- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoSSo3
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Tikakukac #115805 üzenetére
Akkor ez zavart meg, mert ezeken a helyeken néztem, de itt csak "LED matt" szerepel (és nincs belőle több konfig, ahogy nézem)
link1
link2
link3Ha ezek IPS-esek valójában, akkor egyértelműen felkerül a listára!
Illetve még az a HP, amit az előbb mutattam. (Amennyiben nem ez is egy rossz széria, nem tudom.)szabonagyur: ebben teljesen igazad van! ha valaki rossz szériát fog ki, akkor abból lehet, hogy tényleg 1000 db is rossz. és ilyenkor valóban nem mindegy, hogy kezelik az ügyet.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Tikakukac #115797 üzenetére
Azért kérdeztem a HP-t, mert erről az egy márkáról testközelből szereztem némi - nem éppen pozitív - információt. Ismerősöm nagyobb cégnél dolgozik, ahol rendszeresek a HP-beszerzések- nagy tételben. És üzleti, 6-800e Ft-os gépekről van szó, nem az olcsóbbakról. Itt az a helyzet, amit az előbb említettél a Lenovo-ról. 5 rendelt gépből 4 egy hónapon belül meghibásodik. Küldenek helyette másikat, ott sem sokkal jobb az arány.
Nyilvánvaló, hogy ha azt mondod, hogy ezzel az általam kinézett géppel sok a probléma (olyan helyen dolgozol, ahol kapcsolatban vagy ezekkel a gépekkel, gondolom?), akkor keresek mást. Éppen ezért is vagyok itt és másolom be, hogy miket nézek ki - de ez már sajnos az ötödik, amire nem kapok semmi pozitív választ, és így azért nehéz dönteni
Amiket ajánlottatok:
A Dell-ről már írtam, nem venném meg jó szívvel ezzel a billentyűzettel. Megnéztem még 2-3 videót, egy sima gépelésnél is mozog/pattog a billentyűzet. Engem ez egészen biztosan zavarna. (Személyes véleményem.)ASUS N552VW: szintén a billentyűzet: zavar, hogy a háttér és a billentyűk is szürkék. lehet akármilyen jó gép, de ha külsőre nem tetszik, nem fogom tudni megszeretni és megszokni. sajnos kiesik. illetve a fedlap is túl modern, túl fényes nekem. (preferálnám a mattot).
ASUS JW-s N551: ugyan az a gondom vele, mint az előzővel, nagyon hasonlóak, világos szürkék-ezüstök.
FUJI A555: itt nem találom az IPS-matt dolgot 8 giga rammal párosítva, ami pedig nem lenne rossz. illetve kifutó lehet, mert sok helyen nem árulják már
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Tikakukac #115790 üzenetére
kár, hogy ilyen rossz a véleményed róluk. sanszos pedig, hogy e mellett fogom letenni a voksom. az anyaga is jónak tűnik (nekem bejön ez a gumi-szerű, kicsit csillogós-mattos felület, sokkal inkább, mint pl a szürke Asus csili-vilije - annak ellenére, hogy női szemmel vizslatom a gépeket).
Azt hiszem, nem keresgélek tovább. Amire keresem, szerintem arra ez a Lenovo megfelelő lesz. ÉS még windowst se kell külön venni, ráadásul pro verziót adnak hozzá. Nincs benne SSD, annyi baj legyen, mindent nem lehet. De ha már lemondtam a 17-ről, akkor legalább legyen olyan márka, amit jószívvel megveszek, és - nálam- a lenovo ilyen (A HP-Acer páros nem lenne volna az).
-
gixxer-tomee
aktív tag
válasz
Tikakukac #115636 üzenetére
Hú ne is mondd! Az elején én sem tudtam mindent, mit-hogy.. De végülis a thinkpad-es telepítő program jó dolog, és utána már kézzel is megy a legtöbb. De viszont ahhoz már sajnos sok driver régi volt.. Vagy bugos.. Például az OSD-vel mit szoktam szívni, te jó isten.. Ha feltelepítettem a drivereket, akkor az istennek sem volt hajlandó megjelenni semmilyen OSD-s infó.. Akkor letörölni mind3 hozzávalót, és újra de más sorrendben, aztán megint másik sorrendben, akkor sem lett jó.. A végén valami egészen mást kellett letörölni, aztán egy megfelelő sorrendben történő telepítés után imádkozni, hogy jó legyen.. És nem lett jó! Aztán egyik nap, mit ad isten, visszaraktam a HDD-t a rendes helyére, mert előtte az SSD volt benn, és puff, már jó is! Előjött az OSD! De hogy annak mi köze volt hozzá, azt senki ne kérdezze, mert nem tudom!
Én itt gondoltam azt, hogy logikára nem igazán kell számítani most sem.. Próbálkozni aztán majd lesz valami..Dhampir: Én túl sokat nem várhatok, mert most éppen egy működőképes notim sincs. Eddig is csak a jó öreg T500 volt. Szerettem is.. de az alaplap elköszönt, és szerintem a VGA is.. Nincs kedvem már alkatrészt halászni, szerelgetni, stb.. Meg amúgy is kellett volna már egy combosabb szerkezet. Úgyhogy szegény vendel eladó sorba kerül. Szerintem így is kapni érte 25k körül, nem?
P8600, 4 giga RAM, 1600-as LG paneles, és ha nem jó a másik gépekbe, akkor az optibay is megy vele.. Plusz echte magyar billentyűs, és még az akksi sem gatyásodott le, van benne pár óra. -
ViSAS
senior tag
válasz
Tikakukac #115545 üzenetére
Most nézem, hogy a korábban említett HP Pavilonhoz lehet igényelni +4 GB RAM bővítést, így 153 ezerből kijönne és ennek a képernyőjére se lehet panasz, nemde bár? Ezzel úgy nézem teljesülne minden feltételem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tikakukac #115453 üzenetére
3D nem fog menni rá, ma már nem játszok laptopon, ezt csak azért írtam, mert akkor tudtam legjobban leterhelni a gépet, ha játszottam.
De egy több ablakos Chrome, amiben Flash/HTML5 videók mennek 1080p60p-ben azok ugyanúgy tudnak izzasztani, mint a 3D-s alkalmazások.
Khelben :
Rendben. Akkor kanyarodjunk vissza az eredeti témához:
Te milyen laptopokat ajánlanál, amelyek hűtése szerinted jó és szerelik nem U-s processzorral is?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tikakukac #115447 üzenetére
Hát nem is tudom. Létezik egyáltalán olyan? A mostani gépemnek tárgy a hűtése mert van benne egy dedikált kártya is ugyanazon a hűtőcsövön, ami baromi kevés neki, ezért melegszik nagyon, de nem igazán érzem azt, hogy visszavenné terhelés alatt a teljesítményt, csak nyáron, ha valami komolyabb játékot akarok rajta játszani. Igaz ez persze még csak Ivy Bridge...
Khelben :
Én ezt értem, de gyakorlatban akkor is mást tapasztalok, de nem mondom azt, hogy nincs igazad. Ahogy fentebb is írom, a mostani gépem hűtése kuka, de mégse veszi vissza, de egy 3. generációs U-s i7-es gép, aminek 15 Wattos TDP-je van, annak kisebb terhelés után is visszaveszi az órajelét.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tikakukac #115440 üzenetére
Jajj, várjál na. Az egy költői túlzás volt picit, bocsi hogy ezt nem emeltem ki. Nyilván ez is visszaveszi, de az U-s procik többsége sokkal de sokkal hamarabb tudomásom szerint, de kérlek javítsál ki. Arra akartam célozni, hogyha elindítok egy kis erőforrást igénylő játékot amit 90% körül eszi a processzort, akkor ne az legyen, hogy 10 perc után 10 FPS-re essen le, mert 50 fok felé ment a magok hőmérséklete.
QwErTy42 :
Igen-igen, ezeket tudom, de ezeket a procikat hogy jelölik 5. és 6. generációnál? HQ végződésűek azok mind ilyenek? Vagy az Intel adatlapján van valami konkrét tulajdonság amiből ezt lehet látni egy procinál?
Khelben :
Ezzel tisztában vagyok, de elsőnek processzort néznék ki és ahhoz a megfelelő laptopot. Mert olyan gépből ami nekem megfelelne proci nélkül sok van, csak általában U-s procival nyomják tele.
-
luciferc
őstag
válasz
Tikakukac #115425 üzenetére
Elmennek a francba, ha ennyi pénzért sem kapok normálisat. Nyugati fizetéssel sem a kerekítési hiba ezeknek az ára, és amúgy sem lehet jobbat kapni, ha valag pénzem van sem. Mondjuk volt egy rossz érzésem, amikor 16GB-s gépeket nem igazán találtam, helyette rohadt drága gépeken forrasztott 1 db RAM, de reménykedtem, hogy csak rosszul kerestem. De hát mit is várok, a nem éppen olcsó, bár ezeknél olcsóbb Dell E6440-en (is) jön kifele a kávából a gumicsík, és ez már 3 évvel korábbi Dell-nél is megvolt. Kérdés a 7470 jobb-e. Pedig ez 100E-s gépnél sem elfogadható.
-
luciferc
őstag
válasz
Tikakukac #115423 üzenetére
Attól függ mit szeretnél.
Egy jó notebookot, ami tudja az igényeimet és évekig kiszolgál
Kopik/brutál backlight bleeding/szoftvert vagy megcsinálják vagy nem.
Ebből a szoftver nem érdekel, Linux megy rá. A kopás hogy értendő? Hol kopik? A blacklight bleedingnek utánanézek, de ha van linked jöhet.E7470 csinos lenne, de 1 éven belül buksz 350k-t rajta kb.
Nem szempont, nem lesz eladva, ellenben akármelyik is lesz (vagy más) évekig bírnia kell. Ezután évekig nem akarok keresgélni, nincs rá érkezésem. -
Clemi
veterán
válasz
Tikakukac #115404 üzenetére
Bocsi az erős alatt azt értettem, hogy ne sokat gondolkodjon képszerkesztés közben. Az a baj, hogy a laptop vonalat abszolút nem ismerem, csak az asztali processzorokat. A asztali gépemben i5-4460 van, bár előtte a Sandy Bridge is teljesen jó volt.
Ezért gondolom, hogy legalább egy I5-ös procival szerelt gép jó lenne.
Az újak között nem hinném, hogy ilyen áron találni megfelelőt mármint 100e alatti áron, mert a kijelző is fontos, hogy ha nem is IPS de legalább jobb minőségű legyen a megközelítő színhelyesség és fényerő miatt. -
s3int
csendes tag
válasz
Tikakukac #115404 üzenetére
A Probook 430-al szemezgettem eddig leginkább új kategóriában és az ASUS X32UJ-vel.
Konkrétan:
https://ipon.hu/webshop/product/hp_probook_430_g3_p5s46ea/1334445
https://ipon.hu/webshop/product/asus_x302uj_fn008d_fekete/1364578Nagy különbséget jelent az Core i5-6200U 2.30GHz a Core i3-6100U 2.30GHz procihoz képest?
-
Geekaa
csendes újonc
válasz
Tikakukac #115325 üzenetére
Erre írtam azt, hogy nem tudom jó szívvel hozzájuk vágni a laptopot, mert ők ott eladók, ez a munkájuk, nem mondhatnak mást. De a másik oldalon meg szerintem az is normális, hogy a vásárló a pénzéért - főleg, hogy nagyobb összegről van azért szó -, ha nem is "a megváltót, a csodát, a leget", de egy használható gépet vár, ami futtatja, amire szükség van, és nem esik darabokra a kezében meglehetősen minimálidő után.
Eléggé patthelyzet, az az igazság...@QwErTy42: Nyilván én sem véletlenül kértem itt is tanácsot. Itt azért kicsit őszintébbek a vélemények (remélhetőleg
).
-
w.miki
veterán
válasz
Tikakukac #115325 üzenetére
na jó, de azért az eladó sem hibás, hogy nem ismeri a negyedmillió termék paraméterét, és minden lehetséges baját.
Miközben főnöki utasításra el kell sózni mindent, ami raktáron van.
Miért nem lehet csak egyszerűen minőséget gyártani, ahelyett, hogy havonta több millió tonna műanyagot öntünk a tengerbe?
Miért jobbak az 5 évvel ezelőtti notik, mint a mostaniak?
A fejlődés nem előre halad? -
phulee
tag
válasz
Tikakukac #115314 üzenetére
Tudom, alapvetően minden utómunka asztali munkaállomáson, kalibrált monitoron készül. Ezért is írtam először, hogy most alapvetően irodai gépre van szükségem (word, excel, jogtár, űrlapkitöltő stb.), valamint iszonyat ritkán kell helyszínen sajtóképeket leadnom. Ez utóbbira is használnám gépet, kb. 3 havonta egyszer, tehát jó az IPS, de nem létszükséglet.
Így nézve mi a meglátásod? Előre is kösz!
-
phulee
tag
válasz
Tikakukac #115297 üzenetére
Köszi a valóban gyors választ, de csak azért, hogy megkedveltessem magam, ha kivesszük az IPS opciót, akkor mi lenne a javasolt?
Szemezek a HP EliteBook Folio 1040 G1-el, ez mennyire ajánlott?
Thx
-
Whysperer
addikt
válasz
Tikakukac #115290 üzenetére
Ennyi ,de Én arra értettem ,hogy ugyan azt a maya rendert letoltam az otthoni i3-mal meg egy benti laptopos i5 U-al hát kemény 5 másodperccel tudodd többet cahce vagy tubro ide oda 8) 10 perc és 10 perc 5 másodperc. Én csak ezért kérdeztem Igp értem oksa. köszönöm. 8)
-
matyi19
őstag
válasz
Tikakukac #115245 üzenetére
Azaz igazsag, nem igazán van időm a fórumon keresgélni, csak megkért az unokatestvérem, hogy segítsek neki egy laptop vásárlásában, de mivel én sem vagyok otthon a témában, fordultam hozzátok...
Amúgy Romániából írok, itt egy link:
[link]
Ezek közül mi lenne a legjobb, max 2600 lei-ig?
Mint mondtam, elég fontos lenne a játék számára..Köszönöm!
-
wyattthoearp
tag
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Tikakukac #114925 üzenetére
egyébként neked - ha nem tartósan kell - egy E6230 kell és belehegesztesz egy IPS kijelzőt, mert az a fétised
bár az nem fhd... mégse. visszavonom.
valóban nincs Neked való gépcsak azt áruld el, melyik gép lenne az, ami hibajavítással akár jó is lehetne? tényleg érdekel, hogy miből indulnál ki.
Mikulás: mondjuk az jó gép lehet. csak nagy
nekem amúgy külsőre, meg speci alapján az XPS13. De félek, hogy használat alatt csalódást okozna, pl a hűtés hangja (nyilván az árát nem figyelembe véve persze)
-
w.miki
veterán
válasz
Tikakukac #114739 üzenetére
de akkor mit keressek?
A hirdetésekbe nincs beleírva, hogy passzív.
ajánlottak egy másikat is, de szerintem ez már nem passzív: ASUS X554LJ -
hallador
addikt
válasz
Tikakukac #114694 üzenetére
Én is ezt írtam, pontosan a proceszort 100 %-ra. Mert sem a VGA, se a processzor nincs felkészítve ilyen számolási kapacitásra a mai codekekkel.
Már ha nincs baj azzal, hogy mindegy egyes komolyabb felbontású videóval amit megnyit egy weblapon, és mellette nem sok mindent tud csinálni, akkor OK. De engem ez már zavarna. De nyilván mindenkinek más a küszöb ingere. -
domojko
senior tag
válasz
Tikakukac #114552 üzenetére
ROG 551 i5-el? Bírja a fullhd? Mennyire jó a hűtése? Hajlamos throttlingra? Gyerekem szokásai: chrome kb 10-15 ablak nyitva, you tube, esetleg közben skype és minecraft vagy aion vagy hasonló játék. Ezek egyszerre szoktak futni nála. Fogja bírni vagy proci visszavesz?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix Scar G17
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest