Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
Aktív témák
-
Elég lesz egy topik ennek a cégnek: [link]
Ezt zártam.
Köszönöm. -
viharhozo
addikt
válasz
Cyberslider
üzenetére
Roviden elmondom, hatha megerted.
1. Odakuldtel valakit.
2. Az atvette es kifizette. Ezt alairta.
3. Visszamentel reklamalni, h rosszat kaptal.
Semmifele jogszabaly nem kotelezi ilyenkor az eladot a cserere, mivel atvetted a termeket, es ezt alairtad. Innentol a kereskedon mulik, hajlando-e barmit is tenni az ugy erdekeben.
Naés persze az ilyen emberek miatt mint pl. Te.
A sajat vasarloimhoz a legvegsokig igyekszem korrekt maradni, de lassan kezd kilenni a tokom avval, h ebben az orszagban jogai mindenkinek vannak, viszont kotelessege senkinek. Es tartok tole, nem vagyok egyedul ezzel az allasponttal. -
Cyberslider
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
''5. A monitoros tortenet egyszeru emberi hulyesegen alapul, es kizarolag az elado joindulatan mult a dolog. Az meg, h nem cserelik, szinten teljesen torvenyes.''
Mivan?????
Miaz hogy teljesen törvényes?????????
Csesszél már le engem,hogy nem azt kaptam! Öcsém.. Ilyen nincs komolyan.
Persze! Sulinetben kaptam egy olyan terméket,ami nincs is sulinetben,és ha nem cserélik,az törvényes mi? Függetlenül,hogy a számla,és mostmár egy átvételi elismervény is tanusítja ezt.
Figyelj már,nekem a kezemben van a számla,mely egy plusszosról szól! És a slusszpoén,hogy simát NEM IS FORGALMAZTAK sulinetben! Kizárólag plusszost! Ezt az OM azonosító is tanusítja! Mégis az átvételi elismervényen ELISMERTÉK HOGY ROSSZAT KAPTAM ÉS VÁLLALTÁK A CSERÉT.
Másik dolog,hogy az eladó egy köcsög. Őrajta aztán nem mult semmi. Ő nem cserélte volna. De én nem is foglalkoztam vele,rögtön mentem a cégvezetőhöz. Majd vitatkozzak ott egy senkivel? Köze nincs a cég dolgaihoz. Ő egy eladó.
Najó,én itt lezárom.
Ebben az országban az a hülye,aki egyáltalán vesz valamit. Ezért tartunk itt.
Naés persze az ilyen emberek miatt mint pl. Te. Már bocs. De még jó hogy nem zársz börtönbe.
u.i: vagy csak tájékozatlanságod miatt irsz hülyeségeket. Nem biztos,hogy ismered a pontos történetet.
Bocs. De ezen most tényleg felkaptam a vizet. Nem szokásom!
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
válasz
Cyberslider
üzenetére
Honnan tudjam én szegény külföldre távozott 56-os hazánkfia,aki mostz jött haza 10 perce,és első dolga volt venni egy házat,hogy az a 3000Ft erre túl olcsó? ;) LOL.
1. A vasarlas idopontjaban elvileg a torveny nem is ismerte a szamitogep-alkatresz fogalmat, tehat jotallast sem biztositott ra.
2. A netto 10k alatti cuccokra szinten nem volt kotelezo jotallas.
3. Eleg sok targyat lehet szamitogephazkent hasznalni.
4. Az nem egesz komplett, akinek barmilyen szinten felmerul 1 millio forint Mistralban valo elkoltese.
5. A monitoros tortenet egyszeru emberi hulyesegen alapul, es kizarolag az elado joindulatan mult a dolog. Az meg, h nem cserelik, szinten teljesen torvenyes. -
biga
őstag
válasz
Cyberslider
üzenetére
''Az idő miatt már bukta, hol van a törvényben említett 15 nap max?''
Semmi bukta sajnos. A törvényben már sehol nincsenek kötelezve arra, hogy 15 napon belül teljesíteni kell. A 30 napot is felejtsd el. Csak törekedniük kell rá! Az meg tipikus nesze semmi fogd meg jól. Szóval ha erre alapozva akarsz bíróságozni, akkor bukni fogod. Illetve valószínű még az ügy legelején jelzik neked, hogy okafogyott az ügy.
Rommel6600:
Senkit nem érdekel semmilyen külsérelmi nyom, ha a meghibásodáshoz nem az vezetett. Tehát ha ütődés nyoma van rajta, az alapján visszautasíthatja a garanciázást (ha be tudja bizonyítani, hogy a leesődéstöl romlott el), de pl a műanyag csati törése nem valószínű, hogy bad sectort okozna a vinyón. A lényeg azonban az, hogy ezt neki kell bizonyítania. És az nem bizonyíték, hogy repedt a csati, tehát a miatt romlott el... -
Rommel6600
őstag
hát én utoljára vettem mistralban bármit is! Egy vinyóval volt eddig problémám amit ott vettem. Fura dolgokat csinált a rendszer, visszavittem (elszálló a fat-táblához hasonló jelenség) a vinyót! A csávó kb 2 percig nézte a vinyót (majd ki esett a szeme ahogy forgatta, és nézte át milliméterről milliméterre) majd a szemle után közölte, a termék garanciavesztett, mert:
-Néhány tű a csatlakozóján elferdült egy kicsit
-Egy kis körömpiszok méretű darab letört a széléből a müanyagnak a csatija felett (szvsz gyárilag volt ilyen, vmi lehorzsolhatta vagy hasonló)
Na itt kicsit keztem ideges lenni, de ezért annyiból rendesek voltak hogy lenyomattak rajta egy Powermax rövid tesztet (igen, Maxtor vinyó) ingyen és visszadták vigyem haza és teszteljem én de a vinyó nem hibás
Nos a konfigom többi része egy másik helyről való volt, oda vittem be az egész gépet, ott átrakták a vinyót a szélső csatira és voálá ment minden frankón
A középső csatiról meg csak egyik napról a másikra nem tudott bootolni a rendszer, és megformázatlannak látta a gép.
A mai napig nem tudom mi a probléma (azóta a szélső csatin van a vinyó), de gond nélkül megy a rendszer (az hogy nem mennek 400MHz-n stabilan a memóriák már nem ide tartozik)
De a konklúzió az egészből az én számomra: Soha többé semmit sem veszek a mistralban mert ahogy vmi probléma lesz a temékkel elkezdenek még a kákán is csomót keresni! -
Jester01
veterán
válasz
Cyberslider
üzenetére
És mivel nem a szomszéd Pistike vagyok aki 5 évente vesz 1 gépet,azóta se vásároltam SEMMIT A MISTRÁLBAN.
Buktak kb. 1-1.5 millió Ft-ot.
Így kéne mindenkinek csinálni.
Én is így csináltam. A dolog pikantériája, hogy egyszer voltam nálunk gariztatni, és akkor minden simán ment: megnézték, nemjó, kicserélték. Ilyen is van
Szóval én nem ezért hagytam ott õket, hanem amikor az egyik ismerõsömnek akartam gépet rendelni, akkor nagyon bunkók voltak. Meg is mondtam nekik, hogy ha ez a hozzáállásuk, akkor viszlát. És piszok nehéz betartani, mert ez a bolt van a legközelebb. De eddig ellenálltam a kísértésnek
MOD: Látom közben ngabor2 is írt pozitív tapasztalatokról ...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Remélem nem baj, ha egy jó tapasztalat is bekerül...
Igaz, kicsit régebben történt. Vettem egy DTK tápot, beszereltem, a gép nem indult...
Táp ki, vissza a mistralba. Nézem, hogy van szervízdíj, ha jó a cucc. Üsse kő, egy ezrest még csak-csak kibírok, ha mégis jó. mondom a srácnak a problémát, beteszi a tesztgépbe: megy...
Elmondtam neki, hogy mim indent kínlódtam össze, de nem ment. Mondta, hogy van ilyen, de mivel a cucc jó, ezért nem tudja cserélni se. Utána hazajöttem, gép szétszed, összerak... megy
Ja, és nem kért érte semmit.
A másik: vettem egy 512-es mmc kártyát a telefonba. mondtam neki, hogy otthon próbálnám ki. Kipróbáltam, a telefon nem szerette. Vissza: mindenféle probléma nélkül kicserélte másra (kisebb kártyaolvasó, stb)
A mostani boltvezetővel meg abszolút nincs problémám
-
sasa311
veterán
-
Cyberslider
őstag
Heehe..... Ó... Én a fefo CÉGTULAJDONOSSAL is beszéltem. Ő aztán megígért mindent. Szvsz rendes volt. Egyből intézkedett.
A probléma egy köcsög eladó gyerekkel van,aki félredobta,és nem akarja kiadni,mert ''csak''. Pl. mert nincs barátnője,és nem tudja levezetni máshol a problémáit. Vagy mittudomén?? Mi nem ártottunk neki.
Még a főnökkel is lázadozott,hogy ilyet nem lehet!...
Szóval holnap bemegyek és kérem a monitorom. A szép,hogy a nagykerrel is beszéltem,és írásos bizonylatot tudok kérni,melyszerint a fefo 1db ilyen monitor tranzakciót csinált,és akkor is plusszost vitt el. Hoppá..... És ezt visszacserélte egy szintén plusszosra egy hétre rá,vmikor november elején.
Szövevényes ügy,elhiheted!
Kérdés: akkor mit adtak nekem oda?? Lenyúlta a gyerek,hazavitte,nekem meg adott mást?
Pénz vissza nem oké nekem. SULINETRE lett véve... ugye -50e Ft. Nem mindegy. Ezért beszéltem a főnökkel,hogy ne sztornózzák a tranzakciót,és maradjon meg az eredeti számla,az apeh miatt ugye.
Ez így is maradt hálisten, (napersze a SZÁMLÁN a HELYES termék szerepel! OM azonosító is stimmel,meg a terméknév is,meg az ár is.) Egy átvételi bizonylatot kaptam,melyszerint cserére átvették a simát,és mindjárt el is ismervén,hogy rosszat adtak,és cserélik.
Az idő miatt már bukta, hol van a törvényben említett 15 nap max? Kapásból 50e Ft bírság. De nem a fogyvédhez fogok menni. Nekem megér 8 rugót egy ügy elindítása a bíróságon.
A két termék között nincs ár difi,csak 1 év technológiai különbség.. A plusszos kontrasztja 1500:1-hez, a simáé 700:1. A sima 25ms, a plusz 8ms. Szóval nem mind1..
A plusszos most jött be nemrég,és figyi,most jön a következő csavar: már be is szüntették a gyártását. Szóval már nem sokáig lesz a nagykerbe se. Namost akkor majd mit adnak nekem?
És ha visszaadják a pénzt. Mit csináljak 107e Ft-al? Vegyek rajta egy másikat? De nekem 50-ért kell nem 100-ért. És 50-et nem bukok egy köcsög kiszolgálógyerek miatt. Ezért lesz PER. Vagy akkor adjanak kártérítést.
Másik dolog,hogy a pénzem ott figyel másfél hónapja,termék meg sehol.
Nem vagyok bank..
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
Én már elég sok mindent vettem a mistrálban, és semmi probléma nem volt még velük.Vettem pl videókártyát, ma is megy gond nélkül, dvd olvasót, azóta meghalt végelgyengülésben 2 év alatt, 160 gigás maxtor vinyót, már több mint másfél éve, egy 2,8 ghz es celeron D procit.És semmi bajom nem volt ezekkel az ég világon.Ja és a számítógépházat azExtrem Digitalban vettem, igaz azoknak csapnivaló a raktárkészletük, de elég pofás házakat árulnak viszonylag olcsón táppal együtt 10 rongyért.És én ugy látom, hogy jol szerelhető a házam, még semmi hiányosságot nem fedeztem fel rajta.
-
sasa311
veterán
válasz
Cyberslider
üzenetére
Első körben személyesen vidd vissza, hogy erről mi a véleményük (telefonba könnyebb elhesegetni az embert).
Aztán ha semmi, akkor főnököt hív + panaszkönyv, megemlíteni a fogyasztóvédelmet, stb...
Ha még erre sem tesznek semmit (pl. kp vissza) azt már nagyon érdekesnek találnám. De mennyi a 2 monitor (a sima és a +-os) közötti árdifi? Mert 20-30K-val nem nagyon van értelme bíróságra járni.... -
g@bo
nagyúr
válasz
Cyberslider
üzenetére
eseted egyértelműen hibás teljesítés. ilyenbe én is beleszaladtam, amikor direkte mást próbáltak elsózni. mondjuk Te is könnyen ellenőrizhetted volna a helyszinen.... kérdés, a dobozán mennyire látható a másik tipunak a + jel, vagy vannak leirva a paraméterek.
-
Cyberslider
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
Én voltam az,aki a mistrálban egy éve vettem azt a sz*r házat.
Nem magamnak vettem,mivel gépet raktam össze xyz-nek,nem egy csúcsot,azért.
Az esetből azóta tanultam,felszámolom a jó kis házat (10+e) meg egy jó kis tápot bármelyik gépemhez.
A termékre nem volt sehol ráírva,de még a számlán sem,hogy értékcsökkent,leértékelt lenne,aminek hibái vannak.
Nem lett volna probléma belőle,ha gyenge az anyaga. Ezt gondoltam én is. Illesztési hibák voltak,csavarmeneti hibák,kiesett szegecs-hibák,és ez azért elég dúrva.
Jöhetnék még a nem megfelelően lecsiszolt felületekről,melyek balesetveszélyesek.
Stb ;) De nem jöttem. Nekem az nem tetszett,hogy a ház új korában szétesik. Ha ilyet árulnak X összegért,akkor írják oda,hogy MIÉRT. VAGY HOGY ROSSZ.
Honnan tudjam én szegény külföldre távozott 56-os hazánkfia,aki mostz jött haza 10 perce,és első dolga volt venni egy házat,hogy az a 3000Ft erre túl olcsó? ;) LOL.
Nade nem érdekes. A békát lenyeltem.
És mivel nem a szomszéd Pistike vagyok aki 5 évente vesz 1 gépet,azóta se vásároltam SEMMIT A MISTRÁLBAN.
Buktak kb. 1-1.5 millió Ft-ot.
Így kéne mindenkinek csinálni.
Lassan meg úgyis áttérek mostmár nagykerre.
Egyébként most megint van egy esetem a Fefo-val,akit érdekel (bocs,offtopic,de tervezem,hogy itt is nyitok 1et)
[link]
Ebből ha jövőhéten nem látom a moncsit,bírósági per lesz.
Szóval én sem hittem,de a Mistraltól is van rosszabb
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
'' ha pedig igen, kikell baszni a picsába, így finoman megfogalmazva ''
csak nem lesz jobb. én számtalan helyen tapasztalom ezt, nincs megfizetve a melós sz@rik a vevőre, de ha kivétel akkor idővel mindenképp, belefásul.
vacak ám 60-70k ért szopókázni napi 10 órát, és hallgatni az ugatást.
kivágják? jön másik aki ezt teszi. ha csak nem balek, kis pénz, kis foci. ez van.
és Te sem váltod meg a világot, nagy szavak... de ez még balkán, minden tekintetben. -
viharhozo
addikt
Nekem ot perc gondolkodas utan a helyszinen azonnal csereltek egy 150k-s X800XT PE-t. Kaptam helyette egy moddolhato Prot meg egy 9600XT-t. Mondjuk, ez is azt bizonyitja, mekkora szemetek. En mar mindennel felkeszultem, erre a rohadekok kicsereltek.

Ettol fuggetlenul azota nem vettem ott semmit, mert csak. -
Integra
titán
-
Integra
titán
megmondom őszintén, lehet hogy én vagyok valami csodabogár, de nekem még soha nem volt gondom velük.
sőt! azt rakatok félre és addíg amíg akarok.
a számlák pontosak, mindig megkaptam amire szükségem volt, garanciális bajom se volt.
ok, van egy-két tufa a pult mögött, akiket kirúgnék, biztos kifordult már tőlük vásárlás nélkül jópár vásárló, de nem én vagyok a főnök....
ha meg nem tetszik átállok egy másik archoz, ennyi
-
viharhozo
addikt
Erre egy 21000 forintos alaplapból lesz egy párszázezer forintos perköltség (a lap ára + az elmaradt üzleti haszon megtérítése (céges gép volt) + az egyéb felmerülő költségek, mint ügyvédek, stb. megfizetése, természetesen kamatostul.
Tokeletes jogi nonszensznek tartom, amit irsz, foleg, h a jelek szerint nem maganszemelykent vasaroltal.
Eppen masfel hete szuletett jogeros itelet egy perben. Elvegeztem egy munkat 180k ertekben, ami hat nem sikerult tul jol, es mindenfele problemak voltak vele. Egy darabig probalkoztam, majd felajanlottam a vevonek, h visszakapja a penzet, es vegeztunk. Masnap felhivott, h neki kulonbozo szamlasithato koltsegei is keletkeztek, ezert sziveskedjek 310k-t visszaadni, mert kulonben beperel. Es beperelt. Es most nem kap semmit, hacsak a perkoltseget nem tekintem eredmenynek. Mondhatnam, h hehe, de nem mondom. Szerencsere ez itt meg nem Amerika.
Mistralugyben pedig tobb sikeres fizetesi meghagyasrol tudok.
[Szerkesztve] -
NoLF
veterán
ugyanilyen házat vettem egyszer, egy darab szar az egész. semmi értelme megvenni. nyeklik nyaklik, megfogom szétesik, de ezért az árért ez van, nincs mit tenni. normális házat kell venni, és viszlát. katasztrófa az a ház... megláttam, sírva röhögtem.
garügyben meg a mistral maradt ugyanaz a szarrágó stílusú cég, mint ami régen volt. -
yerico
senior tag
Pécsi mistralos esetek:
Kolléga bement hozzájuk, hogy szeretne venni PCI-os USB bővítőkártyát. Kérdezik, milyen gépbe. Hát egy 486-osba. Erre közölték, hogy 486-ost még nem is gyártottak PCI busszal. Kis ideig győzködte őket, hogy márpedig de, az övé is olyan volt, de mindegy, nem hatotta meg őket. Fogta magát, kiment, megvette máshol, és kész.
Másik kolléga vett egy wifi routert. Kérdezte, hogy elég lesz-e a csalái házon belülre 3 falon keresztül. Győzködték, hogy hát persze, simán fogható lesz a teraszon. Otthon próba, természetesen nem fogott semmit a gép. Visszamenve közölték, hogy márpedig amit vett, az naná, hogy gyenge erre, ne is reménykedjen, hogy ott is működni fog. Átment a másik boltba, vett egy másikat, az simán működik. -
adalbert1
veterán
Ez van, nem lehet mit tenni.
Egyszer nagyon beégettünk haverommal egy hasonló nagypofájú eladót az Europa Computers-ben. Haverom akkor rakott össze új gépet, és akkor jött ki a 2500-as Barton is. Megkérdezzük, hogy van-e ilyen, erre az eladó jön nagy arccal, hogy ilyen nem létezik, meg miért lenne ilyen hülye az AMD, hogy kiad egy ilyet, mikor van 2600-as is. Mi meg bizonygattuk az igazunkat, hogy igenis létezik. Erre nagy arccal felhívja a nagykert, hogy van-e ilyen proci nálluk. És volt.
A sokkal jobb szándékú kollégája + mi is akkorát röhögtünk a gyerek kib*szott ideges fején, hogy öröm volt nézni. 
Mondjuk az is hozzátartozik, hogy pont az eladó hozzáállása miatt már nem is rendeltük meg a procit, hanem húztunk kifele. -
adalbert1
veterán
Nekem csak az egyik üzletükkel van tapasztalatuk, mégpedig a Karinthy útival. Ezzel is csak azért, mert útba esik jövet-menet, de 4-5 k feletti dolgot még nem vettem náluk. Viszont az eladó kibaszott bunkó, egy ilyen 30 körüli pocakosabb ürge. 1-2-szer már tanuja voltam, hogy a lámább vevőket úgy kiröhögték, mint az állat (jó, az is alap, hogyha venni akarok vmit. akkor utánnanézek, hogy miről is van szó, de nem hiszem, hogy ez a normális eladói szolgáltatás).
-
yerico
senior tag
Csak hogy tisztázzuk, a LEÉRTÉKELT termékekre 1 (egy) év garanciát kötelesek vállalni, az ÉRTÉKCSÖKKENT termékekre már nem, de ezeknél jól láthatóan fel kell tünteni, hogy ezen termékek valamilyen ok miatt a termék nem éri el egy új termék használhatóságát. A leértékelt és az értékcsökkent termékek két külön kategória. Pl. leértékelt termék lehet a boltban a csizma nyáron, vagy értékcsökkent, ha hibás a varrás, levállt a talpa, stb. és úgy árulják, leértékelt lehet a tej, ha éppen akciós, de értékcsökkent, ha lejárt a szav.ideje, de továbbra is árulják.
-
yerico
senior tag
Nagy - nagy hiba bármit is a mistralban vásárolni. Nincs olyan, hogy az egyes boltjaik rendesek, a többi meg nem, mert a garanciadolgokban a központ dönt és kész. Márpedig náluk csak az garanciális, ami még a fizetés előtt az asztalon fekszik, ha felemelik onnan, akkor elveszti azt. A pécsi boltjukat eddig normálisnak tartottam, de kénytelen vagyok ezt megcáfolni. Az esetek:
Vettem náluk egy Zalman 7000-es AlCu hűtőt. Képesek voltak rá kemény 3 nap (három nap) garanciát vállalni a jótállási jegy szerint. A venti természetesen bontatlan gyári cucc volt.
A venti egy komplett gép része volt, amiből 9 hónap után elszállt a lap. Mondták, garanciában cserélik, megtették. Az ugyanolyan cserelap is elszállt újabb 6 hónap múlva. Erre a mistral közölte, hogy már nem garos, mert nem cserélték, hanem javították. Puff. Akár kétségbe is eshetnék, ha nem adtak volna róla új garanciajegyet. Igaz, azon a régi lap garanciadátuma szerepel, de apróságokon nem akadunk ki, az új gar.lap egyértelműen igazolja, hogy csere történt, ekkor pedig a PTK szerint újraindul a garancia.
A vásárlók könyvébe beírogatás nem ért semmit, tehát perelni fogom őket. Elveszíteni nehéz lesz részemről, mert bizonyítani tudom a cserét, és azt, hogy megtagadták a garanciában történő javítását, mire elálltam a javítástól, és kértem a termék árának visszaszolgáltatását. Ezt ugyabár a mistral nem ismeri, pénzt vissza nem adnak, amit egyszer megkaparintottak, arra úgy vigyáznak, mint a szemük fényére. Erre egy 21000 forintos alaplapból lesz egy párszázezer forintos perköltség (a lap ára + az elmaradt üzleti haszon megtérítése (céges gép volt) + az egyéb felmerülő költségek, mint ügyvédek, stb. megfizetése, természetesen kamatostul. Ha ez így nekik jó, akkor rendben.
Szóval a mistralba ne vásároljatok, nem ér meg annyi macerát, mint amennyivel olcsóbbak (ráadásul mostanában még csak raktárkészletük sem volt.). Minden boltjuk pont ugyanolyan, nincs különbség köztük, a garanciaintézés nem az egyes boltokon múlik, hanem a központon! -
plömplöm
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
n=4

és bocsesz hogy ezt a régit hoztam fel, de ez olyan általános mistral témának tűnt a címe alapján
az adott bolt, ahol nem rakták volna félre, na az pont a váci úti volt. eddig azt hittem hogy faéket vagy virgácsot <szabad> náluk vásárolni, nade ha nem <lehet>... illetve lehet, menjek be kétszer és fizessek előre 561forint50fillér foglalót
nehogy a nyakukon maradjon a nagyértékű eladhatatlan termék... kabaré -
mynames
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én vettem idén tavasszal egy ilyen olcsó házat (lásd adatoknál), és amikor elszállt az egyik led a szellőztető ventiről, akkor írtam egy mailt a mistralnak, hogy mi a bajom,+ hogy a gép vidéken van és nem szívesen cipelném fel Pestre, és még kelletlenebbűl szerelném szét (mert ugye ki szeretni utaztatni a vinyóját???)
Tehát megkérdeztem, hogy vietem-e csak a ventit.
A válaszuk pedig igen volt!
Pedig ennyi erővel a haver ledes ventijét is vihettem volna...
A csere pedig volt max. 3 perc!
1 pont tőlem a mistralnak! -
Egon
nagyúr
válasz
viharhozo
üzenetére
Dátumot benéztem, ebben igazad van. Ha egyszer hibás a konstrukció, akkor elvárnám a kereskedőtől, hogy ne is árulja, még ha 1 Ft-ba kerül akkor is. Hiszen a topicnyitó leírása alapján, szinte nem is lehet rendeltetésszerűen használni a házat. Amúgy a Mistral 3 nap garit vállal az ilyen cuccokra (tehát pl. ház).
-
TakkerX
aktív tag
nem kell kiakadni,ha geciznek a vmivel...
Csak szépen annyit kell mondani, hogy köszönöm, majd a fogyasztóvédelemmel megbeszélem. Kész,mindjárt készségesebbek. nem kakarnak nagy balhétúgyse.... -
parandroid
félisten
Tudom, hogy bosszantó, de kérek mindenkit, hogy ne nyissunk még egy n+1-edik mistral-fikázó témát, használjuk a meglévő n számút. Köszönöm.
Amúgy Viharhozónak igaza van. Éppen ez tévesztett meg. A dátumot néztem, az évet nem. Téma nyitva, nehogy csak n-1 legyen...
p -
viharhozo
addikt
Teljesen mindegy, mihez vette, netto 3000 forintert semmit nem kapsz. Iteletnapig verheted az asztalt, akkor se fogsz. Ezzel illik tisztaban lenni. Emlegethetnem meg a torvenyt is, ami netto 10k alatti cuccokra emlekeim szerint semmilyen jotallast nem ir elo.
Egyebkent a topik eppen 1 eves.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
válasz
viharhozo
üzenetére
Nézd, nem tudhatod, hogy milyen konfighoz vette a cuccost. Nem mindenkinek van bika A64-re, GF7800-ra, meg 2 giga A-Data tuningramra pénze (bocs a személyeskedésért).
A múltkor én is vettem egy hasonló házat: asszony pajtás kb. 20K-t érő gépéhez. Nyilván egy ilyen géphez nem fogok (példul) egy 40K-s Thermaltake házat venni.
Egyébként tök off, de azért vettem új házat, mert bedöglött az alaplap (BH6), azt is cserélni kellett (CUSL2-C lett belőle), a régi ház egyrészt csúnya meg kicsi volt (nem is beszélve a hűtés szempontjából gázos álló helyzetű tápról), másrészt meg volt vetemedve az alaplap-tartó tálca (így mindig kihúzódtak a kártyák - ez úgy volt megoldva, hogy csak ezért beleraktam egy ISA-s kártyát, ami elég hosszú volt ahhoz, hogy ne tudjon kihúzódni, és az tartotta az egészet - viszont a CUSL2-C-n már nincs ISA...).
Bementem hát a Mistral-ba, és vettem egy hasonló házat. Ennyire nem volt gáz, de jó sem. Egyrészt hihetetlenül vékony anyagból van (az összes zaj kijött a házból), másrészt csak az egyik oldallapja leszerelhető, így az összes meghajtót csak az egyik oldalról lehet becsavarozni (remekül lötyögött a DVD-ROM, ha megnyomtam a tálcakiadó gombot).
A magam részéről én nem reklamáltam: ennyit nem ér az egész. A tanulságot természetesen levontam: egyrészt adott márkájú (illetve árkategóriájú) házat többet nem veszek (még egy low-cost konfighoz sem), másrészt pontosan tudom, hogy legközelebb mit kell néznem egy házon, amikor megveszem. A békát lenyeltem, szereztem egy másik házat, és ennyi.
Úgy gondolom, hogy a srác által tapasztalt problémák azért még egy ilyen olcsó kategóriás ház esetében sem indokoltak. Ha szétesik a ház, szegecsek kiesnek/hiányoznak, akkor az nem esztétikai hiba.
Bocs a hosszú hozzászólásért. -
deniro2
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azért nem véletlen ez a sok negatív vélemény. Lehet, hogy Székesfehérváron normális arcok dolgoznak a mustárban, de ez még édeskevés.
Pl., én kis szarokért a barátnőmet küldöm általában, papír a kezében, 20 perces árlistával, gyerek nem veszi a fáradságot arra sem, hogy megnézze, csak simán nincs. Persze, barátnőm nem kevéssé határozatlan, meg nem is ért hozzá. Én habzó szájjal berohanok, mondom nézd meg ember, ez a ti tetves árlistátok, hol a cucc?! Ja, tényleg, van belőle 2.
És ez nem 2x fordult elő. -
Motion_Blur
félisten
Azért ne általánosítsunk!
Pl. székesfehérvári Mistral nagyon korrekt, sokat vásárolok ott és semmi gondom nem volt még.
Haver elszállította a tápját, szó nélkül cserélték. -
deniro2
senior tag
Vettem én is egy (szerintem) ugyanilyen házat, ugyanott, kb. ugyanakkor. Este szereléskor 2 újjamat vágtam csontig a szélén...
Horpadás, hajlás dettó. Viszont nem csináltam gondot belőle, kib@sztam a picsába.
Olcsó húsnak híg a leve, persze az, hogy ilyen szinten szarnak a vevőre, ettől még tényleg felháborító. -
Arnold2
őstag
Na hát igen az szép volt. (én vagyok az a haver

Azzal a kifogással nem garizták be,hogy a Maxtor sem vállal ilyenért garit ezért ők sem.
Na akkor nekem is megfordult egy pillanatra a fejemben,hogy hozzáb@szom a fejéhez,hogy ott döglik meg,de azzal nem értem volna semmit.
Na mindegy,azért sok sikert kívánok neked,öszintén!!
Le a Mistrállal!!!!!! -
GP-Sz
senior tag
Ugyan, legalább előre szóltak. Ennél sokkal durvább, ha felhívod őket, lefoglalod, aztán mire odaérsz, eladják. Velem megesett egy p4 procival (mikor 2 éve karácsony előtt sehol nem volt p4c), már nem emléxem melyik boltban, valahol a Baross tértől vagy 20 mre van. Picit ideges lettem, ők meg vonogatták a vállukat

-
Notes
senior tag
Maximálisan megétem a felháborodásodat. DE...
Tényleg 1000-szer le lett már írva, hogy a Mistral egy ilyen hozzáállású cég. Te mint senior tag igazán tudhatnád, hogy aki ott vásárol az azt kockáztatja, hogy jó eséllyel szarnak a garanciális panaszaira. Ha ennek ellenére Te úgy ítélted meg, hogy ma Magyarországon bruttó 3750 HUF-ért normális minőségű PC házat lehet kapni, ráadásul a Mistralban, akkor ne haragudj, de nem tudlak sajnálni. Most azon gondolkozom, hogy van e értelme ennek a topiknak. Elméletileg volna, hiszen ezzel is nő azon topikok száma, melyek felnyitják a gyanútlan vásárlók szemét Mistral ügyben, de gyakorlatilag nincs, mert Te vagy rá az élő példa, hogy amíg lószar van lesz veréb is.
Az meg, hogy telenyomod a netet a pórul járásod krónikájával ugyancsak értelmetlen, mert a Mistralt nem az a párszáz fanatic tartja el aki PH!-t HWSW-t stb. olvas. Pistike apukája meg úgy is ott veszi meg a karácsonyi low-cost PC-t ahol a legolcsóbb... -
plömplöm
őstag
beleírom ide, mert engem meglepetésként ért a dolog, hogy van eza címben említett cég, pont náluk lett kinézve egy táp nélküli szgépház, mondom ezt meg szabad venni ott, ezzel mi baj lehet. írok egy ímélt hogy a közeli boltban nincs ilyen raktáron, lehetne-e ott raktáron mert a többiben és a központban van, válaszol egy manus hogy lehet ott ha előtte bemegyek és 10% foglalót leteszek, válaszoltam neki hogy kössz de kétszer emiatt bemenni nem fogok, egy ötezer forintos dolognál pedig 500 forint foglalót emlegetni... hát...
most felhívtam egy boltot ahol ott a pipa hogy van nekik, de mondom magamban inkább rákérdezek, egy darab valóban van, mondom akkor félre kellene tenni megyek érte, azt mondja a kislány hogy azt nem lehet. és mondom akkor mi a biztosíték hogy mire odaérek addigra az még ott lesz? azt mondja semmi... hátezkész... -
FPéter
aktív tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Figyelj, szerintem hagyd a mistral vezérigazgatót, mert az az ember még a végén be is perel. Megoldani nem fogja az ügyedet, az fix. Volt szerencsém hozzá, teljesen más ügyben.
-
Cyberslider
őstag
Várjatok csak..... Nem győzöm hangoztatni. NEM szépséghibás sérült stb. terméket vettem! Hanem rendeset! Legalábbis
1. kiirva nem volt,hogy ez az.
2. az eladó NEM tájékoztatott ilyesmiről.
3. nem a honlapon néztem,hanem bementem,mert közel van,és kinéztem a polcról. Ennyi.....
Volt ott még chieftec..meg mittomén még mi. Casetek. Azok is szépséghibás,sérült termékek? 20 rongyért? Aztán ha hazaviszem,és szétesik,akkor 1 nap múlva a garinál közlik,hogy nincs garancia?
[Szerkesztve] -
Robert7x
aktív tag
Számla megvan?
Akkor első kör:
- vásárlók könyve, majd _ennek_ birtokában
-> kerületi jegyző felé megtenni a szükséges intézkedést (vizsgálat, vevő megkárosítása)
-> Fogyasztóvédelem
-> esetleg KERMI (vagy mi az új nevük) vizsgálat kérés hogy megfelel e a jogszabályoknak, használhatóságnak.
Buktatók:
- eredeti számlát nem kiadni,
- vásárlók könyvét nem dughatják el, és _kötelesek_ 1 pld-t adni belőle a beírt részről (indigós),
- felügyeleti szervhez hivatalból lépni,
- KERMI-hez menő holmit megjelölni SK aláírással, de úgy hogy ne legyen garis gond belőle (belül alkoholos filccel, és ha tudod _lefényképezni az aláírt részt+házat+látszódjanak a hibák. Így a kicserélés nem lehetséges. (mellékelni nyomtatásban minden benyújtott szerv fele, azzal a kitátellel, hogy az _eredeti_ foto digitális változata nálad (nem méretváltoztatni, fontos az EXIF infó belőle
- megpedzegetni, hogy folytatólagosan elkövetetett, bűnszövetkezetben stb...
- egy kjét ismerős összeszedni, mert túl sok panasz esetén bezárást vonhat maga után.)
- balesetveszélyes holmi _NEM_ hozható forgalomba.
- magyarnyelvű használati utasítás hiánya
- garipapír ellenkezik a magyar jogszabályokkal, 1 év garancia/szavatosság (FVF harap rá)
Hírtelen ezek ha gondolkozom még lenne néhány tippem.... -
-
mongi
senior tag
nem védeni akarom a mustárt, de az ártatlanság vélelmét itt is alkalmazva a másik fél részéről íme:
copy paste by mustár honlapjáról:
Leértékelt termékek a központi szervizben: Budapest, XIII. Váci út 60.
Az alábbi listán látogatóink budapesti központi szervizünk árlistáját tekinthetik meg. Az itt szereplő termékek csak és kizárólag a központi szervizben vásárolhatóak meg: vidéki, vagy másik budapesti üzletünkbe átszállítani őket nem tudjuk. Ezen árlistán található termékek leértékelésének oka többféle lehet, a leggyakoribbak:
a termék használt
csomagolása sérült, hiányos
a termék kiegészítői közül valamelyik hiányzik (adapterek, kábelek stb.)
maga a termék sérült (szépséghibás)
kifutó modell, forgalmazása megszűnt
Minden, ezen a listán található termék teljesen működőképes! Ezekre az árukra három nap garanciát vállalunk, ezért vásárlásnál legyenek körültekintőek. Arról, hogy adott termék konkrétan miért került leértékelésre, szervizünk tud információt adni. Az árlista jellegéből fakadóan általában minden termékből egy-egy darab van készleten.
no comment. hülye voltál, viseld el. a többieknek pedig jó tanulság. -
viharhozo
addikt
válasz
Cyberslider
üzenetére
Megis mit vartal 3750 forintert? A hazba be tudod rakni a cuccaidat, viszont vannak esztetikai hibai. Azert kerul ennyibe.
Tegyétek ezt ti is. Jobb egy kicsit körülnézni jobban,mindenki megtalálja a megfelelőt valahol,mégha egy kicsit talán drágább is,megéri.
Nem tudom, h ezen a mondaton sirni vagy rohogni kellene. Te a Codegen szutyoktol is olcsobban akartal hazat venni es az meg nagyobb szutyok.
A Mistral szemet bolt, de ebben speciel nem erzek nagy atverest. -
L3zl13
nagyúr
-
Gyuri16
senior tag
Nekem volt olyan Codegen házzal dolgom ami úgy elvágta a kezem hogy még vérzett is.
Es ennyi? Itt tartunk, hogy megvagod magad, ok meg azt mondjak, hogy ebben az arkategoriaban benne van, hogy megvagod magad. Mi lesz meg, olcso puskak visszafele sulnek el? Megall az esz. Tudom nem jo pelda, de amerikaba ezert bepereled a ceget, es sose kell tobbet Codegen hazat venned, annyi penzt kapsz, ugye nem kell a mikroban szaritos nagyi esetet felhozni? Elszomorito a helyzet... -
Cyberslider
őstag
Na megyek koncertre, kidühöngöm magam.
WOÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Crystal,szimfónikusokkal.
Mind1 elmegyek. Ingyér van. (Visszajön a ház ára)
-
törölt tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Persze igazad van nem a szavadban kételkedek, csak az árból és elsősorban a magyar kereskedelmi gyakorlatból kiindulva számíthattál rá.
Ja és nem vicc volt tényleg nem garizták be, az elektronikai hibás Maxtor vinyót. Tutti hogy az volt a hibás mert a msáik vinyójáról átrakta a nyákot és az adatait le tudta menteni. -
Cyberslider
őstag
Igen,tudom,hogy olcsó volt. De ez nem a kínai piac!!!!!!!!!! Akkor adják drágábban. Vagy olcsón,de akkor lásd fenn: irják rá ki,hogy ilyen,meg olyan,EZÉ OLCSÓ!
''nem garizták be mert hogy az elektronikai hibák azok nem garisak''
Na ez ugye csak valami vicc. És? Nem történt semmi? Köszönt és elment? Na ezt tuti nem hagytam volna annyiban.
Nahát épp ez a probléma,nem az ár a baj,lesz*rom azt a 3700Ft-ot........
Tökmind1,hogy winyó,vagy ház,vagy akármi? Mindegyiknél megjátszák.. -
Apophis
őstag
''esetleg drágábbat''
Hol tudsz te a Mustárnál drágább helyet??? De ugye elvileg azt mondják, hogy azért drága, mert:-ök adják a legjobb garanciát (hülyeség)
-a legszéleskörübb szervíz-és raktárhálózat(sosem kapható náluk semmi)
-remek, szakértö kiszolgálás(rátukmálnák a sz@rt is az emberre...)
A létezö legsz@rabb bolt, ahol valaha vettem bármit (1X)
Fikázzátok csak! -
Cyberslider
őstag
Budapesten történt VÁCI ÚT......!
Igen hát így elsőkörben fogyasztóvédelem. Megmutatom a csúnya éles részeket is nekik. Megy majd a fax az biztos. Kiváncsi leszek...
Azért mik nem derülnek ki vásárlás után. Erre arra amarra nincs gari
Nem tudom miért vásároltam ott. Hülye vagyok,bevallom. Pedig én is olvastam 1000 ilyen topicot.
TISZTA HÜLYE VAGYOK. -
törölt tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Jó messzire el kell kerülni a mustárt.
megértem a problémádat, csak azt nem értem ha már 3750ftot kiadtál a házért és az némi hiányosságok mellett még használahtó is akkor mi a baj
Ami hibákat felsoroltál azzal már Codegen, sőtt Feel háznál is találkoztam, pdig az többe is kerül egy picit. Nyilván nem fognak neked 11mmes acél házat adni lesorjázva, pontos illesztéssel, 4k ért mert akkor a Chieftec elvesztené a piacot.:
Amit te elvársz az már 1-2kategóriával feljebb lévő házak jellemzője. Nekem volt olyan Codegen házzal dolgom ami úgy elvágta a kezem hogy még vérzett is.
Egyébként mindennnel eggyetértek amit mondtál csak 3750ft ért nem balhéznék. Haverom helyébe inkább balhéztam volna akinek a halott elektronikás maxtor vinyóját nem garizták be mert hogy az elektronikai hibák azok nem garisak.
-
Cyberslider
őstag
Franc tudja! Lehet,hogy ez pofára megy! De akkor meg milyen garancia az ilyen? Akit letudunk,lepasszolunk,akit nem,hát azt istenem nem?
Nem így kéne bánni az (esetleg) visszatérő vásárlóval... Lásd. Mediamarkt. Ott a kétmillás plazmát is visszavették tavaly karácsonykor,mer a férj,és a feleség is vett eggyet.......
)
Jó rendbe,nem történt semmi,vissza......... Az biztos,hogy legközelebb is odamegy vásárolni. Istenem,miért nem működik ez nálunk... -
L|zsidoboz
őstag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Azért ne fikázzuk ennyire a mustárt!!! A szegedi üzlet egész korrekt (igaz drága).
-
válasz
Cyberslider
üzenetére
Jaj, az ''És soha többé nem vásárolok a MISTRAL-ban.'' mondatod olyan ismerős nekem... Mintha már hallottam volna pár embertől... Csak azt nem értem, idáig miért vásároltál ott?

Emberek! Aki a Mistralban akar vásárolni, az inkább utalja a bankszámlámra a pénzt. Nálam sem lehet reklamálni, én sem adom vissza, de legalább én gazdag leszek...
[Szerkesztve] -
mormota
senior tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
esetleg fogyasztóvédelmi felügyelőség.
(milyen városban törpént?) -
Tacso
aktív tag
Pont ma halt meg a Mistrálban vásárolt Chieftec tápom egyik ventije!
Holnap készülök visszavinni gariba...!
De ahogy a tapasztalatokat olvasom lehet jobban járok, ha magam kicserélem!!!
Már gondolkozom, hogy hogyan küldjem el őket melegebb éghajlatra, mert úgyis kitalálják, hogy ''biztos ceruzahegyezőnek használtam'' a ventit!!!
-
biker
nagyúr
ha SEHOL sem volt feltüntetve, hogy értékcsökkent, esztétikai hibás, akkor vissza kell vegyék.
amugy nekem annyit megérne, hogy beb@ßßam a polcra, ha nem veszik vissza
de ugy izomból, előtte szólnék, hogy több kárt tud okozni, mint a csere, és ha nem...
-
Cyberslider
őstag
Tudom,van már ilyen topic,de nem érdekel,nyitok 1 újjat. Sőt még úgy 10-12 siteon is nyitni fogok.
Tehát a MISTRAL olyan számítógép házakat árul,amik igen kedvező árfekvésben vannak. Értem ezalatt kb. 4ezer Ft (táp nélkül)
Hát én vettem eggyet. Elkövettem azt a hibát,hogy nem szedtem darabokra az üzletben, nem terítettem ki minden alkatrészét a földön,ezzel tüzetesen átvizsgálva a minőségét.
Egy nap múlva vittem vissza (most) a házat garanciába,mivel:
1., a tálca,mely a cd előtt van,kijár. Nem passzol
2., El van az egész oldallap deformálódva
3., letört szegeccsel találkoztam benne
4, illesztési hibák,erőltetések,eldeformálódások az egész háznál.
Kértem szépen,mit lehet csinálni. (Beszámítás. Visszavásárlás. Csere. Akármi. _Akármi_)
Nem lehet semmit. Indok:
A házzal semmi probléma. Ilyen árkategória mellett ezt lehet elvárni. (Ez normális.) Mert az olcsó,az deformált. Vagy kijár. Szétesik. Ez természetes.
Természetesen a házat nem leértékeltként vásároltam, (a polcról levéve,egyébként.)
Visszavásárlásra rákérdezvén )tudom,lejön pár % esetleg) közölték,hogy nem,ill. HÁZAK ESETÉBEN 50%. KÁBÉ.
És ez benne van a feltételekben.
Bőszen olvastam a garipapírt,de nem volt benne. Közölték,hogy az ott nincs,hanem kint egy kifüggesztett papírban.
Tehát se visszavásárlás,se csere,se beszámítás,se semmi.
Ez az 50% pedig különösen érdekel,mintha olyan légbőlkapott lenne. Vagy nincs igazam?
-----------------
Namost mit lehet ilyenkor tenni? Először is nyilván az eladó vagy ügyintéző nem foglalkozik azzal,hogy ezzel a 3750Ft-os szarral veszít a cég évi többszázezres forgalmat. Mi ez a több millióhoz-milliárdhoz. Dehát sok kicsi sokra megy mint tudjuk,és nekem most az lesz a dolgom,hogy tele***** a netet ezzel a szöveggel.
Mindenesetre küldök egy faxot a főnökségnek,valamint egy véleménykérést a fogyasztóvédelmi főfelügyelőségtől,hogy mi a véleményük a számítógép házak esetében fennálló garanciamentességről.
Kis segítséget kérnék,milyen hivatalokhoz lehetne fordulni még.
Pl. szeretném bevizsgáltatni az összes kapható terméket,hogy azok
1. hogyan kerültek az országba
2. megfelelnek-e az uniós követelményeknek. (Érintésvédelmi szabályok,megfelelően lekerekített formák,sérülésveszély elkerülése végett - ez háznál nem úgy tűnik mintha fennálna)
3. az idevonatkozó összes összes szabály,ami a boltra érvényesű
4. feljelentés adóügyi ellenörzésre
Most azt fogjátok mondani,megértitek,hogy ideges vagyok,de hányan vannak/voltak így.
Mostmár ideje lenne rendet teremteni,és erre én nem sajnálom az időt,mert perpill. nekem most van.
Egyébként meg k*rva ideges vagyok. És soha többé nem vásárolok a MISTRAL-ban.
Tegyétek ezt ti is. Jobb egy kicsit körülnézni jobban,mindenki megtalálja a megfelelőt valahol,mégha egy kicsit talán drágább is,megéri.
Örülnék minden segítségnek,hivatalos ügyben hova fordulhatok.
Adataim az adatoknál.
A véleményeket meg várom.
Biztos én vagyok a fax. Mé nem néztem meg. Vagy,tényleg nem számít,hogy deformált az egész,és ez normális dolog új termék vásárlása esetén.
Aktív témák
- Zsír Lenovo ThinkPad X13 G3 "Golyóálló" Laptop 13.3" -35% Brutál i5-1245U 12Magos 16GB 512GB FHD+
- Macbook Retina 12 2017 8/256 (A1534)
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+ 22Hó Gar
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Dell Inspiron 3511 /i7-1165G7/MX350/16GB/512GB M.2/WIN11/Újszerű akku/Játékra is! Számlával!
- Samsung Galaxy S23+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A középső csatiról meg csak egyik napról a másikra nem tudott bootolni a rendszer, és megformázatlannak látta a gép.

ez van.
nehogy a nyakukon maradjon a nagyértékű eladhatatlan termék... kabaré