Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
Na, úgy néz ki, a problémát nem sikerült megoldani, de megkerülni igen.
Az event és a proc táblák kivételével a többit át lehetett állítani InnoDB-re, ezt a kettőt meg exportáltam egy sql fájlba aztán töröltem őket, az sql-ben átírtam az Aria-t InnoDB-re, és importáláskor már így jött létre. Most Aria táblák nélkül nincs Aria hiba. -
zizidor
őstag
Önszántamból nem használnék, de ez az alapértelmezett egy friss telepítés után. A "mysql" adatbázis a saját, belső működéséhez van (logok, statisztikák, jogosultságok, stb.), ezeket így hozták létre alapból. Minden más InnoDB motorral megy.
Csak tipp, hogy az adatbázis teljesítménye miatt van így, mert az InnoDB kezelése több erőforrást igényel mint az Aria. Tegnap viszont egy tesztgépen átalakítottam ezeket is InnoDB-re és gond nélkül működött, lehet hogy ez lesz a jó megoldás. Ha lesz rá lehetőség, akkor ma megpróbálom egy mentés után élesben is, a problémás gépen.
-
zizidor
őstag
Sziasztok!
MariaDB problémához szeretném a hozzáértők segítségét kérni. Iskolai projekthez (webalkalmazás fejlesztés és adatbázis) fel lett rakva az Xampp szerver 8.2.12 verzió. Igazából csak az Apache és a MariaDB kell az összetevőkből, és nem szolgáltatásként indulnak, hanem az Xampp vezérlőpultjával van indítva és leállítva, szükség szerint.A probléma az, hogy a MariaDB leállításakor minden alkalommal összerondítja a saját adatbázisából ("mysql") az összes Aria típusú táblát. Emiatt a következő indításnál képtelen elindulni. Átmenetileg orvosolható, ha a "backup" mappából visszamásolom az eredeti, üres mysql adatbázishoz tartozó adatfájlokat, de leálláskor ismét kinyírja.
Mit lehetne tenni ez ellen? A log csak annyit árul el, hogy induláskor hibásak az Aria adatfájlok, de az aria_chk sem tudja javítani őket. Leálláskori hiba nem kerül naplózásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sorozatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 16e 128GB Black - 100% akku - Apple gari
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 14 128GB Red - 100% akku
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13700H RTX 4060 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Acer Predator GAMING 17" Laptop! i7-11800H / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest