Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Robb202

    tag

    Huhh, köszönöm a gyors válaszokat.

    A tárgyfotózás komolyan érdekel. Ez egy komoly szempont. Később szeretnék embereket is fotózni "házi home made stúdióban" Tehát tárgyfotózás stúdió körülmények között és ember fotózás stúdió körülmények között. Későbbiekben a szabadban is.
    Ami az eltökéltséget illeti komolyan bele szeretnék jönni a témába. Tehát nem gagyizni szeretnék. Mindenképp a profi szint elérése a célom. (Beleértve az utómunkálatokat is)

    Ami még érdekel: esemény fotózások, természet fotózás.

    A következő kérdésem az lett volna a fényképezőgép kitárgyalása után, hogy egyelőre mint kezdő egy szobában hogyan tudnék berendezni olcsón egy stúdiót.
    Az amatőr képekkel készített fényképek egyik hátránya volt tárgyfotózásnál hogy folyton csillant a tárgy felületén a vaku meg ehhez hasonló hátrányok.
    Milyen elemek kellenek hozzá?
    Körülbelül mennyibe kerül egy kezdő de nem gagyi fotó stúdió? Mondjuk úgy hogy induló?
    Kell több vaku?
    Távirányítani kell őket?
    Hogyan lehet vezérelni több vakut egy fotógéppel?
    Számítógépről például szokás vezérelni egy fényképezőgépet stúdióban, majd fotózni?
    Templomok esetén ha nincs lehetőség álványra, mert például mozgó téma van akkor hogyan lehet megoldani a nem alulexponált képeket, amik nem zajosak? Két vaku egy gépen? Van ilyen?

    Az objektív témában igazatok van át kellene bújni jó pár fórumot. De például itt sem értek sokmindent. Van rengeteg objektív szám: 1.8 meg rengeteg rövidítés (egyedül az AF szót ismerem), ezt hogyan tudom legjobban tisztába tenni?
    Azt figyeltem meg hogy pl 18-55mm majd 70-200mm.
    Amit én írtam az 18-270mm. Nem okoskodásból de mint laikus azt látom hogy utóbbinak nagy a zoomolási lehetősége. Az előbbi két objektívet meg cserélni kell közben.

    Vannak objektív márkák amiket kerülni kell? Azon kívül hogy egy objektív 18-55mm majd 70-200mm mit kell figyelni? Mi minősül jó objektívnek?
    Valahol olvastam hogy lehet lágy, éles, mindenféle objektívet kapni, de ezt hogyan tudom kitapasztalni mielőtt megvenném? Egy jó objektív ára hol mozog?

    Elnézést a rengeteg kérdésért. Biztosan lesz még jó sok. Természetesen közben tájékozódom azért.

Új hozzászólás Aktív témák