-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobooo
addikt
válasz
kisjimy #19451 üzenetére
Másold ki az íróasztalra a chameleon.boot.plistet, majd nyisd meg az íróasztalról, illeszd be azt a két sort, mentsd el és húzd be az Extras mappába és írd felül a régit.
ui.: Jó tanács, Hackintoshon kapcsold ki a Spotlightot (Rendszerbeállítások -> Spotlight), mert lassíthatja a gépet indításkor.. Kétszer katt a merevlemezedre (Finder ->beállítások -> merevlemezek mutatása), majd mikor kétszer rá kattintottál a vinyódra ott lesz az Extras mappa és ott lesz az org.chameleon.boot.plist
-
bobooo
addikt
válasz
Máté94 #19373 üzenetére
Feltelepítettem az ML-t az adatlapomon lévő konfigurációra, de nem bootol be chimera bootloaderrel (azert kene ez mert ez ismerné fel a HD4000-t) csak az USB-n lévő chameleon bootloaderrel.. Egészen pontosan befagy a chimera mikor hozzna be a mac os x-et, vmi power managmentnel all meg.. Egyebkent chameleonnal siman bebootol csak nem ismeri fel a hd4000-et.. ötlet, hogy miert fagy be a chimera?
-
bobooo
addikt
boot0 error-t akkor kaphatok, ha a vinyó formálásánál a "lemezfoglalási egység mérete" 4096 bájt?
-
bobooo
addikt
válasz
elpatkorado #19331 üzenetére
Ment PÜ
-
bobooo
addikt
válasz
elpatkorado #19329 üzenetére
MIt szeretnél tudni róla? Mit írjunk PÜ-ben
-
bobooo
addikt
válasz
instantwater #19324 üzenetére
Telepísd fel a Chimera bootloadert, hogy indításkor felismerje a Mac OS X a HD4000-et (ha esetleg alapból nem ismerné fel..)
-
bobooo
addikt
válasz
szarkazsolt #19321 üzenetére
AHCI bevan kapcsolva a BIOS-ban?
-
bobooo
addikt
válasz
szarkazsolt #19244 üzenetére
A hang elvileg okés (ha egy kis mókulás árán is), de a netben nem vagyok még mindig biztos, ebben majd valaki más segít, ezt nem tudom, hogy menne-e..
-
bobooo
addikt
válasz
peterattila #19241 üzenetére
Legjobb az lenne akkor, ha szereznél új monitort mert így minden op rendszernél mókolni kell vele majd...
-
bobooo
addikt
válasz
szarkazsolt #19235 üzenetére
Ennyi, hogy "Realtek Gigabit Ethernet Controller" édes kevés.
Pontos típus kéne..
-
bobooo
addikt
válasz
szarkazsolt #19225 üzenetére
A laptopok elég kényesek Mac OS X téren, de ezeket találtam most hirtelen:
ASUS K75VJ-T2063D
DELL Inspiron 5720 Ezüst DI5720N-3612-8GH1TBD6MS-11
DELL Inspiron 5720 Ezüst DI5720N-3632-6GH1TBD6MS-11A videókártyákról nem találtam semmit Google-n, hogy megy-e vagy sem. A hálózati kártyáról és Wifi-ről még típust se találtam, így azt se tudtam megkeresni, hogy menne-e, de majd a nálam profibbak megmondják a tutit.
-
bobooo
addikt
válasz
peterattila #19230 üzenetére
Kext Wizarddal telepítetted az NVENABLER-t, utána elindítottad a Kext Utility-t és utána nyomtál egy "Verify disk permissions-t" a lemezkezelőben ?
-
bobooo
addikt
válasz
szarkazsolt #19222 üzenetére
Ár mindegy? Mert akkor Macbook Pro... Igaz az aqua-nál nincs 17-es verzió belőle..
-
bobooo
addikt
válasz
peterattila #19219 üzenetére
Nem a kártyával, hanem a kext-tel lesz gond. Rosszul fogalmaztam, elnézést.
Állíts be egy piros hátteret. A felső sáv ilyenkor ezüstös vagy átlátszó?
-
bobooo
addikt
válasz
peterattila #19217 üzenetére
Valószínű nem tökéletes a videókártya azért nem tudod nagyobbra állítani a felbontást. Próbálj felrakni hozzá megfelelő kextet.
-
bobooo
addikt
Üdv,
Van egy 10.8.2-m feltelepítve, viszont nem tudom, hogy hogyan tudnám életre kelteni az integrált HD4000-et.. Tudna valaki segíteni vagy belinkelni egy oldalt?
Konfigom:
i3 3225
Gigabyte B75M-D3H
4GB DDR3 -
bobooo
addikt
Üdv,
Eljutottam már az USB-ről való bebootoláshoz az ML telepítésében, de megint csak hibába ütköztem. Bejön a választék, hogy miről legyen a tényleges telepítés, rányomok, hogy USB HDD. Ha simán bootol akkor a szürke Apple logóig jut el és utána ott megáll. Ha -v-vel akkor idáig jut el (Still waiting for root device). Ha -x-szel akkor idáig, hogy bejön a szürke Apple logó majd alatta elkezd forogni egy kör, de egy idő után feljön egy másik kör benne egy áthúzással... Mi a probléma? Hogyan tudnám megoldani?
Proci: i3 3225
Alaplap: Gigabyte B75M-D3H
4GB RAMAz USB-m amiről boootolok USB3-ba,a winchesterem meg Sata3-ba van bekötve, ha ez számít valamit.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
bobooo
addikt
Üdv..
Ahogy tapasztalom egyik iBoot-tal se megy fel a Snow Leopard (hogy később ML USB driveot csináljak), gondolom az Ivy Bridge-s proci miatt. Csak iBoot-tal tudom az SL-t feltenni? Illetve csak USB Drive-val az ML-t?
-
bobooo
addikt
mért nem csinál screenshotot a snow leopard? nyomom a command+shift+3 (start+shift+3) vagy a command+shift+4+space-t de nem csinál semmit se desktopra nem rakja ki se vágólapra...
illetve mit kell feltennem h ne csak 1024x768-as felbontást tudjak beállítani? ugyanis mikor feltettem a vga-m kextjét akkor lecsökkent a beállítható felbontások száma 1-re (1024x768)
illetve mégegy
billentyűzeten a hosszú í és a 0 felvan cserélve.. ez ellen tudok valamit csinálni?
-
bobooo
addikt
Nincs valami normális működő kext TL-WN321G-hez ?
-
bobooo
addikt
Egyébként ezen a Lenovo N200-on elfutna mondjuk egy Lion vagy Mountain Lion esetleg?
-
bobooo
addikt
Sziasztok
Szerváltam családból egy fasza kis Inteles gépet: elinditottam a telepitést meg minden (Snow Leopard) erre osztott képernyőbe látok mindent (telepítés, és maga a rendszer telepítés után) nem tudjátok mit rontok el ?(én valamilyen kext hiányára tippelek)
már próbáltam ujratepelíteni, az se sikerült...
kép a jelenségről: [link]
-
bobooo
addikt
Sziasztok!
Feltelepítettem a Mac OS X SL-t minden a telepitesnel hibamentesen ment kiirta h ujra inditja magat ujra is inditotta de szurek hatter apple logo alatta mozgo korrel mar egy ideje (15-20 perce) all (de a kor folyamatosan mozog.
Mi lehet a hiba?
-
bobooo
addikt
tamogatja az osx az Asus M4N68T-M LE V2 alaplapot?
-
bobooo
addikt
most láttam egy videót mi szerinte AMD-s gépre is lehet telepíteni hackintosht és enne
egykettő láma kérdesem:1. valóban felrakható amd-s gépekre is ? mert én eddig ugytudtam h csak intelesre
2. ha lehet akkor melyik verziókat ? SL, L vagy akár ML?csak mert családban van kettő AMD-s gép is és egy inteles ami nem egy brutál gép és nem is ment fel emiatt rá a hackintosh. előre is köszi a valászokat
-
bobooo
addikt
válasz
Máté94 #17034 üzenetére
üdv,
itthon van egy Acer Aspire 5736Z laptop és azt szeretném megtudni h feltehető rá-e mondjuk egy mac os x lion?
Proci: Intel Pentium Dual-Core CPU T4500
Videókártya: Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500M
HDD: 320GB Sata
Hálózati kártya: Intel® Wireless WiFi Link 5100/5300 -
bobooo
addikt
válasz
tDr1v3r #16887 üzenetére
még semmit nem vettem meg, egyelőre tervben van az új gép de én mindenkép mac os x-el szeretném használni
amit Máté javasolt gigabyte lapot azt megnéztem de ha jol láttam nincs benne annyi hely h a videó kártya és a hálózati kártya is elférjen benne szóval most ezt találtam: Gigabyte GA-H61M-S2PV Alaplap ezzel megoldható lenne a sleep is ?
-
bobooo
addikt
üdv,
ezen a konfigon telepíthető a mac os x lion ?:
Asrock H61M-VS
Intel s1155 Celeron Dual Core G540
CSX 4GB 1333Mhz DDR3
ASUS HD6670 1GB GDDR5
TP-LINK TL-WN781ND 150M Wireless PCI-E hálózati kártya
illetve régi gépből +1GB RAM, + 80GB winchester (persze ezt is bővíteném)a válaszotokat előre is köszönöm
-
bobooo
addikt
válasz
Máté94 #16423 üzenetére
Köszönöm. Megnéztem ez egy elég jó videókártya amit ajánlottál, szóval lehet ez lesz a befutó
egyébként a végleges konfiguráció ez lenne, ezzel kompatibilis lenne?
Asus P8H61-M LX R3.0 s1155 alaplap
GEIL BLACK DRAGON KIT2 CL9 PC10660 1333MHz 8GB DDR3 ram
Seagate 1TB 32MB SATA2 Barracuda merevlemez
Intel Core i3-2100 3,10GHz s1155 BOX processzor
CLUB3D ATI HD6850 DDR5 1GB -
bobooo
addikt
üdv,
új pc-t készülök "összerakni" és a segítségeteket szeretném kérni h melyik videókártyákat támogatja az os x lion? esetleg ha tudtok nekem 35k alatt ajánlani ilyet, ami a játékokat is szépen elviszi azt megköszönnémén erre gondoltam. ezzel kompatibilis?
-
bobooo
addikt
kiírtam újra az iBootot az .iso-s SL-t és megpróbáltam h átrakosgattam a Sata csatlakozókat.. most nem írta ki az Ebios reader hibát hanem egy tized másodpercre felvillan valami és újraindul a gép és bebootol windowsba (ugye mivel nem tud az SL-be alapból bootolni..
esetleg valaki nem tudja h most mi a baja ?
-
bobooo
addikt
válasz
Phantomhive #16282 üzenetére
-
bobooo
addikt
A Snow Leopard Retail DVD-t TransMac-el ugyanúgy kitudom írni? csak azért kérdezem mert ugye ezt Dl-ként kéne kiírni csak nem tudom h azt támogatja-e a TransMac és kitudom-e írni vele.
-
bobooo
addikt
válasz
Phantomhive #16246 üzenetére
ezek közül szerintem a 2. mivel a cpu elvileg kompatibilis mivel már Máté94 is mondta.. a vinyóm meg Sata-s
elvileg gabo kollega segített a bios konfigurálásába mivel nekem nem volt olyan opcióm h AHCI re állítsam a SATA módot csak olyan volt h "On.Chip Sata mode" és ott a választási lehetőségek h enabled, disabled, enchaned, auto és non combined és itt ő azt írta nekem h enchancdere ha beállítom működnie kéne :S de mindjárt lövök is róla egy képet..
-
bobooo
addikt
hmmm.. mepróbálom akkor h entert is nyomok utána
de egyébként nekem így jönnek be a dolgok és nincs semmiféle kaméleon, meg persze nem megy tovább az apple logónál.
szerk.: minusz vét helyetesítettem h amikor feljön a nekem nem kaméleon rész akkor van egy olyan opció h boot verbose és akkor ezt a képet kaptam és utána sötétség...
nemtudom mennyit lehet látni belőle -
bobooo
addikt
nem vacakalok ezzel az iatkossal.. felrakom az sl-t rendesen a 2. hozzászólás leírása alapján és megcsinálom abban
több idő de legalább elvileg biztos
-
bobooo
addikt
a -v megnyomása mire szolgál?
-
bobooo
addikt
válasz
Phantomhive #16229 üzenetére
-
bobooo
addikt
megint én
szóval iatkos-t kiirtam elinditottam h települjön eljut az apple "boot" logóig és ott megakad/befagy/megáll vagy nemtudom... mit lehet ez ellen csinálni? vagy miért csinálja ezt ? most megpróbálom újra kiírni hátha csak rosszul írta ki de nemtudom -
bobooo
addikt
válasz
gabo89 #16216 üzenetére
de elvileg egy 4gbosra is rákéne h férjen mivel az alap lion az 3,6 gb és nem hinném h több mint négy giga lenne az usb kulcs
egy négygigásra rákéne h férjen nem?
nincs itthon csak 4gbos és 250 gbos winchester amin fontos dolgok vannak és azt mire átmásolom gépre h megmaradjanak meg majd vissza bele őszülök
-
bobooo
addikt
válasz
gabo89 #16214 üzenetére
köszönöm
egy óra kb. és lent van az iatkos és akkor már kezdem is
a unibeastet egy 5gbos pendrivera is megtudom csinálni vagy csak 8gb-osra? és ha egy 250gbos külső vinyóra csinálokegy 10gbos partíciót és rakom elsődlegesnek és arra csinálok usb kulcsot úgy működni fog illetve elvesznek azok az adatok amik a külső vinyón vannak?
-
bobooo
addikt
válasz
gabo89 #16209 üzenetére
köszönöm megpróbálam az iATKOS módszerrrel
felrakom akkor az iATKOS-t arra a gépre amire majd a lion-t akarom és utána UniBeastet megcsinálom? nemértem a lényegét... ha egyszermár fent van a Lion mért csináljam meg UniBeastel az USB kulcsot és rakjam fel a Lion-t újra?
-
bobooo
addikt
-
bobooo
addikt
segítséget szeretnék kérni...
virtual boxhoz szeretném letölteni az OS X Lion-t iso formátumban, nos ez meg is történt (3 különbözőt is letöltöttem) és mind a 3-nál amikor megnézném winrarban h jó-e azt írja h sérült a fájl vagy nem ismert formátumú pedig .iso-t felkéne ismernie és ezáltal a virtual box Fatal: No bootable medium found hibával bezáródik.... és már azt is próbáltam 2x h a dmg formtáumú Lion-t átkonvertáltam iso-ra de így is ezek a hibák jelentkeztek... valakinek valami ötlete h mi a baja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest