-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Képminőségben nem fogsz különbséget látni, a két kitobi is hasonlóan teljesít, szerintem más szempontot keress. Megfogdostad mindegyiket? Teleobit ha third party gyártótól veszed, az kb. ugyanannyi lesz mindegyik vázhoz. Nehezet kérdeztél, erre egyértelműen nem lehet választ adni. Neked kell elkötelezni magad egyik rendszer mellett.
-
-
rumos14
nagyúr
tessék, itt [link] egy teszt a Sony kitobiról. Sony márkájú obi lehet hogy nincs olyan sok, és mellesleg nem is olcsók, de 1. léteznek 3rd party objektívek is 2. több mint 20 évig visszamenőleg valamennyi Minolta AF obit is használhatod, ami szerintem nagy poitívum. amúgy érdemes kicsit visszaolvasni, pl. az első hozzászólást, ill. előtted pár hsz-szel írtam az A350-ről. nyilván teszteket is érdemes lenne végigfutnod egy-kettőt. nekem az a tapasztalatom, hogy a kitobik 55-ös vége bizony kevés tud lenni, a Sigma 17-70-em 70-es vége viszont már elfogadható a tök általános fotózáshoz, tehát ez a 15mm különbség igenis számít.
-
Zoli bácsi
őstag
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem most lett meg a második DSRL-em. Az új K200D-nél szinte első volt, hogy beállítottam csak a középső fókuszpontot aktívnak. A régebbi D50-est is így állítottam be, miután sokszor csak későn vettem észre, hogy a tájkép helyett az egyik oldalon kissé belógó falevélre fókuszált.
Nem tudom a K-m-nek milyen a fókuszrendszere, a pontok számát leszámítva gondolom ugyanaz, mint a k200D-nél. Semmi baj vele, kevés fénynél is jól fókuszál. -
Degeczi
nagyúr
"K-m-et, mert nem nagyon győzött meg az AF-rendszere. Mondjuk az Olympuséról sem írnak jobbakat"
...mint ahogy a Nikonéról sem (csak 3 AF pont, és nincs motor a vázban)
belépőkategóriában ez van, nem kapnak komoly AF-et a kamerák (a most bejelentett Nikon 5000 ugyan előrelép - de nyilván árban is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest