- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
Ja, de ha desktop-nak akarod, akkor szvsz nem fog tetszeni...
Próbáld ki inkább az UHU-t.
ftp://ftp.uhulinux.hu/ISO/ -
zrubi
senior tag
Egyébként ez itt sokkal gyorsabb:
ftp://ftp.fsn.hu/pub/CDROM-Images/debian/3.0_r2/i386/
(Legalábbis magyarországról...) -
zrubi
senior tag
-
zrubi
senior tag
Na a verziókat nem pontosan tuggya rATdrAgOn kollega
Szóval helyesen, stabilitási sorrendben:
stable: Woody = 3.0
testing: Sarge
unstable: Sid
A nevek a toy story-ból vannak, és a Sid a roszzfiú a szomszédl, ezért ő mindíg az unstable
verziója mindig csak a stable-nak van. Viszont munkaállomásnak jól/jobban használható a testing is, mert új csomagok is kerülnek bele, míg a stable-ba már csak biztonsági frissítések.
A régebbi kiadások, ezeket nem érdemes használni, nem gyorsabbak régi vason (ez nem windows
# potato is Debian 2.2
# slink is Debian 2.1
# hamm is Debian 2.0
# bo is Debian 1.3
# rex is Debian 1.2
# buzz is Debian 1.1
A netet úgy értettem, hogy van-e állandó neted (látom van) mert ha nincs akkor nehézkes vagy drága frissíteni a rendszert, vagy új progikat telepíteni.
A lapot már régen láttam, de majd megnézem mit tud -
zrubi
senior tag
Én a debiannal próbálkoznék a helyedben, mert:
- Alapból nem erőlteti a grafikus felületet
Utána persze felrakod, de csak azt ami tényleg kell...
- a telepítője nem grafikus, és nem igényel sok memóriát, mint pl RedHat, Mandrake. stb. Ezeket fel sem tudnád telepíteni 64Mb RAM alat...
- GNOME, KDE nem szabad feltenni, mert az nagyon megeszi ezt a kicsi gépet... Helyette inkább:
blackbox, icewm, vagy hasonló kicsi ablakkezelő.
-böngészőnek mozilla, bár nem tudom hogy megy egy ilyen gyenge gépen... Ha nem kell csak egy szimpla böngésző, akkor MozillaFirebird: ez kisebb, gyorsabb, de még beta (én ezt használom hetente frissítve és nincs vele gond)
-szövegszerkesztés: Az Openoffice biztosan nagyon lassú de ha komplett irodai csomag kell, akkor ez marad. Ha csak szövegszerkesztő kell akkor tudom javasolni a LyX-et ez kvázi egy grafikus felület a LaTeX-hez, teljesen más mint egy 'irodai' szövegszerkesztő, de annál jóval többet tud a formázás, szövegtördelés terén. És mivel a dolgok nagy részét a LaTeX végzi ezért nincs is nagy gépigénye.
Én azért a helyedben megpróbálnék még RAM-ot vadászni bele, mert az erősen javítja a gép sebességét...
Sőt ha kell nekem van ingyért elvihető Alaplap(SD RAM-os!!) + P100. Ebbe meg tehetsz SD RAM-ot
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest