Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz Véreshurka #77879 üzenetére

Nem, a Ventoy erre nem képes.
    Csak arra hogy a lemezen, illetve az őáltala létrehozott második exfat partíción lévő telepítő, vagy bármilyen bootképes ISO-kat elindítsa.
    Ez lehet bármilyen Linux telepítő, Windows telepítő, Clonezilla stb.
    Sokszor kell telepítenem ismerős és munkahelyeken, vagy épp döglött gépet menteni live Linuxszal vagy klónozni. és egy zsebnyi pendrive volt, ezt most kiváltotta a Ventoy.
    A másod exfat partícióra bármit rá lehet huzigálni, filmeket csereberélek meg olyan mindenes portable lett így. Nem bántja az alapfunkciót, a Ventoyt.
    Vagyis egy kövér pendrájv méretű ezközzel kiváltottam a 620-as hordozható hdd-met is.

Sajnos Live módban indítva bármit, nem lehet alá csatolni az exfat partíciót, ezt valamiért nem engedi. Legalábbis Ubuntu, Mint és Manjaro lett így kipróbálva és nem megy. Win meg ugye nem tud Live módban indulni. Nem is látja. Okát nem tudom. Pedig ez lenne a hab a tortán.

Amire te gondolsz, azt 2 hétig teszteltem egy 64GB pendrájvon.
    Egyszerűen rátelepítettem egy Manjarot, mindent lefrissítettem rajta és elkezdtem mindenféle gépbe dugdosva bootolni vele.
    Nem Windows To-Go mert az egy már meglévőt klónoz hordozhatóra, hanem portable Linux.
    Várakozáson felül vette az akadályokat, megfordult Intel Celeron SOC, AMD procis, Nvidia videokártyás és Radeonos gépekbe, Intel I5 laptopokba.
    Reccenés nélkül vette az összes változást, le a kalappal.
    Namost ha egy ilyet rá lehetne varázsolni a Ventoyos meghajtómra, egy boot választó menüvel, és hogy maga alá csatolja az exfat háttérpartíciót, na az lenne a kánaán.
    Minden a zsebbe lenne. Az összes telepító, klónozó, hibakereső, és lenne egy naprakész, a szó igazi értelmében hordozható, teljes értékű oprendszer.
    Hogy teljesen olyan legyen mindig mint az otthoni pc-m, arra azt vtaláltam ki hogy az othhoniba úgyis szinte mindig be van dugva, ezért lenne rajta egy partíció ahova a Timeshift menteget.
    Majd amikor a portable os-t indítom, arról a partícióról a Timeshift szinkronizálna a portable os-re.
    Így mindig naprakész, mindig olyan mintha az otthoni gépem előtt ülnék.
    Közbe meg Floridába vagyok épp és egy kölcsön laptoppal a pálmafák alatt nyomom a Facebookot. :)
    És a kölcsön gépen 1 bit változás se lenne maradandó, hisz be se bootolt az eredeeti os.
    Abszolút inkognitó mód is egyben.
    Nagyon nagy marhaságot gondoltam ki?

Csak ehhez tök vagyok, pl. legacy/uefi gépek, és grub macera.
    Gondolom a Ventoy is grubot használ, viszont nem tudom mi az a csel nála hogy bármilyen bios alatt indul.

Új hozzászólás Aktív témák