- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
Veron
addikt
mindjart megnezem, h ott megvan e, de aszem azt irja ki hogy a bash nem ertelmezi (angolul irja de nem emlekszem pontosan.. .) )
Amuyg 512-es ADSL, es ha megmondod honnan szedhetem le, felteszek egyet...
Szerk: megneztem nincsenek ott...
[Szerkesztve] -
Veron
addikt
Köszi a sleep az müxik, amugy hogy tudok más shellt használni?
Még csak most kezdek ismerkedni vele, de eddig ugy csináltam hogy egy editorral a parancsokat meg elágazást vagy ciklust beleirtam egy fileba magy futathatová tettem a filet, és igy müködött.. De hogy lehet msá shellt hasznáni? -
Veron
addikt
Lenne megin egz kérdésem:
Shellben hogy lehet megcsinalni azt h varjon x masodpercet majd utana folytassa a programot (mint c-ben a delay)? -
Veron
addikt
Na az előzőre már rájöttem most lenne gy picit nehezebb:
van egy fileom amiben 1 sor van ami igy nez ki:
''szam'' R ? ''idopont'' wineserver
konkrét példa:
2731 R ? 0:16 wineserver
és nekem az első számra van szükségem amit egy változóba kéne rakni (persze shellben) hogy a következő utasításba fel tudjam hasznalni. A példáná maradvan a következő utasításank ennek kéne lennie:
renice 15 2731
coval oda kéne az a szám. Ha vki tud segíteni coljon.
Vagy még az jutott eszembe, hogy meg tudnám irni c-ben egy olyan függvényt ami a filebol kiszedi a számot és visszatérési értékként visszaadja, de nem tom hogy linux alatt hogy lehet leforditani, és esetleg egy c-ben irt függvényt a shellben hogy lehet hasznalni...
[Szerkesztve] -
Veron
addikt
Köszi el is indul az x, de ha visszaváltok alt+ctrl+F7-el arra amit bootkor indit alapból, aztán vissza arra amit én inditottam, akkor ott megint szöveges üzemmod van, de parancsokat mar nem tudok irni. ugy néz ki mintha futna az x, de csak szoveges uzemmodban latom a parancsokat amiket elvileg a hatterben hajtana vegre (hu ez lehet most kicsit érthetetlenre sikeredett, ha nagyon gáz megpróbálom mégegyszer leirni :) )
-
Veron
addikt
Közben megjavult az oldal, és meg is tudtam csinalni, amugy a renice parancsal lehetett.
Most lenne meg 1 kérdésem, de azért elég láma vagyok a témában. UHU 1.1-et hazsnálok, és amikor elinditom akkor rögtön grafikus felületet indit el, de ha konzolt váltok akkor ott már szöveges üzzemmod van. és az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnék még egy grafikus felületet elinditani szöveges üzemmódbol? -
Veron
addikt
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy a wineserver asszem prioritását milyen parancsal lehet állítani. Mert volt hozzá leírásom de most nem jo az oldal és nem tom fejből a parancsokat. Asszem volt egy első parancs ami kiadott egy 4 jegyű számot, azt a második meg vmi ''rediece'' ''prioriats(0-19)'' ''az előbb kapott 4 jegyű szám''. Remélem vki tudja.
Előre is kösz
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest