- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én is azt választottam, hogy amjd jól kézzel megadom neki.
Akkor feltételezi ő, hogy valami régi eszköz, aztán forduljak a dokumentációhoz, vagy ha végképp nem megy, akkor hálózati telepités.
Kérdés jön: Szeretném-e kézzel megadni a modult. Igen.Aztán a következő van:
A CD-ROM meghajtó eléréséhez meg kell adni, a használni kivánt eszközfájlt. A nem-szabványos CD-ROM meghajtók nem-szabványos fájlokat használnak. (pl./dev,/mcdx)
Itt jön képbe a terminálA második terminálon (ALT+F2) az "ls /dev | more" parancsal átnézhetők az elérhető eszközök.
Az ALT+F1 visszatér ide.
A CD-ROM eléréséhez használni kivánt eszközfájl:
/dev/cdrom..... - ide lehet irni -
Nyugdíjas
nagyúr
Eddig megvoltak:
1.Loadin /install/vmlinuz
2.Loading /install/initrd.gz
3.Nyelv, és bill. kiosztás kiválasztva
4.Utána elkezdi detektálni a hardvereket, és itt rögtön jön a:CD-ROM érzékelése és csatolás
Nem találtam általános CD-ROM meghajtót
itt két lehetőség van:
1., Betöltés flopiról(nincsen rá lehetőségem,mert nincsen a notiban),
2., CD-ROM modul kiválasztása a listábólMint látszik, telepités nyelvének a magyart választottam, remélem nem volt nagy baklövés
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah, jelen!
Rögtön a legelején vannak ilyen lehetőségeim:
F1-advanced install
'cli' - command-line only, base system
ENTER -default install -
Nyugdíjas
nagyúr
Nem live. Azt gondolom, hogy a normál Kubuntu 8.04 telepitő CD-image-el próbálkozom. Bár kicsit belekavarodtam az ftp-k, és különféle verziókba a letöltés kiválasztásánál...
Eddig ott tartok, hogy feldobtam egy pendrive-ra, onnan szépen bebootol a gép, és elindul a telepitő (nem grafikus rész)... Pár dolog betöltése után(nem tudom, pontosan meddig jut el,mert itthagytam, mire viszajöttem már a CD-ROM probléma volt napirenden) előjön ezzel a CD-ROM hasfájással...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah, szépen bootolt pendriveról, és elindult a telepités, viszont ott lehalt, hogy nem talált általános CD-ROM eszközt,ami nem csoda,mert nincsen a gépben. Hogy lehet itt meggyőzni őkegyelmét, hogy nem baj az, ha nincsen?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Next kérdés:
Miylen bootloader, és hogyan? Vagy úgy egyáltalán, mi lesz,ha felrakom én a Kubuntut-t(KDE nekem szimpatikusabb), egy másik particióra az Xp mellé, mig be nem áll endesen? Utána mehet a zikszpé a levesbe,de addig?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Köszönöm,megyek és ugrok is nekije
Addig egy kis ajándék: Go Beyond Windows by Primo Turbo
-
Nyugdíjas
nagyúr
Üdv.,
Ismét,remélem mostmár végleg száműzök minden Microsoft-terméket a gépről
Ubuntu-val kezdenék,mert egyrészről már volt is szerencsém hozzá,másrészt nagyon dicsérik, és user-barátnak mondják az új verzsönt.
Most tök ráérnék ezzel foglalkozni, csak éppen nincsen optikai meghajtó a gépemben, lévén szó egy kisméretű subnotebookról. Kedden tudok hozzá kölcsönkérni USB-s ODD-t(mindig igy oldom meg az újratelepitést,de most pont arra készülök, hogy ne kelljen többet újratelepiteni). De nem szeretnék addig várni. Na száz szónak is egy a vége:
Lehet-e az Ubuntu-t USB-s HDD-röl, vagy pendrive-ról telepiteni(gyanitom igen...), és ha igen, akkor hogyan?Segitségeteket előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged