Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DNReNTi

őstag

válasz nuke7 #890 üzenetére

Nalam sem jelenik meg semmi.
    Nem lehet hogy discord session/jogosultsag kellene hozza? :U

• DNReNTi

őstag

válasz nuke7 #825 üzenetére

Na most megint elbizonytalanodok, mert a geardo enem meg a Rode-ot kivanja nagyon. :DDD De azt en mar ebben a kategoriaban profinak itelem meg - sot a tobbihez kepest a kategoria felett van. Marad valamelyik Fifine szerintem.

• DNReNTi

őstag

Szevasztok,

Szeretnek venni egy elfogadhato budget USB-s mikrofont, az alabbi celokkal:
    - meetingek (eleg sok van, kb egesz nap meetingelek)
    - online tartalomgyartas (live podcast, online meetup)
    - neha voiceover videok ala

Roviden 100%-ban beszedhang rogzitesere / kozvetitesere van szukseg ar/ertek aranyban jo minosegben. A keret amit raszannek az netto kb ~30k.

En az alabbiakat neztem eddig:
    Rode NT USB Mini
    Hama uRage 800HD
    Fifine K678
    Fifine K683a

A Rode arban ki is maxolja a budgetet (sot), valszeg o a legjobb minosegu termek, de az a massziv asztali allvany eleg sok rezgest es zajt kozvetithet, illetve az USB kabele is nagyon rovid. A beepitett filteren kivul lehet elbirna meg egy kulso pop filtert, szoval a jarulekos koltsegekkel ez mar lehet inkabb brutto 50k. Es ennyiert nincs rajta egy mute gomb, ami a meetingeken eleg handy lenne.

A Hama eleg jonak tunik ar/ertek aranyban, minden IS jon a csomagban brutto 30-ert. Nagyon keves review van rola, de azok alapjan korrektul szol. Amit hianyolok hogy a 700HD-val szemben ezen nincs jack output, nincs gain allitas es mute gomb sem.

A Fifine K678 mondjuk postaval 25-bol megvan, nagyjabol mindent is tud, review-k alapjan nagyon jo ar/ertek arannyal bir. Ami kifogasom, az itt is a massziv asztali allvany, illetve a filter hianya. Viszont elobbi cserelheto, utobbi potolhato es meg akkor is a kb 30-as korul vagyok.

A Fifine K683a egy erdekes joszag, mert nem nagyon tudok belekotni, mindent is tud amire szuksegem lehet, megis a legolcsobb. Van mute gomb, gain poti, output jack, gyarilag jon vele pop shield, USB-C-s kabele van, ami nekem kulon orom, mert csak az van a laptopon, raadasul gumirozott tripodon all. Uj termek, keves review van rola, de azok alapjan engem meggyoz. Az osszes kozott ennek a legkisebb a freki tartomanya, mindossze 50Hz-17kHz, de ez beszedhangra eleg kellene legyen. Az erzekenysege elvileg elmarad a K67x szeriatol. Az ara postaval ~19k, szoval itt meg mondjok siman belefer a budgetbe egy boom arm, ha a gumis tripod megis sok zajt kozvetitene.

Mit gondoltok? Merre menjek? En most leginkabb a ket Fifine kozott dilemmazok. :U
    Szivesen meghallgatok egyeb javaslatokat is.
    Koszi!

Új hozzászólás Aktív témák