megoldások nekem nagyon tetszenek! -
Sziasztok,
Kikérhetném a véleményeteket ez ügyben? [link] meg akarnám venni ezt a házat és egy OMV szervert képzelek el benne egy ASRock J4125 alaplappal és 2 db SSD-vel. Mivel egy harmadik SSD már nem fér be rendszernek, illetve nem is nagyon van értelme, így szerintetek melyik a jobb megoldás?
1. Pendrivera telepíteni az OMV-t és arról futtatni.
2. A két adat SSD közül valamelyikre rátenni az OMV-t és a fennmaradó üres területet szintén adattárként használni.
Ezen agyalok most. -
válasz
HUN_Sector #59769 üzenetére
Legalább a fizetésből kérjél nagyot, nem kell szégyellősnek lenni.
-
válasz
HUN_Sector #59766 üzenetére
Tényleg elavult.
Mondjuk valahogy úgy érzem teljesen jó, hogy megszabadultunk az optikai meghajtóktól. Nagyon max retrózni lenne jó, de ahhoz meg feldobsz a gépre egy emulátort és már ott is vagy, pénz költése nélkül.
-
-
válasz
Cruising6 #59759 üzenetére
Jó kis rencer ez a vindaóz... De legalább fizetni is kell érte. Az Asus cuccokra egyébként mostanában máshol is panaszkodtak, de ez lehet, hogy nem az Asus hibája, hanem valami beállítás nem az, aminek lennie kellene.
Nekem az ASRock N100DC-ITX-re csak fel kellett dobni a Win10-et, ilyen gondok nem voltak, igaz, az alaplapi hangkártyán kívül másik nincs is benne, mert HDMI kábelt használok, a monitorban van hangszóró beépítve. A Win Updatet végig futtattam, felrakott magának minden frissítést és drivert, majd azóta is működik. Dual bootban használom, a fő rendszer Debian 12, a mellékrendszer pedig Win10.
"Van erre fórum ahová írhatok és azért némiképp nyilvánosságot kap ?"
Elsőnek írsz az áruháznak, ahonnan vetted, majd végső esetben az Asusnak, hogy miért lehet ez? Szerintem ne kezdj el pánikolni, mert az nem fog segíteni. -
válasz
HUN_Sector #59735 üzenetére
Jól néz ki! Megkérdezhetem, hogy mi a pontos config?
-
-
válasz
PROTRON #59697 üzenetére
"Azért jobb 90 fok alatt tartani, mert asszem exponenciális függvény szerint csökken a hőmérséklet emelkedéssel az élettartam. "
Ezt én is így olvastam és, ha még nem láttad volna ezt, akkor most mutatom.
De nem, hogy 90 fok alatt, hanem jó az 60 fok alatt is, ami szerintem aktív hűtéssel simán megoldható. A C6 temperature egy primer kondenzátorhoz tartozik, a C23 pedig egy szekunder oldalihoz. Forrás: [link]
-
-
Nem olvastam el teljesen, amit írt. Faanyagot először a csavar magméretével mindig előfúrok kb. a csavar hosszának 2/3-áig, majd utána becsavarom a csavart. Esetleg a csavar hegyét vazelinbe, méhviaszba, vagy hasonló kenőanyagba is bele lehet mártani (nem kell túlzásba vinni), így biztosan nem fogja a csavar a fát szétnyitni.
A csavar fejét is el lehet rejteni, ha a csavar fejétől picivel nagyobb átmérőjű fúrószárral pár millimétert előfúrsz.
-
Kicsit offolok, nem tudom van-e minipc-s topik. Starfield Minisforum minipc-n [link] . 1080p-n átlag 40 fps, de szerintem ez azért elég jó teljesítmény.
-
válasz
HUN_Sector #59602 üzenetére
Milyen config kerül bele?
-
válasz
gianni85 #59589 üzenetére
Jelenleg tesztelem éppen. Én nagyon gyengének találom. A böngészőket és az irodai programokat minimális várakozási idővel viszi, de szerintem majdnem minden másra alkalmatlan. Ez mellett hűtő nélkül brutálisan melegszik, 60-70 fok böngészés közben, játéknál meg 80-ba is belenyal. Egy 6W TDP-s proci. Fogyasztása leginkább 10-20W között ingadozik.
-
válasz
viperabácsi #59580 üzenetére
Én is elég szkeptikus vagyok ezekkel a keleti cuccokkal kapcsolatban. Biztos van, ami jó, de az is egy adott ársáv felett, annyiért meg már itthon is megkapom.
-
válasz
viperabácsi #59577 üzenetére
Egyébként megvan már, hogy honnan volt nekem ismerős a gépházad.
[link]
-
válasz
viperabácsi #59575 üzenetére
Tetszetős kis barebone, type-C is jutott az elejére.
-
Egyébként nekem tetszenek ezek a minikütyük, mert egyfelől keveset is fogyasztanak, könnyen hordozhatóak, alig foglalnak helyet és azt merném mondani, hogy manapság már a teljesítményük is több, mint megfelelő. Egy 5600G-re, vagy újabb DDR5-ös APU-hoz épített ITX config már azért szépen viszi a játékokat. Nyilván, aki erőművet akar otthonra, mert 4K 60 FPS-en játszik AAA címekkel, az toronyházat fog venni, de aki csak böngészik, annak vagy egy laptop, vagy egy ilyen minipc, esetleg kártyapc bőven elég lesz.
-
válasz
viperabácsi #59572 üzenetére
Most nem akarok neked hazudni, három márka közül valamelyiknek néztem a gépét, azt hiszem N100 procival és ott írták. Vagy Beelink, vagy Bmax, vagy Morefine... Nem emlékszem rá. Szerintem ezek megfőnek, de butaságokat nem akarok írni. Tök jó ez a kompakt kivitel, de hát a fizika az meg fizika... a másik meg, hogy én ezt a visító laptop hűtőt nem bírnám elviselni, ami bennük van.
Az Asusnak vannak még minipcjei, azokból én többet néznék ki, de azok is egy teljesen zárt dobozban vannak... Az áraikról meg ne is beszéljek! Ezek itt az Intel procival szereltek. [link]
-
válasz
viperabácsi #59570 üzenetére
Amit olvastam eddig külföldi oldalakon meg Amazon visszajelzéseken... némelyik csak 1 évet bír ki.
-
Leginkább az Intel új N* kezdőbetűs processzoraival nézegettem mostanában minipcket és megmondom őszintén, hogy azok tetszenek. Főleg az N300 és N305-ös verziójú procik vannak már olyan szinten, hogy pl. egy Skyrimet elvisznek 60 FPS-en és mellette a fogyasztásuk a béka hátsója alatt van, ami azért nem mindegy!
Viszont nekem annyiból nem tetszenek ezek a nagyon minipck, hogy szerintem be vannak zsúfolva egy pindurka dobozkába, aztán ott főnek a saját levükben... tehát én minimum egy ITX lapba tudnám elképzelni ezeket a processzorokat egy valamivel nagyobbacska ITX házban. Abban azért egyfelől szellősebb a történet, másfelől az alaplapi csatlakozóból is több juthat, mint egy minipcbe.
Sajnos az AMD frontról nem tudok nyilatkozni. -
Nálam most a NAS úgy néz ki, hogy egy Kolink Satellite ház, a táp egy ATX méretű Super Flower Leadex 550W Gold, 2 db WD Purple 2+1TB HDD, 1 db Micron M600 rendszer SSD, a lap meg az említett Asrock J4125-ITX, benne 2x4 GB Crucial 2400 Mhz DDR4 so-dimm rammal. Egyébként a lappal nagyon elégedett vagyok, kifejezetten gyors a fogyasztáshoz képest, vagy akkor úgy írom, hogy hatékony. Gyorsan tölti a böngészőlapokat, én az alapján szoktam egy gép sebességét mérni leginkább.
-
"Az ősöreg gép koncepció se rossz, csak egy normális eszköz árát elfizeted két-három év alatt áramszámlába, és mindvégig még mindig az ősöreg, lassú géppel dolgozol..."
Köszönöm, ez számomra egy értékes hozzászólás volt! Azt hiszem akkor NAS témában ez alá a lap alá nem adok, pedig gondolkodtam valami szerényebb konfigon, de akkor ezt hagyom így. -
válasz
gianni85 #59530 üzenetére
Most a zöld manónál egyébként van leárazva 4 satás, a gvhkedvezmeny kuponnal -3000 ebből az árból is. [link]Ilyet vettem, a lap nekem tetszik, viszont valószínűleg vissza kell majd küldenem, mert 2560x1080-on nem tudja a 75 Hz-et a HDMI-je....
Szerk.: ja bocs, úgy néz ki, hogy elfogyott náluk.... [link] -
NAS-nak egy ősöreg, akármilyen gép is megteszi, ez a lap pedig azért elég gyors, legalábbis az én szememmel. A böngésző reakcióidejéből és egyéb sebességekből. Jó kis lap ez akármire is.
Más: [link] Biztos láttatok már ilyet, nekem ez teljesen új. Alaplaphoz lehet közvetlenül csatlakoztatni a 19V adaptert és nem kell a belső táppal szórakozni. Érdekes megoldás! -
Valahogy tényleg elsiklottam felette.
Mindenesetre a márkától kicsit tartok, mert a tápjai nem a legjobb minőségűek, de a ház pacek és ennyi pénzért.... az Asrock J4125-ITX lap és a 2 db Crucial ram ma jött meg, délután összedobom egy másik házban, hogy mit tud. Ha elégedett vagyok a teljesítménnyel, akkor valszeg ezt az LC házat fogom megrendelni, bár még az Akasa Crypto Vesa felé is erősen húzok, de ahhoz vennem kell egy 12 voltos külső adaptert pluszba, az LC-hez meg az árában adják. Nehéz kérdés.
Akasa cuccaim vannak itthon, azoknak abszolút elégedett vagyok a minőségével, LC Powerem még nem volt semmi és nem hallottam jókat a régebbi tápjaikról. -
válasz
Grave_444 #59515 üzenetére
Az már nagyon drága nekem, szépnek szép, de drága. Viszont találtam egy versenyzőt még: [link]
Gyanús, hogy ő lesz a nyerő, mert a picotáp mellé külső adatpert is adnak, a ház pedig szerintem egész jó. USB 3.2-es front csatik.
PROTRON kolléga fogyasztással kapcsolatos észrevételei viszont nem túl örvendetesek számomra, mert ha többet fogyaszt, akkor talán több hőt is termel... -
válasz
PROTRON #59506 üzenetére
Meglesem a szűrőt.
Kb. évente egyszer tévedek az Ipon oldalára.
A Crypto Vesa szép ház nagyon,
azt én is néztem, egy dolog nem tetszik benne, hogy a Chieftec olcsóbb házaihoz képest szerintem nem elég perforáltak a ház oldallapjai, integrált alaplaphoz csak jobb lenne a jobb szellőzés.Mondjuk ezek az integrált lapok is 10W körül csipegetnek, az kb. semmi, nem nagyon kéne melegedniük. -
válasz
Pista0001 #59503 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nézegettem a benne lévő paneltápot, hát... szerintem ezek ciceregnek, egy csendes PC-ben pedig nálam a táp se ciceregjen... ott vannak a toroid tekercsek, biztosan zümmögni fog, mint a k. annya, a Chieftec tápegységek terén nem a csúcsminőségről híres, bár az utóbbi időkben gyártottak (*gyártattak) jó tápegységeket is.. Inkább hajlandó lennék még rááldozni és venni egy normálisabb tápot bele, de olyan csend legyen, mint a templomban.
Köszönöm, azt a Chifi házat is nézegettem, gusztusosabb az előlapja neki. Van-e nálad CW azzal a paneltáppal? -
Szerintetek belső vagy külső tápegység a jobb választás Mini-ITX-hez? Most többé-kevésbé valószínű, hogy megveszek egy Asrock J4125-ITX lapot, az menne bele meg egy 2,5" SSD. Szerintem max ~20W körül fog kérni az egész.
-
Sziasztok,
Kolink Satellite házat használt már valaki több HDD-vel? Mennyire melegednek? A Satelliten csak egy darab ventihely van, az is hátul. Elég lehet ennyi légmozgás 3 darab HDD-nek? -
Régi szép LAN-os idők?
Mondjuk nekem is tetszenek a kompakt házak, mert rájöttem a legutóbbi ultra tower házam után, hogy még egyszer ilyen nagy dögök nem kellenek. Sok helyet foglal, ahhoz képest, hogy az alaplap mekkora, meg a ház mekkora, nincs arányában, szerintem túlzottan nagyok a modern gépházak és nem helytakarékosok. Túlzottan sok a felesleges, légüres tér bennük. Eddig a Cooler Master HAF XB Evo bejött ATX méretre, ITX-re meg a Kolink Satellitejét vettem meg, de az még nincs beépítve. Majd talán egy 5600G-t fog kapni egy ITX lappal, ha lentebb mennek kicsit az árak.
-
válasz
gianni85 #59442 üzenetére
Jó, de FM2? AM4-ben már az 5600G vagy 5700G elég jó, persze kérdés, hogy mire kell? AAA játékokra felejtős, viszont régebbi játékcímekhez már teljesen jó és a 4K 60fps is megy, ha tévére akarnád kötni és filmet nézni. AM5-re meg már vannak még jobb APU-k. Oké, azok sem az igazi még, de már valami.
-
Nekem tetszik ez a Terra. De ennyi pénzért... oké, oké, Fractal ház, ismerjük a minőséget. De ENNYI pénzért?
-
válasz
HUN_Sector #59313 üzenetére
Ha azt vesszük, akkor az ilyen FPS játékokban jelentős előnyöd lesz, hiába van fhd monitorod. Majd később fejlesztesz azt is.
-
válasz
HUN_Sector #59311 üzenetére
SFX-ben is van már 1kW feletti táp, csak az mi a ráknak? ITX házba úgyse raksz 4090-et (vagy igen?
).
Szerk.: ja bocs, elnéztem[link]
-
Hát az olyan majdnem, hogy kúúúúvála nagy majdnem. Az 5600X meg az 5700 XT eszik nálam 340 wattot csúcs terhelés alatt. Ne mondd már nekem, hogy csak az apu, az alaplap, meg a háttértárak esznek ~400 wattot. Ez ordas hazugság.
Vagy egyáltalán mi ez, amit linkeltél, mert pontos configot nem írtál mellé. Az 5600G egy 65W TDP-s processzor, az ITX lapok esznek 10W körül, az SSD-k, ventilátorok, kiskutyafüle meg olyan, mintha nem is lenne. -
válasz
Francia91 #59305 üzenetére
A videókártya gyártók tápegység ajánlásai érdekes téma, ezen vitatkoztunk pár hete a táposban. Valószínűleg két oka lehet annak, hogy túlméretezett tápot ajánlanak.
1. A cég semmit nem tud a configod többi részéről, így szándékosan nagyobb tápot ajánl.
2. Feltételezik, hogy a piacon kapható legsz*rabb táppal akarod meghajtani, pl. 850-es Akyga. Ezzel is a saját hátsójukat védik, hogy igen, ők megmondták, hogy nagy tápot vegyél, az biztos elég lesz. -
válasz
Francia91 #59303 üzenetére
Most ez már teljesen off, amit írok, de a tápos topikban ott van egy tag. Az 5800X-et meg a 6950 XT-t egy 550-es Seasonic tápról hajtotta és nem játék közben kapcsolt be a táp védelme.... hanem az ilyen szintetikus szutyok programok, mint a 3DMark közben, ami szvsz abszolút nem releváns. Úgyhogy erről ennyit.
Szerk: tessék [link] -
válasz
AxBattler #59291 üzenetére
MiniITX házat csak az asztalon tartok, ott az a nagyobb veszély, ha lelököm.
Szerk.: egyébként a házat már megvettem, egy Kolink Satellite, a config többi részével kínlódok. Hapróról behúztam két darab 2 terás szerver SSD-t, azok lesznek majd a háttértárak, rendszernek meg játékoknak szintén egy Hapróról behúzott Kingston A2000 1TB, az sem melegedős fajta. Tápot szintén Hapróról "kukáztam", egy 550W-os Super Flower Leadex Gold. -
-
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, két ITX lap között vívódok. Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac, vagy A520M-ITX/ac. Tévére lenne kötve egy 5600G-vel.
Az utóbbi lap tud HDMI 2.1-et, viszont elvileg kevésbé olyan jól felszerelt, mint a B450 chipsetes. Játék nem nagyon lesz, max idősebb játékcímek, inkább 4K filmezés. -
válasz
TESCO-Zsömle #59231 üzenetére
Persze, mert te igazi kávéfőzőt használsz, én meg ezeket a "new age" szemeteket.
De a jelenlegi asszonypajtásom is kotyogóssal főz és más a kávé íze, határozottan. Majd lehet veszek egyet én is.
-
Megjött a Kolink Satellite házam. Egyenlőre el vagyok tőle ájulva, ez baromi jó. Még élőben mondjuk Mini-ITX házat sem láttam korábban. Pofás kis házacska.
-
Sziasztok,
Cooler Master H100 házzal kapcsolatban van tapasztalata vkinek? Érdemes lehet venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged