- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vidap90
friss újonc
válasz
#63718632 #72635 üzenetére
Köszönöm a biztatást!
Nevessetek ki de nekem az tetszett meg benne, hogy olyan mint a '90-es évekbeli számtech óra, a lakótelepi általánosban. Villog a kurzor a fekete-fehér crt kijelzőn, aztán begépelsz valamit és már fut is a Lotus vagy az UGH netalán a Dyna. Illetve azt mondták az infós ismerőseim, ha belejövök akkor ha letörlök valamit az le lesz törölve, nem úgy mint a Win-ben, hogy igen aztán nem... és visszakúszik, meg ntfs tábla meg hasonló dolgok.
A spotify és az openvpn lehet egy kattintás, de amikor mondták, hogy parancssorból kell akkor kivert a víz; mert olyat a RTCW wolfensteinben láttam amikor a haver a 4. emeletről megoldotta, hogy meg legyen az összes fegyver. Ja meg a Mátrixban, úgyhogy beraktam egy kis dár'en'bészt, hátha az szolgálja a gép szellemet, a sztereotípiák erősítésével.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Este visszajelzek.Peti
-
vidap90
friss újonc
válasz
Neil Watts #72634 üzenetére
Hú nagyon szépen köszönöm! Kipróbálom ma este, ha hagynak a kölkök. Magam ezekből próbáltam dolgozni: https://qgis.org/en/site/forusers/alldownloads.html#debian-ubuntu
,meg youtube videókból de ott is úgy láttam, hogy egy alaptudásra szükség van, hogy felfogjam, hogy mi történik.
De itt lefagytam, mert a gyári leírás is bikkfanyelven volt. -
vidap90
friss újonc
Ubuntu 18.04.4 LTS
Szervusztok!
Bölcsészként nagy fába vágtam a fejszémet. Magyarán átállok Ubuntura és erre telepítem a tovább tanuláshoz szükséges programokat.
Mivel földrajz-töri szakos tanár vagyok így nem elég dohos könyveket olvasgatnom, hanem térinformatikai szoftvereket is le kell töltenem. Leginkább egyet a QGIS-t. El kezdtem telepítési videókat nézni róla, amelyek informatívnak bizonyultak mert szembesítettek saját tudatlanságommal. A Spotify-t és az openVPN-t sikerült terminálból telepíteni, de itt valami sokkal bonyolultabb dolog lakozik a mélyben. A probléma lényege: nem hogy angolul de még magyarul sem beszélem a számtech nyelvét. Olvastam a telepítési útmutatót értek is angolul de azok a szavak nem azt jelentik mint amit a szótárak írnak. Hogyne, hiszen szakmai nyelv.
Mindenféle dolgot beírtam a terminálba, meg letöltöttem az Ubuntumhoz javasolt dolgot: qgis-latest-ltr-tar.bz2
meg telepítettem és engedélyeztem ilyet hogy: qgsrepo (A simple QGIS repository generator written in Rust)
De lépésről-lépésre, hülye-biztos, nem fekete öves informatikus leírást nem találtam.Tud valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged