-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Csabee. #43745 üzenetére
Szerintem inkább a lapon fogjál egy kicsit (na ezt is ritkán írom
) pl.: ASRock B75 Pro3-M 18K
És vállald be az FSP 350W FSP350-60APN aktív PFC 80+ -t. -
-
törölt tag
-
Potzee
addikt
válasz
Csabee. #41358 üzenetére
Részemről is +1 lájk az XFX-re!
Az XFX is 5 év garis, általában 2 évet a kiskereskedő a többi 3 évet pedig a gyártó (XFX) vállalja. Van olyan üzlet (pl.Merlin) [link] aki magára vállalja ezt a 3 évet is, így ha 5 éven belül valami gond lenne a táppal, hozzá lehet fordulni!
Minden esetben szükséges a terméket a vásárlást követő 30 napon belül a gyártó weboldalán regisztrálni! -
szasanyi
félisten
válasz
Csabee. #41358 üzenetére
Nem, az XFX 5 évet ad, csak a magyar üzletek nem mindegyike vállal 2 évnél többet! Nem mind1 ám. De regisztrálsz és ott a +3év, csak akkor ugye tied a költség ha 2 év után gond lenne és gariztatni kell. Én 16k-én egy kiváló Seasonic belső esetén bevállaltam.
Sajnos bármit veszel vagy rosszabb vagy drágább lesz. Ha megmondod meddig tudsz elmenni árnam, úgy jobban lehet mondani más típust. -
szasanyi
félisten
válasz
Csabee. #41356 üzenetére
Most nem vagyok naprakész ebből, de volt (van vagy lesz) HardverKER, Merlin Hw, Oázis Computer és még talán más üzletben is.
MOD - én innen vettem ugyanígy, megrendeltem amikor még nem volt aztán jött és küldték.
Olyan helyen ahol nem 2+3év hanem 5év a gari, ott ~2.5k plusz volt.
-
szasanyi
félisten
-
varsam
őstag
válasz
Csabee. #9865 üzenetére
Miért akarod cserélni a CX400-at? Az egy nagyon jó táp és bőven elég a jelenlegi gépedhez (i7-870 + GTX460)
Ez a konfig kb. 250 watt körül fogyaszt max terhelésen (nem konnektor felől) a CX400 pedig ha jól emlékszem 360 wattot tud leadni 12 voltos ágán, van még benne tartalék is jócskán.
Egy szó mint száz, ha nem akarsz extrém tuningot vagy CF/SLI rendszer építeni, akkor a CX400 tökéletes számodra.(#9866) Petzval
"Hát nem mert a veszteség a nagyobb tápnál összegszerűen nagyobb"
Alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, de látom azért kitartasz a másik topikban a véleményed mellett.
A gyengébb hatásfok miatt fogyasztana többet a gépe az LC Power táppal mint a Corsair-rel (valószínűsítem az LC Power alacsonyabb hatásfokkal bír mint a CX400), bár számszerűsíteni konkrét értékek tudatában lehetne, de viszonylag kis értékről van szó. -
MMIX
addikt
válasz
Csabee. #9845 üzenetére
Igazából egyiket se. A régi Super Flower SF600R-14A Aurora sosem volt ajánlott táp.
Az LC-Power meg egy közepes minőségű Andyson beles.
Ha az LC-Power-es tápot a linkelt áron vennéd, ezért az árért+1000Ft kapható a Corsair HX650 is. A Corsair 650W-os mégis erősebb mint az LC-Power, és 7év garanciás.
Ha esetleg az LC-Powert is használtan vennéd, biztos van sokkal jobb ugyan azért a pénzért. -
Petzval
senior tag
válasz
Csabee. #9845 üzenetére
A fogyasztást a fogyasztók veszik fel elsősorban, attól hogy egy nagyobb tápot teszel be az nem fogyaszt többet hacsak nem nagyon rossz a hatásfoka. Amiket megjelöltél a nem a leggyengébbnek tartott tápok kategóriájába tartozik nem nagy terheléshez tunnig nélkül megfelelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged