-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
válasz
StormMan #57924 üzenetére
Nem kell bocsánatot kérned, mindenki az elejéről indul.
Kezdésnek a lapcsalád régi, de az alapokat jól elmagyarázó cikkeit ajánlanám:
1. rész 2. rész
Aztán amit én sokat forgattam annak idején az Scott Kelby könyvei. Kicsit ripacs, sok a felesleges duma, de én becsülettel végigolvastam jópár könyvét (aztán egyben eladtam nyomott áron, de aki megvette az örült nagyon) és sokat segített.
De a legjobb, ha gyakorolsz és gyakorolsz és megint csak gyakorolsz. Azzal jön meg az igazi tapasztalati tudás.
Én csak az objektívek miatt ajánlottam a Canon 6D-t. Mivel a 24-105 és a 70-300 FF obik ezért adja magát, hogy a legolcsóbb, ár-érték bajnok vázad vedd meg hozzá, amivel öröm lesz dolgozni. Használtan 200 eFt körül megvagy és ennyit biztos hogy megér. -
csacsi77
senior tag
válasz
StormMan #57920 üzenetére
Kicsit zavarosnak érzem a leírásod. Ha jól vettem ki akkor az 500D menne az unokahúgodnak és vennél neki egy 18-135-ös objektívet (a 18-135 remek általános célú zoom objektív a Canon croppos vázainak). Neked pedig maradna a többi objektív, amiket felsoroltál.
Amennyiben így van akkor én egy használt Canon 6D-t javasolnék neked. Ezzel a 24-105-ös objektív remek párost alkotna általános mindenes obiként. Az 50mm STM kreatívkodni, elmosott hátteres képekhez jól jöhet, a 70-300 pedig egy alap teleobjektívként szolgálna téged. A Sigma18-35 alapból APS-C szenzorra való, de EF bajonetes, tehát rá tudod csavarni a 6D-re is. Az hogy a tükör nem akad-e meg a hátsó lencsetagban azt nem tudom, ezt remélem egy nálam tájékozottabb talán tudja. Én ezt az obit egyébként eladnám a helyedben.
Az meg hogy a tudásodat nem tudnád kihasználni egy FF géppel azt nem tudom értelmezni. Egy 6D használtan 170-200 eFt. Ha ezt rászánod, akkor lesz egy remek géped, amit évekig fogsz megelégedéssel használni.
Egyébként meg egy kis utána olvasás nem ártana az alapfogalmaknak, bár ha 12 év alatt sem tetted meg, akkor lehet tényleg nem érdekel annyira a fotózás. -
k1csi
senior tag
válasz
StormMan #11787 üzenetére
Amíg nem használtad a vázad egy fényerős fixel (vagy valami specializált obival) és amíg nem tanultál meg külső dönthető/forgatható vakuval fotózni addig szvsz. teljesen felesleges pénzkidobás a váltás.
Ezek sokkal több lehetőséget adnak mint egy új váz.Vsz. ahhoz meg, hogy valaki ilyen területen dolgozzon egyfajta látásmód (/kreativitás) szükséges ami töbségünkben (bennem sincs) nincs meg.
MC Pite
Mintha kezdenél elveszni a marketing hájpban. Azt kellene nézd neked mi a fontos, ne azt kezd el hasonlítgatni amit jó eséllyel amúgy sem fogsz használni. -
Peetry
senior tag
válasz
StormMan #11793 üzenetére
Egy FF-re váltás alsóhangon 1-1,5 milla. váz, plusz hozzá megfelelő obik. Ha az 500D elég, akkor lehet ahhoz megfelelő minőségi obiparkot kialakítani lassacskán. Ha a váz kevés, akkor lehet cserélni 50/60D-re, vagy 7D-re, és akkor nem ugrik az obipark.
btw sose értettem mért jó azt fejtegetni, hogy ha 2-3-4 év múlva mondjuk hivatásból űz valaki valamit akkor majd mire érdemes váltani. Addig még elég sok minden változhat.
-
Peetry
senior tag
válasz
StormMan #11787 üzenetére
7d tudtommal APS-c, szóval maradthat az obi. Őszintén szólva, ha ezt te nem tudod eldönteni, hogy érdemes-e ennyire komoly felszerelésbe ruházni, akkor szerintem nem érdemes. Elég sokáig jó tud lenni az 500D, de ha fejleszteni akarsz, akkor lehet hogy 50/60d is elég lehet, és nem kapásból fél millát ruházol be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Gombászkönyvek egyben
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest