Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
Degeczi #1035 üzenetére
Ha már mindenki 85-ösözik akkor elmesélem, hogy anno mikor a tükrös gépemre gondolkoztam beszerezni egy Tokina 50-135 akkor abból az lett, hogy végül egy Sigma 50-150/2,8-at próbáltam ki. Optikailag remek volt, de egyik végén frontos volt, a másikon back-es úgyhógy hagytam a ... és végül inkább vettem egy 85/1,8-at.
-
Szulita28
senior tag
válasz
Degeczi #1023 üzenetére
A K10D volt az egyetlen olyan váz, amit mikor még nem ismertem, és először a kezembe fogtam, az ugrott be: húúú, vazze, ez kell nekem
(akkor még nem volt DSLR-em)
De azután mégsem az lett.Parci,
ja, kiba drágák, de legalább használtan sem lehet őket megvenni, mert gyak. nincsenek -
FEDman
addikt
Nagyon gáz ez az amorf formájú blende. Ugyanakkor G2, GF2, GH2 és G3-al már egy valag tesztképet végignéztem ami 14-42-vel készült, de még csak hasonlóval se találkoztam mint ami ebben a példában van.
Ettől függetlenül a 14-42 egy mellbevágóan gyenge obi. A jó példányok is baromi gyengék optikailag, ami azért meglepő mert a G1, GF1 14-45-ös kit obija ennek pont az ellenkezője, bátran használom a sajátomat nyitott rekeszen.
Ezért érthetetlen miért kellet a kit zoom-ot a Panának újratervezni. Pontosabban érthető, az elsőt túl igényesre építette, ezzel szemben a második verziónak már az építése is az olcsóságot sugallja. A bayonettet lecserélték műanyagra, az IS kapcsoló is lekerült róla így ez már csak menüből állítható.
Így aztán míg az első obi kilógott a sorból, a második generáció már tipikus kit obi lett, váz sapkának megteszi. -
-
FEDman
addikt
Nincs Oly-m, hogy ezt ki tudjam próbálni. De jó hogy ezt mondtad, utánanéztem, tényleg lehet a Pen-eknél állítani a gyújtótávolságot a stabihoz. Viszont ha rendszer obi van fent akkor ezt biztos nem kell állítani, mert ilyen esetben kommunikál a váz az obival és így aztán biztos automatikusan állítja ezt. E logikát követve akkor ez a funkció a nem rendszer obiknak szól, így aztán elvileg mennie kell a stabinak az épp aktuálisan használt obitól függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Akciókamerák
- Kerékpársportok
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Olympus OMD E-M1X újszerű állapot
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest