- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Volt csatlakoztatva igen, és működött is hibátlanul.
Most kipróbáltam, a router másik portjára dugtam a TP-Link switch-et, de ott sem kapt netet...
A switch-en 2 led van, egy Power (nyilván áram alatt van, az folyamatosn világít) és a portonként vannak még led-ek. Nyilván ha csatlakoztatva van kábel az is világít, szinte folyamatosan, néha néha pislákol csak egyet. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Bagatel egyszerű kérdés. Van egy Mikrotik hálózat a házban, 1 router, 2 AP.-tal.
Pontos típusok:
Mikrotik RB962UiGS-5HacT2HnT router
Mikrotik RBwAPG-5HacT2HnD-BE AC AP
Mikrotik RBwAP2nD 2,4 Ghz AP
Szükségem volt LAN bővítésre, vettem egy TP-Link TL-SG-05 switch-et hozzá, rádugom a router-re, de egyszerűen nincs rajta net. Szükséges a felületén engedélyezni? ..én azt hittem plug ang play.Vagy mi lehet a probléma?
Egyébként a 2 AP-n (az egyik AC-s, másik csak 2,4 GHz-es) a 2,4-es hálózat kezdetek óta "nem jó". Mind az AC-s verzión, mind a sima 2,4-es AP-n....
Nagyon lassú, nagyon sokszor nem is csatlakozik rá semmilyen eszköz, vagy ha csatlakozik eldobja. Őszintén szólva, nem ismerem a rendszert. Ha esetleg itt valaki van aki teamview-eren rá tudna nézni és rendben tudná rakni, hajlandó lennék fizetni érte. Légyszi aki érez némi kompteneciát magában e téren, keressen meg priviben.
Köszönöm! -
runner 125
nagyúr
válasz
SimLockS #2905 üzenetére
Végül én is így oldottam meg.
Beruháztam egy Mikrotik hAP AC routerre, ami megy a nappaliba, a ház közepébe, padláson át pedig előre lesz kábelezve egy Mikrotik AC-s wAP, a másik irányba, a garázsba, pedig egy sima 2,4-es Mikrotik wAP.
Nagyobb befektetés, de ezt minden IT-s hálózatos cimborám javasolta a kommersz, sok antennás routerekkel szemben...
Reméljük beválik. -
runner 125
nagyúr
Közben megleltem kösz.
Router-ből 20mb-s nethez jó választás MIKROTIK hAP ac lite tower?
Ehhez lesz két Mikrotik AP csatlakoztatva, egy AC-s és egy sima.
Két hálózatépítéssel kapcsolatos ismerős céget is kérdeztem, egymástól függetlenül mindenki a Miktorik márkát javasolta, h ha a megbízhatóság, stabilitása legfőbb szempontom. Illetve ők is kihangsúlyozták, h hiába belső antennások, kb. ugyanezt a lefedettséget nyújtja, mint egy kommersz Asus, TP-link 4-5 antennával.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Sok Miktortik routeren vajon miért nincs külső antenna? Illetve google szerint bizonyos típusokra utólag lehet tenni, konkrétan úgy h az alaplapon van egy csatlakozási pont a kábelnek..
Illetve AC-s routerből melyiket javasolt megvenni tőlük? Kellene 2 AP is hozzá, lehetőség szerint abból is AC-s, de nem nagyon találok Mikrotik-től ilyet..
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest