- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz
NdrewSunix #97587 üzenetére
És az elég jó?
Halk is?
Összességében megérte a sok herce-hurcát vagy felesleges pénzkidobás volt számodra? -
válasz
NdrewSunix #97587 üzenetére
Szia,
Ez a King ez egészen pontosan melyik típus? Az Assassin King 120 SE? -
Zamma
őstag
válasz
NdrewSunix #97497 üzenetére
Ahogy írtam a ID-Cooling SE-226-XT ARGB vagy Thermalright Burst Assassin 120 ARGB alatt nem adnám lejjebb. Ha ilyen gyatra a légmozgás a házban és a cpu a hdd-k + a vga-ról érkező meleget szívja magába azt nem lehet egy "épphogyjó" hűtővel megoldani.
Itt sokon múlik hogy milyen szemlélettel álsz a dologhoz, mert vagy melege lesz a procinak vagy hangos lesz ha ezt elgagyizod. Ha nem akarsz fokozatosan sokkal többet költeni akkor erre ne sajnáld most a pénzt. Még az is lehet hogy egy második ventit is kénytelen leszel felrakni a hűtőre... -
Zamma
őstag
válasz
NdrewSunix #97470 üzenetére
Először nagyobb beruházások elött (azaz cpu hűtő előtt) azt tenném - ha nincs hdd-d - akkor vedd ki a hdd keretet, úgy jobb lesz a légáramlás és se a vga, se a proci nem kesz annyira meleg. Ha van akkor próbáld meg az ODD részhez felrakni.
Pici pénzből elölre vegyél minimum Arctic P12 ventiket (vagy méginkább P12 Maxokat), az utóbbi biztosan segíteni fog.
Hátulra a vga alatti slotokhoz - ha fér 120-ast, ha nincs akkora hely akkor 92-est - is mókolhatsz (gyorskötözővel és porszűrővel) egy ventit ami befelé szív hideget a vga-ra.
Ha ezekkel megvagy dobj be ide vagy a léghűtés topikba egy HWinfo-s képet terhelés alatt amin látható a cpu-vga RPM-ek és hőfokok.
-
Zamma
őstag
válasz
NdrewSunix #97465 üzenetére
Milyen házad van pontosam és milyen vga-d?
Én alapvetően nem ajánlok senkinek 4 hőcsöves ventiket, egész egyszerűen nem érik meg az árukat és hangosak vagy hangosodni fognak idővel a magas fordulatszám miatt.
5-6 hőcsöves modellt nézz az ajánlott ventik közül [link]. Személy szerint én a ID-Cooling SE-226-XT ARGB vagy Thermalright Burst Assassin 120 ARGB alatt nem adnám lejjebb.
Milyen ventid van tarcsiba? -
vezeralmos2
senior tag
válasz
A RING-es verzió ventilátora a jobb, a lapátok alakja nagyobb statikus légnyomásra és csendesebb működésre enged következtetni.
Meg nekem sokkal jobban is tetszik a RING-es ventilátor, elegánsabban mutat mint az RGB-s.
A borda ugyanaz egyébként. -
gooool
őstag
válasz
Szia,
az ARGB esetében el van írva az adat, az is ilyen 500 gramm környéke ventivel együtt, tudom, lemértem.
Alapvetően a két borda ugyanaz, csak a venti különbözik. -
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #80581 üzenetére
Én tennék..félig push-pull lesz így a hűtő, ill. az egyéb felszálló meleget is kihúzza.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #80534 üzenetére
Semmi bajom veled, csak a leírtakkal nem tudtam mit kezdeni, azért reagáltam, semmi több
Azt nem tudom, miért nem tudtál írni, tiltás miért is lett volna..?
Igyál egyet helyettem is, én most melózokAlapvető probléma, hogy az Ashurával semmi probléma..miért kellene többet költve jobbat vennie, ha amúgy sokkal jobb nem is igen van, az extrém batárokat és a jobb AIOkat leszámítva..? Van egy értelmes vége az OCnak, arra hibátlan. Komolyabb hűtő helyett max. erősebb procit vennék, akár a RAM tempó kárára is..az az igazi pénzkidobás manapság szvsz.
-
TaaT
nagyúr
válasz
NdrewSunix #80534 üzenetére
Ebből már nem magyarázod ki magad.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #80529 üzenetére
Nem nekem címezted, de attól még regálhatok, főleg ha butaság
Az Ashura egyike a legjobbaknak, attól, hogy nem top árkategóriás..
Azt felróni pedig, hogy olcsó a proci az elszállt DDR4hez képest wtf. -
nemethbalazs
tag
válasz
NdrewSunix #80526 üzenetére
Az alaplapot használtan vettem itt egy nagyon kedves hardveraprós kollégától, és jóval olcsóbb volt mint a CPU
Egyébként, egy jó lapba bármit beletehetek. Értem ezt gyors memóriára, erős, nagyobb TDP-s procira. Nem kell az egész gépet megbontani, ha fejleszteni akarok. Pl. 2 év múlva az 1800x-ek ára eléggé lent lesz. De egy A320-as lapba, de még egy B350-ben sem biztos hogy 1800x-et tenni, esetleg húzni. vagy egy 2700x-et.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #80526 üzenetére
Nem tolakodásból, de miről beszélsz..? Ashura mint olcsó vacak? Meg olcsóbb proci..nem elég drága?
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #80521 üzenetére
Nyilván azonos típusúakat lehet/kell közösíteni.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #80519 üzenetére
Az adott alaplap manualjában többnyire fel van tüntetve, hány A az adott csati, ami ebbe a számba belefér, mehet rá. De utánajárás nélkül is, 2 bármikor.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #80477 üzenetére
Vaterafutárral 2kg súlyhatárba atombiztos csomagolás belefér..1k.
-
mgoogyi
senior tag
válasz
NdrewSunix #80475 üzenetére
Attól függ, mi a célod.
A leghűvösebb a duplatornyos Fumával lesz, az közel van a Noctua D14-D15-höz. RAM-okkal egyedül ő akadhat össze szerintem.Talán az Alpenföhn Ben Nevis Advanced lenne a 2. (nagy borda, általában jó ventijeik vannak), árban és teljesítményben talán ez éri meg legjobban.
Egyébként a Mugen 5 (és az ehhez hasonló toronyhűtők) méretét/kialakítását érzem valahol ideálisnak, amiért még a felárat hajlandó vagyok kifizetni. 10k-ért ajándék, illetve a gyári csomagolása elég jól védi szerintem, ne aggódj a posta miatt.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #80475 üzenetére
Mire akarsz ránézni..? Kérj képeket, postáztasd el, van egy jó hűtöd 2/3 áron. Vagy..PCX
-
mgoogyi
senior tag
válasz
NdrewSunix #80472 üzenetére
Nagyon jó hűtő a Pure Rock, de AM4-re nem venném, mert nem tudod úgy felszerelni, hogy elölről hátra fújja a levegőt.
Scythe Kotetsu Mark II (SCKTT-2000) - 12733 Ft - ez kicsit túlárazott
Thermalright TRUE Spirit 120 Direct - 9082 Ft
Alpenföhn Ben Nevis Advanced - 8364 Ft
Scythe Fuma Rev. B - 13320 Ft - Ez szinte bármire jó, ha nem akad a ramodba+ nézhetsz használtat is, néha egészen jókat találni aprón.
Pl: van egy Mugen 5 rev B 10k-ért.Ellenőrizd, hogy befér-e a házadba magasság szerint.
Én talán a használt mugen 5 rev b-t venném.
Hogy valóban érdemes-e váltani? Passz.
-
válasz
NdrewSunix #80468 üzenetére
Be Quiet Pure Rock mennyivel lehet jobb? Érdemes arra váltani?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
NdrewSunix #74638 üzenetére
(#74638) NdrewSunix
Mindkettő hulladék, legalább egy ID-Cooling IS-50-et kellene megcélozni.(#74639) mpeti3
Noctua NH-L9a(#74640) mitisz
Ez nem ide tartozik, házhűtő topik és a proci saját topikjába érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged