- Yettel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
"Egyébként a plusz kártyák nem rondítanának bele az egyszerűségbe?"
Belerondítanak, de ezt csak azért írtam, ha valaki nem akar drága lapot venni. Én nem használok plusz kártyát
HDD-t 4-5 éve raktam ki a gépből, mert az maradt a leghangosabb eleme a gépemnek és én csendet akarok, tehát este a legnagyobb nyugalomba se halljam, hogy megy-e a gép vagy sem. USB-n rákötök HDD-t a gépre, ha kell. Amikor használom mindig ráeszmélek, hogy milyen hangosak voltak ezek mindig. Több, mint 20 évvel ezelőtt 1,7GB-os Quantum Fireball vinyóval kezdtem. Azokat a gépeket az egész házban lehetett hallani, hogy mennek
-
PuMbA
titán
Értelek. Nekem ez amúgy azért nem probléma, mert amint 2 darab M2-m lenne, akkor a következő lépés, hogy eladom a kettőt és veszek helyette 1-et ami a 2 méretét kiváltja, így sose lesz 2-nél több M2 SSD-m a gépembe
100-150 ezerből ez a csere könnyen kitelik, amit megspórolok az 50 ezres alaplappal. USB-k sem probléma, ahogy írtam nemrég, nekem 2 darab USB 3.0-ánál több nem kell, illetve 6db USB 2.0-ánál. SATA-t meg már nem használok, tehát abból a 4 is sok, ami rajta van. Nekem a gépépítésnél az egyszerűség a vezérelv, nem szeretem a sok hardvert meg vezetéket.
-
PuMbA
titán
válasz
Varázslóó #84 üzenetére
Tényleg hulladék: ASRock’s $110 US B650 Motherboard Sets Overclocking World Record With AMD Ryzen 9 7950X CPU
Inkább úgy mondanám, hogy a drágább lapok brutálisan túlárazottak és kifejezetten rossz ár / érték arányúak
Pár plusz USB portért meg M2 csatlakozóért plusz 100 ezreket elkérni...nonszensz.
-
PuMbA
titán
válasz
Geri Bátyó #50 üzenetére
Így már értelek. Nekem elég 2db USB 3.0 (7db 3.0 és 1db 3.1 van az Asrock-omon, ezért írtam, hogy még ezt se használom ki), minden más USB 2.0. Nincs olyan eszközöm vagy dolgom, ami többet kérne.
-
PuMbA
titán
válasz
Dragon3000 #48 üzenetére
Így van. B650-ből 50 ezerért már tisztességest kapsz, B550-ből viszont 30-ért nem. A VRM-jük el se bírja a 105W+ TDP-s procikat. Ezért nem feltétlenül szabad kategóriákat hasonlítani.
-
PuMbA
titán
Nálam kifog húzni 4-5 évet az alaplap és a memória, mert arra terveztem, amikor megvettem
Proci csere lesz majd 9000-res vagy a még nem létező következő szériára. Most nem X3D procim van, de a memória így se limitáló tényező, 200-300MHz-et lehetne húzni, ami lófing, a CL30 a legfeszesebb időzítések között van a mai napig, most jelentek meg a CL28-asok, de X3D prociknál meg még kevésbé a memória a nagy cache miatt, ez már az 5800X3D-nél így volt.
Geri Bátyó: Csakhogy az AM5 lapokból a legolcsóbbak jobbak, mint AM4-ből a legolcsóbbak
Első kézből tudom, szüleimnek 30 ezres ASUS PRIME B550M-je van és nem, nem olyan, mint az én AsRock-om. Az én AsRock-om az előző 50 ezres AM4-es ASUS TUF lapommal van pariban.
-
PuMbA
titán
válasz
parandroid #37 üzenetére
A 2 RAM hely se igazából hiba, hiszen 4 RAM-ot csak jóval lassabb sebességen tudnak kezelni a procik és emiatt még az ASUS-nak is van 200k feletti csúcslapja, amin 2 hely van csak
Itt van, hogy a 9800X3D a hivatalos specifikáció szerint milyen sebességgel kezeli őket:
2x1R: DDR5-5600
2x2R: DDR5-5600
4x1R: DDR5-3600
4x2R: DDR5-3600 -
PuMbA
titán
Buta lap? Minden rajta van, amire szüksége van az emberek 99%-ának és belerakhatod a legtöbbet fogyasztó 170W TDP-s procikat, nem fog throttling-olni a VRM-je
A legtöbb csatlakozó így is üresen áll nekem, ki se használom.
Legolcsóbb memória? Mert mit tud a 20 ezerrel többe kerülő? Semmit.
Fejlesztés az lesz, hogy kiszedem a procit és belerakok majd egy frisset. Semmi mást nem fogok fejleszteni, hiszen látom, hogy pluszt nem adnak ehhez képest az újabb 800-as chipsetes alaplapok sem
AM4-be nem tudsz belerakni se Ryzen 9000-res procit, se majd a következő szériát.
-
PuMbA
titán
válasz
Geri Bátyó #13 üzenetére
Az alaplapok ára megegyezik a két platformon. Én kicsivel több, mint egy éve váltottam ASUS TUF Gaming B550M-PLUS-ról AsRock B650M-HDV/M.2-re. A két alaplap ára jelenleg is ugyanannyi, anno is az volt és semmiféle hátrányt nem tapasztaltam
A memória is alig kerül többe, mint a DDR4, 48k, én ilyet vettem: G.SKILL Flare X5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30, pont amit az AMD ajánl optimális esetben
Az AM4 halott újonnan, nem érdemes ilyen olcsó AM5 árak mellett azt választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest