Új hozzászólás Aktív témák

• Genius007

őstag

No srácok, viszonylag úgy érzem elég jól haladok az OSX telepítéssel.

Notebookom adatai:

Packard Bell EASYNOTE TV44-HC-346HG

Operációs rendszer: Windows 8
    Processzor: INTEL Core i3 i3-3110M 2.4Ghz
    Memória: 4GB
    Merevlemez: 500GB
    Kijelző: 15.6" (1366x768)
    Grafikus kártya: nVidia GeForce GT630M 2Gb + az integrált intel HD ugye.
    Webkamera: 2.0 megapixel
    USB csatlakozók: 1xUSB 3.0 + 2xUSB 2.0

Chipset: Intel Panther Point HM77, Intel Ivy Bridge
    Hang: Realtek ALC269
    Wireless: Broadcom 802.11n

Az egyik itteni fórumuzónk volt olyan kedves, és letöltötte nekem a Yosemite 10.10.1-et egy USB-s pendrivera.
    Itt egy viszonylag pontos leírás, hogy hogyan is lehet feltelepíteni: [link]
    Viszont jött a probléma, hogy csak úgy indult el nálam a rendszer, ha a Pendrive be volt dugva, amint kihúztam, és újra indítottam, már nem indult el (bootloader probléma).
    Találtam rá megoldást, bár egy kicsit eltérőt mint amit a fórumon írnak.
    Lépések:
    1. Pendriveról bootolás, OSX telepítés előtt megállunk, mivel már fent van ugye, és Disk Utility menüpontba belépünk.
    2. Kiválasztjuk a Hdd összes partícióját amit csináltunk (én 3db-ot) és leválasztjuk (UnMountoljuk)
    3. Kilépünk a Disk Utilityből, és belépünk a Terminalba, majd begépeljük a következő sort.

" dd if=/Volumes/USB/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk0s2 "

Aham, de mégsem, mivel így nálam nem volt jó! Bár lehet csak nálam nem működött, viszont ha úgy írtam be, hogy:

" dd if=/Volumes/USB/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk1s2 "

Már is jó volt : -)

Első indulás után rá kellett jönnöm, hogy se billentyűzet, sem az egér (touchpad) nem működik, ezért külső eszközökre lesz szükség, mindkettőre, mivel én képernyő billentyűzetet nem találtam.
    MultiBeast fel, kipipálni amiket ki kell, s amiket automatikusan fel ajánl, PS2 portot is kipipálni.
    Ezután Restart, és már megy is az egér és billentyűzet.
    Videókártya (nVidia 630-hoz is találtam Drivert viszont a Mac névjegyénél csak az integráltat írja, de az ikon kint van, és látszólag müködik is, bár lehet mégsem.)
    A hangkártyához, ethernethez, és a wirelesshez viszont sehol sem találtam kextet, legalábbis olyat ami működött volna ... ergó a notebookon so so minden megy, csak net és hang sincs (a két legfontosabb számomra), viszont stabilnak tűnik! :D

Nézegettem itt a ProHardveren egy ilyen WiFi kártyát:
    AR5B97 802.11 a/b/g/n 300Mbps Wireless N elvileg Mac alatt is tökéletes, talán kext sem kell hozzá, mert automatikusan felismeri.
    Vélemény?

Realtek ALC269-hez ha esetleg valaki tud kextet, megoldást, hogy bírjam működésre. (mic részét is!) azt megköszönném.

Ui.: Azért írtam le ezt ide egy kisebb regény formájában, mert pl. nekem sokat segített volna ez, ha valakinél olvasom, talán másoknak is tudtam segíteni. :)

Új hozzászólás Aktív témák