- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Gyönyörű képeken csillog a Magic V Flip2
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
AnV dolgozik a Legacy kernelen, AMD tulajok ébresztő
Nagyon felpörgött a szakma 2 nap alatt
-
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #9808 üzenetére
Oké...
Akkor egy megjegyzés: Tegnap/tegnapelőtt elérte a Chameleon2.0 a végleges verziót. Ennek apropóján úton van az új Chimera... Tapsot neki... Az egész nem más mint egy Chameleon branch, amihez hozzácsaptak pár kextet, és berakták Chimera néven egy .pkg-be. Tonymacen herélés van szerintem csak, ilyen szempontokból az Insanelymac sokkal jobb, ott tényleg igazi új cuccokat készítenek, nem más tollával ékeskednek... És akkor is foglalkoznak veled, ha nem Intel procid van és nem Giga alaplapod
Elvileg az új 2.1-es branch támogatja az 5xxx szériás Radeonok Framebuffereit. Nem próbáltam, nem mindenkinek ment.
Mod: Milyen a haver gépe?
-
ko9
addikt
5770 van valakinek
-
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #9805 üzenetére
BIOSban van elvileg USB 2.0 Legacy Support vagy valami ilyesmi, azt On-ra és elvileg megy. Ha azt akarod hogy bekapcsoljon, akkor meg van egy olyasmi - fene se tudja, hogy mi a neve - Halt on Errors, vagy valami ilyesmi, ahol be lehet állítani, hogy milyen hibáknál álljon le a BIOS. Van olyan benne, hogy All, but keyboards, stb... Rakd No Errorsra.
DSDT-nél a BIOSverzió, alaplaprevízió, meg minden stimt?
Modra: Miért pont xMove? Miért update? Updateből tapasztalat szerint csak baj van
-
ko9
addikt
Valaki próbálta már a HackBoot Liont?
-
-
ko9
addikt
Valaki tud valami Apple-s "beszólást"?
Háttérképet akarok csinálni, csak kellene rá valami ütős szöveg.
Mittudomén: Apple - Feel the Difference, vagy valami ilyesmire gondolok. -
-
ko9
addikt
Örülök, hgy segíthetek
Szóval Custom részben ezeket jelöld (nem megyek bele, hogy hol találod, álmos vagyok most ahhoz):
Chameleon v2 RC5
32-bit boot
Ethernet
USB-ben mind
/Extra
fakesmc
Disabler
RTC
qoopz 10.3.0
USB
UUID
AHCI SATA
Apple PS/2
Voodoo PS/2
BroadcomNem találok infót a vezetékes hálókártyádról, hogy milyen
-
ko9
addikt
válasz
odessa32 #9657 üzenetére
A lényege: Egy fájl, ami információkat tartalmaz az alaplapodról, és a komponenseiről. Most belemehetnénk még részletekbe, címzésekbe, stb, de ez gondolom egyrészt nem is érdekel, másrészt nem is fontos.
Ennek a DSDT-nek a módosításával el lehet érni, hogy a rendszer felismerje azokat a dolgokat, amiket nem ismer alapból, vagy felismeri, csak épp nem olyannak, amilyennek kellene. -
ko9
addikt
válasz
birorichard #9654 üzenetére
Kipróbálod, és kiderül
-
ko9
addikt
válasz
birorichard #9650 üzenetére
Ezzel meg kell várni a Legacy kernelt...
-
ko9
addikt
válasz
birorichard #9647 üzenetére
Bocs ezt nem értem
-
ko9
addikt
válasz
Pisztillus #9644 üzenetére
Az én laptopom sincs a listában, mégis Kakewalkos Lion megy rajta. MacBookodra ahhoz nem kell felraknod a Liont, azon csak a pendriveot kell elkészíteni.
-
ko9
addikt
válasz
Pisztillus #9639 üzenetére
De ha neked van Maced, akkor miért nem felel meg neked a Kakewalk?
-
ko9
addikt
válasz
Pisztillus #9637 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek
A 10.6.7-es a megfelelő.
A fentebb említett bootlható Lion telepírő meg szerintem... Érdekes
Sima bootolható DVD-t bárki tud csinálni, ez is kb olyan... Csak egy érdekesség: DSDT szerkesztést ajánlanak a telepítéséhez.
-
ko9
addikt
válasz
birorichard #9633 üzenetére
Indítsd el a Liont arch=i386 kapcsolóval, és kiderül
Köszönöm előre is, megy a PÜ.
-
ko9
addikt
válasz
birorichard #9629 üzenetére
Fake hír volt, fut a Lion 32 biten.
Valaki tudna nekem küldeni egy MÓDOSÍTATLAN AppleHDA.kext-et 10.6.7 vagy 10.6.8 alól?
-
ko9
addikt
válasz
Carasc0 #9597 üzenetére
Ki kéne törölni egy kextet...
Bootolj be az iATKOS telepítőről, keresd meg a Terminalt, majd írd be ezt:sudo rm -R \Volumes\-a partíció neve amin a SnowLeo van-\System\Libary\Extensions\ElliottForceLegacyRTC.kext
sudo rm -R \Volumes\-a partíció neve amin a SnowLeo van-\Extra\Extensions\ElliottForceLegacyRTC.kextCase-Sensitive, ügyelj a kis/nagybetűkre. Tab-os gyorskiegészítés működik.
Ha megvan, restart, majd -v -f pmVersion=21
-
ko9
addikt
Az a legszebb amúgy, hogy van egy Alternatív Windows 7 telepítő, ami TELJESEN lecseréli a Windows 7 telepítő első fázisát, vagyis az első restartig. Azzal felmegy GPT-re a Windows 7, és folytatja tovább is a telepítést, és utánna vígan muzsikál róla. Ha ezt külső fejlesztő megoldotta - Microsoft WAIK eszközökkel - akkor a nagy fejlesztőgárda miért nem?
-
ko9
addikt
Ja, 10.6.7-ig jutottam, az 7.89GB (iATKOS alapú, most csinálom a Retailt), semmi nincs fenn, csak a MultiBeast, meg a The Unarchiver.
A memória 3 gigából 2,1GB Free, 474MB Wired, 358MB Active, 305MB, Inactive 1.11GB Used. (Finder, Disk Utility és Activity Monitor megy). Nem tudom hogy számolja, ha a Real mem-et üsszeadom minden process mellett, akkor jön ki nagyjából a Wired. -
ko9
addikt
válasz
Takitoca22 #9563 üzenetére
Üdv!
Mennyire vagy jóban az angollal? -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #9543 üzenetére
Ez esetben az iBoot és a MultiBeast Useless... Mivel Liont csak Macen elkészített telepítőpendriveről lehet (még) telepíteni, amin általában van Bootloader (Chameleon), ezért nincs szükség iBootra.
A Multibeast meg nagyrészt "elavult" kexteket használ, a "System Utilites" rész nem működik jól Lionon, stb.
Még mindig ragaszkodsz hozzájuk? -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #9539 üzenetére
Ez tartalmaz alapból szükséges kexteket.
Az enyémet se írta (Fujitsu laptop) mégis azzal raktam fel. Válassz ki egy olyat, ami a legközelebbi a tiedhez, azzal csináld meg a pendriveot. A lész telepítőn menj bele a /Extra mappába, és töröld/cseréld ki a DSDT.aml-t. Innen mehet a telepítés vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest