Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Yettel topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hunluki
senior tag
válasz
Busterftw #26 üzenetére
Én is néztem anno az immichet de nálunk alapvetően a drive funkcionalitás is fontos, ezért lett végül nextcloud. Rengeteg közös családi mappa van ami "mindenkié", mennek bele a szülinapos képek/videók, van egy "mamáék" mappa ami annyit csinál hogy nagyszülők asztalára kitesz dolgokat, oda is tud mindenki dobálni kisgyerekes képeket, mama/papa meg csak bekapcsolja a gépet és ott van előtte az unokáról a kép/videó.
Amúgy NC is tud arcfelismerést, legalábbis webes felületen tuti, mobilappban nem rémlik ilyen funkció.
-
A végfelhasználók esetén nem ez van a prio lista elején, hanem az, amit írtam (használhatóság, ergonómia, funkcionalitás). Az IT Sec csapat pedig majd foglalkozik azzal, amiről beszélsz. Az MS is csinált gané dolgokat az elmúlt évtizedekben. Senki sem állította, hogy a Slack a legbiztonságosabb szoftver.
-
Busterftw
nagyúr
-
hunluki
senior tag
válasz
Medocsabi #23 üzenetére
Kb ugyanaz mint a google workspace vagy az ms 365, tárhely + office ami nálad fut és nem valaki másnál. Van hozzá desktop app (win/mac/linux), mobilapp (alma,droid), fényképeket/videókat tudsz backupolni ugyanúgy mint gdrive/onedrive-al. Plusz böngészőben is ugyanúgy elérhető.
Nálam a fő motiváció az volt hogy a családban mindenki elkezdett vinnyogni miután a google bejelentette hogy a "végtelen fényképbackup" tárhelyet kivezették hogy "kiírja a telefonom hogy vegyek valamit segíts", és mint a család egyetlen kockája a 12. ilyen alkalom után azt mondtam hogy jóóó, akkor erre most találunk egy hosszú távú megoldást
-
hunluki
senior tag
Én a családi bulit úgy oldottam meg hogy csináltam saját felhőt nextcloud-al. Kicsit tákolt, de működik
Sikerült beszereznem egy ősrégi 2 lemezes nas-t nagyon baráti áron (15k), két ironwolf 4 terás hdd-t (vételkor darabja 36,2k), a szerver eleinte egy rpi4 volt, később upgradeltem egy zimaboard-ra (200 usd volt 2023-ban). Nas-t letiltottam routeren hogy ne lásson ki a netre, csak a helyi hálón szórja iscsi-n a raid1-ba rakott két 4 terást. A zimaboard ezt használja storage-nek, ezen fut a nextcloud, plex, meg minden egyéb apróság (minecraft szeró gyerekeknek, torrent linux iso-knak, etc). Ezen felül van rajta egy nagyobb hdd plexnek, egy pedig a nextcloud backupnak. Ezt minden estre rsyncel áttolom anyámhoz ahol az rpi-re kötött külső vinyóra is átmásolja a backupot ha nálam beütne egy komolyabb gond.
Először rá kell szánni az időt és a pénzt, de utána el lehet felejteni, szépen teszi a dolgát. Mivel van napelem ezért fogyasztás rész kb kiesik (tavaly az nvm fizetett nekem szaldóban).
Jelenleg mindenki telefonja/gépe hozzám syncel, webes felületen van alap office lehetőség is, családi használatra tökéletesen teszi a dolgát.
Nemrég belőttem a nextcloud talkot is, szépen lassan kezd az is felpörögni mert sokaknak kezd a töke tele lenni a messengerrel.
Az alap setup rpi-vel 2019-től ment (instant vettem a pi4-et amint kijött), 23-tól pedig a zima húzza az igát. Amióta belőttem nem nyúltam hozzá, ubuntu betonstabil host, minden dockerben fut és szépen frissül.
Nem mondom hogy mindenki csinálja így de nekem maga a tákolás is tanulás/hobbi/szórakozás volt, az ilyen cikkeket olvasva pedig egyre inkább megtérülő befektetésnek látszik.
-
Egon
nagyúr
a Slack-et pedig hiába üldözik, nem tudják kiirtani a fejlesztők gépéről.
A Slack-et gondolom a Github integráció miatt szeretik a fejlesztők, egyébként meg biztonsági szempontból egy rémálom. Jah, és "kiirtani" meg egy sor a tűzfal konfigban, és sírhatnak a fejlesztők...
2015 márciusában a Slack bejelentette, hogy 2015 februárjában több mint négy napig feltörték, és hogy a felhasználói fiókokhoz kapcsolódó egyes adatok veszélybe kerültek, beleértve az e-mail címeket, felhasználóneveket, kivonatolt jelszavakat, telefonszámokat és Skype-azonosítókat. A támadásokra válaszul a Slack kétfaktoros hitelesítést adott szolgáltatásához.
2021. január 4-én a Slack jelentős, több órán át tartó kimaradást szenvedett. 10 ET és 15 óra között a felhasználók nem tudtak bejelentkezni, üzeneteket küldeni vagy fogadni, hívásokat kezdeményezni vagy fogadni, illetve Slack-kapcsolatokat használni. 15 óra után a legtöbb alapvető funkció működőképessé vált, kivéve a push értesítéseket, az e-maileket és a harmadik féltől származó integrációkat, beleértve a Google Naptárat és az Outlook Naptárat.
2022-ben a Slack széles körben jelentett kimaradásokat szenvedett február 22-én,[32] március 9-én[33] és július 26-án. [34] 2022. december 31-én a Slack bejelentette, hogy privát GitHub-adattárait az előző hetekben lopott biztonsági tokenek felhasználásával feltörték.
A felhasználók kritizálták a Slacket azért, mert a felhasználói adatokat kizárólag a Slack ellenőrzése alatt álló felhőszervereken tárolja.
A Slacket azért is kritizálták, mert visszamenőleges hatállyal 2018-ban megváltoztatta adatvédelmi irányelveit, lehetővé téve a munkaterület rendszergazdái számára az összes nyilvános és privát csevegőüzenethez való hozzáférést az alkalmazást használó felek beleegyezése nélkül. -
PTM
aktív tag
Nekem az a bajom vele, hogy rendszeresen jön egy frissítés és akkor hónapokig el van cseszve benne valami. Aztán megcsinálják, majd jön a kövezkező frissítés és kezdődik újra. Mintha bétáznánk egy céges gépen, de az IT-t sem értem, hogy miért nem nyúlnak bele ezekbe központilag (de, valójában értem, csak sajnálom, hogy ez ilyen).
-
A Teams-nek egyetlen baja van: hogy letezik.
-
skoda12
aktív tag
Ekkora tárhelyet nem használunk ki szerencsére. A 100 GB-os megosztható google drive tárhely évi 6k-ért bőven elég lenne nekünk, de első körben az ingyenes 15 GB / fő csomaggal is elvagyunk.
A office doksikat pedig tudjuk kezelni a microsoft 365 free tierben a böngészős appjaikkal az alap 5 GB-os onedrive tárhelyen.
-
dolon75
senior tag
Google azt írja, hogy 2TB felhős tárhely 36ezer Ft /év
[link]
Azaz 43ezer helyett 29ezer, de később meg 36ezer.A családi MS csomaghoz userenként 1TB jár, azaz 6TB, minden 46ezer.
És mellé ott a teljes MS Office csomag, ráadásul a Copilot is benne van, bár ez nem tudom, hogy előny-e, de a lehetőség adott.Az free office csomagok nyilván olcsóbbak mindennél, de a tárhely?
-
válasz
Medocsabi #10 üzenetére
Legújabb Teams, vatta új gépeken konkrétan gépelek, aztán 3 másodperc múlva jelenik meg a szöveg. Annyira zabálja az erőforrásokat, hogy pont a legfontosabb funkcióknál hasal el.
Egyszerűen túl sok minden van belecsomagolva úgy, hogy az ügyfelek töredéke használja csak ki ezeket a funkciókat. Mindenki utálja, visszasírják a Zoomot, a Slack-et pedig hiába üldözik, nem tudják kiirtani a fejlesztők gépéről.
-
cami][us
senior tag
A Teams max elterjedt lett, nem népszerű. Szerencsére már nem kell vele szenvednem.
-
-
Busterftw
nagyúr
Na ennyit a "versenyrol" meg arrol, hogy jobb lesz mindenkinek.
-
skoda12
aktív tag
Hát áremelésben amúgyis elég erősek microsofték. A héten mondtam le a microsoft 365 családi subscriptiont. Tavaly 25k-ról 35k-ra emeltek, most 35k helyett 46k-t akarnak kérni márciusban. Majd szépen átszokik a család desktopról az ingyenes webes verziókra, a onedriveról pedig a napokban migrálok google drivera mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
it A trösztellenes büntetés elkerülése érdekében jöhet az áremelés.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest