Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz qnadam #15 üzenetére

Ebben is van valami, de mivel 15 évet dolgoztam fraud menedzsment területen, szakmai ártalom, hogy látom a másik oldalt is: ha valamit ingyen adsz, azzal vissza fognak élni... Végeredményben meg semmi nincs ingyen. Ha pl. téged azért nem fognak megmenteni, mert éppen foglalt volt az összes operátor, nem leszel előrébb azzal, hogy ingyen segített volna az adott random ember. Persze, alkalmazzunk 2x annyi operátort: csinálják is.:R De nem egyedi eset, hogy a rendőrség utólag kell a tökére lépjen a 112-vel szórakozónak. Csak azért, mert ingyen hívható, hívják is, mintha muszáj lenne. Ha utólag kiszámláznák, nyilvánvalóan kevesebb felesleges hívás lenne. És hogy ne vegyük el a kedvét az elesett embert megmentő telefonálónak, neki jóvá lehetne írni utólag (a mentő intézkedés után).

TL;DR: ha baj van, a segítség minden pénzt megér, de ha nincs baj, el kell venni a kedvét random szórakozóknak, hogy a segélyhívóvonalat* foglalja. Az OMSZ kijön "TB alapon", de mondjuk ha a hegyekben eltörik a lábad és speciális, hegyi mentők mennek érted, az utólag valakinek biztosan sokba fog kerülni. Jóesetben van rá biztosításod, az megtéríti.

*: műholdas telefóniánál még szűkösebbek az erőforrások. Nem véletlen rohadt drágák.

• DigitXT

félisten

válasz qnadam #11 üzenetére

Én is erre gondoltam, ha az életed múlik rajta, lehet az az egyetlen hívás akár sokezer Ft, akkor is megéri*, nem vagyunk skótok, mellesleg ha jön a segítség, az se lesz ingyen. :N (Hasonló műholdas kütyüvel kapcsolatban olvastam, hogy Indiában pl. be van tiltva, vmi 1933-as törvényre hivatkozva, ami egész egyszerűen agyrém, de ettől még tényszerű.:O)

*: pozitív mellékhatása, hogy nem lesznek, akik szórakoznak vele. Tulajdonképpen az se lenne ördögtől való, ha a 112 hívása is komoly pénzekbe kerülne (persze nem feltétlenül behajtható, hiszen SIM nélkül is hívható), mert annyi agyhalott van, aki brahiból felhívja...

Új hozzászólás Aktív témák