- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Frogged #35530 üzenetére
na ez eszembe sem jutott, hogy illegálisan van ott gép
Rákérdezhetek, tűzoltó vagy?
dell 7559 simán elég játszani, jó a hűtése is én nyáron a legnagyobb melegben gyötörtem és 65-70 fok fülé nem ment a CPU/GPU
cinemazealot: "csak minimális mértékben mobilabb"
hát azért egy 3 kilős noti vs monitor + mini ITX (az enyém vagy 6 kiló)+ bill+ egér, hát nem is tudom -
kisza25
félisten
válasz
zsoltee10 #34749 üzenetére
a házat megvetted, abba azért limitált, hogy mi fér bele és azt ugye le is kell hűteni,
ha tuningolni is szeretnél, akkor egy Z-lapra lesz szükséged és egy K procira,
i5-6600k és egy z170 lapra van szükséged, itt a kérdés, hogy egy szolidabb tuningot szeretnél, vagy mindent ki akarsz a prociból préselni.
A hűtés miatt én ugyanebbe a házba egy sima i5-6600-át vettem és egy rx 470 videokártyát, na meg egy MSI H110I pro alaplapot ez a gép fullHD mellett a normálisan megírt játékoknál 60+ FPS-t tud ultrán, pl bf4 ultra 80+ FPS, nekem elég. Ehhez egy Zalman 350 táp, de tuninghoz és erősebb VGA-hoz a 450W is kell.
Az alaplapoknál még arra érdemes figyelni, hogy milyen kimenetek vannak rajta, neked mire van szükséged és van -e rajta m.2 csatlakozás...
A videokártyám kitolja a meleget a házból, így egy scythe katana 4-el 55 fok fölé nem megy a proci, max mért fogyasztásom 245W -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #34641 üzenetére
a ház felső részében semmilyen szellőzőnyílás nincsen és ott megrekedt a hő, amúgy nem sok mindent befolyásolt, az miatt cseréltem le, mert rx 470-re váltottam, bf1 alá kell egy kicsit erősebb kártya, gtx 950 75-130 FPS-t tudott, nekem multiban kell a 100+ FPS és ehhez vettem az rx-et
eredetileg 1050-et akartam, de annak csak híre van, 1060 nekem nagyon sokba kerül, gtx 480 +10% teljesítmény és +30eFt -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #34624 üzenetére
eredetileg is mókuskerekest akartam, csak gtx 960-ből az mind 1,5-2cm-el hosszabb és az miatt pont nem fértek volna be, ez is 1- 2 mm-en múlt (vagy a tápot kellett volna kiszednem)
ez 64eFt volt, megfogadtam, ha 65 alá megy veszek, ez hamar eljött, gtx 970 szint, 2x gyorsabb a gtx 950-nél
a tápot nem hallani terhelés mellett a VGA-tól (load nem halk)
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #34622 üzenetére
10 eFt különbség (ez 64eFt volt) és a meleg nagyon megrekedt a gépben a gtx 950-el.
basszus ez úgy szívja kifele a meleget, hogy a 12cm-es be quiet ventinek semmi esélye, szerintem meg is fordítom, meg a CPU-t is
ez úgy tolja ki a meleget, hogy a CPU 5 fokkal hűvösebb lett úgy, hogy egymás ellen dolgoznak, brutál -
kisza25
félisten
válasz
Sebaj Fóbiás #34553 üzenetére
ami nekem van, annak hangja sincs, zalman zm350-sx, van hozzá atx átalakító
-
kisza25
félisten
válasz
energy4ever #34324 üzenetére
mondjuk azért tedd hozzű, hogy 1150-nél, mert 1151-be ne rakja fela annyira senki
-
kisza25
félisten
Na volt kis időm tegnap este, beállítottam a venti szabályozást, 2 pwm-es ventit tud szabályozni a lap (MSI H110I pro), mindegyiket 1-4 fokozatban hőfok szerint és a fokozatokhoz rendelhetünk venti fordulatot %-ban.
idle: 380rpm/580rpm (Ház/CPU) és minden 30-35 fokos, load 850/880 max 60 fok, mondjuk csak 5perc terhelést adtam neki, de így terhelve is hangtalan a gép, még lehetne finomítani, de most nekem így is jó, majd lesz kis időm játékkal is megnézem, mert most csak CPU stresszteszt volt -
kisza25
félisten
megint ki kellett szednem a 16 csavart
Nem hagyott nyugodni
ja tényleg kicsi, nagyon megszenvedtem a venti felrakásával, mert nem szereltem ki a hűtőt, mert azt nagyon nehéz volt beszenvedni, de ez a drótos felfogatás....szétmentek az újaim, amíg ráfeszegettem
ja tényleg kicsi, nagyon szép szerintemA kicsiről ez a kép jutott eszembe, nem az nem 2 literes kóla, hanem 0,5littyi
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #34192 üzenetére
szerintetek befért?(Scythe katana 4 )
Nos ha kifele fújóra rakom a CPU hűtőt akkor a tápkábel beleér a ventibe, ha megfordítom, akkor összeér a ház és a CPU hűtőakkor elfér, ha leveszem a házventit, de ezt nem akarom
Most a CPU hűtő passzívan van bent, a Bequit pure wings2 12 lett a házventi és a CPU hőfok szerint van szabályozva, idle 500rpm 40fok
Load (aida64 stessz teszt) maximum 60 fok és 1200-on pörög a venti (gyári házventi fixen ennyin pörgött)
szóval idle hangtalan, load meg annyi hangja van, mint eddig idle, de azért kicsit zavar, hogy a CPU bordán nincsen venti
Azért 2x is meggondolom szétszedjem-e, mert 16 csavart kellett kiszednem, hogy mindenhez hozzáférjek
és ebből 6db-ot 2x, mert elsőre nem dugtam rá a lapra a ventit, ezért a ház alját újra le kellett szednem -
kisza25
félisten
na megjött a vasba a hűtés, ahogy időm lesz szerelés
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #34187 üzenetére
rámegyek, mindenhez ugyanakkora indexkép (és mindenhez van)
a kép felett a cím és a kép mellett a cikk rövid tartalma, fent a kiemelt témák, végiggörgetve átláthatórámegyek a fenti 4 cikk az jó, általában itt vége is van a dolognak, mert alatta egy katyvasz, a nagyobb képek is kicsik, a kisebb képeket kb nem is látom egy fullHD 24" monitoron (7 éve ezt a méretet használom),
sok mindenhez kép sincs, így egybefolyik az egész, nem is kelti fel az érdeklődésemet
Már egy ideje ott tartok, hogy ide járok fórumozni (mert az a része számomra hibátlan, az ver minden általam ismert oldalt), viszont IT hírek miatt inkább oda járok és látom ott kijött valami akkor ránézek, hogy itt kijött-e, de arra is inkább googleval, mint a címlappal
így kellene kinéznie a címlapnak is, csak fent a 4 kiemelt témával,
és még jobb lenne duplán, mint iponon, bár igazából az 4x-es, el kell ismernem, hogy a címlapja sokkal átláthatóbb. gondolom 1/1 lemásolni elég ciki lenne+ hardver keresője is nagyon jó, így sokszor egyből hardver is van árral
shteer: nekem az sokkal átláthatóbb
-
kisza25
félisten
SFX formátumú tápegységek a Thermaltake-től (moduláris)
moduláris
beépítőkerettel
80+ gold
félpasszív
450W és 600W
7év gari -
kisza25
félisten
válasz
frakkk #34180 üzenetére
az a core v1 egyáltalán nem kicsi, ha nem akarsz VGA-t akkor sokkal kisebb házak is szóba jöhetnek
én mondjuk egy i5- procit vennék, ha ilyen 200 lapos dologról van szó, használok i3-at és i5-öt is és azért kijön irodai használatnál is a különbség
itt apróról újat tudsz venni, nem sokkal drágábban: i5-6500T 35W!!! OEM - 40990, vagy i5-6400 BOX - 45500 -
kisza25
félisten
na megrendeltem a hűtést a CPU-hoz (SCYTHE Katana 4)és rendeltem egy másik ventit is hátra (BE QUIET! Pure Wings 2 120mm PWM)
-
kisza25
félisten
Na tegnap elég sokat játszottam egyhuzamban és egyáltalán nem melegedett be a gép teteje, mint eddig, annyit csináltam, hogy a jobb oldali oldallapot megfordítottam, így elől vannak rajta a lyukak
Már csak csendesítenem kell a gépen -
kisza25
félisten
A tápból így is elég meleg levegő jön ki, ráadásul a ház alá ami ugye megtörik 90 fokban, majd még 90 fokban, szóval azt nem erőltetném.
Nem tesz jót a tápnak sem, annak nem az a dolga, hogy a házat kiszellőztessenem véletlenül van az újabb házakban megoldva, hogy kintről szív és kintre fúj
-
kisza25
félisten
Most kicsit jobban utána olvastam és már okosabb lettem az üggyel kapcsolatban, mint írtam a hátsó fix 1200 rpm venti helyére jön egy 600-1500-as, szóval, ha az több levegőt szív ki és ebben a CPU venti is segít neki, mert közvetlenül oda fúj jobb lesz a helyzet a házban
-
kisza25
félisten
válasz
Pete55555 #34092 üzenetére
azt hiszem végkép elvesztettem a fonalat, te egy paradoxon vagy, ugye tudod
Amúgy józan paraszti ésszel, ha egy ház belselyében valami 70 fokos levegőt csinál, az nem melegebb, mintha csak 50 fokot? Vagy a leadott hő mennyisége ugyanaz és ezért ugyanannyira melegíti fel a környezetét?
De az nem kerül több energiába, hogy egy nagyobb felületet melegítsen fel (nagyobb borda)? Ez által kevesebb maradványhő keletkezik? -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #34078 üzenetére
a hőmérsékletek kb mindenhogyan ugyanazok, a gyenge láncszem a gyári CPU hűtő, azt lecserélem kiiktatok egy 70 fokos hőforrást, legalábbis szerintem redukálni tudom ~50-60 fok környékére
Meg rásegít majd a hátsó ventire a CPU hűtő.
A hátsót meg leszabályozom 800-1000rpm-re és meglátom, mi lesz, ha kevés lesz így a légszállítás akkor veszek egy PWM-es BeQuitet hátra, az 600-1500RPM-el már csak jobb lesz. A lap a ház ventit is a CPU hő szerint szabályozza, külön be lehet neki bios-ban állítani profilt.
A gyári ház venti sajnos 3 pines és ezt a lap nem szabályozza. -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #34075 üzenetére
amit javasoltak itt páran, hogy a táp felé minden, az azért nem jó, mert a ház alatt megreked a meleg, nem igazán hatékony ez a ház alá fújó táp dolog. Pofára állítva hatékonyabb lenne az egész
Most megnéztem papírlappal, szépen odaszívja mindkét oldalt és fent a VGA-nál is
mondjuk alulra fújja a táp a meleget és ott elég sok lyuk van a HDD felfogatások miatt, szerintem az sem túl szerencsés, mert ott tutira jut vissza a melegből
Hátulja aVGA felett lyukacsos+ a 2. Slot is egy rács -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #34072 üzenetére
igazából a jobb oldali lemezre gondoltam, mondjuk azt nem értem, hogy miért nem végig ilyen lyukacsos
Bár valóban van műhely Anyóséknál és fa és fém eszterga és minden ami kell, sajnos már nincs a családban aki értene is hozzá
Amúgy eredetileg egy asus gtx 960 turbón, vagy valamilyen ref.-en gondolkoztam ami kitolja a meleget, de mind 25cm + ami elvileg már pont nem fér be
Amúgy nem melegszik vészesen a motyó és a CPU-ra toronyhűtő sokat fog ezen még segíteni, mert most 70 fokos proci a gyári hűtővel azért befűt. -
kisza25
félisten
A hűtésre visszatérve, tegnap este játszottam kb 2 órát. Egyedül a gépház elejében fent melegebb, mert ugye ott nincsen semmi szellőzés, viszont a VGA az ott van.
Na meg a táp alatti rész meleg, mert ugye a ház alá nyomja a levegőt.
Szóval hátra rakok majd valami PWM-es 12 cm-es-t és álló CPU hűtő lesz a gép hátulja felé, az oldallapokat meg megfordítom, hogy a lyukak a ház elején legyenek, mert úgy átszellőzik az a rész is.
Ez így nem válik be, akkor be kell mennem a műhelybe és beizzítom a fém esztergát -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #34057 üzenetére
kinek kell ilyen hülyeség?
nem azért építek ilyen szépet, hogy aztán eldugjam
Amúgy meg tessék
ez nem is olyan rossz
Duracellm...: dejavum van
huha elmúlt, vagy nem is volt ott -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #34032 üzenetére
nézted, hogy mennyire megnyirbálták?
rx 470-et várják kicsivel 380x fölé 2048 shaderrel
rx 460 968 shader és minden másból is fele, vagy kevesebb -
kisza25
félisten
Akkor az ígért kis összefoglaló, friss képeket, majd ma csinálok, tegnap már sötét volt.
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
#25954560 #33928 üzenetére
na ezt jó tudni 60 fok az 60 fok ATX-ben és mini-ITX ben is
Elrendeztem kicsit a kábeleket, de elég kevés a hely, még jó, hogy SFX táp lett, köszönöm az ajánlást ez a ZALMAN táp eddig tényleg hangtalan
Eddig a ház venti a leghangosabb, 3 pines, amúgy nem vészes, még nem lestem meg, tudom-e szabályozni ezzel a lappal
Most neki álltam telepíteni a dolgokat, majd jelentkezem képekkel, meg tapasztalatokkal -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #33924 üzenetére
Elsőre magabiztosan teljesen készre szereltem, kábelek elrendezve minden, bedugom hálózatra, monitorra, bekapcsolom, semmi, hideg veríték, újra, semmi.
Végignézem az összes csatlakozót, bekapcsolom semmi.
Na mondom, most találd ki melyik a hibás alkatrész, amikor minden új
Szétszedtem, összeraktam, elindult, nem adott képet
El kellett mennem otthonról, visszaértem, na mondom nekifeszülök harmadszor is, mondom azért teszek egy próbát és simán bekapcsolom, hátha..... és elindult
10 perc alatt felment a win, de most szedhetem szét, hogy újra elrendezem a kábeleket, meg szerintem a tápot is megfordítom.
Már van egy érdekesség a VGA-val kapcsolatban, idle nem forog a ventije, még nem terheltem, remélem nem hibás, hanem csak 75W miatt meg merték lépni 1 ventivel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged