- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Necronom #72377 üzenetére
Jóval visszább szóba kerűlt, hogy nem igazán tudod. Melyik disztró milyen alapú, meg nem is nagyon érdekel.
A Deepin stable Debian alapokon nyugszik, látszik a kernelén és a FF ESR-en is. Viszont teljesen saját tárolót használ. A sources list-be nincsenek benne az official Debian tárolók. Ezt meg is tudom érteni, hacsak a saját Deepin DE-t is nézzük. KWin ablakkezelő, Gnome3, LightDM. Ez a három elem három különböző, egymástól nagyon eltérő platformot jelent. Ők ezt összegyúrták Deepin DE-vé. Amit úgy tudnak stabilan tartani, hogy a függőségeket egy helyen managelik. Erre is kell nekik a saját tároló, behúznak mindent ami nekik kell. Egy csomag készletté alakítják és onnan terítik. Nem gondolom, hogy ha a KWin-t vissza cseréljük a Gnome3 ablak kezelőjére, a LightDM-et meg a Gnome3 bejelentkezés kezelőjére. Akkor azt a Deepin DE túléli. Az általuk fejlesztett nem kevés alkalmazás is hasonló okok miatt, csak az Ő rendszerükre érhető el.Az MX szintén stable Debian alapokon nyuszik, sokkal nagyobb szabadsággal, mint a Deepin. Viszont Ők meg nem systemd-t használnak init rendszernek, hanem SysV initet. Amit a systemd shim által érnek el. Ami röviden annyit jelent, hogy bár a systemd indul a rendszerrel, de a visszafelé kompatibilitás miatt ezen a ponton vissza lehet térni SysV initre. Ez azért fontos, ha hiba elhárítás okán az initrendszert is érinti a probléma. A systemd-s hibajavítások nem fognak működni, oda SysV inites megoldások kellenek majd.
Nem keverendő össze az MX systemd mentessége a Devuan systemd menetességével. Mert míg az MX-nél a systemd shim biztosítja a systemd függőségekkel rendelkező csomagok használatát (a teljes Debian csomag készlet használható).
Addig a Devuan saját kódbázist épít a SysV initnek megfelelően és a systemd-re dependáló csomagokból kiveszik a függőséget és újra építik a csomagokat. -
törölt tag
válasz
Necronom #72369 üzenetére
Erre mondtam a woow érzést, szerintem is szép. Ilyen woow még a Pop!_OS-nél és a Feren OS-nél volt. Nekem tök mindegy, bármilyen felületen elvagyok. De egy laikus szemével nézve....? Már mint azokéval, akiknek az orra alá dugnak valamit, ami nem Windows. Kezelni meg épp olyan. Szerintem.
Az is igaz teljes mértékben, amivel Ubi kolléga érvel. Egy szerveren felesleges desktop csomagokat tartani, futtatni. Meglehet parancssorból, konzolról vagy távoli eléréssel csinálni mindent.
Na de, Te nem üzemeltető rendszergazda vagy hanem otthoni felhasználó. Magadnak úgy dobod össze a környezetet, ahogy neked a legkényelmesebb. -
törölt tag
válasz
Necronom #72367 üzenetére
A
sudo gedit
-et ne használd! Helyette inkábbsudo nano
. Vagypkexec
-el indítsd a grafikus szövegszerkesztődet.
Ránéztem a Deepin-re, utoljára talán 2 éve. Van egy olyan wooow érzésem, hogy ilyennek kéne lenni egy oprendszernek, ami nem Redmondból érkezik.
Üresen 500 MB memóriát fogyaszt, marad még ott a 4 GB-ig bőven. Amikor a szerver funkcióit ellátja. Nagyon eltalálták a felhasználó keze alá dolgozást.
Továbbra is azt mondom, ha szereted a desktop gépeden (meg is értem miért), akkor a kis sufni gépre is megpróbálhatod. Neked lessz könnyebb managelni, hisz olyan pont mint a desktop géped. -
törölt tag
válasz
Necronom #72359 üzenetére
Nem is kellene neked a kis szerveredre sem mást keresni akkor. Tegyél arra is Deepin-t, ha az a legkényelmesebb. Hiszen egy oprendszer arra kell nekünk, hogy kiszolgáljon bennünket a legkényelmesebben.
Nem kell sem Wines környezetben, sem Linux környezetben über expertnek lennie senkinek. Csak annyit kell elsajátítani, hogy magának üzemeltetni tudja.
Én használok mindenféle Linuxot és minden féle Windowst, mindegyiket arra, amire a legalkalmasabb.
Volt egy idő, amikor teljesen hátat fordítottam a Windowsnak, mer' ugye a Linux mindent is kivált. Pedig nem. -
-
törölt tag
válasz
Necronom #72328 üzenetére
Természetesen van Live ISO. Sőt a default Xfce mellet van mostmár egy könnyen pelpattintható Fluxbox asztaluk is. Install után két-három kattintás a csomagkezelőben, ha nem az Xfce-t akarod használni, de nem akarsz WM-et konfigolni.
Xfce-vel 350MB körül fogyaszt üresjáratban, a Fluxbox ennek a fele kb. .
[link] -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Átnyargaltam Manjaro-ra, mert miért ne. Gondoltam megnézem a dmesg kimenetet.
[tosi@tosi ~]$ dmesg
dmesg: read kernel buffer failed: A művelet nem engedélyezett
[tosi@tosi ~]$
Ez normális, vagy volt valami változás?Ezen is meglepődtem egy kicsit.
[tosi@tosi ~]$ free -m
free: Multiple unit options doesn't make sense.
[tosi@tosi ~]$ free
total used free shared buff/cache available
Mem: 5408 1602 2991 150 814 3424
Swap: 6143 0 6143
[tosi@tosi ~]$
-
törölt tag
válasz
#92691712 #71968 üzenetére
Jobb lessz a Mint neked kezdőnek. A Xubuntun azzal fogsz kezdeni, hogy az alsó tálcát eltüntesd, a felsőt alulra húzd és az Application Menu-t lecseréled Whisker Menu-re. Ez Xfce gyorstalpaló, ha kitartó vagy és utána olvasol. Esetleg elég bátor vagy el kezdeni az Xfce-t személyre szabni.
Jó az Xfce és stabil, de a default az nem az amit a Linux mint szállít. Sőt Mate-ban sem az és Cinnamon-ban sem az.
Bármelyik nem Linux Mint disztrót kipróbálod a Mint-es asztallal, nem ugyan azt fogod kapni. Csalódásnak fogod megélni, holott a Mint-es srácok is abból a default konfigból faragták ki only Linux Mint kinézetre őket.
Sok különbség nincs az alaprendszer tekintetében, lévén a Linux Mint az éppen aktuális Ubuntu LTS-re épűl. Ki van herélve belőle a snap és választható opcióként használhatod a flatpak-et, mint alternatív csomag telepítési formátumot.De jön majd mindjárt Ubi kolléga az XApps-al és teljesen igaza lessz.
-
törölt tag
Úgy megtetszett a PoP!_OS a Gnome3-al, hogy ma lehet dobok egy Manjaro Gnome3-at!
.
-
törölt tag
válasz
#20749568 #71961 üzenetére
Én olyan hopper vagyok, aki a Debian-Arch-Ubuntu (és variánsai x3) között váltogatok. Mindent megnézek, kipróbálok ami érdekel. Játékok, Wine(Windows-os progik futtatása) nem érdekel. Ezen kívűl minden más, amihez kellő tehetségem van. Nem szeretnék 1 disztrónál leragadni, inkább a szélesebb körű tájékozottság a fontos.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #71946 üzenetére
Szerintem shell tekintetében azt kéne használni amit a disztró szállít. Vagy a "default" bash-t nem kéne leváltani zsh-ra. Tudom, láttam tutorial-okat, meg demonstrációs videókat a zsh "kicsicsázásáról". Őszintén mondva engem aztán pont nem motivál, hogy bash-ről zsh-ra váltsak, mert azt milyen királyul be lehet konfogolni.
Attól sokkal fontosabb a default shell-ben való biztonságos művelet végzés.
Sok, szinte az összes új Linux user már a kezdetek kezdetén szembe találkozik ezzel, úgy hogy az egész shell témakörről meg fogalma sincsen.
Aztán jönnek a bajok, amit már itt más fórumtárs is említett.
Nem ettől lessz valaki tudatos felhasználó.
Persze itt is az affinitás, a rugalmasság, az átlátó képesség meghatározza a tudatos vagy a trendi-nyomulós váltás közti különbséget. -
törölt tag
válasz
Neil Watts #71940 üzenetére
Ha egy kezdő kicsit jobb affinitással rendelkezik az új dolgok iránt. Szerintem is inkább egyből a Manjaro a jobb választás. Ubuntu/Debian vonalon bele lehet ragadni a kiadási "mizériába", a PPA-k keverésébe, PPA-k Debian-ra való gyógyításának stb.
Ha kevesebb az affinitás és a kényelem meg a kevesebb pátyolgatás a cél és nem a legfrissebb cuccok kellenek. Akkor meg kezdjen Ubuntu-val.
Nagyon egyén függő és első tapaszatalat függő az egész Linux-os találkozás.
Azt látom, hogy nem lehet elégszer elmondani, nem lehet mindenre kiterjedő összefoglalókat írni ... stb. Úgy, hogy az aki 0km-es Linux ismeretekkel vág bele, az el tudjon könnyen igazodni. Ennek még függvénye az is, hogy a Windows-át milyen mélységekben ismerte-ismeri, adminisztrálja, telepíti .... stb.
Meg úgy anblock mennyi ismerete van számítástechnika terén.
Hiába, de az emberek hozzá lettek szoktatva a next-next-finish metódushoz. -
törölt tag
válasz
Neil Watts #71924 üzenetére
Grat, használd örömmel
.
Oszt, kútúrátan mennyé' mosmá' aludnyi. -
törölt tag
válasz
Neil Watts #71920 üzenetére
Nyugodtan alszol, ugye?
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #71917 üzenetére
Ne blamálj
.
nemespc@pop-os:~$ systemd-analyze blame
52.065s rtkit-daemon.service
32.820s plymouth-quit-wait.service
21.365s packagekit.service
3.971s systemd-udev-settle.service
421ms dev-sda3.device
403ms keyboard-setup.service
367ms vboxdrv.service
222ms networkd-dispatcher.service
218ms systemd-logind.service
182ms NetworkManager.service
180ms udisks2.service
165ms systemd-journal-flush.service
133ms fwupd.service
132ms ModemManager.service
123ms systemd-modules-load.service
117ms snapd.service
97ms accounts-daemon.service
96ms systemd-resolved.service
95ms systemd-timesyncd.service
85ms speech-dispatcher.service
78ms gpu-manager.service
75ms upower.service
73ms systemd-journald.service
lines 1-23...skipping...
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #71909 üzenetére
Kivettem az fstab-ból az origi swap-ot. Töröltem, formáztam, csatoltam, swapon. Most jó az alignálás. Bootol rendesen csak sokára kapok login-t. De újra húzom majd egyéni partícionálással.
Van még ott valami más is!!!!FB-s disztrinek a kékcsillagot gondoltad? A fene tudja, annyira nem néztem utána a fejlesztő csapatnak. A másik meg gondolom melyik lehet. Akikkel csak ott lehet kommunikálni?
-
törölt tag
PoP!_OS nyalánkságok. Lássuk kinek milyen a szeme.
nemespc@pop-os:~$ sudo fdisk -l
Disk /dev/sda: 232,9 GiB, 250059350016 bytes, 488397168 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: 0A068E35-F3DF-416A-8C21-A0FA3840652F
Eszköz Start Vége Szektorok Size Típus
/dev/sda1 4096 1023998 1019903 498M EFI System
/dev/sda2 1024000 9412606 8388607 4G Microsoft basic data
/dev/sda3 9412608 480004462 470591855 224,4G Linux filesystem
/dev/sda4 480004464 488393070 8388607 4G Linux lapozó
Disk /dev/mapper/cryptswap: 4 GiB, 4294442496 bytes, 8387583 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
nemespc@pop-os:~$ lsblk
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 232,9G 0 disk
├─sda1 8:1 0 498M 0 part /boot/efi
├─sda2 8:2 0 4G 0 part /recovery
├─sda3 8:3 0 224,4G 0 part /
└─sda4 8:4 0 4G 0 part
└─cryptswap 253:0 0 4G 0 crypt [SWAP]
nemespc@pop-os:~$ sudo parted /dev/sda
[sudo] nemespc jelszava:
GNU Parted 3.2
/dev/sda használatával
Üdvözli a GNU Parted! Írja be a 'help' szót a parancsok listájának megnézéséhez.
(parted) p
Típus: ATA Samsung SSD 850 (scsi)
/dev/sda lemez: 250GB
Szektorméret (logikai/fizikai): 512B/512B
Partíciós tábla: gpt
Lemezjelzők:
Szám Kezdet Vég Méret Fájlrendszer Név Jelzők
1 2097kB 524MB 522MB fat32 boot, esp
2 524MB 4819MB 4295MB fat32 recovery msftdata
3 4819MB 246GB 241GB ext4
4 246GB 250GB 4295MB linux-swap(v1)
(parted) align-check
igazítás típusa (min/opt) [optimal]/minimal?
A partíció száma? 1
1 igazítva
(parted) align-check
A partíció száma? 2
2 igazítva
(parted) align-check
A partíció száma? 3
3 igazítva
(parted) align-check
A partíció száma? 4
4 nem igazított
(parted)
Automatikus partícionálással telepítve, rábízva mindent a telepítőre.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #71900 üzenetére
Arch klón és Plasma5. Nekem egy kicsit csicsás, de gond nem volt vele. Pár hétig együtt éltünk, nem vagyok KDE rajongó, azért váltam meg tőle.
BlueStar Linux.
[link] -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #71831 üzenetére
A start és stop parancsokkal elindítjuk vagy leállítjuk az adott systemd service-t. Az enable-val meg automatikus indítást adunk neki.
Ha egy eddig még nem futó service-t startolunk, attól az még nem fog a következő rendszerindításkor elindulni. Kell neki az enable is. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#92691712 #71787 üzenetére
Sorry! Sűrű volt a műszakom, nem tudtam fitetni a cucc után, de meg van.
[link]
Kiemelem a lényeget, de nézd át mind a két linket is."Ha az
install.wim
file nagyobb 4GB-nál akkor hibát fog dobni file másoláskor, ekkor kihagyást választ (ezen egy filera) (sőt lehetőleg ekkor ne is kezdd el azt másolni) majd ezen parancsok futtatása szükséges, mert fel kell darabolni a fat32 limitáció miatt a kimaradt install.wim filet.:sudo apt-get install wimtools
wimlib-imagex split /mnt/iso/sources/install.wim install.swm 3000
A keletkezett két install*.swm filet bemásoljuk a pen /sources/ könyvtárába, és a penen felejtett hibás install.wim filet töröljük onnan."
[link] -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #71776 üzenetére
Hát igen a "community" az több értelmű lehet. De az Arch official repo kontexusban csak egyet jelent. Hivatalos Arch tároló, ahová az AUR-ból emelnek be csomagokat. Hosszas tesztelés és előélet után. Nagyjából és tömören fogalmazva.
Az AUR-ba mindenki pakolhat fel csomagokat, de ott is van egy ellenörző mechanizmus. Ha kétes szándékú csomagokat vagy rossz minőségű progikat tolsz fel. Hamar kivágnak a cuccoddal együtt. Továbbá a sokáig karban tartatlan csomagokat is szelektálják.
Manjaro-nak is vannak "community" edition-jei, de ezek csak grafikus környezeteket adnak, amit az official Manjaro nem.
AUR helper akkor kell, ha nincs már fenn egy olyan GUI-s csomagkezelő, ami kezeli az AUR-t is.
KDE/Plasma > Octopi általában a pacman GUI-s felülete. Nyivákol az AUR ellen, de be lehet kapcsolni benne (nem default).
Minden más GTK-s felületen > Pamac szokott lenni GUI-nak. Ebben sem default az AUR kezelés, de bekapcsolható.Az ész nélküli AUR használattal össze lehet rogyasztani a rendszert az tény. Ha rendszer komponenseket is telepítenek onnan, vagy függőségként valami hoz magával pl. egy eltérő ffmpeg verziót. Aztán egyszer frissítéskor meg összeveszik a kettő. Itt szokott megállni a tudomány, mert nem tudják, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb.
Jó, hogy ez így itt elő jött. Mert a kezdők legalább tudnak az ilyen és hasonló finomságokról. Miután kisujjból verik az apt update-t meg a PPA vadászatot.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #71774 üzenetére
Majdnem!
Az AUR az külön "tészta"
AUR=Arch User Repository
[link]
Ami itt van, az nem része az Arch-nak, csak felrakható rá. Nem bináris csomagok, a gépen fordulnak és belepiszkálhatsz egyénileg.
Az origi Arch csomagok binárisak.ArchLinux Community Repo != AUR
A pacman nem is kezeli az AUR-os csomagokat, ehhez valamelyik AUR Helper-t kell telepítened. (Trizen/Yay/....... stb.)
-
törölt tag
válasz
szucstom #71678 üzenetére
Szerintem el vagytok tévedve egy kicsit ebben a Manjaro point release ügyben. Már akartam szólni korábban is.
Manjaro csak egy van. Point relese-eket adnak ki, hogy ne fél éves vagy annál régebbi csomag állapotból telepítsék a rendszert.
Install után, ha lefrissíted ugyan ott leszel, mint akinek régebbi isoból telepített friss rendszere van.
Ez minden rolling disztrora igaz.Ubuntu/Debian vonalon is a point release-k is ugyan ezt szolgálják. Csak ugye ott van Debian10/ Ubuntu18.04/LinuxMint 19.2 pl.
A kiadási modellnek megfelelően. -
törölt tag
A minap másik fórumtársnak ajánlottam a PoPOS!-t. Ubuntu nem nagyon szuparált nála, pedig es is arra épűl. Viszont gyártanak (gyártatnak) notikat is, így vannak optimalizációs dolgaik is bizonyos hardverekre. Az isoik vga specifikusak. Neked tetsző Gnome3-at használnak. Nézz rá, lehet bejön.
[link] -
törölt tag
válasz
Neil Watts #71554 üzenetére
Nézd meg ezt.
[link] -
törölt tag
Egy jó tanács, ha következőleg dd-zel. Ezt én mindig így csinálom, a forrás és a cél most csak házszám:
sudo dd if=forrás elérési útja/a forrás of=cél elérési utja staus=progress && sync
status=progress
ez mutatja a folyamat haladását a beolvasott és kiírt adatmennyiséget,&&
az írási folyamat végeztével az ezután álló paracs végrehajtása,sync
gyakorlatilag a cache-ből történő teljes kiürülése az egész írási folyamatnak (szinkronizáció). Amíg ez nincs kész addig nem kapod vissza a promptodat.
Ha vissza kaptad, nyugodtan kihúzhatod, eltávolíthatod a céleszközödet.
Amannyibensync
nélkül csinálod, hamarabb visszajön a prompt, de a cache-ben még ott a kiíratlan adat valamennyi része. Ha rendesen leválasztást használsz, addig a rendszer nem engedi el az eszközt. Viszont, ha kitéped, úgy lessz egy hibásan megírt pendrájvod, vagy .iso fájlod. -
törölt tag
Igen, de nem akarok kárörvendő lenni.
Majd mostantól minden dd-zés előtt ez legyen az első. Sokat dd-zek, de ez nagyon bevésődött, hogy ne emlékezetből hanem az fdisk -l kimenetből vegyük a forrás és a cél eszköz azonosítóját. Legkopogom így még nem jártam, mint Te.Amit saját kútfőból tennék, az eddigi adatvesztéses történetek olvasása után. A legfontosabb most a nyugalom! Nem kapkodni, hamar, hirtelenjében cselekedni! Akkor tuti nagyobb kárt csinálsz, mint ami van.
Első körben kell legalább egy akkora lemez, mint ami elkeffent. Vagy minimum akkora szabad hely egy lemezen.
Az elkeffentett lemezről dd-vel egy komplett .iso mentést csinálni egy másik lemezre. Ha kész van, akkor sérült lemezt be vágni a fiók legaljára és az iso-n bűvészkedni az adatok visszanyerésével.
Meg lehetne próbálni TestDisk-el visszaállítani a partíciós táblát.
Vagy Photorec-el a fájlokat.
Ezzel a témával mehetsz nyugodtan a Linux haladóba vagy ha van az Adatmentő topikba.
Hagyd a fenébe most a lemezt, kérdezz sokat és légy körültekintő!!! -
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #71432 üzenetére
Ha -html -r kapcsolókkal adod ki a paracsot, elrakja egy html fájlba a riportot.
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #71417 üzenetére
Vagy live-ból chroot a telepített gyökérbe és grub újra telepítés.
Ha Win nem gyalul mindent.
-
törölt tag
Uby! Te, mint öreg fahéjas
. Mi a véleményed erről?
[link]
Ubuntu Cinnamon Remix (20.04 unstable) -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #71340 üzenetére
Szóval ne fusson a fstrim.timer service nvme meghajtók esetén? Ez nekem új, igaz csak SATA SSD-im vannak.
Mi van akkor, ha SATA és NVME SSD is van egy konfigban?Az alignálásra és annak elcsúszására van egy jó példám, igaz az is SATA SSD-vel történt.
Úgy másfél-egy éve két különbözö SOLUS point release telepítője nem illesztette rendesen a partíciókat. Ez a telepítő általi partícionálást jelenti, míg a live rendszeren indított gparted meg rendesen illesztette a partíciókat. Érdekes, de megtörtént. Más disztróval ilyet nem tapasztaltam.
Ennyit érdemes azért leellenőrízni egy telepítés után. -
törölt tag
válasz
#63718632 #71332 üzenetére
Szivesen. Ez a része rendben van.
A pontos alignálás a trimmelés hatékonysága miatt nagyon fontos.
Még egycat /etc/fstab
kimenetet mutathatnál.
Próbáld beilleszetni ide programkód formázással. (</>) kijelölöd a beillesztett tartalmat és ráböksz a szerkesztőben a fenti ikonra. -
törölt tag
Bocs, rosszul írtam csak align (1l). Jó lessz, ilyet kell látnod. Az optimal/minimal sort le enterezed és utána beírod a partíció számot. Aztán ismétled, kurzor fel billel kiválasztod megint az aligned parancsot.
tosi@mx19beta:~
$ sudo parted /dev/sda
[sudo] tosi jelszava:
GNU Parted 3.2
Using /dev/sda
Welcome to GNU Parted! Type 'help' to view a list of commands.
(parted) p
Model: ATA SanDisk SSD PLUS (scsi)
Disk /dev/sda: 120GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: gpt
Disk Flags:
Number Start End Size File system Name Flags
1 1049kB 269MB 268MB fat32 ESP
2 269MB 118GB 118GB ext4 primary
3 118GB 120GB 2147MB linux-swap(v1) primary
(parted) align-check
alignment type(min/opt) [optimal]/minimal?
Partition number? 1
1 aligned
(parted) align-check
Partition number? 2
2 aligned
(parted) align-check
Partition number? 3
3 aligned
(parted)
Ha kész vagy vele kis q-val kilépsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Videó stream letöltése
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest