- Netfone
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen vékony lesz a Huawei Mate 70 Air
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
szakalinho #76165 üzenetére
Nem ismerem, ezt egy felhasznalo irrta rola:
Gigabites net, egy darab ethernet porton keresztül jön be a szintes családi házunkba a tetőtéren keresztül és egy darab wifi router nem nyújtott megfelelő lefedettséget.
Pl. :
-a különböző "okos" eszközök vezérlése akadozott, ami elég kellemetlen, ha mondjuk egy okos konnektorra egy szivattyú van kötve...
-4k tévén esélytelen volt 4k tartalmat nézni függetlenül attól, hogy a tartalom forrása a saját NAS-unk vagy esetleg youtube stb. volt.
-A kisebb felbontású média tartalmak lejátszása sem volt mindig stabil, ami hosszú távon nagyon idegesítő tud lenni.
-A kertben pedig már helyenként jel sem volt, illetve ahol volt, ott is olyan alacsony sávszélességgel és instabilitással, ami miatt böngészésre is alkalmatlanná vált a net.
Az egyre növekvő sávszélesség igény miatt (4k tv-k, mobilok, tabletek, notebookok, okos konnektorok) elhatároztam magam és kibővítettem a hálózatot egy 8 portos switchel (nagyjából minden helységre jut így egy-egy utp kábel) és két konnektorba dugható range extenderrel - amiket access point üzemmódban a switchre kábellel kötve használtam.
Sávszélesség és stabilitás szempontjából működött a fejlesztés, de hamarosan újabb problémákba ütköztem.
-A helységek közötti mozgások során, ameddig egy pici jelet is kapott bármely mobil eszköz, addig nem váltott - a már közelebb lévő hozzáférési pontra. Ez apróságnak tűnhet, azonban hosszú távon szintén nagyon idegesítővé tud válni.
-Mind a routernek és a range extendereknek más-más ssid-t kellett (? ! Fenntartom a lehetőségét, hogy én állítottam be rosszul : -) ) adnom, hogy stabilan működjön a hálózatom, ráadásul a 2g és 5g frekvenciák is külön ssid-n jelentek meg, azaz összesen 6db ssid közül kellett az éppen adott helyzetben megfelelőt manuálisan kiválasztanom.
Végül a range extendereket lecseréltem TP-Link Deco M4 (2pack) -re. Az áram és az utp kábel így számomra adott volt, bár elvileg kábel nélkül is telepíthető lenne az eszköz (eszközök).
Minden, a korábbiakban felsorolt problémám megoldódott.
-A két teljes értékű eszköz (bármelyik használható lenne routernek) , egy androidos appal nagyjából 5 perc alatt beállításra került (access point módban).
-A routerem wifi funkcióját lekapcsoltam (hogy egyetlen ssid maradjon) , hátha a két eszköz elég lesz a teljes ház és a kert lefedésére:
Meglepetésemre, egyelőre úgy néz ki, hogy a pincétől kezdve a földszinten és a kerten át, az emeletig bezárólag mindenhol van legalább 60mbit/s állandó sávszélesség.
-Az eszköz(ök) közelében 3-500 mbit/s sávszélességet mértem Galaxy s9-el.
-A kertbe mostmár nyugodtan ki lehet ülni és akár online játékkal is el lehet tölteni az időt, mivel még itt is 150-300 mbit/s sávszélességet mértem 8-15 ms ping mellett.
Összességében egyelőre nagyon elégedett vagyok a termékkel, bátran ajánlom a kertes házban élők számára.
Amióta megvásároltam és telepítettem a terméket, nem kellett gondolnom a wifire. Én pontosan ezt vártam el a vásárlás előtt és úgy néz ki, hogy bejött.
Előnyök
Egyetlen ssid. (Automatikusan vált a 2g és 5g frekvenciák között. )
Fast roaming. (Gyorsan vált jelerősség alapján az eszközök között az erősebb javára. Galaxy s9-el teszteltem. )
Nagy területet lefed. (Inkább térfogatot mondanék, hisz emeletes, 600m2-es telken lévő családi házban van. )
Stabil.
Gyors.
Access point-ként lehet használni.
Nagyon könnyű telepíthetőség.
Bármikor bővíthető a rendszerem további, bármilyen "deco" termék hozzá adásával.
És nem utolsó sorban a hasonló eszközökhöz képest ez a termék szép dizájnnal rendelkezik, nyugodtan lehet látható helyre tenni.
Hátrányok
Rövid ideje használom, eddig még nem tapasztaltam semmilyen hátrányt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- "3D-s" hővezető csövekkel jön a Cooler Master legfrissebb CPU-hűtője
- Bittorrent topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Netfone
- Társasjáték topic
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro, 128Gb, független, fekete, 1 év garancia
- AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G11 - Ryzen 5 8540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- 2025.10.02 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Fractal Design Gamer PC - Intel i5-9600k 16GB 1000GB RTX 2060 1 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest