- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
benvolio #14866 üzenetére
Közben itt egy még jobb EQ, ezzel nézd. Először EQ-val hallgasd meg a számokat! Így hatásos a különbség.
Hegedű meg hasonló hangszerekkel inkább nem példálózok, mert még nem voltam hangversenyen és nem tudom, hogy igazából, hogy kell szólniuk.
1. Akusztikus gitár
EQ nélkül: túl sok a magas
EQ-val: hát inkább ilyen hangja van egy akusztikus gitárnak
2. Pop
EQ nélkül: mi ez valami diszkó szám?
EQ: nem, ez tényleg egy pop szám, normális dob hangzással és kevesebb basszussal
3. Rock
EQ nélkül: túl sok a magas, a dob nem stimmel és a cinek nagyon ciripelnek
EQ-val: normálisabb a hang úgy hogy a basszgitár nem tűnik el és a dob is sokkal normálisabban szól
4. Metál
EQ nélkül: benyomva maradt a loudness gomb?
EQ-val: ja -
PuMbA
titán
Vállalkozó kedvű Superlux tulajok (legfőképp HD668B04... sorszámú fejessel rendelkezők): ha tudjátok és van rá időtök akkor nézzétek már meg, hogy az általam kreált EQ beállítással természetesebb-e számotokra a hangja a fejesnek. Főleg pengetős hangszereknél, doboknál és cineknél jön ki a különbség. Aki nem ismeri az Electri-Q-t: kreáltam egy kis packot, progit felrakjátok, a dll-t bemásoljátok a foobar2000 components mappájába. Foobar2000-ben DSP Managernél hozzáadjátok az aktív DSP-khez a VST-t. A vst tálcaikon --> VST setup ablakban hozzáadjátok a program files/vstplugins könyvtárat. VST tálcaikon --> use vst effect --> electriq. M gomb --> Presets --> Import és berakjátok az EQ-t. A|B gombbal pedig egyszerűen összehasonlíthatjátok a hangzást.
-
PuMbA
titán
Chillout-on kívül egyiket sem ismerem. Első hallgatásra a Lounge az bejövős, de a többit is meghallgatom jobban. Nekem is tetszik egyébként a több magas a Superluxban pedig alapvetően nem hörgős rock/metál vonalat hallgatok. A cinek hangja így sokkal jobb szerintem, de néha viszont elegem van a középmagas hangokból, mert bántja a fülem és nem bírom tovább az adott zenét hallgatni.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #13489 üzenetére
Ezt a "30%-tól van erősített kimenet"-et onnan vettem, hogy az Ubuntu a hangerőskálán ott húz egy vonalat és odaírja, hogy erősítetlen. Szóval a fejes erősítő akkor is erősíti a jelet, ha nagyon halkan hallgatod? Végülis akkor miért jobb a fejes erősítő hangja ha ugyanolyan hangerőn hallgatsz valamit vele, mint amit amúgy a hangkártya kimenete is elbírna?
-
PuMbA
titán
válasz
fi:zi'k #13480 üzenetére
Inkább a 681B-nek meg F-nek lehet jó hangzása szerintem, mert a simába sok a mély. A Superlux oldalán megnézheted a frekigörbét.
Ezeket a fejes erősítőket egyébként nem értem. Egy laptopban van egy Conexant integrált kártya és egy bizonyos hangerő felett kapcsol be az erősítő (30% felett), de a gond az, hogy a HD668B már 25% hangerővel iszonyat hangerőt produkál. 100%-nál szerintem szétszakadna az egész. Xonar DG-n meg odaírják, hogy 32Ohm-tól már használható....Most akkor hogy is van ez?
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #13376 üzenetére
Nem, a Xonar DX és az SB Live! 24bit között hangban csak annyi a különbség, hogy a Xonaron hangyányit nagyobb a tér, de még ebben se vagyok biztos. Nem rég a milyen hangkártyát vegyek topikba jól lehúztam a Live-ot, de valami nem volt százas akkor. A Superluxot rákötöttem a Sony Ericsson W200-amra is - 2007-es alsó kategóriás zenetelefon -, de hihetetlenül jól szól vele pedig nincs benne DSP meg 30db kondi meg hiperszuper nyák stb.
-
PuMbA
titán
Akai SR-H 110, sajnos már eléggé a beszerezhetetlen kategóriába tartozik. Frekigrafikon
-
PuMbA
titán
Leírom a Superlux HD668B-ről a végleges véleményemet.
Magasak: Nagyon jók, de ugyanezt az Akai is tudja.
Közép/mélyközép: Ugyanazt tudom elmondani, mint a magasaknál.
Mély: Az Akainak ilyen nincs, itt nyerő a 668B. Annyi van belőle amennyi kell és nem "szakad el" a mélyközépektől. Egyszóval kiváló.
Szeparáció: Az alacsonyabb frekvenciákon szóló hangszerek esetén (pl. basszusgitár) a fejhallgató jobban elkülönít.
Összhatás: A Superluxon jobban szeretek zenét hallgatni a mélyek és a szobám rossz akusztikája miatt. Az Akai egyetlen előnye, hogy nagy koncertfelvételeket jobb rajta hallgatni, valamint szerintem kicsivel jobb a tere. Eleinte sokalltam a mélyeket, most meg már egyre inkább hiányolom az Akaiban, mert annyira hozzászoktam. Nem hittem volna, hogy ennyit ad a zenéhez az alsó tartomány és egy csomó egyszerű hangszernek is van itt hangja. Például: kép, az a fekete henger akármi kiad még 45 Hz-et is. Azért hallgassátok meg, de szerintem az szól. Tényleg ilyen lenne a hangja vagy csak feltuningolták? -
PuMbA
titán
válasz
madgie #12959 üzenetére
A szobám akusztikáját nehéz alulmúlni: a hangfalak nem a szoba hosszanti iránya felé vannak állítva; a hangfal és a szemközti fal között durván 2.2m van és a fal tök üres, én meg a közepén kb. 1m-nél ülök.
Végíteletet akkor majd két hét múlva mondok, addig hallgatózok és szokom a hangját a fülesnek.
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #12934 üzenetére
Szerintem a pszichológia is kilőve, mert azt vártam, hogy nagyon durva lesz a füles.
Jó lenne elmennem a fejhallgató találkozóra, csak nagyon messze van ide Pest...Dave™: Én nem találom unalmasnak, hiszen tetszik az Akai hangja is (klasszikus hangszerekhez első osztályú). A gond az, hogy még nem találtam/hallottam olyan rendszert ami jobb lenne nála. Nem rég mászkáltam a Media Marktba és be volt kötve egy 200k-s Yamaha álló hangfal, CD-ről ment rajta régebbi Metallica, de szerintem rosszul szólt. Az Akai és a Superlux szintjét nem éri el.
A hangszer elkülönülésről: az Akain is ugyanolyan jól hallom az egyes hangszereket. -
PuMbA
titán
Nem, Xonar DX-re van rákötve.
AMDFan: Nagyon vártam a fülest és úgy gondoltam, hogy ez ütni fog, de tényleg semmi különlegeset/többet nem hallok az Akaihoz képest a mélyebb basszuson kívül.
dudika10: Azért hangminőségben és részletességben szerintem össze lehet hasonlítani.
Majd megnézem Windows alatt más gépen is a fülest, hátha lesz valami változás. Ha ilyen marad a hangja akkor is megérte egyébként, csak én egy kis csodára számítottam. Most már este illetve a koliban is tudok normális minőségben zenét hallgatni és több hangot kapok a mély tartományból.
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #12911 üzenetére
Kikapcsolhatatlan loudness van benne és az erősítőn meg lehet állítani treble-t és bass-t -5-től +5-ig. A treble-t -1-re csavartam, mert az túl sok. A bass meg +2-n van, mert az meg nagyon kevés alapból. És így hasonlít nagyon a hangja a Superluxhoz. A cintányérok, a dobok, az ének és minden annyira hasonlóan szól...
A loudnessre nem találtam rendes definíciót. Tudomásom szerint alacsony hangerő esetén kiemeli a mély és a magas hangokat, hogy rendesen lehessen hallani mindent. Csakhogy a Videoton még magas hangerőn is hozzányúl a hanghoz. Én így tudom.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #12898 üzenetére
Én csak azt az egyet nem értem még, hogy mindenki azt mondja, hogy a loudness elrontja a hangot közben meg ebben a Videoton erősítőben kikapcsolhatatlan loudness van és ugyanúgy szól, mint a naturális 668B. Magyarázat lehet, hogy a hangfalam kiegyensúlyozza a loudness-t, mert középen kiemel vagy 4dB-t a frekvencia grafikonja alapján.
A hangfal az 2000Ft volt bizományiba, mert ki akarták csempészni japánba, de nem sikerült. Az erősítő 12000Ft volt. 4000Ft volt az átlagfizetés akkoriban.
-
PuMbA
titán
668B első benyomás: tökre ugyanúgy szól, mint a 20k-s HiFi rendszerem, csak mélyebbre lemegy és egy hangyányival (szinte semmivel, lehet, hogy csak pszichológia) tisztább. A HiFi is ugyanolyan részletes hangot ad, valójában semmilyen eget verő különbséget nem tudok mondani. Hangkártya: Xonar DX.
Még gondolkozok, hogy mi lehet a baj és több helyen letesztelem. A bejáródás mennyit jelent?
-
PuMbA
titán
"innel. Persze ha csak zenét hallgatni raktál össze egy HTPC-t, akkor teljesen szuper választás. Univerzális gépnek viszont SAJNOS még mindig nem igazán jó."
Ha megfelelő a hardver akkor semmi gond sincs (NVIDIA VGA alap a normális linuxozáshoz). Nekem nincs Win az Ubuntu mellett és zenére, filmre, netezésre, képnézegetésre és egy kis munkára is használom a gépet mindenféle probléma nélkül. Semmilyen conf fájl átírás meg terminálozás nem kellett a rendszerem beállításához.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #12705 üzenetére
Nem értek hozzá, de 400 óra alatt biztos, hogy bejáródik.
Ezt olvastam:
"The 668b sounds rather closed in at this point and I guess being a monitor that is to be somewhat expected... However, on to my comparison to the 681...I am approaching probably 350-400 hours on the 681 and just in the last week or so it has crossed a threshold that is huge jump from what it was. I just feel even with it's sibilance problems they are so much more fun to listen to at this point."Igaz ez?
-
PuMbA
titán
Tényleg nem lett volna már, a miénk lett az utolsó négy darab. Baromi nagy mák.
Egyébként megírták, hogy küldik is a füleseket és a pénz elment szóval PayPal-lal 2 nap alatt elintézhető az egész rendelési procedúra. Ajánlom mindenkinek aki lecsapna még pár darabra ha megjön a következő szállítmány.
schawo: én azt a B&W anyagot hallottam, de tényleg borzalmas.
-
PuMbA
titán
[Itt látható]. Sárga lett az az adatbázis ikon és alá is van írva. Az a baj, hogy elvileg a miénk már feladásra kész, tehát ha még írnék hogy kell egy akkor csak jövő évben hoznák meg, de lehet hogy nincs igazam.
-
PuMbA
titán
Na nekem is ugyan az a gondom a PayPal-lal, mint nektek. Rendelésnél ugye a 110 EUR-t számolta ki és annyit rótt ki a PayPal accomra, most meg a 140EUR rendes összeget így nem tudják levonni. Legalább a füleseket már becsomagolták úgyhogy biztos, hogy még belefértünk a készletbe. Végülis akkor banki átutalással fizettetek?
Mod: mégsem: "Availability: estimated date of delivery: 23.12.2010"
-
PuMbA
titán
Ja, sikerült. Elég egyszerűen ment szerencsére.
"Click on your country flag above for the correct price and shipping conditions. If your Flag is not represented please continue as normal - your true costs will be confirmed back to you in your order confirmation. "
Tényleg kijavítják majd.
-
PuMbA
titán
Ok, akkor hárman maradtunk. Privátban elküldtem, hogy mennyit és hova utaljatok. Ha holnap megjön a pénz akkor már rendelhetem is meg.
-
PuMbA
titán
Bankkártya is jó nem? Az enyém működik külföldön is.
20 Euro.
Belföldön meg levélként is el lehet küldeni, mert 220g a füles. Ha 750g-mal számolok akkor ajánlottan és elsőbbségivel 855Ft lesz a postázás.Ha truefx vállalja a rendelést akkor nem esik ki, hiszen oda viszik hozzá.
-
PuMbA
titán
válasz
Hocsika #12499 üzenetére
Ha jól tudom még nem jött meg nekik, mert volt egy kis gubanc. Én is olvasnék róla tesztet, de szerintem a külföldi oldalakon sem hazudnak. Akik véleményt írtak a 668-ról nem kezdők a témában és komoly füleseik voltak/vannak.
Egyébként már nem sok Superluxa van a Thomann-nak:
"Availability of this item: still available in small quantities"Sietni kéne.
-
PuMbA
titán
baluka26, bigmasterg:Akkor király, mert a 12dB-es dinamikatartományt megnézve már kezdtem elhinni, hogy ez sem jó zeneanyag/master.
-
PuMbA
titán
válasz
baluka26 #11621 üzenetére
"Szerintem vannak olyan dalok egyébként, ahol nem igazán kell dinamikusnak lennie, mert nem szólna jól"
[Ezt] a zenét ugyanaz a masterelő csinálta, mint a 224kbps-es AC3-at, de a dinamika a közelében sincs és éppen nem érinti a jelszint a 0 dBFS-t. Mégis a neten valaki azt mondja, hogy ez jó master valaki meg azt, hogy rossz. Szóval attól, hogy kicsi a dinamika még lehet jó a masterelés?
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #11568 üzenetére
Megint tanultam valamit.
Nézegettem pár számot Audacity-vel és ha van olyan rész a számban ahol szinte csak a dob hallatszik akkor hallásból is meg lehet mondani, hogy sokkal jobb a dinamika ( itt nagyon feltűnő, hogy sokkal jobban szól a dob, mint csomó más számban ). Még azt nem értem, hogy miért van az, hogy ugyanaz a masterelő, hogy csinálhat egyszer nagy dinamikatartományú anyagot máskor meg kicsit. Esetleg a kiadó mondja meg, hogy akkor most "loudness war" van és nyomjon fel mindent?
-
PuMbA
titán
válasz
baluka26 #11533 üzenetére
Értem, akkor maradok a 668-nál. Normális hangkártyát majd szerzek hozzá, egyelőre legyen meg a 668 (még nem biztos ,hogy lesz még egy rendelés). Ezeket a zenéket nem tudod megszerezni ennél jobb minőségben, csak akkor, ha elmész a kiadóhoz és elkéred a master-t
(nem jelent meg CD-n sose, csak DVD-n AC3-ban). Ha bele akarod venni őket a tesztbe akkor elküldöm a teljes verziókat, de tényleg olyan számokkal érdemes tesztelni amit nagyon ismersz.
-
PuMbA
titán
Jó sok idő kell mire bejáródik. Lenne még egy kérdesem: a 681 32 Ohm-os, a 668 56 Ohm-os. Vajon a 668-hoz elég egy integrált hangkártya (erősítés nélkül) ? Azt írják, hogy az 56 Ohm ellenére nem kell neki sok kakaó. A mostani fülesem egy Senn HD201 ami 24 Ohm-os, erre meg azt írják, hogy sok erő kell neki.
"The HD201 is not as easy to drive as its' sensitivity rating would outwardly seem to indicate, because Sennheiser (deceptively, IMO) rates them by dB/V instead of the more common dB/mW. The HD201's very low 24-ohm makes the dB/V rating much higher than the dB/mW rating. Its dB/mW is 92, as low as many hard to drive AKG's. That said, the HD201 gets to a high volume easily, but needs a lot of current (i.e. a strong headphone jack, or an amp) to sound its best, especially in the bass. "
baluka26: [link] [link] [link] Ezeket bedobhatnád a tesztbe.
-
PuMbA
titán
Hát ez nagyon érdekes. Pár helyen pl. [itt] a Superlux 681-et mondják jobbnak egyes dolgokra, ami még olcsóbb. A gyerek mindenesetre jól bevásárolt mind az 5 fajta Superluxból.
"My Favorite is the HD-681 for mixing critical listening, and classical music. All Superlux phones have different EQ curves, that is why I have 5 different models."
Ez egy új hsz-t lenne.
-
PuMbA
titán
Háromnegyed éve nem néztem be a topikba, most meg éppen lemaradtam az évszázad vételéről ( Superlux 668 )
Lesz még egy kör karácsonyig?
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest