- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
focvis #133530 üzenetére
Mostaniban 293 van, 13 eves es raadasul meg alfa is jujujuj. Barmikor elindulnek vele a vilag vegere. Szerintem rendes karbantartas mellett es jol felmert muszaki allapot eseten ugyanakkora eselyed van a lerohadasra es azt Murphynek hivjak.
Amugy is, ki tudja, hogy egy pl 200-zal hirdetett autoban is nem ugyanennyi van-e, csak gyartottak neki szervizkonyvet... -
rbalint88
addikt
válasz
focvis #133525 üzenetére
Volver v50 d2, 114 lo. 1,8-ert, 2011 vegi. Hasznalos autonak, jovobeli gyerek es jelenlegi kutya melle jo lenne, legalabb nem kell annyira sajnalni.
159 asszonyon elbukik es valahol jogosan*. Abban az arkategoriaban mar volvo vagy audi. Passat nem kell, 3 eleg volt* huliganautonak tul nagy es nehez, csaladinak meg tul sportos es kis csomagtartoju. Vagy a mostanit ujitom majd fel vagy veszek egy v6-os 156-ot jatszos autonak.
Szerk: 159-ben az elejen volt 1.9, ahelyett lett 2.0 es vegig volt 2.4. Az a tutisag
-
rbalint88
addikt
válasz
focvis #133522 üzenetére
5-600 ezerrel (20-25%) olcsóbb az azonos évjáratú (2011) 200k körüli vagy tekert példányokhoz képest.
egy felfeslett ülésen kívül nem látta más hibát. végig vezetett szervizkönyves, törésmentes, alap extrák benne vannak.ja, a 350ezret futott 2010-es 159-es Alfát, amivel szemeztem kb 1.9-ért névre írva, picit "megfiatalítva" 240-re árulják 2,4M-ért... hogy száradna le a keze az ilyennek...
-
rbalint88
addikt
Meg mernétek venni egy 1.6 HDi motoros autót 325ezer km-rel?
2011-es, már a 114 lovas változat. -
rbalint88
addikt
válasz
Termi16 #133472 üzenetére
ha főleg ketten használjátok, akkor Volvo S40, V50, akár C30 is jó lehet, de a km nem fog beleférni a 3milliós határba.
passatból csak b7, de abból elég soványak vannak 3M környékén...
szvsz belvárosban rohasztásra nem vennék ennyiért autót, egy régebbi Volvo S80 maga a ringató anyaméh, 2004-2006 közötti utolsó szériás 1.gen darabok patika állapotban megvannak 2M alatt-körül és az is még 10 évig bőven autó lesz. -
rbalint88
addikt
válasz
runner 125 #133402 üzenetére
elég hozzá egy kapuzárási pánik, amikor nincs lehetőség mx-5-öt vagy porkét venni
nálunk amúgy 80% eséllyel volvo+alfa, 10-10% eséllyel audi+alfa vagy prius+alfa lesz a hosszútávú megoldás.
-
rbalint88
addikt
válasz
Coyot #133386 üzenetére
S60 se tancterem, de nagyon nem. Kb ugyanannyi hely van bennuk hatul, el lehet ferni ha muszaj. Meg a 156-ban is, ami meg kisebb. Tok mas ingerek ernek egy ilyenben, mint egy volvoban. 2.4 kicsit koltsegesebb motor, de nem beteges. Valto automata, annak minden elonyevel es hatranyaval. El kell vinni atnezetni, ha tenyleg franko a km es nem volt gombocra torve, akkor jo vetel ennyiert. Navit ki kell dobni a 'csaba, ugyse jo semmire.
-
rbalint88
addikt
válasz
focvis #133142 üzenetére
németeknél lehet a gti árát muszáj magasan tartani, különben túl sokat vennének
amúgy egy ferrarin mostanában 10-30ezer euro összeget lehet keresni a kivitellel, mert a kinti kvóták nagyon gyorsan elfogynak, itthon meg még van szabad példány. más kérdés, hogy ehhez kell 50-100M szabad forrás, de na
a lehetőség az lehetőség.
-
rbalint88
addikt
válasz
Gergőke88 #133078 üzenetére
2010-ben akartam H astrát venni. formailag tetszik, eddig nem volt gondunk az opelekkel, van jó szervizes kapcsolat, gondoltam miért ne. egyrészt találni egy értelmesen felszerelt és motorizált példányt nem volt egyszerű. aztán jött a menetpróba. egy az, hogy az újonnan majdnem 10 millás autóba nem volt rendelhető bőrözött váltógomb, markolászhattad ugyanazt az undorító gumibumszlit, mint a fapad verziókban.
1.9cdti 150 ló alig lépett jobban, mint a 110 lovas B4 passatom. kezelőszervek működése fura/gagyi volt.
és mondom, nem fapad autóról beszélünk, hanem kanyarxenonos, nagynavis, panorámatetős cosmo felszereltségű kombiról. de lehet aggatni rá a csingilingiket, ha az alap nem jó. felhasználói élményben nagyon gyenge az opel. -
rbalint88
addikt
válasz
deere #133075 üzenetére
Arra mondjuk nem art odafigyelni, hogy holnap punkosd vasarnap van.
Olyar vegyel, aminel igazolhatoan mostanaban voltak a draga alkatreszek cserelve. Mindharom tipus jo, amelyik a leginkabb tetszik azt vedd.
Szerk: astraert nem adnek penzt, a tobbi mellett egyszeruen gagyi. -
rbalint88
addikt
válasz
Maotun #132844 üzenetére
Nem tűnik rossznak, de:
- abszolúte nem olcsó, inkább árában van/drága, mert
- nem egy agyonfelszerelt darab, én ennyiért már nem vennék autót pl ülésfűtés nélkül.
- a tbi nem éppen takarékos, városban 14 litert eszik, ami kurvasok egy downsizingolt motortól. legalább megbízható.
- amit leír szép, jó és bizalomgerjesztő, talán túlságosan is. nehogy egy nagy törést vagy komoly óratekerést akarjon leplezni a műszaki állapot kihangsúlyozásával.Amúgy nagyon szép, jó kiállású példány, szemre volt gazdája. Ha minden szép és jó vele, neked a felszereltsége elég, akkor árában van, vedd meg. Nem hiszem hogy rosszul járnál vele.
-
rbalint88
addikt
válasz
bitpork #132807 üzenetére
Ott santit az erveles, hogy a modern dizelben sokkal sokkal tobb nanoreszecske keletkezik, mint a regiben. Ami jo lenne, a regi dizelen a dpf, mert akkor csak keves kicsi jonne ki es megfogna a sok nagyot. Az ujnal a sokkal kevesebb nagy reszecske van megfogva, cserebe sokkal tobb nano jon, ami sokkal karosabb... Plusz vannak meg mas hatranyai is, de legalabb lassan a benzineseket is sikerul addig feleszteni, hogy reszecskeszuro kelljen ra...
-
rbalint88
addikt
válasz
^Boss #132565 üzenetére
valami 3 liter körüli-feletti 3er, C-Merci, A4 vonalat néznék, az városban elgurul kb alapjáraton, úgy a fogyasztása is megáll 12-ből, cserébe megkapod 3M körül 10 évesen, szép állapotban, marad pénz a fenntartásra és fogyasztáskülönbségre és megkíméled magad pár drága hibától az egyszerűbb technika révén.
dízelt nem ajánlok erre a felhasználásra, ez tipikusan az az eset, hogy no replacement for displacement. egy turbós benzines is leeszi a hajad, nekem az 1.8T passat 14-15 körül evett városban, a golf ugyanilyen motorral 12-t. volt bmw 535iM is, az is 12-t, pedig az full digitálisban volt használva, viszont nyomatékban tudta azt, hogy a körúton gázadás nélkül végig lehetett vele menni (nyilván hosszútávon ez megterhelő neki, de egyszer ki lehetett próbálni) -
rbalint88
addikt
válasz
footy #132369 üzenetére
én a gyári erősítő és az ahhoz tartozó gyári kábelköteg beszereléséről beszéltem, aminél megy hátra a rádiótól hátra az erősítőhöz kábel és onnan előre a hangszórókhoz
amúgy meg a b5-b5.5 passat ajtókárpitja egy fos, nyekereg az egész, ha rossz helyen nyomod meg... ezért mondtam, hogy érdemes megvenni bele bontóból a gyári nagyhifis hangszórókat és nem költeni rá többet, csak berakni egy normális fejegységet. MFD navis tényleg nem szól rosszul egyébként, de ahhoz már a közepes szintű hangszórók jártak a három szintből.
1J0035411A a mélyközép, 1J0035411B a csipogó. MFD-hez alapból a C és D végűek járnak, a fapadokba pedig E és F végűek.norbi14: a motor egy csoda, a váltó alulméretezett kicsit hozzá.
-
rbalint88
addikt
válasz
footy #132360 üzenetére
a gyári nagyhifi egy rendes rádióval nem rossz és nem kell hozzá faragni, csak a hangszórókat cserélni. az erősítő bekötése is csak azért szívás, mert ki kell pakolni a kábelköteghez az egész belteret, de nekem az alpine fejjel nem volt szükségem az erősítőre. ennél komolyabb hifihez meg úgyis szigetelni, ajtókárpitot erősíteni kell, annyit szerintem nem ér az egész.
-
rbalint88
addikt
válasz
pocokxx #132347 üzenetére
ez mondjuk nem jelenti azt, hogy fél évben belül minden be fog fosni, de várhatóan több nyűgöd esz vele, mint egy japppáni szopóbenzinessel. meg azért szerintem párszázezer km után férjen bele az, hogy elkezdenek fáradni a dolgok. nagyobb összeg a karbantartása, mint egy 2.0 dci-é, de ha jót veszel, akkor érdemes lehet foglalkozni vele.
egr amúgy sok másnál is szopófaktor (benzinesnél is) le kell falazni a 'csába, kiírni a komputerből és gond letudva. turbót is meg lehet csinálni úgy, hogy jó legyen, kell legyen már erre a típusra szakember, aki nem csak ajvékolni tud, hanem megoldást kínálni. -
rbalint88
addikt
válasz
pocokxx #132342 üzenetére
nem tűnik rossznak, de neked nem grand espace kellene?
behozatal: becsnepper is foglalkozik vele, de csak drága autónál (2M+) éri meg behozatni, mert elég komoly díjai vannak, ami amúgy reális. mi 2 éve E60 BMW-t kerestünk, az ársáv alsó harmadáig érdemes behozni kb mindenből, de az igazán jó darabok drágábbak kint, mint itthon. a kereskedőknek sok apróság összeadódása hozza ki pluszosra a bulit, ezek: romot vesznek, áfát csalnak, órát tekernek, szervizkönyvet hamisítanak, kamionnal olcsóbb egyszerre 5-8 autót hozni mint egyesével futkorászni velük, olyan autókat vesznek sokszor, amik ki se kerülnek mobilére, hanem bejáratott helyeik vannak és van kint pár "nagyker", akik főleg/csak exportra árulnak.
-
rbalint88
addikt
hú gyerekek, nagyban megy a fingreszelés
Golf6-ban próbáltam 122 lovas 1.4tsi-t kézivel és dsg-vel is. Utóbbival sokkal jobb, kézivel nem jött be. Kézivel kicsit szarul chipelt dízel érzésem volt, hogy amikor igazán rá kellene tenni a tűzre, akkor elfogy (ugye benzinesnél a folyamatos erősödést várja az ember), viszont ezt az automata szépen kisimította. Lehet, hogy csak a konkrét példánynak volt valami gyíkja, de mástól is hallottam már ezt (nem w333, hanem hiteles forrás). Huligánkodni nem való, de a mindennapokra szerintem is tökéletes kombináció, utasként még az 1.2TSI Jetta6 is kulturáltan mozgott, abszolút nem erőlködött. Mondjuk nem csontozták, de olyan átlag feletti dinamizmusú közlekedésben abszolút partner volt gyilkolás nélkül. -
rbalint88
addikt
válasz
footy #132128 üzenetére
azt látom, hogy összegtől függetlenül valamiért mindenki többet szeretne, mint amit a pénzéért reálisan jó állapotban meg tudna venni. vagy km vagy életkor vagy felszereltség tekintetében kell engedni, kitárulnak a lehetőségek, sőt, még akár marad a zsebben is egy szemmel jól látható összeg.
pl neked ha a v50 szóba jön, akkor mondanám az alfa 159-ből 2.4 jtd automata kombót, 2011-2012 a vége a típusnak, akkori fullost tudsz venni 3,5 millióból, a keretedből bármit és mindent rendbe lehet rajta rakni, ami a következő 5 évben előjöhet. mondjuk 7 literből azzal is nehéz eljárni, de 200-240(chipelve) lóhoz szerintem 8 liter sem sok, ebbe még 30% városozás is belefér, ahol az automaták a 10-et gond nélkül bekapják. (asszony öccse most vett egy pdtdi passatot tiptroniccal, helyi lötyögésben az is 8+ kajál, de az újabb dsg-snek is lecsúszik ennyi legalább, ahogy Qru írta.
egyébként v50-ből szintén 2010 utáni d3 geartronicot néznék, az már az újabb 2.0 5hengeres, gyárilag 150 v 163 ló (v60-ban pl), csipszelés után 180+, bőven elég. esetleg d4, az 177 nyihaha. -
rbalint88
addikt
válasz
LógaGéza #132066 üzenetére
hát, pedig jó lenne meggyőzni
működésileg nincs vele különösebb gáz, de a 180cdi rettenet traktorhangú, az automatája eléggé buta is ráadásul. beltér tud csúnyán öregedni, főleg a (mű)bőr részek. minden egyes izzócsere szervizes sztori 10+ ezerért, mert az egész csomagtérburkolatot bontani kell - ezért is lehet csomó félvakot látni belőlük.
-
rbalint88
addikt
válasz
ANDROID??? #131995 üzenetére
Ugyanolyan ropi mindketto, mint a swift, ugyhogy ilyen szempontbol mindegy.
-
rbalint88
addikt
válasz
2thletme2day #131962 üzenetére
ha csak a kettő jöhet szóba, akkor a mazda. de egyébként volvot vennék, csak inkább dízellel vagy T5 mocival. 1.8 a normális alapmotorja, fickós nem lesz vele.
mazdából egy 2.0GTA lenne finom -
rbalint88
addikt
válasz
footy #131910 üzenetére
- józanabb emberek ráfókuszálnak egy típusra/márkára és azt böngészik. talán egy vagy két típushoz nem akkora tétel beszerezni a megfelelő kábelt és programot (pl fiat csoportnál a multiecuscan fizetős változata 50 eur és az kb mindenre jó a megfelelő kábellel).
- általában a drága autókra nem is repülnek rá olyan gyorsan, azt nyilván el tudod vinni márkaszervizbe is átnézetni, ami ugye sokszor szintén szart se ér, amikor nem veszik észre, hogy a fél kocsit elvitte a vonat...
- kitűzött keretnél bőven olcsóbbat venni=inkább pár évvel öregebbet, esetleg kicsit kisebb motorost, pár extráról lemondani vagy az újabb típus alja helyett a régebbi tetejét megcélozni inkább. nem szarból várépítésre gondoltam, hanem pl múltkor volt fent egy 2010-es alfa159sw, névre írva megállt volna 1,9M-ból, miközben ebben az évjáratban nem kapsz 2,5 alatt. mindezt azért, mert ebben bevallottan 350e km volt, azokban meg ki tudja mennyire valós 100-150-ek vannak. a zsebedben maradó 600k-ból azért rendbe lehet szedni ezt-azt, amik akár a többiben is 1-2 éven belül elfáradhatnak.
- baromira nem állok hozzá lazán, realistán állok hozzá. de pl az alfámat két hónapig kerestem, megnéztem az összes kép alapján használhatónak tűnő pesti és környéki autót (kb 40db), beszéltem az összes jó vidékivel (+30db), majd megvettem egy sopronit kb húsz perc alatt, mert az őszinte darab volt - sok km, használt beltér, parkolási karcok, viszont hibátlan mechanika- olcsón. 1,5M-ig néztem a típusokat (147, 156 és GT), végül a feléért vettem, mert a többi mind kikezdhető volt mechanikailag és esztétikailag sem hozták azt, amit azért a pénzért elvártam. ha másfélre feltornászom a mostani árát a felújításokkal, akkor kb új autóm van, ami a típuson belül eléggé fullos (kvaritka gyári xenon, BOSE hifi, tempomat) -
rbalint88
addikt
válasz
Tsebacsi #131897 üzenetére
részben igaza van a 01malacnak abban, hogy 100%-os biztonságot nem ad semmilyen átnézés. obd-s hibaolvasást csinálnék, alánéznék, motortérbe jó alaposan, aztán hadd szóljon. sajnos azt egy szerelő se látja, hogy pár nap múlva megreped a blokk vagy elkókad az ecu vagy átugrik/elszakad a vezérlés. a használt autó vásárlása mindig lutri. és lehet, hogy pék-cukrász hozzáállás, de ha viszel egy tételes checklistet, odamész egy másik kósza autóbuzival, alaposan, nem a vásárlási láztól besózva átnézitek, akkor olyan nagyon nem baszhatnak át.
nekem eddig a 8 autóból, ebből 6 releváns (Golf1 és BMW535iM nem, mert azok hobbiautónak lettek véve) az elsővel nettó átvertek - autópiac, négyet átnéztem és azokkal nem volt különösebb dráma, egyet megnéztem szerelővel, na azzal szoptam a legtöbbet.
A runner125 elvei alapján való vásárlás -részben- adhat jobb eredményt, de inkább úgy mondanám, hogy a kitűzött keretnél bőven olcsóbban vegyél autót és rakasd rendbe, akkor tuti a nyugalom. persze egészen addig, amik a ki nem cserélt 6803 alkatrészből nem szarik be valami... szóval LUTRI.
ha nyugalom kell, akkor go to szalon, tessék új autót venni. ha nem jársz sokat, akkor KIA a nyerő. -
rbalint88
addikt
A motorral mondjuk pont semmi gond nincs, eleg szepen viszi meg azt a nagy kasztnit is. Nem versenyauto, de nem is arra talaltak ki. Elozni lehet vele, palyazni lehet vele, tobb nem kell. Hasznalos autoba idealis. V8-aknak akkora hotermelese van, hogy kinyirjak ankabelkoteget, aztan jonnek a kopogszellemek az elektronikabol. Kliman kivul en mas hianyossagot nem latok az autoban. Jo zene, napfenyteto, abs, tempomat van. Ennel tobb minek, hogy elromoljon? Be kell latni, hogy 20 eves autobol, megha luxusauto is, nem biztos, hogy fullosat erdemes venni.
-
rbalint88
addikt
valami nem fog összejönni az egyenletben. izgalmakat ebben a kategóriában nem nagyon kell keresni. 2m-es ember mögött kényelmesen nem nagyon fognak ülni az uvo civicben, de még a vezető se fog terpeszkedni. avensist mondanám, abból szemmel látható mennyiségű benzines van. accordnak nulla hátsó lábtere van. én 186 centivel koppig toltam az ülést... passat 2.0tfsi-t nézd meg, vagy 3.2 v6 de azok inkább 2M felett mennek.
-
rbalint88
addikt
válasz
Acheron #131820 üzenetére
4,77M itthon a legolcsóbb, amiért pénzt adnék.
viszont új V60 (2011-) van már bőven a keretedből, igaz nem agyon extrázva és viszonylag magas futással. van akit a km zavar, engem pont nem. Egyébként az se valami tágas, V70 az igazi, de az nincs az új motorokkal (2.0 5henger dezső), csak 2.0HDI vagy 2.4 D5. Viszont ennyiből kijön belőle 2007-2009 közötti fullextrás is.
Még Audi A4-A6-okat mondanám, de felszereltségben, állapotban és évjáratban is alatta vannak a hasonló árú Volvoknak. -
rbalint88
addikt
válasz
Luck Dragon #131610 üzenetére
T5 or gtfo!
-
rbalint88
addikt
válasz
lenko #131597 üzenetére
de attól nem a chipmester lesz aranykezű programozó, hogy a 140 lóból csinál 180-at, hanem csak kiveszi a gyári fojtást s mellérak még 10 lovat. nagyon nem ugyanaz... ugyanezt el lehet játszani a 125 lovasra butított D5-nél is, amiből szintén 190 lovat simán ki lehet szedni a gyári butítatlan 163 helyett.
-
rbalint88
addikt
válasz
gooool #131565 üzenetére
szerintem mielőtt nagyon belelovalod magad, menj el kipróbálni egy-két típust, nehogy az legyen, hogy hosszú távon csalódás lesz az is és egy-két hónap után rájössz arra, hogy (még) nem ez kell neked. pont a fiatalság miatt, lehet nem most kellene volvot venned, bármennyire jó autók is.
-
rbalint88
addikt
válasz
runner 125 #131544 üzenetére
152nél normális, hogy így szét van rojtosodva a váltószoknya?
plusz egy nagy hibája van: nincs benne ülésfűtés.
-
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #131511 üzenetére
2,5-ért van 1.4 tsi dsg A3 is, ami megszólal olyan. arra is vetnék egy pillantást.
villanyablak: golf1-en kívül nem volt olyan autóm, amiben az elektromos ablakok száma kevesebb volt az ajtókénál. szerintem értelmetlen spórolás, ez különösen a nagymotoros, sokextrás audiknál és bmw-knél "vicces"...
-
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #131508 üzenetére
a tekerős hátsó ablak csak az én szememet bántja?
-
rbalint88
addikt
válasz
roberto211 #131455 üzenetére
azt nem mondanám rájuk, hogy silányak, de tulajdonképp már semmivel sem különbek a nagy átlagnál, cserébe rém unalmasak és sokszor csúnyák és idejétmúlt/igénytelen beltéri megoldások vannak bennük.
-
rbalint88
addikt
válasz
Maotun #131358 üzenetére
oké, én nem erőltetném a jts-t az biztos. ugyanannyi hibalehetőség van vele kb a turbón kívül. dpf normális használattal eléggé tartós, egr-re létezik megoldás, plusz az van a benyásban is. közvetlen befecskendezéses az is, kokszolódásra hajlamos és egy eleve csodás opel blokkra rakták az alfa hengerfejet.
most mid van? -
rbalint88
addikt
válasz
Maotun #131340 üzenetére
ugyanennyiért van 3.2 v6 4x4 is, amivel sokkal jobbakat tudnál autózni és szebb a hangja is. én biztos nem vennék 2.2 jts-t, nem egy sikersztori motor. ha kell a menés, akkor vagy v6, 1750tbi, vagy leginkább 2.4 jtd. ebben az árkategóriában ez nagyon tetszetős: [link]
-
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #131322 üzenetére
konkrétan ezek közül csak az octavia. passat és jetta fapados, opelt meg nem vennék, pedig anno nagyon nézegettem a h astrákat, de egyszerűen nagyon le voltak maradva VAG-tól. octavia viszont egy jól összerakott, jó érzetű autó, ülése felszereltség és testalkat kérdése, hogy jó lesz-e. ismerősnek volt(van?) ilyen, amikor én vezettem, akkor volt benne 573ezer km és pöpecül ment, nem is volt vele bajuk soha. ugyanilyen 1.9pdtdi 105ló.
-
rbalint88
addikt
válasz
máyköl #131290 üzenetére
Alfapara ne legyen. Rozsdára NAGYON nézd át, ezen a mechanikával nem nagyon tudsz beszopódni, ha az alap dolgok rendben vannak. Mondanám, hogy vidd el szerelőhöz, de nem specifikushoz nem nagyon érdemes, specifikushoz meg egy hét legalább, mire időpontot kapsz, addigra meg elviszi valami beleszerelmesedő tudatlan. Vízben ne legyen olaj, olajban ne legyen víz, ne égjen a dzsinn (de ne azért, mert kiszedték az izzót), futóműben ne ropogjon-kopogjon semmi. kb ennyi.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tin_Shield #131204 üzenetére
Ez az autovevos szaktopik
pesterzsebeten es erden is van megbizhato, jo szerelo. Aprobb elektromos bosszusagok szoktak lenni, komoly hibak nincsenek . A dizelek kimondottan nagyon jok, tartosak. Futomu erzekenyebb az atlagnal, de minosegi alkatreszekkel hosszu eletu. Nem draga a fenntartasa a renaulthoz kepest.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tin_Shield #131148 üzenetére
egy Q2-t vegyél, az jóféle mindennapi élményautó!
-
rbalint88
addikt
válasz
F-ECT$ #130946 üzenetére
hibridautó és abból is a legjobb rendszer. mondhatnám a lexust is, csak abból nem kapsz 6-ért értelmes 2-3 évest
alig eszik, nem bajos konstrukció, kényelmes-tágas, kulturált utazókörnyezet. viszont antiautó, nem fogsz vele kimenni Dobogókőre veretni egyet, mert teljesen életidegen neki tökéletes helyváltoztató eszköz
egy full felszereltségűt bármikor elfogadnék napi használatra, ha van mellé valami hétvégi játszós autó (mivel autóbuzi vagyok). ha a csapatásra nincs igényed, akkor viszont tök mindegy, hogy opelben/fordban/skodában ülsz, az számít, hogy ne romoljon el, kényelmes legyen és keveset egyen. na ezeknek meg tökéletesen eleget tud tenni a prius.
sima prius: 1.8 benya+ villany, fékezéssel tölt, egy-két km-t elmegy villanyon.
prius+: 7 személyes, más kasztni, technika ugyanaz, mint a sima prius
plug in prius: mint a sima, csak nagyobb akku, ezért elmegy 30+ km-t villanyról, amit konnektorból is tudsz etetni. -
rbalint88
addikt
válasz
F-ECT$ #130939 üzenetére
erre tuti a sima prius, abból választék is van bőven. parkolni is könnyebb lesz vele, mint valami nagy hodállyal, legalább könnyebben kapsz vele helyet. és ha tudtok értelmesen csomagolni, akkor még a második gyerek mellé is elég lehet.
priusból ha belefér a keretbe, akkor plug-in változat, az ződrencámos ráadásul. de az opel ampera is megfontolandó lehet, a legnagyobb baja, hogy gyakran leér az eleje. mondjuk ezek mellé garázs nem árt, az is leginkább konnektorral. -
rbalint88
addikt
válasz
Kornel #130908 üzenetére
aztakurva, mi 2,2-ért vettük szalonból egy évesen/9e km-rel a demóautót és ebben benne volt a vattaúj téli szett lemezfelnin. ahhoz képest az 1,4 nagyon durva.
f-ect: ha prius+ lesz a nyerő, akkor mindenképp valami csúcsmegafullost vegyél, inkább több kilométerrel vagy több évesen. tudnék neked mutatni 30e km alatt nullára írt autót nem egyet...
-
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #130874 üzenetére
Azert a volvo szerintem kevesbe optimalizalja a torestesztekre az autoit, ugyhogy ebbol a szempontbol is azt ajanlanam. Masfelert lehet venni normalis allapotut, ha nem zavar, hogy 15 eves autoban ulsz. Opelnel a doglottseg mindenben megnyilvanul, ugy van hangolva. Volvo se egy tipikus streetracer auto, de azt a nagy vasak mozgatasa szedalja le, nem a butara hangolas.
-
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #130870 üzenetére
Masfelbol tuti volvot vennek mar. Opel jol elvseszte az 1.9 motorokat, olaszoknal nincs vele baj, de a minosegi fritzek megoldottak, hogy legyen. Meg azert meg mielott beleasod magad a h astraba, menj el vezetni egyet. En egesz addig azt akartam venni, amig ki nem probaltam. A masik meg, hogy a 150 lo is elbujik benne valahogy, szoval meg szamolj ra egy chipet, ami 60-100e ft. Opc opelt nem vezettem, de eddig a simak mindegyikbol eleg doglott erzetuek voltak, b c d corsa, f g h astra es c vectra 2.2 dti.
-
rbalint88
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #130786 üzenetére
természetesen ne így csináld:
1. verd el az asszonyt jó alaposan, hogy te se szólsz a fodrászért, műkörmösért, szoliért, új ruhákért, stbstb. plusz még viszed s a kis seggét, örüljön, csituljon.
2. ha már ezzel kivívtad a tiszteletet, világíts rá az alapvető közgazdasági tényekre, miszerint az autó eladásával készül kidobni több százezer forintot és átugrani egy ugyanilyen aknákat rejtő darabba.komolyra fordítva: egyik megoldással se spórolnátok igazán, csak látszatra. plusz egy autóra ugyanúgy költeni kell az elején, plusz egy kötelező, súlyadó, parkolás, gumizni és valószínűleg a fogyasztása is több lesz. a cserével pedig csak bukni tudsz, legalábbis a kocsira költött felújítások értékét biztosan. ha már belenyúltál és ráköltötted, amit kellett, akkor járd is ki belőle.
-
rbalint88
addikt
válasz
F-ECT$ #130776 üzenetére
prius+ szerintem optimális választás lenne. szükség esetén hétszemélyes, nagyon megbízható, keveset eszik és szerintem adott keretből találnál megfelelőt. de van 4m-ért is, igaz többet futott és picit idősebb (2012 óta gyártják asszem). nem leszel vele az autobahn réme, de 140-nel kényelmesen lehet vele utazni.
-
rbalint88
addikt
válasz
szőröscica #130763 üzenetére
vagy [link]
-
rbalint88
addikt
13 éve van egy G Astránk, mesélj még kérlek a típusról... A fenntartása tényleg olcsó, de ennél több pozitívat nem tudok róla elmondani. Az egyetlen autó, amiben a hátsó ülésén rosszul leszek...
1M-ért izgalmasat? a triviális: BMW E36, ennyiből már van jó is. Merci C280-ból is talál rozsda és problémamenteset 1M-ért. Alfa 156-ból nagyon szép V6-osok is vannak (fl előttiek), de már jtd16v és 2.4 jtd is van ennyiért bőven (140-175 ló). Soroljam még? -
rbalint88
addikt
válasz
aero. #130734 üzenetére
nekem ami még ilyen must have tétel lenne, az az ülésszellőztetés. nyáron ha 18 fokra klímázom le az utasteret és már deresedik a bajszom, akkor is berohadok az ülésbe...
nesa: van fent egy vajbelsős bordó SW ~2M-ért
meg egy olcsóbb, de kicsit lelakott is
trassher: még mindene a gyári, turbója fog lassacskán megérni a cserére.
-
rbalint88
addikt
na most, hogy meggyőztem magam, hogy meg kell ülni a seggemen a 156-ban és majd volvo kell családinak, vegye meg előlem valaki krvagyorsan
[link] -
rbalint88
addikt
válasz
pocokxx #130678 üzenetére
mindegyik rohad. a nagyobb baj az, hogy belülről kifelé, szóval amikor már látszik, akkor cseszheted. ami meg javítva volt, az általában csak úgy nepperesen, szóval két éven belül leesik a kocsi oldala. amúgy hátul elég szar benne ülni, hogy kissámli érzés, sehova nem fér rendesen a lábad. lelógatni nem tudod, de kinyújtani se eléggé, tartani kell magad.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tsebacsi #130660 üzenetére
mindenki (GM+Fiat) beleadta tudása és alkatrészei "legjavát", kevés hozzá a jó szaki, brutális az értékvesztése ÉS eladhatatlan, szűk és fáradt dizájnú a bele (plusz ezek szerint recseg-ropog is), de legalább nagyon gyorsan és csúnyán öregszik is, főleg a fehér bőr. bontott alkatrész /kasztni/ nem áll hozzá hegyekben.
szerk: a motor mondjuk nem rossz, csak a dupla turbótól félnék.
-
rbalint88
addikt
válasz
pocokxx #130580 üzenetére
s-max leginkább alacsonyabb, ötülésessel van tapasztalatom csak, de ott akkora a csomagtér, hogy nem érek be a végébe, pedig nem vagyok kicsi (186cm). mellé meg 5 ülésen van qvasok hely. meg kell nézni, kipróbálni egyet. a fő különbség a hangolásban van, a galaxy komfortosabb, amolyan átlagbusz, az s-maxnak megdöbbentően jó futóműve van kanyargáshoz is.
-
rbalint88
addikt
válasz
pocokxx #130562 üzenetére
szerintem az EV2-vel jobban járnál, modernebb konstrukció, részben teherautó alapokkal, amik azért a mechanikai tartósságot előrevetítik. emellett tolóajtós és nem egy 20 éves konstrukció taknyolgatása, hanem frissebb fejlesztés. a VAG/ford trióval szemben még előnye a tolóajtó, a jobb ár-érték arány és hogy kevésbé lopják alkatrésznek. hosszú távon szerintem jobban járnál egy EV2 alváltozattal, legyen az soküléses Scudo vagy bármelyik személyverzió.
-
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #130479 üzenetére
s/v40-ben sok renault van, plusz nem akkora bugi, én kihagynám. ha már rizikózol, akkor v70, gyk mindegyik motor jó hozzá, automata váltó nem egy főnyeremény a típus mágusai szerint. s80-at is nézegetheted, az első ülés végéig nincs közöttük sok különbség. a 140 lovas 2.4-re érdemes jól alkudni, hogy dehátezgyengeee, aztán jól megchipeltetni 180 lóra, annyi a tartalék a motorban. (csak sw butítás van a 170 lovashoz képest).
szerk: 2.5T fölötti motort ne nézz, azokkal azért be lehet szopódni. szívó 2.9 sokat eszik és nem megy, T6 meg megy, még jobban zabál és nagyon csúnya cumi tud lenni.
-
rbalint88
addikt
hűha, van gond a fejben. egyrészt túlegyszerűsíted a költségoldalt is, másrészt a tartós bérletnél nincs olyan, hogy két hétig nincs kocsid, mert a szervizes józsi nem jött rá, hogy az olajleeresztőt jobbra vagy balra kell-e kitekerni, hanem alád raknak egy másikat. persze bérelhetsz te is, csak akkor csúnyán elkezd olvadni az árelőny.
a másik és legfontosabb: egy mondjuk 8 autóval gazdálkodó kisebb cég nem tud/akar előkapni hirtelen 40 milliót mellényzsebből, hogy az értékesítőinek autót vegyen, inkább bérel, mert a havi 2M még mindig jobban megéri neki, legfeljebb ha bedől a cég, akkor következő hónaptól köszönik, nem kérik. és (ha van,) a fennmaradó pénzüket be tudják fektetni bővítésbe, fejlesztése stb stbszerk: de azért azt érzed, hogy van némi különbség 10 és 100-200 autó között? amiket amúgy szintén lehet, hogy hitelből vesznek vagy másfajta lízingkonstrukcióban. meg azért ott más árakat is kapnak mind vétel, mind szerviz tekintetében, mintha te bemennél az utcáról, hogy csókolom egy octaviát kérek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Need for Speed: Rivals
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest