Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• kovy79

őstag

válasz Tikakukac #156428 üzenetére

Igen és ebből kifolyólag érthető az esetleges árkülönbség. ami persze nem válasz arra, hogy megéri e.

Oké, tehát te azt mondod, hogy felesleges ez a topik, mert csak az alaplap és a kijelző ér valamit. Értem...

Akkor a te "szakmai" tanácsaid olvasásához készítsem elő a Magyar Értelmező Kéziszótárt?

Tehát újfent azt fogalmaztad meg, hogy értelmetlen ez a topik, mivel arra a kérdésre, hogy x összegért, y feladatra milyen gép ajánljható, nincs válasz. Illetve részedről kb. semmi sem ajánlható.

Tudtommal (és ez bárki számára látható) #156378-ban le lett írva a válasz a topkindítóban feltett kérdésekre. Ha ezek nem világosak, akkor miért kell válaszolni?

Lefordítom egy autós példára, amit tőled kaptam:
    Kérdés:
    Milyen sportos, családi autót, amibe sok cuccot lehet pakolni?
    Talán Octavia RS kombi, esetleg Focus ST kombi? Vagy Insignia Kombi OPC?
    Válaszod:
    Sportos? Az lesz fixen egész évben. A lista szokásos, keress vissza, kinek melyik verda hozta, amit. Ennyiért motor váltó, többi olyan-amilyen. Előbbiek érnek valamit. Magyarul hadd ne tanítsak már meg! Konkrétumot egyébként nem írok, mert keressük a fekete macskát.

Ez így kb. halandzsa. #156378-ban feltett kérdésre egy betűnyi válasz sem érkezett tőled, csak az ötletelést (#156398) kritizáltad...

• kovy79

őstag

válasz Tikakukac #156403 üzenetére

Az árak világosak, ott vannak a gép mellett, látja az ember, hogy mi mennyibe kerül.
    Tehát, ha két gép között csak pl. a dedikált vga a különbség, akkor az ember tudja, hogy hol az árkülönbség.

Még mindig érthetetlen. Egy notebookban miért érne valamit csak az alaplap és kijelző??
    Tehát pl. ssd, ram, bill nem ér semmit? Mi az, hogy nem ér semmit?

Olyan, amilyen? Milyen???

Ezt le lehetett volna korábban érthetőbben is írni pl. így (kitalált szöveg):
    "Mindenen spóroltak, amin lehet. Gyenge zsanér, tekeredő váz, behajló billentyűzet. Én nem ajánlom, helyette xy jobb választás, esetleg xy használtan."
    Ez így felesleges körök nélkül érthetőbb lett volna.

Tehát a végére ugyanott vagyok, ahol voltam.
    Feltettem egy kiinduló kérdést, értékelhető választ nem kaptam, csak körberajzolt fikázást, hogy mi nem jó, mi sz@r, mi válik sz@rrá.
    Rendben, tényleg köszi, de szerintem inkább hagyjuk...
    :R

• kovy79

őstag

válasz Tikakukac #156399 üzenetére

Ezt nem értem, hogy egy laptop esetében miért kell kiemelni.
    Természetesen tisztában vagyok vele (meg az is, aki venné), hogy valamit, valamiért.

Hogy jön ide alaplap, meg kijelző??
    Meg mi ez: "minden más meg olyan lesz, amilyen"?!

• kovy79

őstag

válasz Tikakukac #156392 üzenetére

Köszi, de ezt nem értem: "...azod lesz fixen egész évben."
    Egyébként amiket én kinéztem, azok között van a te ajánlásod is:
    -ASUS TUF Gaming (Ryzen 5 3550H, Radeon RX 560X, 512GB ssd)
    -Acer Aspire Nitro 5 AN515-43-R0JA
    -ASUS Gaming FX505DT-BQ051
    Ezekről ellenvéleménye van valakinek?

(#156380) instantwater, azt írtam, hogy "HDD és/vagy SSD", a memória meg egyszerűen, olcsón, garivesztés nélkül fejleszthető, tehát nem releváns kérdés.
    :R

• kovy79

őstag

válasz abdulka1 #156377 üzenetére

Kb. pont ugyanezt akartam írni, kicsi módosítással, úgyhogy szíves engedelmeddel átmásolom. :D
    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 150-300.000Ft (tudom, tág határok)

(3) Felhasználás? Tanulás/ritkán játék
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Vegyes, de nem kell Full-HD
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15-16"
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Esetleg lakáson belül. Nem.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10 (nem fontos előre telepített)
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? HDD minimum 500GB (esetleg ssd lehetőség), 4-8GB RAM, DVD
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Lehetőleg új.
    Mod: talán még háttérvilágítás is jó lenne a billentyűzet alá, bár ezt konkrétan nem mondta az ismerősöm.

Új hozzászólás Aktív témák